PRINT PAGINA

Ruska en noorderlichtavontuur Ruka

Vier vakantie zoals de Finnen dat ook doen

Dag 1

Dag 1 Welkom in Lapland!

Welkom in Lapland!

Vanaf Rotterdam The Hague Airport vlieg je met een vlucht van Transavia naar Rovaniemi, in Lapland. Nadat je je bagage hebt opgehaald, staat de huurauto voor je klaar. Je rijdt door prachtige bossen en geniet gelijk al van de intense herfstkleuren. Wie weet spot jij de eerste rendieren onderweg al? Je verblijft deze week in Iisakki Village, nagebouwd van een oud klein Russisch dorp wat vroeger bij Finland hoorde. De sfeer is er ontspannen en dat merk je gelijk. Het diner wordt geserveerd in restaurant Iisakkin Talo en bestaat uit voornamelijk lokale producten. Ga je vandaag gelijk al op pad met de kano of SUP plank die voor je klaar ligt?
Rijafstand Rovaniemi - Ruka: ca. 2,5 uur
 

Dag 2

Dag 2 Wandelen in Oulanka

Wandelen in Oulanka

Na een heerlijk Scandinavisch ontbijtbuffet is het tijd om je wandelschoenen aan te trekken. Met een gids trek je door het Oulanka Nationaal Park waar je kennis maakt met de Lapse natuur. De route is ongeveer 5 kilometer lang. Luister onderweg naar de boeiende verhalen die de gids te vertellen heeft. Houd jij na het heerlijke diner de noorderlichtvoorspellingen in de gaten? Wie weet vang je vanavond een glimp van dit bijzondere natuurfenomeen!
 

Dag 3

Dag 3 Mountainbiken en sauna

Mountainbiken en sauna

Maak het programma van vandaag wat actiever. Vraag om een mountainbike en rijd zo de bossen in. Onderweg kom je langs kraakheldere meertjes, de uitzichten zijn werkelijk prachtig. Na deze actieve fietstocht is het heerlijk ontspannen in de sauna, en kun je afkoelen in het meer. Vergeet ook niet de jacuzzi die buiten staat; wie weet zie jij zelfs het dansende groene licht wel vanuit de jacuzzi.
 

Dag 4

Dag 4 Kanoën bij Iisakki

Kanoën bij Iisakki

Kanoën bij Iisakki is een heerlijke ervaring. In een rustig tempo peddel je over het water, terwijl je om je heen kijkt en al het mooie natuurschoon in je opneemt. Houd ook je ogen open voor rendieren, die liggen vaak langs de waterkant. 
 

Dag 5

Dag 5 Fatbiken met noorderlicht?

Fatbiken met noorderlicht?

In de ochtend staat het ontbijt voor je klaar en de rest van de dag heb je ter vrije besteding. Maak bijvoorbeeld gratis gebruik van de mountainbikes, kano’s of SUP-planken of kies voor een optionele activiteit. Bij de receptie informeren ze je graag over de mogelijkheden. Na het diner ga je met een gids op de fatbike de natuur in! De gids zal meer vertellen over de omgeving, en met wat geluk zie je het noorderlicht aan de hemel dansen!
 

Dag 6

Dag 6 Ontspannen floaten

Ontspannen floaten

Vandaag staat er een ontspannen dag op het programma. Kies wat je gaat ondernemen. Een bijzondere bij te boeken activiteit is het riverfloaten. Met een speciaal pak aan dat je warm en droog houdt drijf je door de rivier en geniet je van de prachtige herfstkleuren om je heen.

Dag 7

Dag 7 Nachtje in een glasvilla

Nachtje in een glasvilla

Kom je vandaag lekker tot rust bij de lodge of kies je voor een optionele activiteit? Aan jou de keuze! Trek er met de auto op uit om de omgeving iets beter te verkennen. De natuur rondom de lodge zelf is ook erg mooi. Vanavond overnacht je in een bijzondere glasvilla. De villa heeft een glazen dak waardoor je met geluk het noorderlicht vanuit je bed kunt zien!
 

Dag 8

Dag 8 Afscheid nemen van Lapland

Afscheid nemen van Lapland

De laatste dag van de mooie reis is aangebroken. Met een voldaan gevoel rijd je na het ontbijt terug naar de luchthaven Rovaniemi. Met een koffer vol herinneringen stap je in het vliegtuig terug naar Nederland.
Rijafstand Ruka - Rovaniemi: ca. 2,5 uur
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: