Reismogelijkheden per bestemming
Reismogelijkheden per bestemming

Veilig op reis met Voigt Travel

Met Voigt Travel ga je, ook tijdens een pandemie, veilig op reis. Wij verzekeren je dat we er voor je zijn, wat er ook gebeurt. Dat is het voordeel van het boeken van een reis met een reisorganisatie als Voigt Travel die aangesloten is bij SGR en ANVR. Zo zorgen wij bij veranderende omstandigheden dat je altijd thuis komt, zoeken we samen naar mogelijke alternatieven en zijn betaalde reissommen altijd gedekt. Laat je daarom niet tegenhouden om een onvergetelijke winter- of zomerreis te boeken. Op deze pagina lees je meer over het actuele reisadvies van onze bestemmingen. Meer weten? Bekijk dan onze informatiepagina's veelgestelde vragen over reizen en corona, maatregelen aan boord van het vliegtuig of op reis en over repatriëring.

Reismogelijkheden per bestemming (update: 28 januari 2022)

Hieronder zie je beknopt de status van onze bestemmingen en de mogelijkheden om deze winter te reizen. Houd er rekening mee dat er ook bij een groen of geel reisadvies extra coronamaatregelen kunnen gelden voor het reizen. Denk hierbij aan een quarantaineplicht, verplichte coronatest(en) of een vaccinatiebewijs. Bekijk hier het advies van Rijksoverheid. Wanneer het reisadvies voor jouw bestemming wijzigt en dit van invloed is op jouw reis, dan nemen wij contact met je op op.

Bekijk de actuele reismogelijkheden van:

 

Bestemming: Finland (winter en zomer)

De kleurcode voor Finland is geel. Dat betekent dat de Nederlandse overheid reizen naar Finland toestaat, maar let op: er zijn inreisbeperkingen vanuit de Finse overheid. Bekijk hier het complete reisadvies.

Actuele reismogelijkheden Finland:
 • ​Alle winter- en zomerreizen naar Finland en Fins Lapland met vertrek vanaf december 2021 zullen wij onder de huidige reisomstandigheden uitvoeren.

Heenreis
Onderstaande inreisvoorwaarden gelden voor reizigers geboren in 2006 of eerder.

Vertrek naar Finland t/m 31 januari 2022
Vanaf 28 december 2021 tot en met 31 januari 2022 geldt voor alle reizigers dat zij een geldig digitaal Corona Certificaat én een negatieve covid-19 test moeten tonen om Finland / Fins Lapland in te reizen.
 • Een geldig digitaal Corona Certificaat is:
  1) een bewijs van volledige vaccinatie, waarbij je de laatste vaccinatie minimaal 7 dagen geleden hebt ontvangen, OF
  2) een herstelbewijs van COVID-19 in de afgelopen 6 maanden, OF
  3) een herstelbewijs van COVID-19 ouder dan 6 maanden in combinatie met een eerste vaccinatie
 • Een negatieve testuitslag mag zowel een PCR als Antigeen test zijn, mét een reiscertificaat (geen GGD testuitslag). De test mag uiterlijk 48 uur voor aankomst in Finland zijn afgenomen. Houd hier rekening mee bij het maken van je afspraak. Je kunt een test tegen een gereduceerd tarief inplannen als je met Voigt Travel reist. Dat kun je doen via deze link.
Ben je niet volledig gevaccineerd of heb je geen herstelbewijs zoals hierboven beschreven? Dan is het op dit moment niet mogelijk om naar Finland / Fins Lapland te reizen. Lees hier meer informatie over de inreismaatregelen die voor Finland gelden. Neem contact met ons op als dit op jouw van toepassing is en je een reis bij ons geboekt hebt.

Vertrek naar Finland vanaf 1 februari 2022
Vanaf 1 februari 2022 kun je met een geldig digitaal Corona Certificaat naar Finland / Fins Lapland reizen. Een aanvullende negatieve test is dan niet langer nodig. Ook verandert de definitie van een geldig digitaal Corona Certificaat:
 • Een geldig digitaal Corona Certificaat is:
  1) een bewijs van volledige vaccinatie, waarbij je de laatste vaccinatie minimaal 7 dagen geleden hebt ontvangen en je minimaal twee vaccinaties hebt gehad (een booster is niet verplicht), OF
  2) een herstelbewijs van COVID-19 in de afgelopen 6 maanden, OF
  3) een negatief PCR-test resultaat, niet ouder dan 72 uur bij aankomst

Ter plaatse
In het advies van de Rijksoverheid vind je informatie over de maatregelen ter plaatse. Goed om te weten voor uw reis is in ieder geval de volgende maatregel:
 • Vanaf 12 januari tot en met 31 augustus geldt dat restaurants sluiten om 18:00 uur, waarbij alcohol geserveerd wordt tot 17:00 uur.
 • Vanaf 1 februari worden de openingstijden van restaurants versoepeld. Restaurants mogen open blijven tot 21:00 uur, waarbij er alcohol mag worden geserveerd tot 20:00 uur. Voor cafés en discotheken blijft de sluitingstijd 18:00 uur, waarbij er tot 17:00 uur alcohol mag worden geserveerd.
Navraag bij onze partners op de bestemming maakt duidelijk dat dit geringe invloed heeft op het programma ter plaatse. Zij houden er rekening mee bij de planning van excursies en zullen reizigers bij aankomst informeren over de mogelijkheden voor het diner en eventuele aanpassingen in het programma.

Avondexcursies, bijvoorbeeld om het noorderlicht te spotten, kunnen gewoon doorgaan.

Terugreis
De Rijksoverheid heeft per land richtlijnen opgesteld voor de terugreis. Op deze website kun je op basis van een aantal vragen zien welke richtlijnen voor jou van toepassing zijn.

Op moment van schrijven gelden de volgende regels voor je terugreis naar Nederland vanuit Finland:
 • Terugreizen naar Nederland kan met een vaccinatiebewijs of, wanneer je inwoner bent van de EU, een herstelbewijs.
 • Geen vaccinatiebewijs of herstelbewijs? Dan kun je terugreizen met een negatieve PCR test (afgenomen binnen 48 uur voor vertrek) of een sneltest (afgenomen binnen 24 uur voor vertrek).
 • Voor je terugreis is ook een gezondheidsverklaring verplicht. Tip: neem op reis alvast een geprint exemplaar mee, dat je voor je terugreis kunt invullen. Hier vind je de gezondsheidsverklaring.
 


Bestemming: Zweden (winter en zomer)

De kleurcode voor Zweden is geel. Dat betekent dat de Nederlandse overheid reizen naar Zweden toestaat, maar let op: er zijn inreisbeperkingen vanuit de Zweedse overheid. Bekijk hier het complete reisadvies.

Actuele reismogelijkheden Zweden:
 • Alle winter- en zomerreizen naar Zweden met vertrek vanaf december 2021 zullen wij onder de huidige reisomstandigheden uitvoeren.

Heenreis
 • Vanaf 21 januari 2022 geldt voor alle reizigers die naar Zweden reizen dat zij het digitale covid-certificaat van de EU of een gelijkwaardig certificaat kunnen overleggen dat ze ofwel zijn ingeënt tegen covid-19, negatief getest binnen 72 uur voordat aankomst, of binnen 6 maanden hersteld zijn van covid-19. De verplichting geldt voor reizigers van 18 jaar en ouder, met enkele uitzonderingen. Lees de bekendmaking van de aangepaste maatregelen op de website van de Zweedse overheid en hier meer informatie over de inreismogelijkheden namens de Nederlandse Rijksoverheid. (de maatregelen vanaf 21 januari 2022 zijn op nederlandwereldwijd.nl nog niet bijgewerkt op moment van schrijven)

Terugreis
De Rijksoverheid heeft per land richtlijnen opgesteld voor de terugreis. Op deze website kun je op basis van een aantal vragen zien welke richtlijnen voor jou van toepassing zijn.

Op moment van schrijven gelden de volgende regels voor je terugreis naar Nederland vanuit Zweden:
 • Terugreizen naar Nederland kan met een vaccinatiebewijs of, wanneer je inwoner bent van de EU, een herstelbewijs.
 • Geen vaccinatiebewijs of herstelbewijs? Dan kun je terugreizen met een negatieve PCR test (afgenomen binnen 48 uur voor vertrek) of een sneltest (afgenomen binnen 24 uur voor vertrek).
 • Voor je terugreis is ook een gezondheidsverklaring verplicht. Tip: neem op reis alvast een geprint exemplaar mee, dat je voor je terugreis kunt invullen. Hier vind je de gezondsheidsverklaring.
 
 

Bestemming: IJsland (winter en zomer)

De kleurcode voor IJsland is geel. Dat betekent dat de Nederlandse overheid reizen naar IJsland toestaat, maar let op: er zijn inreisbeperkingen vanuit de IJslandse overheid. Zo is er een testverplichting voor alle reizigers, en moeten reizigers zich middels een formulier registreren bij de IJslandse overheid. Bekijk hier het complete reisadvies.

Actuele reismogelijkheden voor IJsland:

 • Alle winter- en zomerreizen met vertrek vanaf februari 2022 zullen wij onder de huidige reisomstandigheden uitvoeren.

Heenreis
Voor alle reizigers naar IJsland geldt dat zij een geldig digitaal Corona Certificaat én een negatieve covid-19 test moeten tonen om IJsland in te reizen.
 • Een geldig digitaal Corona Certificaat is:
  1) een bewijs van volledige vaccinatie, waarbij je de laatste vaccinatie minimaal 14 dagen geleden hebt ontvangen, OF
  2) een herstelbewijs van COVID-19 van minimaal 14 dagen oud en maximaal 180 dagen oud, OF
  3) een herstelbewijs van COVID-19 ouder dan 6 maanden in combinatie met een eerste vaccinatie
 • Een negatieve testuitslag mag maximaal 72 uur oud zijn voor vertrek. Dit mag een PCR- of antigeentest zijn, mét een reiscertificaat (geen GGD testuitslag).
 • Met een bewijs van een positieve PCR-test van minimaal 14 dagen en maximaal 180 dagen oud, is het niet nodig om een negatieve test te laten zien.
Reizigers die niet volledig gevaccineerd zijn en niet hersteld zijn van covid-19 in de afgelopen 6 maanden, moeten een negatieve PCR-test doen voor vertrek en bij aankomst minimaal 5 dagen in quarantaine. Op dag 5 word je in IJsland opnieuw getest. Bij een negatieve uitslag wordt de quarantaine beëdinigd en kun je vrij reizen. Bij een positieve uitslag ga je in isolatie, mogelijk in een quarantainehotel.

Kinderen onder de 18 jaar mogen met hun ouders mee naar IJsland reizen. Kinderen geboren in 2005 of later hebben in dat geval geen PCR test nodig om naar IJsland te reizen. Minderjarige kinderen volgen de richtlijnen die gelden voor hun ouders. Moeten de ouders in quarantaine, dan blijven de kinderen bij de ouders eveneens in quarantaine.

Terugreis
De Rijksoverheid heeft per land richtlijnen opgesteld voor de terugreis. Op deze website kun je op basis van een aantal vragen zien welke richtlijnen voor jou van toepassing zijn.

Op moment van schrijven gelden de volgende regels voor je terugreis naar Nederland vanuit Zweden:
 • Terugreizen naar Nederland kan met een vaccinatiebewijs of, wanneer je inwoner bent van de EU, een herstelbewijs.
 • Geen vaccinatiebewijs of herstelbewijs? Dan kun je terugreizen met een negatieve PCR test (afgenomen binnen 48 uur voor vertrek) of een sneltest (afgenomen binnen 24 uur voor vertrek).
 • Voor je terugreis is ook een gezondheidsverklaring verplicht. Tip: neem op reis alvast een geprint exemplaar mee, dat je voor je terugreis kunt invullen. Hier vind je de gezondsheidsverklaring.
 
 

Bestemming: Schotland (zomer)

De kleurcode voor Schotland is oranje. Dat betekent dat de Nederlandse overheid Schotland als hoog risicogebied beschouwt en reizen naar Schotland afraadt. Reis alleen naar Schotland als dat noodzakelijk is. Bovendien gelden er strenge inreisbeperkingen, waaronder een quarantaine verplichting voor alle reizigers. Bekijk hier het complete reisadvies.

Actuele reismogelijkheden voor Schotland:
 

Bestemming: Noorwegen (winter en zomer)

De kleurcode voor Noorwegen is geel. Dat betekent dat de Nederlandse overheid reizen naar Noorwegen toestaat, maar let op: er zijn inreisbeperkingen vanuit de Noorse overheid. Bekijk hier het complete reisadvies.

Actuele reismogelijkheden Noorwegen:
 • Zomerreizen naar Noorwegen met vertrek vanaf voorjaar 2022 zullen binnenkort boekbaar zijn op onze website. Klik hier voor meer informatie.
 • Winterreizen naar Noorwegen (Noord-Noorwegen en regio Trysil) kunnen geboekt worden. 
 • Alle geboekte winterreizen naar Noorwegen met vertrek vanaf december 2021 zullen wij onder de huidige reisomstandigheden uitvoeren.

 

Wij zijn er voor je, ook op reis

Wat er ook gebeurt: we zijn er voor je. Je kunt ons tijdens je reis 24/7 bereiken. De veiligheid van onze reizigers staat bij ons hoog in het vaandel. Wanneer jij een complete vakantie (dus een arrangement waar een vlucht, accommodatie, eventuele huurauto en excursies invallen) bij ons boekt, wordt jouw reis automatisch gedekt door de repatriëringsgarantie.

 

Meer weten? Lees alles over veilig boeken en reizen met Voigt Travel

 • Maximaal verzekerd van repatriëring repatriëringsgarantie
 • Veelgestelde vragen reizen en corona veelgestelde vragen
 • Maatregelen op reis corona maatregelen op bestemming