Coronavirus

coronavirus

Update coronavirus Voigt Travel

Laatste update: 30 maart 2020 | 18:00 uur

Vanwege de meest recente reisadviezen heeft Voigt Travel besloten alle reizen t/m 31 mei 2020 te annuleren. Onze reizigers met een vertrekdatum t/m 31 mei worden op dit moment geïnformeerd. 

Voigt Travel houdt zich aan de afgegeven richtlijnen van het  Ministerie van Buitelandse Zaken, het  RIVM en de  ANVR. Uiteraard houdt Voigt Travel alle ontwikkelingen m.b.t. het COVID-19 virus nauwgezet in de gaten en indien nodig zal er contact worden opgenomen met reizigers.

 

Antwoorden op jouw vragen over het coronavirus en de Voigt Travel bestemmingen

 

Wat is het huidige reisadvies?

Inmiddels is voor al onze reisbestemmingen code oranje afgegeven en raadt ook de overheid af om naar het buitenland te reizen.

Kijk hier naar het laatste reisadvies voor  NoorwegenFinlandZwedenIJsland of Schotland.

 

Ik heb een reis geboekt met vertrek tot en met 31 mei 2020. Kan ik nog gaan?

Op dit moment is reizen naar het buitenland niet mogelijk en dit lijkt ook op korte termijn niet te veranderen. Daarom wordt de komende dagen contact met je opgenomen door ons salesteam om de mogelijkheden te bespreken. We bieden reizigers waarvan de reis geannuleerd wordt de mogelijkheid om direct om te boeken naar een andere vertrekdatum of geven een corona voucher uit. Meer informatie over de ‘corona voucher’ leest u hieronder op deze pagina.

 

Ik heb een reis geboekt met vertrek na 31 mei 2020. Kan ik nog gaan?

Dat is uiteraard afhankelijk van de actuele situatie op dat moment. Op basis van de informatie die we nu hebben, gaat je reis met vertrek ná 31 mei door. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zullen indien nodig aanvullende maatregelen nemen. Zodra het coronavirus gevolgen heeft voor jouw reis zullen wij jou hierover informeren.

 

Hoe werkt de corona voucher?

De corona voucher geeft de mogelijkheid een andere reis bij Voigt Travel te boeken binnen één jaar na uitgiftedatum van de voucher. De nieuwe vertrekdatum mag dus ook ná de geldigheid van de voucher zijn, zolang de boeking maar binnen een jaar na uitgifte is gedaan. De waarde van de voucher is gelijk aan de betaalde reissom. Wordt de totale reissom van de nieuwe vakantie hoger in prijs? Dan betaal je het verschil bij. Wordt de totale reissom van de nieuwe vakantie lager in prijs? Dan betaalt Voigt Travel het verschil terug met een maximum van 20% van de waarde van de voucher. De voucher is persoonsgebonden en kan niet worden overdragen. Restitutie is niet mogelijk.

 

Ik wil geen voucher. Wat zijn de mogelijkheden?

We begrijpen heel goed dat je misschien een voorkeur hebt voor teruggave van de betaalde reissom. De omstandigheden zijn echter zo uitzonderlijk, dat wij ook voor een uitzonderlijke oplossing hebben gekozen.
Branchevereniging ANVR ondersteunt deze oplossing. Het SGR staat garant voor de voucher voor onze reizen. Kijk  hier  voor informatie vanuit de ANVR en SGR over de corona voucher.

 

Wat gebeurt er als ik mijn reis wil annuleren?

Wil je toch nu al je reis annuleren voor een vertrekdatum ná 31 mei 2020, dan zijn de annuleringskosten voor eigen rekening. Hoe dichter bij de vertrekdatum je annuleert, des te hoger zijn deze kosten. Neem in dit geval contact op met onze reisspecialisten om de mogelijkheden te bespreken.   Kijk  hier  voor de annuleringsvoorwaarden van Voigt Travel. Kijk  hier  voor de polisvoorwaarden van onze verzekeringspartner Allianz Global Assistance.
 

Ik wil graag een reis boeken bij Voigt Travel voor deze zomer. Kan dat gewoon?

Je kunt gewoon jouw reis voor de zomer van 2020 boeken. Er zit namelijk nog veel tijd tussen je boeking en de dag van vertrek. Bovendien is er nu nog volop keuze, ook in het hoogseizoen! Wij zullen het geldende reisadvies scherp in de gaten houden en als er iets verandert, hoor je dit ruim op tijd van ons.  

 

Een seintje krijgen wanneer je weer op reis kunt?

We vertellen jou graag wanneer je weer met een gerust hart op reis kunt. Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Nog vragen rondom het coronavirus?

Bel ons (035 - 699 0322) of stel je vraag via het contactformulier. Uiteraard zijn wij ook te bereiken via Twitter @VoigtTravel en Facebook: facebook.com/voigttravel.
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel