Duizend meren en Lapland

Vakantie in Scandinavië voor echte vrijbuiters

duizend-meren-lapland-eigen-auto-header

Duizend meren en Lapland

Als u bij de zomer in Finland denkt aan een rustiek houten huis met een sauna, niet ver van het water, dan is deze rondreis een aanrader! U boekt een zorgeloze vakantie met authentieke Finse bungalows op de mooiste locaties. U verblijft steeds een paar dagen op dezelfde plek en rijdt dan pas naar uw volgende bestemming. Zo heeft u alle rust om de omgeving te verkennen én u heeft net als de Finnen uw eigen 'mökki': een zomerhuisje in Finland, mét een privé sauna.

Uw 17-daagse Finland en Lapland rondreis in het kort
Via Travemünde vaart u naar de hoofdstad Helsinki. Uw eerste kennismaking met Finland is het Merengebied, een labyrint van ontelbare meren en eilandjes, dichte bossen en smalle heuvelruggen. U ziet en proeft hier de nabijheid van Rusland en de invloed van de traditionele Karelische cultuur. Na een 3-daagse verblijf in Koli reist u verder naar het mystieke Lapland. Boven de poolcirkel zijn de zomerdagen eindeloos, dus gooi een hengeltje uit, bezoek een rendierfarm en drink een kopje koffie bij het kampvuur. Via het mooie Vuokatti reist u weer terug naar het Merengebied. U eindigt de reis in een mooie Sahanlahti bungalow. Vanuit Helsinki vaart u weer terug naar Noord-Duitsland.

Wilt u meer van Finland zien? U kunt deze reis goed combineren met de reis Åland eilanden en Helsinki.

Verzorging
U verblijft:

 • 2 nachten aan boord van Finnlines (heenreis) in een hut op basis van logies
 • 3 nachten in een bungalow in Koli met privé sauna en douche en toilet, op basis van logies
 • 3 nachten in een bungalow in Salla met privé sauna en douche en toilet, op basis van logies
 • 3 nachten in een bungalow in Vuokatti met privé sauna en douche en toilet, op basis van logies
 • 3 nachten in een bungalow in Puumala met douche en toilet, op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht aan boord van Finnlines (terugreis) op basis van logies
 • 1 nacht in een stopover hotel in Noord-Duitsland op basis van logies & ontbijt


Extra's bij uw reis

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Persoonlijke wandeltips en -routes geschreven door Henk Filippo
 • Wegenkaart en reisgids van Noord-Scandinavië
 • Gratis uw personenauto mee aan boord (max. hoogte 2,04 meter / max. lengte 5,05 meter)

Highlights

 • Trendy Helsinki
 • Het Merengebied
 • Russische invloeden in Karelië
 • Authentieke bungalows
 • Wandelen, fietsen en (kano)varen
 • Berenroute in Nationaal Park Oulanka
 • Rendieren in Lapland
 • De Middernachtzon
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Eigen auto
 • 17 dagen
 • Logies
 • Juni - september
 • Incl. ferry overtocht
 • Bezoek rendierfarm en huskyfarm
lisette-k-noordkaap

Lisette Kloosterman

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Duizend meren en Lapland

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die u van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder bent u in Noord-Europa vrij om uw dagen zelf in te delen.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Op weg naar het Pure Noorden

U trekt de voordeur achter u dicht en de vakantie kan beginnen! Reis op uw gemak richting Travem&uum...

U trekt de voordeur achter u dicht en de vakantie kan beginnen! Reis op uw gemak richting Travemünde in Noord-Duitsland. De check-in in de haven is pas 's avonds, dus u heeft nog alle tijd om een bezoek te brengen aan de interessante Hanzestad Lübeck, op nog geen half uur rijden van de haven. Het is een aanrader om er ook een hapje te gaan eten want de binnenstad kent talloze café's en restaurants. Na het inschepen is er misschien nog tijd voor een hapje of drankje aan boord en dan gaat u naar uw hut. Het schip vertrekt heel vroeg in de ochtend, terwijl u lekker ligt te slapen. U overnacht aan boord.
Rijafstand Nederland - Travemünde: ca. 530 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Passage over de Oostzee

Een volle dag om te genieten van de prachtige vergezichten over de Oostzee. Heerlijk ontspannen legt...

Een volle dag om te genieten van de prachtige vergezichten over de Oostzee. Heerlijk ontspannen legt u ongemerkt een enorme afstand af naar het noorden van Europa. U overnacht weer aan boord.
Vaarduur Travemünde - Helsinki: ca. 27 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Verkenning langs de zuidkust en Russische grens

Vroeg in de ochtend komt u in Helsinki aan, waar uw rondreis in Finland begint. Na ontscheping reist...

Vroeg in de ochtend komt u in Helsinki aan, waar uw rondreis in Finland begint. Na ontscheping reist u via de zuidkust naar het Merengebied. U zult zich snel op uw gemak voelen in het verkeer. De infrastructuur is buitengewoon goed en de wegen zijn rustig. Geen reden om te haasten, dus maak een stop in Porvoo en wandel door de keienstraatjes en pik een terrasje aan het water met de mooie ossenbloedrode pakhuizen. Een eerste kop Finse koffie of een paar verse aardbeien is extra genieten! Het gebied langs de Russische grens heeft nog veel overeenkomsten met Rusland en u ziet onderweg regelmatig mooie houten boerenschuren en orthodoxe kerktorens. Het gebied wordt steeds rijker aan water. U overnacht in een bungalow in Koli, schitterend gelegen op een heuvelrug tussen twee meren.
Rijafstand Helsinki - Koli: ca. 500 km | ca. 6 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Actief ontspannen in Koli

Wat heerlijk, wakker worden in de Finse natuur! Het Nationaal Park Koli is een juweeltje wat natuurs...

Wat heerlijk, wakker worden in de Finse natuur! Het Nationaal Park Koli is een juweeltje wat natuurschoon betreft. In het rotsige, met oerbossen bedekte gebied lopen allerlei goed gemarkeerde wandelpaden. Veel van de wandelingen starten direct vanaf het per gondellift te bereiken bezoekerscentrum. Neem in ieder geval de drie beroemde bergtoppen Paha-Koli, Akka-Koli en Ukko-Koli op in uw route. Bent u sportief? Dan kunt u ook prachtige kanotochten maken, mountainbikes huren of zelfs deelnemen aan een spannende grottentocht. U overnacht in Koli. Toon minder

Toon meer

Dag 5 Naar Lieksa?

Maak vandaag een onvergetelijke autorondrit inclusief een tocht met de veerboot vanuit de kleine hav...

Maak vandaag een onvergetelijke autorondrit inclusief een tocht met de veerboot vanuit de kleine haven van Koli over het Pielinenmeer naar Lieksa. Hier staat het op een na grootste openluchtmuseum van Finland met bijzondere Karelische gebouwen. U kunt vervolgens doorrijden naar het Ruunaa wildernisgebied met haar snelstromende rivier Lieksanjoki en het afgelegen Nationaal Park Patvinsuo bezoeken. Een eldorado voor natuurliefhebbers met onder andere een 3,5 km lang plankenpad naar de vogelobservatietoren. U overnacht in Koli. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Van Karelië naar Lapland

U neemt afscheid van Koli en volgt de prachtige toeristische route langs de Via Karelia door de ruig...

U neemt afscheid van Koli en volgt de prachtige toeristische route langs de Via Karelia door de ruige Fins-Russische grensstreek. Uitgestrekte veengebieden en wilde rivieren vol stroomversnellingen bepalen hier het landschap. Een mooie stop onderweg is het Hossa nationaal park waar u een korte wandeling kunt maken of de expositie bezoeken in het bezoekerscentrum over de geschiedenis van deze streek. Ook vindt u hier de oudste rotstekeningen van Noord-Finland.

U passeert de poolcirkel, een magische grens. Onderweg verandert het landschap: de lieflijke natuur van Midden-Finland maakt plaats voor uitgestrekte moerasgebieden en ruige, kale heuvels en waar snelle beken stromen die uitmonden in meren en rivieren. Grote kans dat u vandaag de eerste rendieren ziet die langs de rustige wegen grazen. Dit is Fins Lapland, waar de Middernachtzon de dagen eindeloos maakt. In Salla, op slechts 22 km van de Russische grens, neemt u uw intrek in de luxueuze PAN Village Oulanka bungalow, met sauna en open haard. Geniet ervan!
Rijafstand Koli - Salla: ca. 520 km | ca. 7 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 De nachteloze nachten van Lapland

De komende twee dagen kunt u volop genieten van alles wat Lapland zo bijzonder maakt. U bevindt zich...

De komende twee dagen kunt u volop genieten van alles wat Lapland zo bijzonder maakt. U bevindt zich in de laatste wildernis van Europa en we raden u aan om er ook helemaal in te duiken! Een bezoek aan het rendierpark in Salla is alvast voor u geregeld, zodat u heel dicht bij de rendieren kunt komen en ze zelfs kunt voederen. Natuurlijk wordt u van alles verteld over de rendierhouderij, nog steeds een belangrijk middel van bestaan in dit deel van Finland. U moet het vlees ook zeker een keer proeven! U kunt prachtige wandelingen maken direct vanuit uw bungalow, de Sallatunturi heuvel beklimmen vanwaar u een schitterend zicht op Rusland heeft en een middag het in Finland zo populaire frisbee golf spelen! Bijzonder is het Oulanka Nationaal Park: u kunt er mooie wandeltochten maken, kanoën en vissen. Er zijn ook nachtelijke kanotochten of wandelingen, in het bijzondere licht van de Middernachtzon. Natuurlijk is het mogelijk om naar een huskyfarm te gaan en meteen een kijkje te nemen in het huis van de eigenaar. En wat dacht u van een traditionele Lapse avond met heerlijke specialiteiten van vis en rendier, klaargemaakt bij een houtvuur? U overnacht in Salla. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Dagtrip in Lapland?

Met uw eigen auto heeft u alle vrijheid om vandaag wat verder Lapland in te reizen, bijvoorbeeld naa...

Met uw eigen auto heeft u alle vrijheid om vandaag wat verder Lapland in te reizen, bijvoorbeeld naar de amethistmijn in Luosto of het Arktikum museum in Rovaniemi. De meest ultieme Middernachtzon beleving krijgt u met de optionele Tuohenlusikka wildernisovernachting. U overnacht in Salla. Toon minder

Toon meer

Dag 9 Naar het berengebied

Uw reis gaat verder naar de ruige bossen en heuvels van Sotkamo, in het noorden van het merengebied ...

Uw reis gaat verder naar de ruige bossen en heuvels van Sotkamo, in het noorden van het merengebied van Finland. Hier hebben wij een Vuokatti bungalow voor u gereserveerd. De bungalows hebben prachtig uitzicht op het meer Nuasjärvi.
Rijafstand Salla - Vuokatti: ca. 380 km | ca. 5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 10 Het prachtige Vuokatti

De omgeving van Vuokatti is ideaal voor prachtige dagtochten, bijvoorbeeld een rondje om het meer Ou...

De omgeving van Vuokatti is ideaal voor prachtige dagtochten, bijvoorbeeld een rondje om het meer Oulujärvi. Een half rondje kan ook!
In de middag staat een bezoek aan de huskyfarm op het programma. De honden beginnen al enthousiast te blaffen bij aankomst. U leert hier alles over de honden en het leven op een huskyfarm.
U overnacht in Vuokatti.
Toon minder

Toon meer

Dag 11 Bruine beren spotten?

Een echt spannende excursie is bruine beren spotten bij Kuhmo onder leiding van een gids! U brengt d...

Een echt spannende excursie is bruine beren spotten bij Kuhmo onder leiding van een gids! U brengt dan een nacht door in een schuilplaats in de grensstreek met Rusland. Met de Middernachtzon heeft u vrijwel de hele nacht goed zicht. Naast beren kunt u met een beetje geluk ook wolven, veelvraten en steenarenden zien. Een unieke ervaring! Deze excursie kunt u ook via Voigt Travel optioneel reserveren. U overnacht in Vuokatti. Toon minder

Toon meer

Dag 12 Terug naar het Merengebied

Vandaag reist u naar het wereldberoemde Merengebied. Kuopio is een ideale mogelijkheid om even een p...

Vandaag reist u naar het wereldberoemde Merengebied. Kuopio is een ideale mogelijkheid om even een pauze in te lassen. De stad ligt prachtig op een landtong omsloten door het Kallavesi meer. Op het marktplein staat de fraaie overdekte Jugenstil markthal, een leuke plek om wat boodschappen te doen en de lokale specialiteit “Kalakukko” te proeven. In de oude paardenstallen zitten leuke winkels met allerlei originele handgemaakte souvenirs. Wat u ook niet mag missen is het uitzicht vanaf de 75 meter hoge uitkijktoren op de Puijoheuvel. Rij na Kuopio door naar Puumala. Pal aan het water, bij de oude zaagmolen, is het resort waar u overnacht in een knusse bungalow.
Rijafstand Sotkamo - Puumala: ca. 380 km | ca. 4,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 13 Het hart van het Finse Merengebied

Het Merengebied is zo groot als Nederland en België samen en bestaat eigenlijk uit een labyrint...

Het Merengebied is zo groot als Nederland en België samen en bestaat eigenlijk uit een labyrint van duizenden meren en eilandjes, dichte bossen en smalle heuvelruggen. U heeft alle tijd om hier op verkenning uit te gaan, met de auto, te voet, op de fiets of per boot. Er zijn talloze boottochten en rondvaarten, bijvoorbeeld om de Saimaa robben te gaan zien. U kunt een kano of fiets huren en op het water van de natuur genieten. Visliefhebbers huren een roeiboot en gooien een hengeltje uit. Bij de receptie van uw verblijf is allerlei informatie voorhanden en ze helpen u graag! Bezoek in elk geval Kerimäki, waar 's werelds grootste houten kerk staat. U overnacht in Puumela. Toon minder

Toon meer

Dag 14 Savonlinna?

De stad Savonlinna, prachtig gelegen op een aantal eilanden. Neem daar een kijkje in de middeleeuwse...

De stad Savonlinna, prachtig gelegen op een aantal eilanden. Neem daar een kijkje in de middeleeuwse burcht Olovinlinna. Elk jaar in juli wordt hier het operafestival gehouden met voorstellingen in en rondom de burcht. Uiteraard kunt u een kijkje nemen in de burcht. Vanaf het kasteel loopt u langs de oever met tal van gezellige cafés en galeries richting het marktplein in de stad. In het haventje kunt u terecht voor een bootexcursie op een historisch schip. ’s Avonds kunt u voor een drankje terecht in het oude boothuis van uw resort. Vanaf het terras kijkt u kilometers ver uit over het water. U overnacht weer in Puumela. Toon minder

Toon meer

Dag 15 Hoofdstad Helsinki, de witte stad

Het is tijd om te vertrekken. Via het westelijk deel van het Merengebied komt u in Helsinki aan. Als...

Het is tijd om te vertrekken. Via het westelijk deel van het Merengebied komt u in Helsinki aan. Als u vroeg vertrekt, heeft u nog heel even de tijd om een kijkje te nemen in deze bruisende hoofdstad. Het centrum is klein en compact: bezoek de statige witte Domkerk en de Russisch-orthodoxe kerk Uspenski en koop een souvenir op de kleurige vismarkt Kauppatori of de aan de Esplanadi met trendy restaurants, gezellige terrassen en heel veel straattheater. U gaat in de loop van de avond aan boord voor uw passage naar Noord-Duitsland.
Rijafstand Puumela - Helsinki: ca. 330 km | ca. 4 uur​
Toon minder

Toon meer

Dag 16 Ferry overtocht naar Noord-Duitsland

Vandaag kunt u genieten van een heerlijk ontspannen dagje. Geen files, geen vermoeidheid achter het ...

Vandaag kunt u genieten van een heerlijk ontspannen dagje. Geen files, geen vermoeidheid achter het stuur, het schip doet het werk voor u. Het is vast heerlijk aan dek en starend over de Oostzee met een kopje koffie ademt u de frisse zeelucht in en geniet u na van uw rondreis Duizend Meren en Lapland. Wat heeft u veel gezien en beleefd! U neemt heel veel vakantieverhalen mee terug! Na aankomst in Noord-Duitsland is er voor u een hotel gereserveerd zodat u de volgende ochtend fris en uitgerust richting Nederland kunt rijden.
Vaarduur Helsinki - Travemünde: ca. 27 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 17 Home sweet home

Geniet van het stevige Duitse ontbijtbuffet en praat na over de geweldige reis die u in Finland heef...

Geniet van het stevige Duitse ontbijtbuffet en praat na over de geweldige reis die u in Finland heeft gemaakt. Gaat u vandaag nog de stad Lübeck in of keert u meteen huiswaarts? Een goede terugreis gewenst!
Rijafstand Noord-Duitsland - Nederland: ca. 530 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Op weg naar het Pure Noorden
Dag 2 Passage over de Oostzee
Dag 3 Verkenning langs de zuidkust en Russische grens
Dag 4 Actief ontspannen in Koli
Dag 5 Naar Lieksa?
Dag 6 Van Karelië naar Lapland
Dag 7 De nachteloze nachten van Lapland
Dag 8 Dagtrip in Lapland?
Dag 9 Naar het berengebied
Dag 10 Het prachtige Vuokatti
Dag 11 Bruine beren spotten?
Dag 12 Terug naar het Merengebied
Dag 13 Het hart van het Finse Merengebied
Dag 14 Savonlinna?
Dag 15 Hoofdstad Helsinki, de witte stad
Dag 16 Ferry overtocht naar Noord-Duitsland
Dag 17 Home sweet home
Sluit dag tot dag

Verblijf in Koli Country Club

Verblijf in PAN Village Oulanka bungalows

Verblijf in Vuokatinmaa bungalows

Verblijf in Sahanlahti Resort

Verblijf in TRYP By Wyndham Lübeck Aquamarin

Verblijf op Finnlines schip

Reisuitbreiding

huskysafari

Helsinki

De Finse hoofdstad: een levendige stad die je niet mag overslaan

Je kunt de reis in Scandinavië verlengen met een (langer) verblijf in de stad Helsinki. De stad staat bekend om kunst en cultuur. Breng een bezoek aan de bekende musea zoals het Nationaal museum Finland en Kiasa museum. Naast de interessante musea is een bezoek aan het Senaatsplein en de helderwitte Domkerk de moeite waard. Als je meerdere nachten in Helsinki verblijft is het een aanrader om een dagje de oversteek te maken naar de indrukwekkende stad Tallin in Estland, gelegen op 2 uur varen vanaf Helsinki.
 

De reisuitbreiding Helsinki in het kort

Je overnacht in het Radison Blu Espoo hotel, gelegen op een kwartier van het centrum van Helsinki. Bij het hotel is gratis parkeergelegenheid en op 650 meter vindt u een metrohalte waar elke 10 minuten een metro vertrekt naar het centrum van Helsinki. Elke ochtend staat er een uitgebreid Scandinavisch ontbijt voor je klaar. Het hotel is gelegen aan de baai van Laajalahti, van de buitenkant ziet het er als een doorsnee Fins hotel aan, maar als u binnenkomt wordt je verrast door de knusse ambiance. Je kunt gebruikmaken van WiFi en van het binnenzwembad.
 

Hoogtepunten

- Finse kunst, cultuur en historie
- Het Nationaal museum van Finland
- Het Kiasma museum
- De Dom van Helsinki
- Oespenski kathedraal
- Suomenlinna vesting
 

Verblijf

Je verblijft:
- In het Radisson Blu Espoo hotel op basis van logies & ontbijt.
 

Sfeer
Het is een elegant stadshotel dat beschikt over moderne en zeer smaakvol ingerichte 2-persoonskamers met heerlijke bedden. Alle kamers zijn voorzien van tv, koffie- en theefaciliteiten en/of een minibar en beschikken over een badkamer met douche en toilet. De moderne inrichting, de heerlijke traagschuimmatrassen en de keuze uit verschillende kussens en dekbedden zorgen voor een super comfortabel verblijf in dit hotel.
 

Ligging
Het hotel is gelegen op een rustige locatie aan de kust van de Finse Golf in Espoo, de voorstad van Helsinki. Met de nieuwe metroverbinding vanaf de halte Aalto-universiteit ben je binnen 10 minuten in hart van Helsinki. De luchthaven van Helsinki en de haven waar de Finnlines aankomt en vertrekt, liggen op ca. 30 minuten rijden.
 

Faciliteiten
De toegang tot het zwembad en de sauna's is gratis, net als het gebruik van WiFi. In het restaurant eet je visgerechten en er is een speciale selectie van hapjes met een Californische twist. Het restaurant heeft een zonneterras met uitzicht op de zee. In de knusse lobbybar kun je 's avonds ontspannen genieten van een drankje. De kamer is voorzien van twinbedden, koffie- en theefaciliteiten en tv en je beschikt over een eigen badkamer met douche en toilet. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid, direct bij het hotel. Er bevindt zich een volledig uitgeruste fitnessruimte naast het hotel.
 

 • helsinki-zomer-tuomio
 • helsinki-zomer-standbeeld
 • helsinki-zomer-uitrusten
 • radisson-blu-hotel-espoo-luchtfoto
 • radisson-blu-espoo-kamer
 • radisson-blu-espoo-zwembad
 • radisson-blu-hotel-espoo-fietsverhuur

Excursies

Maak uw rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of u wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor u geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven. Via Voigt Travel kunt u deze excursies vooraf reserveren. U bent dan altijd verzekerd van een plek en ter plaatse hoeft u niets meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien nodig)
 • ​Volledige uitrusting (indien nodig)

salla-zomer-excursies-extra

Excursies Salla (inbegrepen)

salla-zomer-rondleiding-rendierpark

Rondleiding in Rendierpark Salla (inbegrepen)

Maak kennis met het leven van een rendier en de rendierhouder! Na een presentatie over de rendierhouderij in Lapland volg je met je eigen huurauto de gids naar een speciale plek in de bossen, waar je op zoek gaat naar de rendieren om ze te voederen. Boven het vuur maakt de gids de beroemde Finse 'blackpot' coffee en thee.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 2 uur
 • NB: Uitgevoerd door Sallan Poropuisto
vuokatti-zomer-excursies-inbegrepen

Excursies Vuokatti (inbegrepen)

vuokatti-husky-arena

Bezoek aan de husky arena (inbegrepen)

Ontmoet de vriendelijke honden! De gids geeft u een rondleiding over het terrein van de huskyfarm. U hoort alles over de verschillende eigenschappen van de honden, hoe ze worden getraind en welke verzorging ze krijgen.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 1 uur
 • NB: uitgevoerd door Vuokatti Safaris
salla-zomer-excursies

Excursies Salla

salla-zomer-kano-middernachtzon

Kanoën in de Middernachtzon

Nadat je de benodigde materialen hebt gekregen, volg je de gidsen voor circa 5 kilometer met je eigen auto. Aangekomen bij het idyllische meertje Hangasjärvi, waar de kano’s al liggen te wachten, krijg je uitleg over hoe een kano te besturen. Het spiegelende water, de imponerende omgeving en de surreële sfeer van de middernachtzon zorgen voor een onvergetelijke ambiance. Naar Fins gebruik wordt er onderweg gestopt en koffie, thee en worstjes bereid boven het vuur.

 • Prijs: € 50 per persoon | € 25 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Sallan Poropuisto
salla-zomer-middernachtzon-hike

Middernachtzon hike

Trek je wandelschoenen aan want vanavond beklim je onder begeleiding van een gids de top van de Sallatunturi heuvel. Onderweg hier naartoe vertelt de gids uitgebreid over de prachtige omgeving. Op de top geniet je bij een vuurtje met een drankje en de Finse 'makkara' worst van een fantastisch uitzicht, tot ver in Rusland! Kort voor middernacht keer je weer terug naar de bungalow.

 • Prijs: € 27 per persoon | € 13,50 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Sallan Poropuisto
salla-zomer-vier-seizoenen-multimedia

Vier seizoenen multivisionshow Salla

De Nederlander Bart Braafhart woont al jaren in Salla en is een verwoed noorderlichtjager en natuurfotograaf. In zijn eigen Noorderlicht Studio in Salla vertelt hij je alles over het noorderlicht. Hij heeft dit onvoorstelbare natuurfenomeen al heel vaak gezien in Salla en dat heeft spectaculaire beelden opgeleverd, die hij graag met je deelt. Daarnaast krijg je prachtige beelden te zien van hoe onvoorstelbaar mooi de natuur hier is, welk jaargetijde dan ook.
Beschikbaar op zaterdagen, dinsdagen en woensdagen.

 • Prijs: € 19 per persoon | € 9,50 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 75 min
 • NB: Uitgevoerd door B.Art Collection (20:15 uur)
salla-zomer-salmijoki

Salmijoki

B.Art organiseert een speciale middagtour naar het prachtige oude bos nabij de Salmijoki-kloof, op amper 14 km van het dorp Salla. De wandeling van 2 x 1,5 km gaat door een bos met woudreuzen, gevarieerde bodemflora en een ruig landschap. Door een heuse rolkeiveld kom je uiteindelijk onderin de kloof bij het riviertje uit. Onderweg vertelt B.Art over de natuur, cultuur en lokale geschiedenis. Bij het Salmijoki riviertje drink je in een laavu (half-open schuilhut) koffie/thee met een Finse pullakoek en gril je een worstje boven het kampvuur. Dé plek voor de natuurliefhebber en -fotograaf! Beschikbaar op dinsdagen en donderdagen. Overige dagen op aanvraag.

 • Prijs: € 40 per persoon | € 20 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 3,5-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door B.Art Collection (14:00 uur)
salla-zomer-4wd-tuntsa-wildernis

Per four-wheel drive naar de Tuntsa wildernis

Met je eigen auto rij je naar het dorpje Salla, waar Bart Braafhart je opwacht. Met zijn eigen 4WD auto brengt hij je tijdens deze schitterende natuursafari naar de laatste wildernis van Europa. De hoogtepunten zijn: de Fins-Russische grensovergang, een vogelkijktoren en de stroomversnellingen in de Naruskajoki rivier. Geniet van de lunch in de 'middle of nowhere' kota hut. Je hebt een grote kans om rendieren te zien, misschien een eland en verschillende vogelsoorten zoals de arend, Siberische gaai en hoen. Op de terugweg naar Salla wordt er een heerlijke barbecue georganiseerd in een Finse kota. Tijdens deze excursie kun je gratis gebruik maken van een camerastatief en verrekijker.

 • Prijs: € 169 per persoon
 • Duur: ca. 12 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Niet geschikt voor kinderen door de lange duur (Uitgevoerd door B.Art Collection)
vuokatti-zomer-excursies

Excursies Vuokatti

vuokatti-wildspotten-wildernisovernachting

Wildspotten inclusief wildernisovernachting

Het gebied Kuhmo staat bekend om zijn wildlife. Voordat je naar de wildernishut gaat, geniet je eerst van een goed diner. Vanuit de wildernishut kun je onder andere beren, wolven, veelvraten en diverse vogels, waaronder arenden spotten. Vanuit de hut kun je de dieren de hele nacht observeren en fotograferen. In de ochtend word je opgehaald uit de wildernishut en staat het ontbijt voor je klaar. Een unieke belevenis!

 • Prijs: € 180 per persoon
 • Duur: ca. 16 uur
 • NB: uitgevoerd door Boreal Wildlife Centre

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Luxe reis door de fjorden Aanbieding
  17 dagen, eigen auto, v.a. € 2.095 p.p

  Van Preikestølen tot Geirangerfjord

  van-preikestolen-tot-geirangerfjord-thumb
 • De mooiste fjorden Aanbieding
  14 dagen, eigen auto, v.a. € 1.685 p.p

  Het beste van Fjord Noorwegen

  beste-fjord-noorwegen-thumb
 • Alle hoogtepunten Aanbieding
  17 dagen, eigen auto, v.a. € 1.875 p.p

  Noorse fjorden en hoogvlaktes

  noorse-fjorden-hoogvlaktes-thumb
 • Bucketlist reis
  20 dagen, eigen auto, v.a. € 1.895 p.p.

  Noordkaap, Lofoten en Lapland

  noordkaap-lofoten-lapland-eigen-auto-thumb
 • Sfeervol en kleinschalig
  20 dagen, eigen auto, v.a. € 1.795 p.p.

  Noordkaap Exclusief

  noordkaap-exclusief-eigen-auto-thumb
 • Eilandenreis
  21 dagen, eigen auto, v.a. € 2.195 p.p.

  Arctische eilanden en Lapland

  arctische-eilanden-lapland-thumb
 • Het dak van Europa
  14 dagen, eigen auto, v.a. € 1.295 p.p.

  Lapland, Finnmark en Noordkaap

  lapland-finnmark-noordkaap-eigen-auto-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Auto gratis mee Een personenauto gaat gratis mee aan boord
finnlines-auto-aan-boord
Privé hut Comfortabele hut met douche/wc tijdens de overtocht
finnlines-buitenhut
Stop-over hotel Het stop-over hotel in Lübeck is inbegrepen
lubeck-stopover-hotel