Into the wilderness

Kan jij niet wachten op een écht avontuur? Op een reis waar je je helemaal onderdompelt in de natuur en leert overleven in het wild? Dan is deze reis voor jou! Tijdens deze reis ga jij samen met Arctic Adventure mee de wildernis in, in Fins Lapland. De reis is volledig verzorgd en gefocust op het verbeteren van jouw wildernisvaardigheden, en dat, toch in alle comfort die je van Voigt Travel gewend bent, met een fijn verblijf, goede maaltijden en ervaren gidsen.

De 8-daagse Finland puur natuur reis in het kort
Je komt aan op de luchthaven in Rovaniemi waarna je gelijk richting de bossen gaat. Je verblijft komende week in Iisakki Village, gelegen aan het rustige en schone meer. De rust daalt gelijk op je neer bij aankomst, het leven draait hier om de natuur. Met een comfortabel verblijf en goed verzorgd ontbijt en diner leer jij de komende dagen meer over het overleven in het wild. Van houthakken en vuur maken, tot vis vangen en zelf een maaltijd kunnen verzorgen. Ook leer je navigeren met kaart en kompas, dat allemaal terwijl je langzaam één wordt met deze natuurrijke omgeving. Al jouw vaardigheden worden tot slot op de proef gesteld tijdens een overnachting in de wildernis van Oulanka Nationaal Park, na een hike naar de hut verblijf je komende nacht helemaal zelfvoorzienend in dit mooie stukje Lapland. Je sluit de reis in alle rust af bij Iisakki Village waar je op pad kunt gaan in de natuur, zeker nu je jezelf helemaal kunt redden in die oneindige Finse bossen!

Verzorging
Je verblijft:

 • 6 nachten in een appartement in Papin Talo Lodge in Iisakki Village op basis van halfpension
 • 1 nacht in een wildernis hut in Oulanka Nationaal Park

​Extra's bij je reis

Highlights

 • Middenin de natuur nabij Oulanka Nationaal Park
 • Verblijf in een sfeervolle lodge aan het meer
 • Ervaren expeditie gids van Arctic Adventure
 • Meerdere workshops wildernisvaardigheden
 • Tal van optionele activiteiten mogelijk als raften en mountainbiken
 • Avontuurlijke overnachting in de wildernis
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Georganiseerde reis met gids
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • 21 augustus
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Workshops en wildernisovernachting
iris-m-noord-europa

Iris Mooij

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Papin Talo Lodge

Een ervaring om nooit te vergeten

Into the wilderness

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië reis die je van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder ben je vrij om je dagen zelf in te delen.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Lapland!

Na een comfortabele directe vlucht kom je aan op de poolcirkel. Het is een echt winterwonderland in ...

Na een comfortabele directe vlucht kom je aan op de poolcirkel. Het is een echt winterwonderland in de winter en in de zomer is het overgoten met zon, want donker wordt het hier niet. Na het ophalen van je bagage staat de transfer al op je te wachten. Je ontmoet tevens je medereizigers voor de komende week; samen met hen zul je de Lapse wildernis gaan ontdekken. Onderweg naar Iisakki village, je verblijfsplaats voor de komende week, stop je bij een supermarkt om wat boodschappen te doen, aangezien je verblijft in een kamer in de lodge met een eigen kitchenette. Het ontbijt en diner zijn alvast inbegrepen.

Overnachting Iisakki village
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Vuur

Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt staat vandaag de eerste workshop op je te wachten. Onde...

Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt staat vandaag de eerste workshop op je te wachten. Onder leiding van jouw Arctic Adventure gids leer je de beste manier om hout te hakken en vuur te maken. Welke houtsoorten kun je eigenlijk het beste gebruiken en op welke ondergrond doe je dat? Na deze workshop kun je overal een vuurtje stoken. De rest van de dag is vrij in te delen; ontdek de bosrijke omgeving eens goed!

Diner en overnachting vinden plaats in Iisakki Village.
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Kaart & Kompas

Zorg ervoor dat je stevig ontbijt, want vandaag ga je richting het Oulanka Nationaal Park. Je leert ...

Zorg ervoor dat je stevig ontbijt, want vandaag ga je richting het Oulanka Nationaal Park. Je leert navigeren met kaart en kompas tijdens een hike van 12 kilometer in deze prachtige omgeving. Tijdens de hike geniet je van een lekkere picknicksnack voordat je je weg weer vervolgt naar het startpunt. Vanaf nu verken jij de bossen met gemak.

Diner en overnachting vinden plaats in Iisakki Village
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Vissen

Essentieel in de wildernis is het vermogen om zelf voedsel te kunnen voorzien. Drinkbaar water is er...

Essentieel in de wildernis is het vermogen om zelf voedsel te kunnen voorzien. Drinkbaar water is er in Finland in overvloed, maar voor je avondmaal moet je iets meer moeite doen. Vandaag leer je hoe je het beste vis kunt vangen. Samen met de gids ga je per kano het water op, een fantastische ervaring waarbij je langs de eilanden roeit en een stop maakt voor een kop koffie voordat je weer terugkeert.

Diner en overnachting vinden plaats in Iisakki Village.
Toon minder

Toon meer

Dag 5 De wildernis in

Na een paar leerzame dagen ben je helemaal één met de natuur en klaar voor een nieuw a...

Na een paar leerzame dagen ben je helemaal één met de natuur en klaar voor een nieuw avontuur! Vandaag trek je met z'n allen de wildernis in en worden je vaardigheden op de proef gesteld. Na een hike kom je aan bij je wildernisovernachting, waar jullie vanavond zelfvoorzienend zullen zijn, en dat in het prachtige Oulanka Nationaal Park. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Even ontspannen

Hoor je dat? Oulanka Nationaal Park ontwaakt, en jij ook. Je maakt samen met iedereen een lekker ont...

Hoor je dat? Oulanka Nationaal Park ontwaakt, en jij ook. Je maakt samen met iedereen een lekker ontbijt klaar en pakt vervolgens weer in voor vertrek. Nog even genieten van de wildernis voordat je terugwandelt naar het ophaalpunt. Met een transfer word je teruggebracht naar Iisakki Village. In de middag kun je even heerlijk ontspannen.

Diner en overnachting vinden plaats in Iisakki Village.
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag

Vandaag staat helemaal vrij in te vullen! Je bent inmiddels vaardig genoeg om vol vertrouwen de natu...

Vandaag staat helemaal vrij in te vullen! Je bent inmiddels vaardig genoeg om vol vertrouwen de natuur in te trekken. Je kunt een kano of roeiboot pakken om het water op te gaan, of trek je wandelschoenen nog eens aan en verken de omliggende bossen. Bij Iisakki Village zijn er ook een aantal optionele activiteiten te boeken, zoals een fatbike tocht. Sluit je reis af met een heerlijk bezoek aan de Finse sauna en een laatste diner. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar de bewoonde wereld

Het zit er alweer op! Vandaag laat je de wildernis achter je en keer je terug naar de bewoonde werel...

Het zit er alweer op! Vandaag laat je de wildernis achter je en keer je terug naar de bewoonde wereld. Met een transfer word je naar de luchthaven gebracht en stap je als een echte wildernisexpert weer in het vliegtuig. Dat smaakt naar meer! Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Lapland!
Dag 2 Vuur
Dag 3 Kaart & Kompas
Dag 4 Vissen
Dag 5 De wildernis in
Dag 6 Even ontspannen
Dag 7 Vrije dag
Dag 8 Terug naar de bewoonde wereld
Sluit dag tot dag

Excursies

Maak je rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of je wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor je geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven. Via Voigt Travel kun je deze excursies vooraf reserveren. Je bent dan altijd verzekerd van een plek en ter plaatse hoef je niets meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien nodig)
 • ​Volledige uitrusting (indien nodig)

ruka-excursies-zomer

Excursies Ruka

ruka-kuusamo-riverfloat-excursie

River Floating

Duurzame keuze Voigt Travel Na een instructie van de gids trek je jouw speciale drijfpak, dat je zowel warm als droog houdt, zwemvest en helm aan. Een magisch avontuur kan beginnen. Laat je meevoeren door de stroom en drijf de rivier af door een sprookjesachtig landschap. Na deze speciale activiteit kan je nog even nagenieten met een lekker drankje. Minimale lengte 160cm.

 • Prijs: € 104 per persoon
 • Duur: ca. 2,5-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Minimale leeftijd 15 jaar en lengte 160 cm. Beschikbaar op donderdag om 10 uur
ruka-fatbike-zomer

Fatbiketocht door het bos

Duurzame keuze Voigt Travel Per fatbike ontdek je de omgeving van Iisakki Village. Geniet onderweg van de stilte en schoonheid van de natuur. Onderweg stop je bij een kota, een Finse kampvuurplaats, voor een snack. De totale lengte is circa 6 - 8 kilometer.

 • Prijs: € 69 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
 • N.B. De minimale leeftijd is 12 jaar. Beschikbaar op maandag en donderdag om 14 uur
ruka-zomer-berenspotten-russische-grens

Beren spotten in het wild

In de middle of nowhere van Fins Lapland ligt een hut verscholen van waaruit je uitzicht hebt op het bos en het moeras. Na een korte instructie loop je met een wildernisgids naar deze hut toe waar je samen de rest van de avond spendeert. Met een klein beetje geluk zie je vanavond beren! Naast beren (99% kans) kun je in de oorverdovende stilte en ongerepte natuur meer dieren zien, zoals arenden.

 • Prijs: € 155 per persoon
 • Duur: ca. 6 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Mogelijk tot eind augustus. Beschikbaar op donderdag om 16:30 uur
ruka-zomer-rafting-familie-route

Rivier rafting op de familie route

Een raftavontuur voor de gehele familie (minimum leeftijd is 5 jaar)! Samen met de professionele gids drijf je langs de zeven prachtige stroomversnellingen op de Kitka rivier. Halverwege geniet je van een kop koffie / thee of Finse bessensap. Ruka Safaris zorgt voor de transfers.

 • Prijs: € 85 per persoon | € 50 per kind 5 t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • N.B. Minimale leeftijd is 5 jaar. Beschikbaar op dinsdag, vrijdag en zaterdag om 9:30 uur
ruka-zomer-rafting-grote-stroomversnellingen-rusla

Rivier rafting op de grote stroomversnellingen

Verleng de rafting excursie met grote stroomversnellingen tot naar Jelestimä. In dit 7 uur durende programma geniet je ook van koffie en een Finse makkara worst.

 • Prijs: € 120 per persoon
 • Duur: ca. 6-7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • N.B. De minimale leeftijd is 18 jaar. Beschikbaar op dinsdag, vrijdag en zaterdag om 14:00 uur
ruka-zomer-saunayoga

Saunayoga & SUP boarden

Duurzame keuze Voigt Travel Een geweldige combinatie van een outdoor oefening en het ontspannen bij 50 graden celcius. De les start met de basiselementen van het SUP-en (stand up paddling). Leer hoe te peddelen en de balans te bewaren op het board. Na het paddling ga je naar de sauna voor een stretching oefening: saunayoga! In totaal ben je ongeveer 1,5 uur kwijt aan het SUP-en en 1 uur aan de sauna.

 • Prijs: € 94 per persoon
 • Duur: ca. 2,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: De minimale leeftijd is 12 jaar. Beschikbaar op woensdag en zaterdag om 15 uur

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,7
2890 reviews

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Finland compleet Zomeraanbieding
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.395 p.p.

  Duizend meren en Lapland fly & drive

  Duizend meren en Lapland fly & drive
 • De ultieme roadtrip, van Noordkaap tot zuidelijke fjorden
  24 dagen, eigen auto, v.a. € 2.795 p.p.

  Finland, Noordkaap en Noorse fjorden

  Finland, Noordkaap en Noorse fjorden
 • Incl. kayakken, fietsen, suppen en roeien!
  12 dagen, eigen auto, v.a. € 995 p.p.

  Finse meren en bossen

  Finse meren en bossen
 • Bucket list reis!
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 2.495 p.p.

  Noordkaap, Lofoten en Lapland fly & drive

  Noordkaap, Lofoten en Lapland fly & drive
 • Kleurrijk avontuur
  8 dagen, v.a. € 2.195 p.p.

  Ruska en noorderlichtavontuur Ruka

  Ruska en noorderlichtavontuur Ruka
 • Houten bungalows
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.495 p.p.

  Vakantiehuis Lapland fly & drive

  Vakantiehuis Lapland fly & drive