Reistips voor een autorondreis Schotland
Autorondreis Schotland

Reistips voor een autorondreis Schotland

Een autorondreis door Schotland wordt door velen bestempeld als één van de mooiste rondreizen door Europa. Het mysterieuze landschap en de gastvrije bevolking draagt daar voor een groot deel aan bij. Met de auto kom je het dichtst bij de locals én het mooie natuurschoon. Op deze pagina geven wij je de beste reistips voor een autorondreis door Schotland.

highlander on the road 

Links rijden in Schotland

Schotland behoort tot het Verenigd Koninkrijk en dat betekent dat er links gereden wordt. Maak je zich hier geen zorgen over: de wegen zijn in goede staat en de Schotse autobestuurders rijden rustig. In het noorden van het land kom je vrijwel niemand tegen. Bovendien went het links rijden snel. Voor je het weet, voelt het als iets heel normaals. Daarnaast zul je tijdens een rondreis door Schotland met Voigt Travel geen kilometerslange afstanden rijden. En wij vermoeden dat je vaak uitstapt om de prachtige natuur om je heen te bewonderen!

highlands schotland boom 

Met eigen auto naar Schotland

Ga je voor een Schotland rondreis met eigen auto? Dan maak je een overtocht met een comfortabele ferry van IJmuiden naar Newcastle. Vervolgens rijd je door Engeland naar de Schotse grens. Vanaf daar is het aan jou: rijd je door naar de Schotse eilanden, kies je voor een route door de Schotse Highlands of ben je benieuwd naar de vele meren van het land? Met de eigen vertrouwde auto kom je overal. De wegen zijn netjes en de afstanden tussen de bijzondere accommodaties, die Voigt Travel voor je regelt, zijn goed te doen. De gastvrije Schotten zullen bovendien enthousiast reageren als ze je Nederlandse kentekenbord in hun dorpje zien.

Highlands bergen Schotland 

Een fly and drive Schotland

Liever een auto huren in Schotland zelf? Bij Voigt Travel boek je een mooie fly and drive autorondreis door Schotland. Je vliegt vanaf Amsterdam Schiphol in minder dan twee uur naar Inverness, in het uiterste noorden van de Schotse Highlands. Op dit vliegveld staat een comfortabele huurauto voor je klaar. Met een huurauto ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Het enige wat vast staat, zijn de overnachtingen in bijzondere en kleinschalige accommodaties. Deze staan op de meest prachtige locaties. Je verblijft minimaal twee nachten per accommodatie zodat je genoeg tijd hebt om de omgeving te ontdekken.

Kasteel in Highlands Schotland 

Autorondreis Schotse Highlands

Een hoogtepunt tijdens de autorondreis door Schotland is de route door de Schotse Highlands. Het binnenland van Schotland, de Hooglanden, worden gekenmerkt door hoge bergpieken, ruige vlaktes en adembenemende vergezichten. Tel daar de veel voorkomende mysterieuze lucht bij op en je bent compleet. Bijna compleet, want laten we de typische Schotse Hooglander koeien niet vergeten.

Al deze unieke pronkstukken beleef je wanneer je met de auto over de mooie wegen van Schotland rijdt. Er zijn genoeg plekken langs de route waar je kunt stoppen om te picknicken, om foto’s te maken of om te wandelen. Behoefte aan wat cultuur en architectuur? Om de haverklap popt er een mystiek kasteel op aan de horizon. En sfeervolle dorpen met gezellige pubs zijn ook niet ver te vinden.

Isle of Skye Schotland waterval 

Autorondreis Schotse eilanden

Met eigen auto ontdek je de Schotse eilanden het beste. Deze idyllische eilanden bereik je eenvoudig via een veerboot. Bezoek bijvoorbeeld de Magische Orkney eilanden waar zeehonden en zeevogels je tijdens de reizen zullen vergezellen. Of rijd en vaar naar het beroemde maar grotendeels verlaten eiland Isle of Skye. Ook op Isle of Arran zul je het rijk vaak voor je alleen hebben. Behoefte aan wat reuring? Reserveer een plekje voor een whiskytour en -proeverij bij een whiskydistilleerderij op één van de eilanden.
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel