Winterwonderland® Midweek Fosshotel Mývatn

Deze reis heeft de perfecte excursies waarbij je puur in contact komt met de IJslandse natuur. Je verblijft in een goed verzorgd hotel gelegen bij het Mývatn meer. Na een dag vol indrukken kom je hier helemaal tot rust. Tijdens deze reis maak je een dagtocht langs de hoogtepunten en parels van Mývatn waar je kokende modderpoelen, lavavelden en kraters ziet. Per sneeuwschoenen ontdek je de omgeving en kom je op plekken waar je enkel op deze manier kunt komen. Neem in de middag een duik in het Mývatn Nature Bath. De entree is voor je geregeld. Als kers op de taart is er op één avond de jacht op het noorderlicht inbegrepen. Dit doe je samen met een lokale gids die de juiste plekjes weet te vinden. 

Verzorging
Je verblijft 4 nachten op basis van logies & ontbijt.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Akureyri: ca. 1 uur, zonder tussenstops bij de hoogtepunten. Onderweg worden diverse stops gemaakt en zal je de gids je direct kennis laten maken met IJsland.

NB: Dit arrangement is vanwege de inbegrepen excursies niet geschikt voor (jonge) kinderen en heeft een minimum leeftijd van 7 jaar. 

Highlights

 • Mývatn parels en hoogtepunten (ca. 4-5 uur)
 • Bezoek aan Mývatn Nature Baths (ca. 2 uur)
 • Sneeuwschoenwandeling Mývatn (ca. 3-4 uur)
 • Noorderlicht fotografie tour (ca. 2-3 uur)
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 5 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Februari - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies
sarah-w-ijsland-winter

Sarah Weijs

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Fosshotel Mývatn

Een ervaring om nooit te vergeten

Winterwonderland® Midweek Fosshotel Mývatn

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Kennismaking met Mývatn

Vanaf Schiphol vlieg je rechtstreeks naar de noordelijke stad Akureyri in IJsland. Nadat je de bagag...

Vanaf Schiphol vlieg je rechtstreeks naar de noordelijke stad Akureyri in IJsland. Nadat je de bagage hebt opgehaald staat de gids al op je te wachten. Per transfer ga je naar Mývatn. Onderweg worden er diverse stops gemaakt om van de omgeving te genieten. Een stop bij de waterval Goðafoss zal natuurlijk niet ontbreken. Na aangekomen te zijn in Mývatn, staat er in het hotel een soeplunch voor je klaar en krijg je meer informatie over de geplande excursies in de omgeving van Mývatn.  Toon minder

Toon meer

Dag 2 Parels van Mývatn ontdekken

Vandaag ontdek je alle hoogtepunten die Mývatn te bieden heeft. Met een klein busje en gids g...

Vandaag ontdek je alle hoogtepunten die Mývatn te bieden heeft. Met een klein busje en gids ga je op pad. De tocht begint met een lunch bij de lokale boerderij, waarbij je uitzicht hebt op de stallen waar de koeien staan. Daarna zal je onder andere de Viti krater op gaan, de borrelende modderpoelen Hverir bezoeken en het lavaveld Dimmuborgir belopen. Bij deze excursie zie je pas goed hoe veelzijdig en extreem de natuur rondom Mývatn is. Je sluit de dag af met een ontspannen duik in de Mývatn Nature Baths.
Duur programma highlights Mývatn: ca. 4-5 uur
Duur bezoek Mývatn Nature Baths: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Vrije dag

Vandaag kan je zelf kiezen wat je gaat doen. Lees je een boek in de lounge met uitzicht op het M&yac...

Vandaag kan je zelf kiezen wat je gaat doen. Lees je een boek in de lounge met uitzicht op het Mývatn meer, maak je een wandeling in de omgeving of heb je zin in meer actie? Een aanrader is de excursie naar het kleine vissersdorpje Húsavík. De route erheen is al prachtig, maar het hoogtepunt is de boottocht waarbij je opzoek gaat naar de walvissen. Houd je camera gereed! Na een mooie boottocht heb je tijd om zelf Húsavík te ontdekken. Probeer de lokale vissoep of bezoek het walvismuseum. Eind van de middag is een kort bezoek aan een lokale bierbrouwerij inbegrepen.  Toon minder

Toon meer

Dag 4 Sneeuwschoenwandeling en Noorderlicht

Lopen door de sneeuw kan heel zwaar zijn, maar met speciale sneeuwschoenen wordt dit een stuk makkel...

Lopen door de sneeuw kan heel zwaar zijn, maar met speciale sneeuwschoenen wordt dit een stuk makkelijker! De lokale gids neemt je mee naar plekken die je alleen met sneeuwschoenen kunt bereiken. Dichter bij de natuur kom je niet! Behoor jij al tot de gelukkige die het Noorderlicht heeft gezien? Grote kans dat je dit bijzondere natuur fenomeen vanavond tijdens de noorderlicht fotografie tour gaat zien en vastleggen! 
Duur Sneeuwschoenwandeling: ca. 2,5-3,5 uur
Duur Noorderlicht fotografie tour: ca. 2,5-3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Terug naar huis

Helaas komt er aan elke vakantie een einde, zo ook aan deze reis. Na het ontbijt staat de transfer a...

Helaas komt er aan elke vakantie een einde, zo ook aan deze reis. Na het ontbijt staat de transfer al voor je klaar om je terug naar de luchthaven te brengen. Vol mooie herinneringen en vele foto’s vlieg je terug naar Nederland. Kom je nog eens terug in IJsland? Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Kennismaking met Mývatn
Dag 2 Parels van Mývatn ontdekken
Dag 3 Vrije dag
Dag 4 Sneeuwschoenwandeling en Noorderlicht
Dag 5 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Volop avontuur
  5 dagen, logies en ontbijt, v.a. € 1.645 p.p.

  Winteravontuur Midweek Kea Hotel Akureyri

  Winteravontuur Midweek Kea Hotel Akureyri
 • Inclusief diners
  5 dagen, halfpension, v.a. € 1.755 p.p.

  Winteravontuur Midweek Vogafjós Mývatn

  Winteravontuur Midweek Vogafjós Mývatn