PRINT PAGINA

Winterwonderland® Midweek Fosshotel Mývatn

Korte IJsland winterreis perfect om het natuurschoon van Mývatn te ontdekken

Dag 1

Dag 1 Kennismaking met Mývatn

Kennismaking met Mývatn

Vanaf Schiphol vlieg je rechtstreeks naar de noordelijke stad Akureyri in IJsland. Nadat je de bagage hebt opgehaald staat de gids al op je te wachten. Per transfer ga je naar Mývatn. Onderweg worden er diverse stops gemaakt om van de omgeving te genieten. Een stop bij de waterval Goðafoss zal natuurlijk niet ontbreken. Na aangekomen te zijn in Mývatn, staat er in het hotel een soeplunch voor je klaar en krijg je meer informatie over de geplande excursies in de omgeving van Mývatn. 

Dag 2

Dag 2 Parels van Mývatn ontdekken

Parels van Mývatn ontdekken

Vandaag ontdek je alle hoogtepunten die Mývatn te bieden heeft. Met een klein busje en gids ga je op pad. De tocht begint met een lunch bij de lokale boerderij, waarbij je uitzicht hebt op de stallen waar de koeien staan. Daarna zal je onder andere de Viti krater op gaan, de borrelende modderpoelen Hverir bezoeken en het lavaveld Dimmuborgir belopen. Bij deze excursie zie je pas goed hoe veelzijdig en extreem de natuur rondom Mývatn is. Je sluit de dag af met een ontspannen duik in de Mývatn Nature Baths.
Duur programma highlights Mývatn: ca. 4-5 uur
Duur bezoek Mývatn Nature Baths: ca. 2 uur

Dag 3

Dag 3 Vrije dag

Vrije dag

Vandaag kan je zelf kiezen wat je gaat doen. Lees je een boek in de lounge met uitzicht op het Mývatn meer, maak je een wandeling in de omgeving of heb je zin in meer actie? Een aanrader is de excursie naar het kleine vissersdorpje Húsavík. De route erheen is al prachtig, maar het hoogtepunt is de boottocht waarbij je opzoek gaat naar de walvissen. Houd je camera gereed! Na een mooie boottocht heb je tijd om zelf Húsavík te ontdekken. Probeer de lokale vissoep of bezoek het walvismuseum. Eind van de middag is een kort bezoek aan een lokale bierbrouwerij inbegrepen. 

Dag 4

Dag 4 Sneeuwschoenwandeling en Noorderlicht

Sneeuwschoenwandeling en Noorderlicht

Lopen door de sneeuw kan heel zwaar zijn, maar met speciale sneeuwschoenen wordt dit een stuk makkelijker! De lokale gids neemt je mee naar plekken die je alleen met sneeuwschoenen kunt bereiken. Dichter bij de natuur kom je niet! Behoor jij al tot de gelukkige die het Noorderlicht heeft gezien? Grote kans dat je dit bijzondere natuur fenomeen vanavond tijdens de noorderlicht fotografie tour gaat zien en vastleggen! 
Duur Sneeuwschoenwandeling: ca. 2,5-3,5 uur
Duur Noorderlicht fotografie tour: ca. 2,5-3,5 uur

Dag 5

Dag 5 Terug naar huis

Terug naar huis

Helaas komt er aan elke vakantie een einde, zo ook aan deze reis. Na het ontbijt staat de transfer al voor je klaar om je terug naar de luchthaven te brengen. Vol mooie herinneringen en vele foto’s vlieg je terug naar Nederland. Kom je nog eens terug in IJsland?

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: