Noorderlicht Avontuur Ruka

Voigt Travel helpt je graag om deze droomreis naar Scandinavië te maken. Benieuwd naar de actuele reismogelijkheden voor deze reis? Lees hier verder. 

Staat het noorderlicht ook op jouw bucketlist? Het noorderlicht is niet alleen in de winter te zien, maar al zodra de zomerse nachten langer worden. Vanaf eind augustus danst het natuurfenomeen namelijk al aan de hemel. Naast het noorderlicht staat deze periode bekend om de prachtige intense herfstkleuren. Behalve al het natuurschoon zijn er een hoop extra’s inbegrepen bij deze reis, zoals diverse activiteiten, ontbijt en diner en een overnachting in een romantische glasvilla, waar je vanuit je bed het noorderlicht kunt bewonderen. 

De 8-daagse Lapland reis in het kort
In de ochtend vertrek je vanuit Rotterdam The Hague met een rechtstreekse vlucht naar Rovaniemi, Finland. Vanuit Rovaniemi maak je per transfer een mooie tocht door de bossen naar Iisakki Village. Iisakki Village is een nagebouwd klein oud Russich dorp en de rode huizen zijn typerend. Je verblijft deze week in het rode priesterhuis Papin Talo. De week staat vol met mooie activiteiten, zoals een wandeling door het prachtige Oulanka Nationaal Park en een rafttocht. Verder ga je berenspotten. Je houdt ook nog genoeg tijd over om te genieten van de omgeving. Elke avond is er de mogelijkheid om het noorderlicht te zien, dus houdt de voorspellingen goed in de gaten en zoek na het diner een mooie plek op om van het dansende licht te genieten. Als kers op de taart slaap je één nacht in een romantische glasvilla, waar je vanuit je bed het noorderlicht zou kunnen zien.

Verzorging

 • 6 nachten in een lodge in Ruka op basis van halfpension
 • 1 nacht in een glasvilla in Ruka op basis van halfpension

Highlights

 • Rafttocht (ca. 3 uur)
 • Beren spotten (ca. 6 uur)
 • Gebruik sauna en jacuzzi (1 avond)
 • Wandelen in Oulanka national park (incl. transfer)
 • Overnachting glasvilla
 • Noorderlicht spotten
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Augustus - september
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Inbegrepen: uitgebreid activiteitenprogramma
jacqueline-v-noord-europa

Jacqueline Verbeek

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Papin Talo Lodge

Verblijf in Iisakki Glass Village

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlicht Avontuur Ruka

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die je van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt na aankomst bekend gemaakt. Verder ben je in Noord-Europa vrij om de dagen zelf in te delen. De beschrijving van dag tot dag is daarom een indicatie. Afhankelijk van omstandigheden kan het programma ter plaatse gewijzigd worden.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in het Pure Noorden

Vanuit Rotterdam The Hague Airport vlieg je in de ochtend rechtstreeks naar de luchthaven van Rovani...

Vanuit Rotterdam The Hague Airport vlieg je in de ochtend rechtstreeks naar de luchthaven van Rovaniemi in Lapland. Nadat je de bagage opgehaald hebt stap je in de transfer die je naar Iisakki Village brengt. Onderweg naar de accommodatie heb je al de kans om de eerste rendieren te zien. Na aankomst ontdek je gelijk de mooie omgeving van Papin Talo, de accommodatie ligt namelijk direct aan het meer en is omringd met bossen. Vanavond staat er een heerlijk diner klaar, bereid met lokale producten.
Transfer luchthaven Rovaniemi –  Iisakki Village: ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Raften over de rivier Kitkajoki

Heerlijk wakker worden in Finland. Buiten hoor je al de vogels fluiten als je aansluit bij het ontbi...

Heerlijk wakker worden in Finland. Buiten hoor je al de vogels fluiten als je aansluit bij het ontbijt. Na het ontbijt is het tijd voor actie. In de ochtend staat er een mooie rafttocht op het programma van Käylä naar Juuma. Onderweg kom je enkele stroomversnellingen tegen, maar maak je zich geen zorgen, de gids stuurt je veilig door de golven. Halverwege maak je een stop voor een kop koffie en een Finse lekkernij aan de rivier. Na het diner als de noorderlichtvoorspellingen gunstig zijn, zoek dan een mooie donkere plek aan het meer. Met een beetje geluk zie je dan het indrukwekkende noorderlicht aan de hemel dansen. 
Duur activiteit raften: ca. 3 uur inclusief transfers
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sauna en jacuzzi

Vandaag kun je heerlijk uitslapen na een avond noorderlicht jagen. Na het ontbijt heb je de mogelijk...

Vandaag kun je heerlijk uitslapen na een avond noorderlicht jagen. Na het ontbijt heb je de mogelijkheid om de dag zelf in te delen. Een aanrader is een mountainbiketocht door de omgeving. Bij Papin Talo kun je gratis gebruik maken van deze fietsen. Er zijn diverse routes mogelijk in de omgeving. Bij de receptie adviseren ze je er graag over. Na het diner ga je kennis maken met een echte Finse hobby: de sauna. In bijna iedere woning in Finland is een sauna aanwezig. Bij Papin Talo is er een sauna gelegen direct aan het water. Hier mag je de gehele avond gebruik van maken. Ook van de outdoorjacuzzi mag je gebruik maken. Wie weet zie je deze avond het noorderlicht vanuit de jacuzzi.
Duur sauna en jacuzzi: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Ontmoet de koning van de bossen

Een bijzondere activiteit staat eind van de middag op de planning. Na circa een uur rijden richting ...

Een bijzondere activiteit staat eind van de middag op de planning. Na circa een uur rijden richting de Russische grens ga je samen met de gids naar een wildernishut. Vanuit de hut heb je kans om de koning van de bossen, de beren te bewonderen. Behalve beren kun je ook ander wildlife zien zoals arenden. Rond eind augustus start ook het officiële jachtseizoen. Hierdoor is er een mogelijkheid dat de excursie niet door kan gaan. Er wordt dan een alternatieve excursie aangeboden. Laat op de avond kom je terug bij Papin Talo.
Duur activiteit beren spotten: ca. 6 uur (inclusief transfers)
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Ontdek Oulanka National Park

Zorg dat je voldoende eet bij het ontbijt, want er staat een mooie dag op de planning. Je wordt in d...

Zorg dat je voldoende eet bij het ontbijt, want er staat een mooie dag op de planning. Je wordt in de ochtend gebracht naar het Oulanka national park. In deze tijd van het jaar is het park gekleurd in prachtige herfstkleuren. Wandel op eigen gelegenheid de kleine berenroute in het park. Onderweg loop je langs de rivier en zie je diverse stroomversnellingen, rode rotsen en hangbruggen. Onderweg kun je genieten van een snack die je meegekregen hebt. Na een inspannende dag geniet je weer van een heerlijke maaltijd in de gezamenlijke huiselijke keuken waar alle reizigers aanschuiven. Je voelt je hier vast helemaal thuis. Ga je vanavond nog op jacht naar het noorderlicht of duik je na een actieve dag vroeg je bed in? Toon minder

Toon meer

Dag 6 Panoramische tour en speciale overnachting

Van Lapland krijg je nooit genoeg, er is zo veel te beleven. Vandaag staat dan ook weer een leuke ac...

Van Lapland krijg je nooit genoeg, er is zo veel te beleven. Vandaag staat dan ook weer een leuke activiteit op het programma: buggy rijden! In een twee persoonsbuggy ontdek je samen met de gids de prachtige uitzichten rondom Ruka. Vergeet hierbij je fotocamera niet om de uitzichten vast te leggen. Vanavond  staat een bijzondere overnachting op het programma. Je overnacht deze nacht in een glasvilla, gelegen in de buurt van Papin Talo. Het dak van deze romantische villa bestaat uit een groot raam. Vanuit je bed heb je de kans om het noorderlicht te bewonderen. Sluit je vannacht de gordijnen of kun je geen genoeg krijgen van het noorderlicht?
Duur activiteit buggy rijden: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Genieten van de omgeving

Na een fantastische overnachting kun je de laatste dag naar eigen wens invullen. Kies voor een mooie...

Na een fantastische overnachting kun je de laatste dag naar eigen wens invullen. Kies voor een mooie kanotocht of als je van meer uitdaging houdt een SUP-tocht. Bij de accommodatie kun je gratis gebruik maken van kano’s en SUP boarden. Neem voor onderweg een lunchpakket mee, zodat je de gehele dag kunt genieten. Vanavond is alweer de laatste mogelijkheid om het noorderlicht te spotten. Vraag ter plaatse naar de voorspellingen, vul je thermoskan en zoek een mooie plek op, midden in de natuur. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas komt er aan deze mooie week een eind. Na het ontbijt wordt je naar de luchthaven van Rovaniem...

Helaas komt er aan deze mooie week een eind. Na het ontbijt wordt je naar de luchthaven van Rovaniemi gebracht. Vanaf Rovaniemi vlieg je rechtstreeks terug naar Rotterdam The Hague Airport. Vol enthousiaste verhalen en een fototoestel vol met foto’s kom je weer terug in Nederland. 
Transfer Papin Talo, Iisakki Village - luchthaven Rovaniemi: ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in het Pure Noorden
Dag 2 Raften over de rivier Kitkajoki
Dag 3 Sauna en jacuzzi
Dag 4 Ontmoet de koning van de bossen
Dag 5 Ontdek Oulanka National Park
Dag 6 Panoramische tour en speciale overnachting
Dag 7 Genieten van de omgeving
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,7
2493 reviews

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Noorderlicht spotten
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.445 p.p.

  Noorderlicht break fly & drive

  noorderlicht-break-fly-drive-header-thumb
 • Kleurrijk avontuur
  8 dagen, v.a. € 1.995 p.p.

  Ruska en noorderlichtavontuur Ruka

  ruska-in-de-nationale-parken-header-thumb