Week Noordkaap fly & drive

Unieke road trip naar het einde van de wereld in Noorwegen

week-noordkaap-fly-drive-header

Week Noordkaap

Altijd al gedroomd van een echte roadtrip door Scandinavië, langs de Noordkaap? Deze 8-daagse Noordkaap fly & drive rondreis brengt je langs de mooiste adressen in Finland en Noord-Noorwegen, met als letterlijke hoogtepunt een bezoek aan de Noordkaap. Je slaapt in een authentieke Finse bungalow met sauna, in een hotel vlakbij de Noordkaap en nabij de bergen van Alta en in de stad Tromsø. Je ontmoet honderden rendieren en je geniet van deze laatste wildernis in Europa. 

De 8-daagse Noord-Scandinavië rondreis in het kort
Deze reis is georganiseerd voor de reiziger die in 8 dagen tijd het maximale uit het Pure Noorden wil halen. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je in de ochtend naar de poolcirkel, waarna je met de huurauto langs mooie kleinschalige verblijfadressen reist. In Finland verblijf je twee nachten in het natuurpark van Fell Centre Kiilopää, in een authentieke Finse bungalow met privé sauna. Bij de Noordkaap slaap je in een groter hotel dat dé uitvalsbasis is voor de Noordkaap reiziger. Daarna overnacht je in een hotel nabij Alta. Vanuit Alta reis je via de fjorden door naar Tromsø. De laatste twee nachten slaap je bij de rendierfarm van Torassieppi, gelegen naast een meer. 

Verzorging
Je verblijft:

 • 2 nachten in een bungalow in Saariselkä op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel nabij de Noordkaap op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel in Alta op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel in Tromsø op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een lodge in Torassieppi op basis van logies & ontbijt


Extra's bij je reis

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Persoonlijke wandeltips en -routes geschreven door Henk Filippo
 • Wegenkaart en reisgids van Noord-Scandinavië
 • Gratis maximaal 20 kg ruimbagage per persoon

Highlights

 • De Noordkaap
 • Nationaal Park Urho Kekkonnen
 • Nationaal Pallas-Yllästunturi
 • Sautso canyon
 • Sami Siida
 • Middernachtzon
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Fly & drive
 • 8 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Juni - september
 • Incl. rechtstreekse vluchten en autohuur
 • Entree Noordkaap t.w.v. € 30 p.p.
lisette-k-noordkaap

Lisette Kloosterman

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Week Noordkaap fly & drive

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die je van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder ben je in Noord-Europa vrij om jouw dagen zelf in te delen.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom tussen de rendieren van Lapland

Na een comfortabele vlucht van Rotterdam The Hague Airport landt je in Rovaniemi, de 'hoofdstad&...

Na een comfortabele vlucht van Rotterdam The Hague Airport landt je in Rovaniemi, de 'hoofdstad' van Lapland. Daar staat de huurauto al voor je klaar. Je rijdt meteen naar jouw bungalow in Saariselkä, midden in het hart van Lapland. Beleef hier de prachtige wildernis en indrukwekkende stilte. De ideale plek om de eerste wandelingen boven de poolcirkel te maken. Met een beetje geluk zie je op jouw eerste dag boven de poolcirkel al rendieren. Geniet op de eerste avond hier boven de poolcirkel van de zon die niet onder de horizon zakt! Overnachting in Fell Centre Kiilopää.
Rijafstand Rovaniemi - Saariselkä: ca. 250 km | ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Verken nationaal park Urho Kekkonen

Na een stille nacht wordt je wakker midden in de natuur. Geniet van het ontbijt en ga dan naar buite...

Na een stille nacht wordt je wakker midden in de natuur. Geniet van het ontbijt en ga dan naar buiten en geniet van de zuivere lucht van Lapland. Vanaf de bungalow kan je direct een wandeling beginnen door de groene heuvels. Het nationaal park is het op één na grootste nationaal park van het land en grenst in het oosten aan Rusland. Overnachting in Fell Centre Kiilopää. Toon minder

Toon meer

Dag 3 Naar de Noordkaap!

Na het ontbijt in het hoofdgebouw van Fell Centre Kiilopää vervolg je de road trip naar de...

Na het ontbijt in het hoofdgebouw van Fell Centre Kiilopää vervolg je de road trip naar de Noordkaap! Deze dag passeer je de twee hoofdsteden van de Sami: Inari (Finland) en Karasjok (Noorwegen). In beide plaatsen kan je een indrukwekkende expositie over de oorspronkelijke inwoners van Lapland – de Sami – bezoeken. Inari is het centrum van de Sami cultuur in Finland en in het Siida Museum kan je kennismaken met de historie, de gewoontes en gebruiken van dit bijzondere volk. Ook is er veel aandacht voor de natuur in dit deel van Lapland. De rit naar de Noorse grens leidt je over de Finse hoogvlaktes, uitgestrekte bossen en langs het immense Inarimeer. Via de Noordkaaptunnel kom je op het Magerøya eiland. De vegetatie is inmiddels volledig veranderd - je zult het even zonder bomen moeten doen - maar de route naar het uiterste randje van Europa is adembenemend! Vandaag bezoek je ook de Noordkaap om te genieten van deze magische plek: niets dan zee tussen jou en de Noordpool en als je geluk hebt een oranjerode middernachtzon. Je overnacht in een hotel nabij Honningsvåg.
Rijafstand Saariselkä - Honningsvåg: ca. 440 km | ca. 6,5 uur​
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Papegaaiduikers, zeearenden en vergezichten

Vandaag reis je naar de Noorse stad Alta. Een route met prachtige vergezichten en met vele kuddes re...

Vandaag reis je naar de Noorse stad Alta. Een route met prachtige vergezichten en met vele kuddes rendieren. In het voorjaar en de zomer trekken de Sami met hun rendieren richting de Noordkaap. Maar breng voordat je vertrekt zeker ook een bezoek aan de kleine vissersplaatsjes Gjesvaer, Kamøyvaer of Skarvåg. Het dorpje Gjesvaer is omgeven door honderden eilanden waar in de zomermaanden allerlei vogels broeden: Jan van Genten, zeearenden, aalscholvers en een kolonie van zo'n 800.000 papegaaiduikers. Boek een vogelsafari en ga met een klein gezelschap op een bootje op zoek naar de vogels. Of wie weet besluit je om nogmaals de Noordkaap te bezoeken? Voigt Travel heeft namelijk geregeld dat je 48 uur toegang hebt. Je reist deze dag verder door het schitterende berglandschap van Finnmark. Overnachting in Alta
Rijafstand Honningsvåg - Alta: ca. 210 km | ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Genieten in de stad Tromsø

Na het ontbijt en het afscheid van Alta rij je een mooie route langs de fjorden richting Troms&oslas...

Na het ontbijt en het afscheid van Alta rij je een mooie route langs de fjorden richting Tromsø. Kies je voor de route inclusief ferry’s door de Lyngen Alps? Of neem je de route over land? Beide routes zijn prachtig! Tromsø is een bruisende stad met diverse restaurants en bars. Bezoek het Polar (Polaria) museum of neem de kabelbaan Fjellheisen omhoog om te genieten van het uitzicht over de stad. Overnachting in Tromsø.
Rijafstand Alta – Tromsø: ca. 310 km | ca. 6,5 uur​
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Via het drielandenpunt terug naar Finland

Na het ontbijt laat je de Noorse fjorden achter en reis je via de toendra’s, door de arm van F...

Na het ontbijt laat je de Noorse fjorden achter en reis je via de toendra’s, door de arm van Finland, richting de laatste verblijfplaats Torassieppi. Maak onderweg een stop in het dorp Kilipsjärvi en maak een wandeling richting de heuvel Saana. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de toendra’s. Na de 'leegte' reis je richting de bossen verder Finland in. Jouw laatste verblijfplaats is gelegen midden in de bossen naast een meer. Een ideale plaats om jouw reis af te sluiten.
Rijafstand Tromsø - Torassieppi: ca. 370 km | ca. 5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Kanoën, fietsen of wandelen

In het hoofdgebouw van Torassieppi staat het ontbijt voor je klaar.  Zorg dat je maag goed gevu...

In het hoofdgebouw van Torassieppi staat het ontbijt voor je klaar.  Zorg dat je maag goed gevuld is, want je hebt maar één dag om deze mooie omgeving te ontdekken. Bij het water liggen kano’s die je kan huren. Ontdek je liever de omgeving over land? Dit is zeker mogelijk! Je kan namelijk ook mountainbikes huren. Bij het hoofdgebouw vertellen ze je graag over de routes en de mogelijkheden. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Voldaan terug naar huis!

In het hoofdgebouw van Torassieppi staat het ontbijt voor je klaar. Vroeg in de ochtend rijd je teru...

In het hoofdgebouw van Torassieppi staat het ontbijt voor je klaar. Vroeg in de ochtend rijd je terug naar Rovaniemi om de huurauto weer in te leveren op luchthaven Rovaniemi. Je hebt vast het gevoel langer dan een week op reis te zijn geweest, met elke dag onvergetelijke belevenissen! Met een rechtstreekse vlucht vlieg je weer terug naar Rotterdam.
Rijafstand Torassieppi - Rovaniemi: ca. 220 km | ca. 3 uur 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom tussen de rendieren van Lapland
Dag 2 Verken nationaal park Urho Kekkonen
Dag 3 Naar de Noordkaap!
Dag 4 Papegaaiduikers, zeearenden en vergezichten
Dag 5 Genieten in de stad Tromsø
Dag 6 Via het drielandenpunt terug naar Finland
Dag 7 Kanoën, fietsen of wandelen
Dag 8 Voldaan terug naar huis!
Sluit dag tot dag

Verblijf in Fell Centre Kiilopää cabins

Verblijf in Scandic Hotel Noordkaap

Verblijf in Scandic Hotel Alta

Verblijf in Scandic Ishavshotel in Tromsø

Verblijf in Torassieppi Lodge

Excursies

Maak jouw rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of je wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor je geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven. Via Voigt Travel kan je deze excursies vooraf reserveren. Je bent dan altijd verzekerd van een plek en ter plaatse hoef je niets meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien nodig)
 • ​Volledige uitrusting (indien nodig)

noordkaap-zomer-excursies-extra

Excursies Noordkaap (inbegrepen)

noordkaap-zomer-bezoek

Bezoek aan de Noordkaap (inbegrepen)

De Noordkaap wordt traditioneel beschouwd als het noordelijkste puntje van Europa en is gelegen op 71° Noord. Via een indrukwekkende weg kom je aan bij de Noordkaap. Ga op de foto met het bekende symbool de wereldbol. Tot half augustus is de Noordkaap open tot 01:00 uur. Geniet hier van de middernachtzon. Bij de entree heb je ook toegang tot de Nord Cape Hall waar je alles kan zien over de geschiedenis van de Noordkaap.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: 48 uur
saariselka-zomer-excursies-inbegrepen

Excursies Saariselkä (inbegrepen)

saariselka-zomer-diverse-activiteiten

Diverse activiteiten vanuit Fell Centre Kiilopää (inbegrepen)

Tijdens je verblijf in Fell Centre Kiilopää kun je gratis deelnemen aan verschillende activiteiten. Voor deze excursies dien je je een dag van tevoren in te schrijven bij de receptie. Programma aangeboden tussen juni en eind augustus. Bekijk hier alle activiteiten. (programma 2020 nog niet bekend)

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: Meerdere dagen
muonio-zomer-excursies

Excursies Muonio

muonio-wandelen-rendieren(1)

Wandelen met rendieren

Onder begeleiding van een gids maak je op de rendierboerderij van Torassieppi kennis met de rendieren en maak je een kleine wandeling door de bossen. Onderweg stop je voor een lekker kopje koffie.

 • Prijs: n.n.b.
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Minimaal 2 personen
muonio-aurora-kampvuur

Aurora kampvuur

Na een informatieve workshop ga je met een gids op zoek naar het noorderlicht. Als je geluk hebt zie je het noorderlicht aan de hemel dansen! Tijdens de 'jacht' worden Finse pannenkoeken geserveerd bij het kampvuur. Let op: deze excursie wordt aangeboden vanaf 24 augustus.

 • Prijs: n.n.b.
 • Duur: ca. 1 uur
 • NB: Minimaal 2 personen. Vertrek om 22:00 uur
muonio-rivier-raften

Rivier raften

Een raft avontuur van ca. 6 km voor de hele familie langs de grensrivier Muonio. Je komt onderweg in totaal vier stroomversnellingen tegen in zowel Finland als Zweden! Na het raften geniet je van kop koffie/thee bij het kampvuur. Deze excursie wordt aangeboden vanuit Harriniva.

 • Prijs: n.n.b.
 • Duur: ca. 1,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Minimaal 4 personen. Vertrek om 11:00 en 15:00 uur
muonio-kanotocht-torassieppi

Kanotocht in Torassieppi

Met een Canadese kano ga je vanuit Torassieppi samen met een gids op pad om de Finse meren te ontdekken. Geniet van de stilte en de meeste frisse lucht ter wereld! Onderweg maak je een stop voor een koffiepauze.

 • Prijs: n.n.b.
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Minimaal 2 personen. Vertrek om 14:00
noordkaap-zomer-excursies

Excursies Noordkaap

noordkaap-zomer-king-crab-safari

King Crab Safari

Beleef een onvergetelijke safari in de omgeving van de Noordkaap. Met een speciale, zeewaardige rafting boot vaar je naar de Sarnesfjord om de inhoud van de daar uitgezette krabbenkooien te controleren. Je leert alles over deze bijzondere dieren. De spanwijdte van de scharen kunnen wel 2 meter breed worden en de krabben kunnen een gewicht bereiken tot wel 10 kg! De excursie gaat verder naar een picknickplaats met een grote schuilhut, een lavvu. Hier ga je aan wal om de krabbenpoten te koken en te proeven hoe overheerlijk vers gevangen koningskrab is.

 • Prijs: € 176,40 per persoon
 • Duur: ca. 3,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Destinasjon 71° Nord (12:00 uur)
honningsvag-quad-safari

Quad safari Honnigsvåg

Je vertrekt vanuit het centrum van Honningsvåg en rijdt onder begeleiding van de gids de zogenaamde 'NATO-berg' op. Onderweg zijn er verschillende fotostops met uitzicht over Skipsfjorden, het centrum van Honningsvåg en de Porsangerfjord. Na het terugrijden vanaf de berg wordt de tocht vervolgd naar het lavvo-kamp (traditionele Sami-tenten) in Sarnes, waarbij je door een 4 km lange tunnel rijdt. Hier is het tijd voor een pauze met een kopje koffie of thee rond het vuur in één van de lavvos. Deze traditionele tenten worden al eeuwenlang gebruikt door de inheemse Sami-bevolking. Vergeet niet om de gids te vragen over de Sami en de rendieren in Noord-Noorwegen. Na de pauze in Sarnes rij je terug door de tunnel naar Honningsvåg. Onderweg rij je gedeeltelijk over asfalt- en grindwegen. Een geldig rijbewijs is verplicht. Deze safari is niet geschikt voor kinderen.

 • Prijs: € 165,50 per persoon
 • Duur: ca. 2,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Destinasjon 71° Nord

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Verrassend veelzijdig 2020 boekbaar
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 2.095 p.p.

  Dwars door Lapland en fjorden fly & drive

  dwars-lapland-fjorden-fly-drive-thumb
 • Alles-in-één reis 2020 boekbaar
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.995 p.p.

  Scandinavië Compleet fly & drive

  scandinavie-compleet-flydrive-thumb
 • Alle hoogtepunten 2020 boekbaar
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.875 p.p.

  Noordkaap, Lofoten en Lapland fly & drive

  noordkaap-lofoten-lapland-fly-drive-thumb
 • Parels van Noorwegen 2020 boekbaar
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.895 p.p.

  Arctische eilandenreis fly & drive

  arctische-eilandenreis-flydrive-thumb
 • Vakantiewoningen 2020 boekbaar
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 2.195 p.p.

  Vakantiehuis Lofoten en Vesterålen fly & drive

  vakantiehuis-lofoten-vesteralen-fly-drive-thumb
 • Romantische bungalows 2020 boekbaar
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.014 p.p.

  Vakantiehuis Lapland fly & drive

  vakantiehuis-lapland-fly-drive-thumb
 • Bestseller 2020 boekbaar
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 995 p.p.

  Het beste van Lapland fly & drive

  beste-scandinavie-fly-drive-thumb
 • Kleinschalig verblijf 2020 boekbaar
  22 dagen, fly & drive, v.a. € 2.895 p.p.

  Noordkaap, Lofoten, Senja en Lapland fly & drive

  noordkaap-lofoten-senja-lapland-fly-drive-thumb
 • Bucketlist reis 2020 boekbaar
  12 dagen, fly & drive, v.a. € 2.095 p.p.

  Het beste van Fjord Noorwegen fly & drive

  het-beste-van-fjord-noorwegen-fly-drive-thumb
 • Hoogtepunten reis
  7 dagen, fly & drive, v.a. € 1.285 p.p.

  Noorse fjorden break fly & drive

  thumb-noorse-fjorden-break-header
 • Short break
  4 dagen, fly & drive, v.a. € 995 p.p.

  Romantische citytrip Bergen fly & drive

  romantische-citytrip-bergen-fly-drive-thumb
 • Unieke ervaring
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 995 p.p.

  Onontdekt Zweden fly & drive

  onontdekt-zweden-fly-drive-header-thumb
 • Zweeds Lapland
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.595 p.p.

  Parels van Zweden fly & drive

  thumb-parels-van-zweden-fly-drive-header
 • Speciaal voor foodlovers
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.445 p.p.

  De smaak van Lapland fly & drive

  smaak-van-lapland-fly-drive-header-thumb
 • Noorderlicht spotten
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 990 p.p.

  Noorderlicht break fly & drive

  noorderlicht-break-fly-drive-header-thumb
 • Gezinsvakantie
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.099 p.p.

  Familiereis Finland fly & drive

  familiereis-finland-flydrive-thumb
 • Machtig mooie natuur
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 2.385 p.p.

  Noorse fjorden en hoogvlaktes fly & drive

  noorse-fjorden-en-hoogvlaktes-fly-drive-thu
 • Bucketlist reis
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.795 p.p.

  Noordkaap Exclusief fly & drive

  noordkaap-exclusief-fly-drive-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Rechtstreeks vliegen Met Transavia rechtstreeks naar Zweeds en Fins Lapland
vliegen-transavia-scandinavie
Inclusief huurauto Onbeperkt aantal km's en minimaal een Skoda Fabia
huurauto-skoda-fabia