Autorondreis Schotland

autorondreis schotland

Reistips voor een autorondreis Schotland

Een autorondreis door Schotland wordt door velen bestempeld als één van de mooiste rondreizen door Europa. Het mysterieuze landschap en de gastvrije bevolking draagt daar voor een groot deel aan bij. Met de auto komt u het dichtst bij de locals én het mooie natuurschoon. Op deze pagina geven wij u de beste reistips voor een autorondreis door Schotland.

highlander on the road 

Links rijden in Schotland

Schotland behoort tot het Verenigd Koninkrijk en dat betekent dat er links gereden wordt. Maakt u zich hier geen zorgen over: de wegen zijn in goede staat en de Schotse autobestuurders rijden rustig. In het noorden van het land komt u vrijwel niemand tegen. Bovendien went het links rijden snel. Voor u het weet, voelt het als iets heel normaals. Daarnaast zult u tijdens een rondreis door Schotland met Voigt Travel geen kilometerslange afstanden rijden. En wij vermoeden dat u vaak zult uitstappen om de prachtige natuur om u heen te bewonderen!

highlands schotland boom 

Met eigen auto naar Schotland

Gaat u voor een rondreis met uw eigen auto? Dan maakt u een overtocht met een comfortabele ferry van IJmuiden naar Newcastle. Vervolgens rijdt u door Engeland naar de Schotse grens. Vanaf daar is het aan u: rijdt u door naar de Schotse eilanden, kiest u voor een route door de Schotse Highlands of bent u benieuwd naar de vele meren van het land? Met uw eigen vertrouwde auto komt u overal. De wegen zijn netjes en de afstanden tussen de bijzondere accommodaties, die Voigt Travel voor u regelt, zijn goed te doen. De gastvrije Schotten zullen bovendien enthousiast reageren als ze uw Nederlandse kentekenbord in hun dorpje zien.

Highlands bergen Schotland 

Een fly and drive Schotland

Liever een auto huren in Schotland zelf? Bij Voigt Travel boekt u een mooie fly and drive autorondreis door Schotland. U vliegt vanaf Amsterdam Schiphol in minder dan twee uur naar Inverness, in het uiterste noorden van de Schotse Highlands. Op dit vliegveld staat een comfortabele huurauto voor u klaar. Met uw eigen auto bent u vrij om te gaan en staan waar u wilt. Het enige wat vast staat, zijn de overnachtingen in bijzondere en kleinschalige accommodaties. Deze staan op de meest prachtige locaties. U verblijft minimaal twee nachten per accommodatie zodat u genoeg tijd heeft om de omgeving te ontdekken.

Kasteel in Highlands Schotland 

Autorondreis Schotse Highlands

Een hoogtepunt tijdens uw autorondreis door Schotland is de route door de Schotse Highlands. Het binnenland van Schotland, de Hooglanden, worden gekenmerkt door hoge bergpieken, ruige vlaktes en adembenemende vergezichten. Tel daar de veel voorkomende mysterieuze lucht bij op en u bent compleet. Bijna compleet, want laten we de typische Schotse Hooglander koeien niet vergeten.

Al deze unieke pronkstukken beleeft u wanneer u met uw eigen auto over de mooie wegen van Schotland rijdt. Er zijn genoeg plekken langs de route waar u kunt stoppen om te picknicken, om foto’s te maken of om te wandelen. Behoefte aan wat cultuur en architectuur? Om de haverklap popt er een mystiek kasteel op aan de horizon. En sfeervolle dorpen met gezellige pubs zijn ook niet ver te vinden.

Isle of Skye Schotland waterval 

Autorondreis Schotse eilanden

Met uw eigen auto ontdekt u de Schotse eilanden het beste. Deze idyllische eilanden bereikt u eenvoudig via een veerboot. Bezoek bijvoorbeeld de Magische Orkney eilanden waar zeehonden en zeevogels u tijdens uw reizen zullen vergezellen. Of rijd en vaar naar het beroemde maar grotendeels verlaten eiland Isle of Skye. Ook op Isle of Arran zult u het rijk vaak voor u alleen hebben. Behoefte aan wat reuring? Reserveer een plekje voor een whiskytour en -proeverij bij een whisky-destilleerderij op één van de eilanden.
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel