Coronavirus

coronavirus

Update coronavirus Voigt Travel

Laatste update: 6 juli 2020 | 08:00 uur

Boek nu je winterreis met de zekerheid van kosteloos annuleren!

De reiswereld komt langzaam maar zeker weer in beweging. Ook op de bestemmingen van Voigt Travel.
Voigt Travel denkt graag met je mee. Daarom kan iedere reiziger die van 11 juni tot drie maanden voor vertrek een winterreis naar Lapland, Noord-Noorwegen of IJsland boekt, tot drie maanden voor vertrek kosteloos annuleren. Lees verder over deze actie.  

 

Antwoorden op jouw vragen over het coronavirus en de Voigt Travel bestemmingen

 

 

Ik wil graag een reis boeken bij Voigt Travel voor deze of volgende zomer. Kan dat?

 

Op dit moment is nog niet bekend wanneer reizen naar Noorwegen, Zweden, Finland en Schotland weer mogelijk is. Bovendien zijn bij het openstellen van de bestemmingen onzekerheden over het (verplicht) testen en mogelijke quarantaine maatregelen. Voigt Travel heeft daarom besloten geen reizen meer uit te voeren t/m augustus 2020.
Voor vertrek vanaf 1 september 2020 kun je de beschikbare reizen op onze website wel boeken. Ook voor zomer 2021 kun je alvast een voorreservering maken.  

 

Ik wil graag een reis boeken bij Voigt Travel voor komende winter. Kan dat?

 

Dit kan zeker! Voor al onze winterreizen geldt zelfs dat je kosteloos mag annuleren tot drie maanden voor vertrek, zodat je maximaal flexibel bent. Wij zullen daarbij het geldende reisadvies van onze bestemmingen scherp in de gaten houden en als er iets verandert, hoor je dit ruim op tijd van ons. 

 

Wat is het huidige reisadvies?

 

Vanaf 15 juni is het reisadvies voor een aantal landen in Europa versoepeld van code oranje naar code geel. Voor de bestemmingen van Voigt Travel zoals Noorwegen, Zweden, Finland en Schotland (Verenigd Koninkrijk) staat deze code voorlopig nog op oranje. Dat heeft ons doen besluiten om alle reizen met vertrekdatum t/m 31 augustus 2020 te annuleren. Onze reizigers zijn inmiddels hierover geïnformeerd.
Voor de bestemming IJsland is code oranje inmiddels aangepast naar code geel. Het lijkt dus dat je weer op vakantie naar IJsland kunt. Er is echter nog veel onduidelijkheid over het verplicht testen van passagiers en quarantainemaatregelen bij aankomst. Zolang hierover geen duidelijkheid bestaat, is de luchthaven van Akureyri, waarop door Voigt Travel in samenwerking met Transavia wordt gevlogen, gesloten voor internationale vluchten en kunnen wij ook naar IJsland onze reizen deze zomer niet uitvoeren.
Wat dit voor de reizen van Voigt Travel vanaf 1 september zal betekenen, is nog niet bekend. Dit hangt immers ook af van het lokale beleid of men toeristen vanuit Nederland toelaat. De verwachting is dat de komende weken hier een besluit over wordt genomen door de verschillende landen. Zodra hier meer over bekend is, zullen we onze reizigers hierover informeren en ook deze informatiepagina updaten.

Kijk hier naar de reisadviezen naar onze bestemmingen.

  • In IJsland worden vanaf 15 juni toeristen uit Nederland toegelaten. De luchthaven Akureyri is echter nog gesloten voor internationale vluchten. Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona in  IJsland.
  • In Noorwegen wordt er pas op een later moment informatie verwacht over het beleid van de Noorse overheid om het land verder open te stellen voor toerisme. Op dit moment is het onduidelijk wat dit voor Nederlandse toeristen zal betekenen. Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona in  Noorwegen.
  • In Finland geldt op dit moment het beleid dat niet-essentiële reizen van en naar Finland niet zijn toegestaan. Wanneer dit precies versoepeld zal worden is nog niet duidelijk. Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona in  Finland.
  • In Zweden geldt op dit moment het beleid dat niet-essentiële reizen van en naar Zweden niet zijn toegestaan. Wanneer dit precies versoepeld zal worden is nog niet duidelijk. Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona in  Zweden.
  • In het Verenigd Koninkrijk is bij Voigt Travel nog geen aanstaande versoepeling van het reisadvies bekend. Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona in  Schotland.

 

Welke maatregelen worden er getroffen aan boord en op bestemming voor een veilige vakantie?

 

Voigt Travel en onze partner Transavia treffen de nodige maatregelen zodat jij met een veilig gevoel kunt reizen naar jouw vakantiebestemming. Benieuwd welke maatregelen dit zijn? Lees ze op onze informatiepagina coronamaatregelen op reis.

 

Ik heb een reis geboekt met vertrek tot en met 31 augustus 2020. Kan ik nog gaan?

 

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Voigt Travel heeft alle reizen tot en met 31 augustus 2020 geannuleerd.

 

Ik heb een reis geboekt met vertrek vanaf 1 september 2020. Kan ik nog gaan?

 

Dat is uiteraard afhankelijk van de actuele situatie op dat moment. Op basis van de informatie die we nu hebben, gaat je reis vanaf 1 september 2020 door. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zullen indien nodig aanvullende maatregelen nemen. Zodra het coronavirus gevolgen heeft voor jouw reis zullen wij je hierover informeren. Voor reizen met vertrek in september 2020 zijn de bestaande betaalcondities aangepast. Wij vragen je de restbetaling uiterlijk 3 weken (in plaats van 6 weken) voor vertrek te voldoen.

 

Hoe werkt de corona voucher?

 

Voor geannuleerde reizen is door Voigt Travel gebruik gemaakt van de corona voucher uitgifte, die ondersteund wordt door de ANVR en SGR tot 1 september 2020. De corona voucher geeft de mogelijkheid een andere reis bij Voigt Travel te boeken binnen één jaar na uitgiftedatum van de voucher. De nieuwe vertrekdatum mag dus ook ná de geldigheid van de voucher zijn, zolang de boeking maar binnen een jaar na uitgifte is gedaan. De waarde van de voucher is gelijk aan de betaalde reissom. Wordt de totale reissom van de nieuwe vakantie hoger in prijs? Dan betaal je het verschil bij. Wordt de totale reissom van de nieuwe vakantie lager in prijs? Dan betaalt Voigt Travel het verschil terug met een maximum van 20% van de waarde van de voucher. De voucher is persoonsgebonden en kan niet worden overdragen.

 

Ik wil geen voucher. Wat zijn de mogelijkheden?

 

We begrijpen heel goed dat je misschien een voorkeur hebt voor teruggave van de betaalde reissom. De omstandigheden zijn echter zo uitzonderlijk, dat wij ook voor een uitzonderlijke oplossing hebben gekozen.
Branchevereniging ANVR ondersteunt deze oplossing. Het SGR staat garant voor de voucher voor onze reizen. Kijk  hier  voor informatie vanuit de ANVR en SGR over de corona voucher. Als je uiteindelijk besluit geen gebruik te maken van de voucher, dan zullen wij de volledige waarde terugbetalen, uiterlijk aan het eind van de SGR-dekkingstermijn van één jaar na uitgifte, maar niet eerder dan na 6 maanden na de uitgifte van de voucher.

 

Wat gebeurt er als ik mijn reis wil annuleren?

 

Wil je toch nu al je reis annuleren voor een vertrekdatum vanaf 1 september 2020, dan zijn de annuleringskosten voor eigen rekening. Hoe dichter bij de vertrekdatum je annuleert, des te hoger zijn deze kosten. Neem in dit geval contact op met onze reisspecialisten om de mogelijkheden te bespreken.   Kijk  hier voor de annuleringsvoorwaarden van Voigt Travel. Kijk  hier  voor de polisvoorwaarden van onze verzekeringspartner Allianz Global Assistance.

 

Hoe gaat het op onze reisbestemmingen tijdens de corona pandemie?

 

Wil je weten hoe het leven tijdens de corona pandemie in Scandinavië, IJsland en Schotland er uit ziet? Onze local hero's vertellen je alles over wat zij doen in quarantainetijden, waar zij kracht en energie uithalen maar ook hoe de natuur momenteel verandert. De lente heeft namelijk een groot effect op de arctische natuur!  Bekijk de video's.

 

Benieuwd per wanneer je weer op reis kunt naar jouw favoriete bestemming?

We vertellen jou graag wanneer per wanneer je weer op vakantie kunt. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte.

Nog vragen rondom het coronavirus?

Bel ons (035 - 699 0322) of stel je vraag via het contactformulier. Uiteraard zijn wij ook te bereiken via Twitter @VoigtTravel en Facebook: facebook.com/voigttravel.
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel