Fins Lapland zomervakantie

Fins Lapland in de zomer

Fins Lapland: talloze rendieren, heuvels en uitgestrekte bossen

Fins lapland in de zomer

Op vakantie naar Fins Lapland in de zomer

Lapland is geen land, wat veel mensen denken, maar een gebied dat zich uitstrekt over het noorden van Noorwegen, Zweden, Finland en een stukje van Rusland. In Fins Lapland tref je heuvels en sfeervolle boomstambungalows aan. In Zweeds Lapland gaat de natuur de hoogte in en kom je de hoogste bergen van Scandinavië tegen. En in het Noorse gedeelte strekken hoogtevlaktes zich uit tot diep uitgesneden fjorden waar het water intensblauw oogt. De rondreizen van Voigt Travel in de zomer naar Noord-Scandinavië komen door het Noorse, Zweedse en Finse deel van Lapland. Hoewel Lapland voor een groot deel boven de poolcirkel ligt, is het goed om eerst een fabel uit de wereld te helpen: er ligt niet het hele jaar sneeuw en het is er niet altijd donker. Sterker, in de zomer in Lapland wordt het met gemak 20 graden, met uitschieters naar 25 of zelfs 30 graden. En de zon schijnt er in de zomermaanden zelfs 24 uur per dag! 

vakantie lapland zomer

 

De prachtige natuur van Fins Lapland
Fins Lapland is een bestemming die je op zijn best kunt ervaren door de puurheid van de omgeving. De unieke stilte van de natuur is voelbaar wanneer je de paden van Nationaal Park Pyhä-Luosto bewandelt of als je ontwaakt in je eigen houten bungalow midden in de natuur. Geniet van de typische Finse geuren, de naaldbomen en berkenbladeren in het bos, van hout en rook in de traditionele sauna, en van knisperende kampvuren tijdens het hiken. Ben je op zoek naar een avontuurlijke excursie? Ervaar de adrenaline die door je aderen stroomt tijdens het raften op de Oulanka-rivier!

Houd je ogen goed open, want voor je het weet schiet er een groep rendieren voorbij in de weelderige bossen. 's Avonds, als de zon lager aan de hemel staat, kun je zelfs tussen de talloze bomen door elanden spotten. In Fins Lapland kun je maar liefst vier van de Europese 'big five' spotten: de beer, de wolf, de veelvraat en de lynx. 

Het noorderlicht in de zomer
Bij het lezen van het noorderlicht denk je wellicht direct aan de winterse maanden. Logisch, want de lange donkere dagen zijn een mooie setting voor dit lichtgevende schouwspel. Maar ook in de zomermaanden laat het noorderlicht zich zien. Sterker nog, het mooiste noorderlicht is in maart én september. 

Met Voigt Travel kun je zowel één van de regio's als het hele Lapland ervaren. Vlieg met onze directe vlucht vanaf Rotterdam The Hague Airport naar Rovaniemi in Fins Lapland en start daar je rondreis door het Hoge Noorden. Liever met de auto? Maak gebruik van de ferryovertocht naar Noorwegen of Finland.

 

 

Meer informatie over onze zomerreizen naar Fins Lapland

  • Bekijk de reizen naar Fins Lapland Fins Lapland rondreizen
  • Vluchttijden Fins Laplandvluchttijden Fins-Lapland
  • Zomer in Fins LaplandZomer in Lapland
  • Middernachtzon alles over Middernachtzon
  • Alles over RovaniemiAlles over Rovaniemi
  • Nationale parken in Fins LaplandNationale parken Finland
  • De Indian Summer van ScandinaviëRuska
  • Alles over SallaAlles over Salla
  • Een echte SamiAlles over Salla

Met Voigt Travel naar Lapland in de zomer

Met Voigt Travel logeer je in kleinschalige lodges, hotels en bungalows, kom je op plekken waar je zelf niet snel komt en maak je kennis met het echte zomerse leven in Lapland. Hier wandel je over de mooiste hikeroutes, kom je overal waar je kijkt rendieren tegen en laat je de adrenaline door je lichaam stromen op één van de wilde rivieren. Hoe noorderlijker je Lapland ontdekt, hoe uitgestrekter, wilder en unieker het landschap wordt. De zomer maakt van Lapland een kleurrijke wereld vol metershoge naaldbomen, struiken vol bessen en idyllische bergen, rotsen en heuvels.

 

 

Lapland zomer met eigen auto

Hoewel Lapland voor een groot deel boven de poolcirkel ligt, is het mogelijk om een rondreis met eigen auto in de Lapland zomer te maken. Tijdens de reizen van Voigt Travel maak je eerst een prachtige ferry overtocht over de Oostzee naar Helsinki, de hoofdstad van Finland. Daar rijd je de auto op de autoslaaptrein en kom je de volgende dag aan in Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland. Zo ben je zonder zelf veel kilometers te rijden in het hart van Lapland, waar de ontdekkingstocht door Lapland en Noord-Noorwegen begint!
 

Fly & drive rondreis Lapland

Je kunt er dus voor kiezen om met eigen auto naar Lapland te gaan, maar makkelijker is het om te kiezen voor een fly & drive rondreis. Vanuit Rotterdam The Hague Airport vlieg je in een paar uur rechtstreeks naar Skellefteå (Zweden) of Rovaniemi (Finland), waar een uitstekende huurauto klaarstaat. Tijdens de rondreizen verblijf je in kleinschalige accommodaties waar veel persoonlijke aandacht is.
 

Vakantie Lapland zomer boeken

Voigt Travel heeft een groot aanbod met reizen in de zomer naar Lapland in de zomer. Bekijk onze prachtige reizen waarbij Fins en Zweeds Lapland is inbegrepen door gebruik te maken van de Zoek & Boek (verfijn je zoekopdracht).