Ruska en noorderlichtavontuur Ruka

Met deze reis doe je wat de Finnen ook graag doen: de natuur in, als de natuur prachtige herfstkleuren krijgt. Ruska is het Finse woord voor herfstkleuren. Deze herfstkleuren verschijnen vanaf eind augustus in rap tempo in de Finse natuur. Mossen en bessenstruikjes kleuren dieprood en de berken worden helemaal geel. Deze kleurrijke, magische periode is ook erg geliefd onder de Finnen zelf. Zij reizen vanuit het zuiden van Finland naar het noorden om de herfst te ervaren en de nationale parken in te trekken. En wist je dat het noorderlicht vanaf eind augustus al zichtbaar is? Zodra de nachten langer worden kun je dit dansende natuurfenomeen al aan de hemel zien! Bij je reis zitten diverse excursies in de nationale parken rondom Ruka inbegrepen. Als klapper op de vuurpijl verblijf je één nacht in een bijzondere glasvilla. Met geluk kun je hier vanuit je bed het noorderlicht aanschouwen!

De 8-daagse Finland reis in het kort
Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je in de ochtend vanaf Rotterdam The Hague airport naar de hoofdstad van Fins Lapland: Rovaniemi. Nadat je je bagage hebt opgehaald, staat de transfer al voor je klaar. Op naar Ruka! Je verblijft in een lodge in Iisakki Village, nagebouwd van een oud klein Russisch dorp net over de grens van Fins Lapland, herkenbaar door haar prachtige rode huizen. De lodge ligt direct aan het meer Rukajärvi en is vanwege de rustige plek de ultieme locatie om in de avonden te gaan noorderlichtjagen. Gedurende de week ga je wandelen in Riisitunturi nationaal park, mountainbiken in in de natuur en kanoën in Oulanka nationaal park. Ook ga je met een gids op zoek naar het noorderlicht. In een speciaal pak ga je river floaten en tot slot maak je kennis met een echte Finse hobby, een traditionele rooksauna! Tijdens je verblijf kan je gebruik maken van kano’s, mountainbikes en SUP-planken. Aan het eind van de week laat je het kleurrijke Lapland achter je en reis je met een voldaan gevoel weer terug naar Nederland.

Verzorging
Je verblijft:

 • 6 nachten in Papin Talo Lodge op basis van halfpension
 • 1 nacht in Iisakki Glass Village op basis van halfpension

Extra's bij je reis

Highlights

 • Wandelen in Riisitunturi (ca. 5-6 uur)
 • Mountainbiken in de natuur (ca. 3-4 uur)
 • Noorderlicht wandeling (ca. 2 uur)
 • Finse saunabelevenis (ca. 2 uur)
 • Kanoën in Oulanka (ca. 5-6 uur)
 • River floating (ca. 2 uur)
 • Overnachting glasvilla
 • Noorderlicht spotten
 • Gratis gebruik van roeiboten, kano's en SUP-planken
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Augustus - september
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Uitgebreid excursieprogramma
sarah-w-noord-europa

Sarah Weijs

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Papin Talo Lodge

Verblijf in Iisakki Glass Village

Een ervaring om nooit te vergeten

Ruska en noorderlichtavontuur Ruka

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die je van dag tot dag gaat beleven. De beschrijving van dag tot dag is een indicatie. Afhankelijk van omstandigheden kan het programma ter plaatse gewijzigd worden.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Lapland!

Vanaf Rotterdam The Hague airport vlieg je met een rechtstreekse vlucht van Transavia naar Rovaniemi...

Vanaf Rotterdam The Hague airport vlieg je met een rechtstreekse vlucht van Transavia naar Rovaniemi, in Lapland. Nadat je je bagage hebt opgehaald, staat de transfer al voor je klaar. Je rijdt door prachtige bossen en geniet gelijk al van de intense herfstkleuren. Wie weet spot jij de eerste rendieren onderweg al? Je verblijft deze week in Iisakki Village, nagebouwd van een oud klein Russisch dorp wat vroeger bij Finland hoorde. De sfeer is er ontspannen en dat merk je gelijk. Het diner wordt geserveerd in restaurant Iisakkin Talo en bestaat uit voornamelijk lokale producten. Ga je vandaag gelijk al op pad met de kano of SUP plank die voor je klaar ligt?
Rijafstand Rovaniemi - Ruka: ca. 2,5 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Wandelen in Riisitunturi

Na een heerlijk Scandinavisch ontbijtbuffet is het tijd om je wandelschoenen aan te trekken. Met een...

Na een heerlijk Scandinavisch ontbijtbuffet is het tijd om je wandelschoenen aan te trekken. Met een gids rijd je naar Riisitunturi Nationaal Park waar je kennis maakt met de Lapse natuur. De berken zijn geelgekleurd en de bessenstruiken diep rood, het is een prachtig spektakel om te zien. Met de gids kijk je welke route je gaat lopen. Luister onderweg naar de boeiende verhalen die de gids te vertellen heeft. Houd jij na het heerlijke diner de noorderlichtvoorspellingen in de gaten? Wie weet vang je vanavond een glimp van dit bijzondere natuurfenomeen!
 
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Mountainbiken en Finse sauna belevenis

Het programma van vandaag is wat actiever. Na het ontbijt maak je je gereed om op de mountainbike te...

Het programma van vandaag is wat actiever. Na het ontbijt maak je je gereed om op de mountainbike te stappen. Vanaf Iisakki Village rij je zo de bossen in. Onderweg kom je langs kraakheldere meertjes, de uitzichten zijn werkelijk prachtig. Na het diner in Iisakki Village is het tijd om te ontspannen. De rooksauna is op temperatuur, dit duurt maar liefst 6-8 uur! Ontspan in de sauna en koel af in het meer. Vergeet ook niet de jacuzzi die buiten staat, wie weet zie jij zelfs het dansende groene licht wel vanuit de jacuzzi.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Kanoën in Oulanka

Kanoën in Oulanka Nationaal Park is een onvergetelijke ervaring en hoort zeker thuis op je buck...

Kanoën in Oulanka Nationaal Park is een onvergetelijke ervaring en hoort zeker thuis op je bucketlist. Na het ontbijt wordt je met de transfer naar Oulanka gebracht waar je de kano instapt. In een rustig tempo vaar je over de Oulankajoki terwijl je om je heen kijkt en al het mooie natuurschoon in je opneemt. Houd ook je ogen open voor rendieren, die liggen vaak langs de waterkant. Bij terugkomst is het tijd om aan te schuiven voor het diner.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Noorderlichtwandeling

In de ochtend staat het ontbijt voor je klaar en de rest van de dag heb je ter vrije besteding. Maak...

In de ochtend staat het ontbijt voor je klaar en de rest van de dag heb je ter vrije besteding. Maak bijvoorbeeld gratis gebruik van de mountainbikes, kano’s of SUP-planken of kies voor een optionele activiteit. Bij de receptie informeren ze je graag over de mogelijkheden. Na het diner ga je met een gids de natuur in, op zoek naar het noorderlicht. De gids zal je verder ook meer vertellen over het noorderlicht en met geluk zie jij het noorderlicht aan de hemel dansen!
 
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Riverfloaten

Vandaag staat er een ontspannen activiteit op het programma. Na het ontbijt rijd je met de gids naar...

Vandaag staat er een ontspannen activiteit op het programma. Na het ontbijt rijd je met de gids naar een van de rivieren in de omgeving waar je een speciaal pak aankrijgt. Dit pak houd je warm en droog en zorgt er natuurlijk ook voor dat je blijft drijven. Langzaamaan drijf je voort door de rivier en geniet je van de prachtige herfstkleuren om je heen.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag

Je kiest vandaag zelf wat je gaat doen. Kom je lekker tot rust bij de lodge of kies je voor een opti...

Je kiest vandaag zelf wat je gaat doen. Kom je lekker tot rust bij de lodge of kies je voor een optionele activiteit? De natuur rondom de lodge is ook erg mooi, maak bijvoorbeeld een wandeling langs het meer. Vanavond overnacht je in een bijzondere glasvilla. De villa heeft een glazen dak waardoor je met geluk het noorderlicht vanuit je bed kunt zien!
 
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Afscheid nemen van Lapland

De laatste dag van de mooie reis is aangebroken. Met een voldaan gevoel word je na het ontbijt met d...

De laatste dag van de mooie reis is aangebroken. Met een voldaan gevoel word je na het ontbijt met de transfer terug naar de luchthaven Rovaniemi gebracht. Met een koffer vol herinneringen stap je in het vliegtuig terug naar Nederland.
Rijafstand Ruka - Rovaniemi: ca. 2,5 uur
 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Lapland!
Dag 2 Wandelen in Riisitunturi
Dag 3 Mountainbiken en Finse sauna belevenis
Dag 4 Kanoën in Oulanka
Dag 5 Noorderlichtwandeling
Dag 6 Riverfloaten
Dag 7 Vrije dag
Dag 8 Afscheid nemen van Lapland
Sluit dag tot dag

Excursies

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die je van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt na aankomst bekend gemaakt. Verder ben je in Noord-Europa vrij om de dagen zelf in te delen. De beschrijving van dag tot dag is daarom een indicatie. Afhankelijk van omstandigheden kan het programma ter plaatse gewijzigd worden.

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Kleurrijke reis
  15 dagen, v.a. € 2.395 p.p.

  Nazomer in Noord-Scandinavië fly & drive

  nazomer-scandinavie-fly-drive-header-thumb
 • Noorderlicht spotten
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.445 p.p.

  Noorderlicht break fly & drive

  noorderlicht-break-fly-drive-header-thumb