Herfstreizen met Voigt Travel
Herfstreizen naar Scandinavië en Schotland

Herfstreizen met Voigt Travel

De herfst is een perfect seizoen om op vakantie te gaan. Vooral als je niet afhankelijk bent van bouwvak- en schoolvakanties. De bestemmingen zijn een stuk rustiger, de prijzen van accommodaties en restaurants liggen een stuk lager en de vliegtickets zijn goedkoper. Op deze pagina vind je alles over herfstreizen naar het Pure Noorden van Europa.
 

De mooiste herfstreizen van Voigt Travel

  1. Noorderlicht avontuur Ruka: reis in september naar Fins Lapland en spot het noorderlicht
  2. Noorderlicht Break: noorderlicht in Noorwegen en Zweden
  3. Schotland Autumn Break: ontdek de roodgekleurde hooglanden van Schotland
herfstreizen voigt 

In de herfst naar Scandinavië

De natuur van Scandinavië is in de herfst gehuld in een oranje jasje, gecombineerd met rode details. De mensen zijn weer terug van vakantie en genieten van de frisse wind en de mug-vrije meren in hun vertrouwde omgeving. De dieren maken zich alvast klaar voor hun winterslaap. De herfst in Scandinavië ademt een en al ontspanning uit.

De herfst van Finland wordt ook wel de Ruska genoemd. Deze Finse editie van de Indian Summer namelijk gelijk aan dieprode kleuren, verfrissende geuren en... het noorderlicht! De Ruska trekt jaarlijks vele Finnen uit het zuiden aan. Met zijn allen trekken ze door de natuur van Lapland heen, op weg naar mooie uitzichtpunten over de oranje, rood en geel gekleurde natuur.

herfstreizen scandinavie 

Tijdens een herfstreis naar Scandinavië is het zien van het noorderlicht alweer mogelijk. De zon gaat eerder onder, waardoor de donkerte zijn kans grijpt om over de hemel van Noorwegen, Zweden en Finland te schijnen. Een donkere hemel betekent in Scandinavië niet veel meer dan een grote kans op het noorderlicht. Vooral in de diepe wildernis van Fins of Zweeds Lapland is de kans op het zien van het noorderlicht erg groot.

Wat betreft de temperatuur heb je in Scandinavië tijdens de herfst niets te klagen. Het zuiden van Noorwegen is ongeveer 16°C, terwijl het in het noorden gemiddeld 10°C is. De temperatuur in Zweeds Lapland en Fins Lapland is in de maand september gemiddeld 11°C. In het zuiden van Finland tikt de thermometer de 16°C aan.

herfstreizen sauna scandinavie 

De herfst in Scandinavië is een heel geschikte tijd om de prachtige natuur in deze omgeving te ontdekken. Het weer is prima, je kunt zelfstandig op pad in de wildernis en de wegen zijn begaanbaar. De terugkerende donkere avonden zijn bovendien het perfecte decor voor een sfeervolle avond rondom een kampvuur of binnen bij de open haard! Duik daarna lekker de sauna in.
 


 

In de herfst naar Schotland

De herfst in Schotland gooit een kleurrijke deken over het Schotse landschap heen. De bladeren van de bomen verkleuren, de boomkruinen worden diep oranje en de vlaktes bruin met groen. De Schotten vinden hun land zelfs het mooiste in de herfst!

herfstreizen schotland 

De temperatuur in Schotland schommelt tijdens de herfstmaanden tussen de 8 en de 15°C. Deze friszachte temperatuur is de perfecte weerconditie voor een mooie hike of rustgevende fietstocht door de ruige Highlands. De eilanden van Schotland zijn in deze periode ook een bezoek waard. Door de frisse zeewind is een warme jas en een dikke sjaal wel handig. Na een boottocht, wandeling over het strand of fotostop langs de ruige kust, is het extra lekker om op te warmen met een goede whisky bij knisperend haardvuur. ’s Avonds staat er een heerlijk vers bereid bord Haggis voor je klaar. De herfst in Schotland brengt alleen maar meer sfeer in huis.

Zie je al voor je hoe mysterieus de prehistorische opgravingen in Argyll, de staande stenen op Orkney en de reusachtige trein viaduct van Glenfinnan er in de herfstachtige mist uit zien? Nergens zo dichtbij huis verschijnen er zulke indrukwekkende beelden op je netvlies als hier in Schotland.
 


 

herfstreizen schotland mysterieus landschap

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel