Noordkaap, Lofoten, Senja en Lapland

Echt alles meemaken deze zomer? Met deze 22-daagse vliegreis beleef je alle aspecten van Noord-Scandinavië die deze regio zo bijzonder maken. En op een comfortabele manier! Geen overhaaste reisdagen, maar een langer verblijf in elke regio. Zoals een extra overnachting in de buurt van de Noordkaap! En alles is voor je geregeld: van rechtstreekse vluchten, tot de huurauto, verblijf en de uitgebreide reisinformatie.

De 22-daagse Noord-Scandinavië rondreis in het kort
Met een rechtstreekse vlucht reis je naar het noorden van Fins Lapland. Je start de reis in Rovaniemi om vervolgens de volgende dag door te reizen naar Kiruna. Je verblijft 1 nacht in een cabin, op een plek waar 3 culturen samenkomen. Het volgende verblijf is een traditionele rorbu op Lofoten, waar je 3 nachten slaapt. Een leuk contrast met Lofoten is het archipel Vesterålen, waar je 3 ook nachten verblijft. Een stoere zeearendsafari is inbegrepen. Optioneel kun je een bezoek brengen aan Andenes, de wildlife-hoofdstad van Noord-Europa. Op Senja verblijf je in een kamer op een idyllische locatie van waaruit je het hele eiland kunt verkennen. Na dit verblijf houden de mooie uitzichten niet op, je verblijft namelijk op Malangen in een heerlijk appartement met zeezicht. Breng hiervandaan een bezoek aan de trendy, arctische stad Tromsø en neem de kabelbaan Fjellheisen omhoog voor een indrukwekkend uitzicht. Je maakt een prachtige tocht langs de fjorden om vervolgens bij je hotel in Alta aan te komen. Na 2 nachten rijd je noordwaarts naar de Noordkaap, je verblijft hier in een hotel nabij de Noordkaap. Je zakt weer af naar Finland, het land waar de reis ook begon. Je verblijft in een kamer aan een van de grootste meren van Finland! Uiteindelijk eindigt je reis in Iisakki Village, zo is je reis helemaal compleet! 

Verzorging
Je verblijft:

 • 1 nacht in een bungalow in Rovaniemi op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een cabin in Kiruna op basis van logies & ontbijt
 • 3 nachten in een vissershuis in Stamsund op basis van logies & ontbijt
 • 3 nachten in een hotel in Ringstad op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een hotel in Senja op basis van logies & ontbijt
 • 3 nachten in een appartement in Mestervik op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een hotel in Alta op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een hotel nabij de Noordkaap op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een kamer in Inari op basis van logies & ontbijt 
 • 2 nachten in een kamer in Iisakki Village op basis van logies & ontbijt


Extra's bij jouw reis

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Wegenkaart en reisgids (voucher t.w.v. € 35 per boeking)
 • Gratis maximaal 20 kg ruimbagage per persoon

Highlights

 • De Noordkaap
 • Noorse fjorden
 • Tromsø, het Parijs van het Noorden
 • Eiland Senja
 • De Lofoten eilanden
 • Ongerept Vesterålen
 • Walvissen
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Fly & Drive
 • 22 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Juni - augustus
 • Incl. rechtstreekse vluchten en autohuur
 • Entree Noordkaap, ticket Fjellheisen en zeearendsafari t.w.v. € 180
renee-r-noord-europa

Renée Rikhof

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Lapland Hotels Ounasvaara Chalets

Verblijf in Camp Ripan

Verblijf in Live Lofoten

Verblijf in Ringstad Resort

Verblijf in Mefjord Brygge

Verblijf in Malangen Resort

Verblijf in Sorrisniva Arctic Wilderness Lodge

Verblijf in Scandic Hotel in Honningsvåg

Verblijf in Wildernis Hotel Inari

Verblijf in Papin Talo Lodge

Een ervaring om nooit te vergeten

Noordkaap, Lofoten, Senja en Lapland fly & drive

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die je van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder ben je in Noord-Europa vrij om de dagen zelf in te delen.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Lapland!

Met de Transavia vlucht arriveer je aan het einde van de ochtend op de luchthaven van Rovaniemi. Je ...

Met de Transavia vlucht arriveer je aan het einde van de ochtend op de luchthaven van Rovaniemi. Je hoeft vandaag maar een klein stukje te rijden, je overnacht namelijk in een bungalow in Lapland Hotel Ounasvaara Chalets. Gebruik de middag om de diverse musea te bezoeken of breng een bezoek aan de kerstman in Santa Claus Village. 
Rijafstand luchthaven Rovaniemi - hotel: ca. 8,5 km | ca. 10 min.
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Op naar Zweden!

Je start de reis nog door de bossen en langs meren, maar al snel zie je de vegetatie veranderen. Je ...

Je start de reis nog door de bossen en langs meren, maar al snel zie je de vegetatie veranderen. Je overnacht vanavond in Camp Ripan, de ideale uitvalsbasis voor stad en natuur. Bezoek bijvoorbeeld het centrum, Kiruna is op dit moment bezig om de stad te verplaatsen vanwege de mijnwerkzaamheden! Een andere aanrader is het enige echte IceHotel. Het IceHotel365 is het hele jaar door geopend, zo kun je ook in de zomer een drankje drinken in de Icebar.
Rijafstand Rovaniemi - Camp Ripan: ca. 340 km | ca. 4 uur en 15 minuten
 
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Via Abisko Nationaal Park naar Noorwegen

Vandaag reis je naar Noorwegen. Totdat je de grens bij Riksgränsen passeert rij je dwars door h...

Vandaag reis je naar Noorwegen. Totdat je de grens bij Riksgränsen passeert rij je dwars door het hooggebergte van Zweeds Lapland met steile berghellingen, watervallen en kristalheldere meren. Ter hoogte van Narvik ruil je de hoogvlaktes in voor imposante fjorden en hoge bergen. Neem vooral de tijd, je komt er genoeg moois tegen. Je overnacht in een rorbu bij Live Lofoten.  
Rijafstand Camp Ripan - Stamsund: ca. 445 km | ca. 6 uur en 15 minuten 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Wandel naar de top van Reinebringen of Kvalvika beach

Naast de prachtige vissersdorpjes op de Lofoten, is het archipel een wandelbestemming bij uitstek. E...

Naast de prachtige vissersdorpjes op de Lofoten, is het archipel een wandelbestemming bij uitstek. Een aanrader is een klim naar de 448 meter hoge top Reinebringen van waaruit je een indrukwekkend panoramisch uitzicht hebt over Reinefjorden. De wandeling duurt ongeveer 2 tot 3 uur. Een kortere wandeling is naar het bijna tropisch te noemen strand Kvalvika. Deze wandeling duurt ongeveer een uur. Overnachting in Stamsund. Toon minder

Toon meer

Dag 5 Ontdek de Lofoten

Iedereen kent wel de foto’s van de Lofoten: steil uit zee oprijzende bergen met her en der de ...

Iedereen kent wel de foto’s van de Lofoten: steil uit zee oprijzende bergen met her en der de sneeuwresten van de winter, rode vissershuisjes op houten palen, stokvis op speciale rekken tussen de huizen om te drogen, kleine haventjes met kleurige vissersboten en houten steigers. Niet voor niets komen hier al eeuwen vele schilders naartoe om dit op doek vast te leggen. Er zijn dan ook tal van kunstenaarsgaleries op de eilanden. Als je geen linnen en verf of schetsboek bij je hebt, neem dan toch in elk geval de camera mee om alles op de gevoelige plaat vast te leggen! Breng een bezoek aan de vissersplaatsjes Njusfjord, Henningsvær en Å, helemaal in het zuiden van de Lofoten. Of een bezoek brengen aan het Lofotr Vikingmuseum in Borg om je voor heel even een echte Viking te voelen. Je overnacht in Stamsund. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Naar de ongerepte Vesterålen

De route van vandaag is een genot om te rijden en onbeschrijflijk mooi. Prachtige uitzichten op vele...

De route van vandaag is een genot om te rijden en onbeschrijflijk mooi. Prachtige uitzichten op vele mooie bergtoppen en de ruige natuur. Via kronkelende weggetjes bereik je uiteindelijk Ringstad Resort. Je verblijft hier de komende dagen in een mooie hotelkamer met magisch uitzicht. De eigenaren Ian en Ann-Karina heten je van harte welkom! 
Rijafstand Stamsund - Ringstad: ca. 240 km | ca. 4 uur​
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Zeearendsafari en museumbezoek

De hoogtepunten houden niet op tijdens deze reis. Gastheer Ian neemt je mee op een zeeaarendsafari e...

De hoogtepunten houden niet op tijdens deze reis. Gastheer Ian neemt je mee op een zeeaarendsafari en een bezoek aan het Hurtigruten museum in Stokmarknes. Vergeet niet de camera mee te nemen om de indrukwekkende zeearenden vast te leggen. In het Hurtigruten museum maak je kennis met de unieke rol die deze route langs de kust heeft gehad sinds de oprichting in 1893. Overnachting in Ringstad.  Toon minder

Toon meer

Dag 8 Optionele walvissafari?

Optioneel kun je een bijzondere walvissafari bijboeken. Tijdens deze excursie is er zeker 98% kans d...

Optioneel kun je een bijzondere walvissafari bijboeken. Tijdens deze excursie is er zeker 98% kans dat je walvissen (meestal potvissen) gaat zien. Met een RIB-boot (Rigid Inflatable Boat) ga je op zoek naar walvissen. Het voordeel van een RIB-boot is dat je dicht op het water zit en dieren tot dichtbij kunt benaderen. Ook een voordeel is dat je minder snel zeeziek wordt op deze boot. Overnachting in Ringstad. Toon minder

Toon meer

Dag 9 Op naar het pareltje Senja

vandaag laat je het wildlifewalhalla achter je en vervolg je de reis naar het mooie Senja. Het eilan...

vandaag laat je het wildlifewalhalla achter je en vervolg je de reis naar het mooie Senja. Het eiland is het op twee na grootste van Noorwegen en wordt ook wel ‘Klein Noorwegen’ genoemd, vanwege de afwisselende landschappen die een afspiegeling van het hele land vormen. Als je met de ferry gaat steek je over van Andenes naar Senja, een prachtige boottocht van circa 2 uur. Als je in de middag tijd over heeft, rijdt dan de mooie kustroute over Andøya, langs Bleik en Stave. Overnachting in Senjahopen.
Rijafstand Andenes - Senjahopen
Per de ferry: ca. 91 km | ca. 3 uur (tot 1 september)
Over land: ca. 450 km | ca. 7 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 10 Relaxen of rijd je de Nationale Route?

Senja heeft twee kustlijnen - een groene en glooiende binnenkust en een grimmige, blootgestelde buit...

Senja heeft twee kustlijnen - een groene en glooiende binnenkust en een grimmige, blootgestelde buitenkust. De buitenkust is prachtig en nog relatief onbekend. De reden is dat de kust tot voor kort slecht te bereiken was met slechts enkele doodlopende wegen. Nu zijn de prachtige vissersdorpen door wegen en tunnels met elkaar verbonden, zodat je langs het grootste deel van de kust kunt rijden. De route wordt nu ook wel nationale toeristenroute Senja genoemd en loopt van Gryllefjord naar Botnhamn, met korte omwegen naar Mefjordvær en Husøy. De route is in totaal 102 km lang (weg 86/862). Overnachting op Senja. Toon minder

Toon meer

Dag 11 Op naar de fjorden van Malangen

Na het ontbijt is het tijd om het mooie Senja achter je te laten en kennis te laten maken met nog ee...

Na het ontbijt is het tijd om het mooie Senja achter je te laten en kennis te laten maken met nog een pareltje: Malangen Resort. Dit moderne, speciaal gebouwde resort heeft een idyllische locatie aan het water op het pittoreske schiereiland Malangen, een uur ten zuiden van de stad Tromsø. De weg er naartoe is prachtig. Je slingert door de indrukwekkende fjorden en geniet van de panoramische uitzichten. Overnachting in Malangen. 
Rijafstand Senjahopen - Meistervik: ca. 165 km | ca. 3 uur 
Toon minder

Toon meer

Dag 12 Ontdek de omgeving rondom Malangen

Geniet van het ontbijt met prachtig uitzicht. Wandel naar het nabij gelegen camp Nikka, gelegen aan ...

Geniet van het ontbijt met prachtig uitzicht. Wandel naar het nabij gelegen camp Nikka, gelegen aan het meer. Hier liggen twee roeiboten en een kano, waar je gratis gebruik van kan maken. Of huur een fiets. Hou je van vissen, vraag dan naar de diverse mogelijkheden van vissen vanuit Malangen. Overnachting in Malangen Resort. Toon minder

Toon meer

Dag 13 Adembenemend uitzicht vanuit de kabelbaan

Vandaag staat er een bezoek aan de stad Tromsø op het programma. Tromsø ligt op o...

Vandaag staat er een bezoek aan de stad Tromsø op het programma. Tromsø ligt op ongeveer een uur rijden van Malangen Brygge. Breng een bezoek aan het Polar of Polaria museum en de Ishavs kathedraal. Neem in de middag de kabelbaan Fjellheisen omhoog. Het ticket voor de kabelbaan is al inbegrepen bij de reis. Op ruim 400 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht over Tromsø. Maak hier een wandeling of geniet van een lunch in het restaurant. Je overnacht in Malangen Resort.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 14 Op naar Alta

Na het ontbijt staat er een echte fjordentocht op het programma. Slingerend en hoog boven de fjorden...

Na het ontbijt staat er een echte fjordentocht op het programma. Slingerend en hoog boven de fjorden van Noord-Noorwegen reis je naar het noordelijk gelegen Alta, gelegen aan het Altafjord. Het gebied biedt bossen, bergplateau's en kustlandschappen, en tal van mogelijkheden om te gaan wandelen, fietsen en vissen. Je overnacht vanavond in het luxe Sorrisniva Arctic Wilderness Lodge.
Rijafstand Meistervik - Alta: ca. 395 km | ca. 6,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 15 Wandelen door de natuur

Hopelijk heb je heerlijk geslapen? Geniet van het ontbijt voordat je op pad gaat. Maak een wandeling...

Hopelijk heb je heerlijk geslapen? Geniet van het ontbijt voordat je op pad gaat. Maak een wandeling naar de waterval Orrefossen. Onderweg steek je met kleine bruggetjes de rivier over. Wil je liever een langere wandeling maken, kies dan voor de wandeling bij de Sautso Canyon, een diepe kloof. Maak je liever een excursie? Ook daarvoor zijn er voldoende mogelijkheden. Je overnacht in Alta. Toon minder

Toon meer

Dag 16 Naar de Noordkaap!

Vandaag vervolg je je reis, door het schitterende berglandschap van Finnmark. De eindbestemming voor...

Vandaag vervolg je je reis, door het schitterende berglandschap van Finnmark. De eindbestemming voor vandaag is Honningsvåg, de uitvalsbasis voor de Noordkaap reiziger. Hopelijk schijnt de Middernachtzon en misschien besluit je om direct door te rijden naar de Noordkaap? Je overnacht in een hotel in of nabij Honningsvåg.​
Rijafstand Alta - Honningsvåg: ca. 205 km | ca. 3 uur en 15 minuten
Toon minder

Toon meer

Dag 17 Papegaaiduikers, zeearenden en vergezichten

Vandaag blijf je nog even in de buurt van de Noordkaap. Er is hier namelijk meer te beleven dan je m...

Vandaag blijf je nog even in de buurt van de Noordkaap. Er is hier namelijk meer te beleven dan je misschien zou verwachten! Breng zeker een bezoek aan het vissersdorpje Gjesvær, het startpunt van mooie vogelsafari's. In de zomermaanden broeden hier duizenden Jan van Genten, aalschovers en een grote kolonie papegaaiduikers. Je overnacht in een hotel in of nabij Honningsvåg. Toon minder

Toon meer

Dag 18 Door de Finnmark

Een mooie dagtocht in zuidelijke richting naar Saariselkä! Bezoek onderweg de twee hoofdsteden ...

Een mooie dagtocht in zuidelijke richting naar Saariselkä! Bezoek onderweg de twee hoofdsteden van de Sami: Karasjok (Noorwegen) en Inari (Finland) en de indrukwekkende exposities over de oorspronkelijke inwoners van Lapland. In Inari overnacht je vanavond ook, in het Wildernis Hotel Inari om precies te zijn. Houd onderweg overigens je ogen open voor de rendieren, die zullen er genoeg zijn.  
Rijafstand Honningsvåg - Inari: ca. 356 km | ca. 5 uur 
Toon minder

Toon meer

Dag 19 Sami cultuur in Inari

Dit is fijn wakker worden; de zuivere lucht van Lapland, de vogeltjes horen fluiten en een prachtig ...

Dit is fijn wakker worden; de zuivere lucht van Lapland, de vogeltjes horen fluiten en een prachtig uitzicht over het Inari meer! Bezoek vandaag het vernieuwde Sami Siida museum, waar je meer te weten komt over de Samicultuur uit de hele regio of kies voor een optionele boottocht over het inarimeer! Overnachting in Wildernis Hotel Inari.  Toon minder

Toon meer

Dag 20 Op naar Ruka!

Het is tijd de bi...

Het is tijd de bijzondere natuur in het uiterste noorden achter je te laten. Op naar de laatste bestemming van de reis: Iisakki Village in Ruka. Iisakki Village is een replica van Paanajärvi, een oud dorp dat tegenwoordig op Russisch grondgebied ligt. Van de 32 gebouwen die er vroeger stonden, zijn er 14 nagebouwd. Het priesterhuis (op z’n Fins 'Papin Talo’) is een traditionele roodhouten lodge. Dit is waar je vanavond overnacht.  
Rijafstand Inari - Iisakki Village: ca. 415 km | ca. 5 uur 

Toon minder

Toon meer

Dag 21 Roeien op het meer?

Start je dag met een heerlijk ontbijtbuffet in Iisakki Village. Ga je vandaag met een roeiboot of SU...

Start je dag met een heerlijk ontbijtbuffet in Iisakki Village. Ga je vandaag met een roeiboot of SUP plank het meer op? Deze kun je namelijk gratis gebruiken tijdens het verblijf! Overnachting in Papin Talo Lodge.  Toon minder

Toon meer

Dag 22 Terug naar huis

Helaas zit de reis er alweer op. Lever de huurauto in op de luchthaven en vlieg rechtstreeks terug n...

Helaas zit de reis er alweer op. Lever de huurauto in op de luchthaven en vlieg rechtstreeks terug naar Rotterdam The Hague Airport. Met een koffer vol bijzondere ervaringen en mooie herinneringen.
Rijafstand Ruka - luchthaven Rovaniemi: ca. 195 km | ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Lapland!
Dag 2 Op naar Zweden!
Dag 3 Via Abisko Nationaal Park naar Noorwegen
Dag 4 Wandel naar de top van Reinebringen of Kvalvika beach
Dag 5 Ontdek de Lofoten
Dag 6 Naar de ongerepte Vesterålen
Dag 7 Zeearendsafari en museumbezoek
Dag 8 Optionele walvissafari?
Dag 9 Op naar het pareltje Senja
Dag 10 Relaxen of rijd je de Nationale Route?
Dag 11 Op naar de fjorden van Malangen
Dag 12 Ontdek de omgeving rondom Malangen
Dag 13 Adembenemend uitzicht vanuit de kabelbaan
Dag 14 Op naar Alta
Dag 15 Wandelen door de natuur
Dag 16 Naar de Noordkaap!
Dag 17 Papegaaiduikers, zeearenden en vergezichten
Dag 18 Door de Finnmark
Dag 19 Sami cultuur in Inari
Dag 20 Op naar Ruka!
Dag 21 Roeien op het meer?
Dag 22 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Maak de rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of je wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor je geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven. Via Voigt Travel kan je deze excursies vooraf reserveren. Je bent dan altijd verzekerd van een plek en ter plaatse hoef je niets meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien nodig)
 • ​Volledige uitrusting (indien nodig)

huset-zomer-excursies-extra

Excursies Vesterålen (inbegrepen)

svolvaer-zeearend-safari

Zeearendsafari en bezoek Hurtigruten museum

Onder begeleiding van Ian trek je er per boot op uit. U vaart langs fjorden, besneeuwde heuveltoppen en prachtige stranden tot je de juiste plek hebt gevonden. De zeearenden komen tot heel dichtbij de boot en je hebt de kans om prachtige foto's te maken! Naast zeearenden is er grote kans dat je otters en zeehonden spot. Je brengt een bezoek aan Stokmarknes; ook wel de stad van de Hurtigruten genoemd. Je brengt hier een bezoek aan het volledig vernieuwde Hurtigruten museum.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
noordkaap-zomer-excursies-extra

Excursies Noordkaap (inbegrepen)

noordkaap-zomer-bezoek

Bezoek aan de Noordkaap (inbegrepen)

De Noordkaap wordt traditioneel beschouwd als het noordelijkste puntje van Europa en is gelegen op 71° Noord. Via een indrukwekkende weg kom je aan bij de Noordkaap. Ga op de foto met het bekende symbool de wereldbol. Tot half augustus is de Noordkaap open tot 01:00 uur. Geniet hier van de middernachtzon. Bij de entree heb je ook toegang tot de Nord Cape Hall waar je alles kan zien over de geschiedenis van de Noordkaap.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: 24 uur
tromso-zomer-excursies-extra

Excursies Tromsø (inbegrepen)

tromso-zomer-kabelbaan

Kabelbaan Fjellheisen (inbegrepen)

Tromsø is een prachtige stad, maar je krijgt pas echt een goed beeld van de stad als je van bovenaf op de stad kijkt. Met de Fjellheisen kabelbaan ga je naar een hoogte van 421 meter, binnen 4 minuten. De kabelbaan is de gehele dag geopend en tot half augustus zelfs tot 01:00 uur. Je kan hier genieten van de prachtige middernachtzon onder genot van een drankje in het restaurant.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: 1 dag
ruka-excursies-zomer

Excursies Ruka

ruka-zomer-rafting-familie-route

Rivier rafting op de familie route

Een raftavontuur voor de gehele familie (minimum leeftijd is 5 jaar)! Samen met de professionele gids drijf je langs de zeven prachtige stroomversnellingen op de Kitka rivier. Halverwege geniet je van een kop koffie / thee of Finse bessensap. Ruka Safaris zorgt voor de transfers.

 • Prijs: € 85 per persoon
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • N.B. Minimale leeftijd is 5 jaar.
ruka-zomer-rafting-grote-stroomversnellingen-rusla

Rivier rafting op de grote stroomversnellingen

Verleng de rafting excursie met grote stroomversnellingen tot naar Jelestimä. In dit 7 uur durende programma geniet je ook van koffie en een Finse makkara worst.

 • Prijs: € 120 per persoon
 • Duur: ca. 6-7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • N.B. De minimale leeftijd is 18 jaar.
noordkaap-zomer-excursies

Excursies Noordkaap

noordkaap-zomer-king-crab-safari

King Crab Safari

Beleef een onvergetelijke safari in de omgeving van de Noordkaap. Met een speciale, zeewaardige rafting boot vaar je naar de Sarnesfjord om de inhoud van de daar uitgezette krabbenkooien te controleren. Je leert alles over deze bijzondere dieren. De spanwijdte van de scharen kunnen wel 2 meter breed worden en de krabben kunnen een gewicht bereiken tot wel 10 kg! De excursie gaat verder naar een picknickplaats met een grote schuilhut, een lavvu. Hier ga je aan wal om de krabbenpoten te koken en te proeven hoe overheerlijk vers gevangen koningskrab is.

 • Prijs: € 219 per volwassene
 • Duur: ca. 3,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Destinasjon 71° Nord (12:00 uur)
honningsvag-quad-safari

Quad safari Honnigsvåg

Je vertrekt vanuit het centrum van Honningsvåg en rijdt onder begeleiding van de gids de zogenaamde 'NATO-berg' op. Onderweg zijn er verschillende fotostops met uitzicht over Skipsfjorden, het centrum van Honningsvåg en de Porsangerfjord. Na het terugrijden vanaf de berg wordt de tocht vervolgd naar het lavvo-kamp (traditionele Sami-tenten) in Sarnes, waarbij je door een 4 km lange tunnel rijdt. Hier is het tijd voor een pauze met een kopje koffie of thee rond het vuur in één van de lavvos. Deze traditionele tenten worden al eeuwenlang gebruikt door de inheemse Sami-bevolking. Vergeet niet om de gids te vragen over de Sami en de rendieren in Noord-Noorwegen. Na de pauze in Sarnes rij je terug door de tunnel naar Honningsvåg. Onderweg rij je gedeeltelijk over asfalt- en grindwegen. Een geldig rijbewijs is verplicht. Deze safari is niet geschikt voor kinderen.

 • Prijs: € 181,50 per persoon (op basis van 2 personen)
 • Duur: ca. 2,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Destinasjon 71° Nord (14:00 uur)
lofoten-zomer-excursies

Excursies Lofoten

lofoten-zomer-trollfjord-rib-boat

Trollfjord & zeearendsafari per RIB-boot (vanuit Svolvær)

Met een speciale Rigid Hull Inflatable Boat vaar je met hoge snelheid naar één van de mooiste fjorden van Noorwegen: het Trollfjord. Dit fjord is 2 km lang, 100 meter breed en wordt omsloten door hoge bergtoppen die tot 1.100 meter vanuit de zee oprijzen. Een perfecte safari ook om zeearenden en andere vogelsoorten te spotten. Let op: niet geschikt voor zwangere vrouwen en reizigers met rugproblemen​.

 • Prijs: € 109 per volwassene
 • Duur: ca. 1,5-2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Lofoten Explorer (juni 11:30 en 14:00 uur | juli 09:30, 11:30 en 14:00 uur | aug 11:30 en 14:00 uur | sep 11:30 uur)
lofoten-zomer-walvissafari-svolvaer

Walvissafari per RIB-boot (vanuit Andenes)

Met veel trots mogen wij deze bijzondere walvissafari per RIB-boot aanbevelen. Dankzij deze kleine Rigid Inflatable Boat zit je laag bij het water en kun je de vogels, zeehonden, bruinvissen en walvissen tot dichtbij benaderen. En de aanblik van een potvis is een overweldigende ervaring, die je meeneemt voor de rest van je leven. Uit ervaring weten wij dat er zelden iemand zeeziek wordt op een RIB boot. De fotopresentatie, een certificaat en koffie/thee en een kleine snack maken deze excursie helemaal af. Let op: Andenes ligt op ca. 3 uur rijden van Svolvær en 2,5 rijden van Ringstad.

 • Prijs: € 145 per persoon
 • Duur: ca. 1,5-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Whale2Sea Andenes (voormalig Seasafari Andenes)
alta-excursies

Excursies Alta

alta-kanoen

Kano dagtocht inclusief lunch

Een dagtocht per kano over de Alta rivier is een must voor iedereen die iets geweldigs wil ervaren! De Alta rivier staat voornamelijk bekend vanwege de zalm, maar onderweg kom je met geluk ook zeearenden, andere vogels of zelf een eland tegen. Aan de waterkant wordt gestopt voor een heerlijke lunch.

 • Prijs: € 165 per volwassene
 • Duur: ca. 4,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
alta-mountainbikes

Mountainbike tocht in de Alta vallei

In de Alta Vallei zijn tal van prachtige fietsroutes uitgestippeld. Tijdens deze mountainbike tocht, onder begeleiding van een ervaren, lokale gids maak je kennis met de natuur van de Finnmark. Onderweg wordt er gestopt voor een kop koffie of thee bij open vuur. Deze excursie is mogelijk met een reguliere mountainbike of een E-mountainbike.

 • Prijs: € 120 per persoon of € 140 per persoon met E-mountainbike
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Glød Explorer

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Incl. activiteiten en bijzondere maaltijden Verblijf in cabin én wilderness lodge

  Fly & drive noorderlichtspecial Luosto-Salla

  arcticans%20noorderlicht%20lapland%20herfst%20thumb
 • Speciale overnachtingsplekken Tijdelijk scherp geprijsd
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.995 p.p.

  Bijzonder overnachten in Lapland fly & drive

  bijzonder-overnachten-in-lapland-header-thumb
 • Fly & Drive
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 895 p.p.

  Fins Lapland puur natuur fly & drive

  finland-puur-natuur-fly-drive-thumb
 • Charmante regio in Zuid-Finland Nieuw in ons aanbod!
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.295 p.p.

  Saimaameer Fly & Drive

  linnavuori-sulkava-thumb
 • Finse meren en de poolcirkel Nieuw in ons aanbod!
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.395 p.p.

  Op weg naar de poolcirkel fly & drive

  op-weg-naar-de-poolcirkel-fly-drive-thumb
 • Finse meren Nieuw in ons aanbod!
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 995 p.p.

  Savonlinna en het Saimaameer Fly & Drive

  canoeing-in-rantasalmi-thumb
 • Houten bungalows Tijdelijk scherp geprijsd
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.195 p.p.

  Vakantiehuis Lapland fly & drive

  header-vakantiehuis-lapland-thumb
 • Wildlife en gastronomie Nieuw in ons aanbod!
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.645 p.p.

  Finland wildlife fly & drive

  wildlife-finland-fly-drive-header-thumb
 • Finland compleet
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 2.095 p.p.

  Duizend meren en Lapland fly & drive

  duizend-meren-lapland-flydrive-thumb