Vakantie Zweden

Vakantie Zweden

Reizen naar Zweden en Zweeds Lapland in de zomer én winter

zweden vakantie

Vakantie Zweden: reizen in de zomer én winter

Op vakantie naar Zweden? Dankzij de directe vluchten van Voigt Travel is deze bestemming dichterbij dan ooit! Zowel in de zomer als winter vlieg je binnen drie uur rechtstreeks naar het noorden, waar jouw rondreis meteen kan beginnen. In de zomer reis je via het romantische Fins Lapland en het majesteuze Noorwegen naar het ruige Zweeds Lapland. In de winter is Zweeds Lapland dé plek om weg van de massa te gaan. Hier ervaar je Lapland 2.0, met sprookjesachtige bossen, ruige bergen en kleinschalige hotels en lodges. Je krijgt het noorderlicht er in de winter gratis bij!

Liever in de zomer een vakantie Zweden met eigen auto boeken? Ook dat is mogelijk. De overtocht en autoslaaptrein naar Noord-Scandinavië heeft specialist Voigt Travel al voor je geregeld!

Klik hieronder op je favoriete seizoen.

  • Into the wild
    Zweden zomerreizenzweden zomervakantie
  • Winterwonderland
    Zweden winterreizenzweden wintervakantie

Tips en inspiratie voor je vakantie naar Zweden

Wat is de beste reistijd om naar Zweeds Lapland te reizen en welke hoogtepunten mag je 's zomers in Zweden niet missen? Een goede voorbereiding is het halve werk en daarom helpen we je graag op weg met wat tips en inspiratie voor jouw vakantie naar Zweden.

  • Doen in de zomer De bezienswaardigheden van Zweeds Lapland
  • Nationale parken Zweden nationale parken in Zweden
  • Beleef Kiruna kiruna zweden

Noord-Zweden vakantie in de zomer

Het uiterste zuiden en het noordelijkste puntje van Zweden liggen ongeveer 2000 kilometer van elkaar verwijderd. Dat is te vergelijken met de afstand van Amsterdam naar Zuid-Spanje. Er is dan ook een wereld te ontdekken tijdens een autovakantie Zweden. En toch blijven de meeste reizigers in het zuiden van het land. Aan de ene kant zonde voor hen die de schoonheid van Noord-Zweden moeten missen, aan de andere kant geeft het de rustzoekers alle kans en ruimte om het prachtige Zweeds Lapland te ontdekken. Wat bijvoorbeeld te denken van een verblijf in Björkliden, aan de voet van Abisko National Park. Of het IJshotel Zweden, dat 365 per jaar geopend is! Maar ook de stad Kiruna, dat dankzij de ijzerertsmijn in z'n geheel wordt verplaatst, is een bezoek meer dan waard.

Of je nu kiest voor een fly & drive rondreis Zweden of een prachtige vakantie Zweden met eigen auto, in beide gevallen profiteer je van de Middernachtzon. Tijdens de zomer blijft het maar liefst 24 uur per dag licht in dit gebied. En vanaf eind augustus laat het noorderlicht zich alweer voor de eerste keer zien. Een unieke belevenis! Bekijk snel ons uitgebreide aanbod en kies jouw favoriete rondreis Zweden in de zomer. Heb je advies nodig? Wij helpen je graag!
 

abisko zweden