PRINT PAGINA

Ruska en noorderlichtavontuur Ruka

Vier vakantie zoals de Finnen dat ook doen

Dag 1

Dag 1 Welkom in Lapland!

Welkom in Lapland!

Vanaf Rotterdam The Hague airport vlieg je met een rechtstreekse vlucht van Transavia naar Rovaniemi, in Lapland. Nadat je je bagage hebt opgehaald, staat de transfer al voor je klaar. Je rijdt door prachtige bossen en geniet gelijk al van de intense herfstkleuren. Wie weet spot jij de eerste rendieren onderweg al? Je verblijft deze week in Iisakki Village, nagebouwd van een oud klein Russisch dorp wat vroeger bij Finland hoorde. De sfeer is er ontspannen en dat merk je gelijk. Het diner wordt geserveerd in restaurant Iisakkin Talo en bestaat uit voornamelijk lokale producten. Ga je vandaag gelijk al op pad met de kano of SUP plank die voor je klaar ligt?
Rijafstand Rovaniemi - Ruka: ca. 2,5 uur
 

Dag 2

Dag 2 Wandelen in Riisitunturi

Wandelen in Riisitunturi

Na een heerlijk Scandinavisch ontbijtbuffet is het tijd om je wandelschoenen aan te trekken. Met een gids rijd je naar Riisitunturi Nationaal Park waar je kennis maakt met de Lapse natuur. De berken zijn geelgekleurd en de bessenstruiken diep rood, het is een prachtig spektakel om te zien. Met de gids kijk je welke route je gaat lopen. Luister onderweg naar de boeiende verhalen die de gids te vertellen heeft. Houd jij na het heerlijke diner de noorderlichtvoorspellingen in de gaten? Wie weet vang je vanavond een glimp van dit bijzondere natuurfenomeen!
 

Dag 3

Dag 3 Mountainbiken en Finse sauna belevenis

Mountainbiken en Finse sauna belevenis

Het programma van vandaag is wat actiever. Na het ontbijt maak je je gereed om op de mountainbike te stappen. Vanaf Iisakki Village rij je zo de bossen in. Onderweg kom je langs kraakheldere meertjes, de uitzichten zijn werkelijk prachtig. Na het diner in Iisakki Village is het tijd om te ontspannen. De rooksauna is op temperatuur, dit duurt maar liefst 6-8 uur! Ontspan in de sauna en koel af in het meer. Vergeet ook niet de jacuzzi die buiten staat, wie weet zie jij zelfs het dansende groene licht wel vanuit de jacuzzi.
 

Dag 4

Dag 4 Kanoën in Oulanka

Kanoën in Oulanka

Kanoën in Oulanka Nationaal Park is een onvergetelijke ervaring en hoort zeker thuis op je bucketlist. Na het ontbijt wordt je met de transfer naar Oulanka gebracht waar je de kano instapt. In een rustig tempo vaar je over de Oulankajoki terwijl je om je heen kijkt en al het mooie natuurschoon in je opneemt. Houd ook je ogen open voor rendieren, die liggen vaak langs de waterkant. Bij terugkomst is het tijd om aan te schuiven voor het diner.
 

Dag 5

Dag 5 Noorderlichtwandeling

Noorderlichtwandeling

In de ochtend staat het ontbijt voor je klaar en de rest van de dag heb je ter vrije besteding. Maak bijvoorbeeld gratis gebruik van de mountainbikes, kano’s of SUP-planken of kies voor een optionele activiteit. Bij de receptie informeren ze je graag over de mogelijkheden. Na het diner ga je met een gids de natuur in, op zoek naar het noorderlicht. De gids zal je verder ook meer vertellen over het noorderlicht en met geluk zie jij het noorderlicht aan de hemel dansen!
 

Dag 6

Dag 6 Riverfloaten

Riverfloaten

Vandaag staat er een ontspannen activiteit op het programma. Na het ontbijt rijd je met de gids naar een van de rivieren in de omgeving waar je een speciaal pak aankrijgt. Dit pak houd je warm en droog en zorgt er natuurlijk ook voor dat je blijft drijven. Langzaamaan drijf je voort door de rivier en geniet je van de prachtige herfstkleuren om je heen.
 

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Vrije dag

Je kiest vandaag zelf wat je gaat doen. Kom je lekker tot rust bij de lodge of kies je voor een optionele activiteit? De natuur rondom de lodge is ook erg mooi, maak bijvoorbeeld een wandeling langs het meer. Vanavond overnacht je in een bijzondere glasvilla. De villa heeft een glazen dak waardoor je met geluk het noorderlicht vanuit je bed kunt zien!
 

Dag 8

Dag 8 Afscheid nemen van Lapland

Afscheid nemen van Lapland

De laatste dag van de mooie reis is aangebroken. Met een voldaan gevoel word je na het ontbijt met de transfer terug naar de luchthaven Rovaniemi gebracht. Met een koffer vol herinneringen stap je in het vliegtuig terug naar Nederland.
Rijafstand Ruka - Rovaniemi: ca. 2,5 uur
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: