Minicamper Express Noord-Noorwegen en Lapland

Heb je zin om het Pure Noorden op een avontuurlijke manier te ontdekken? Kies dan voor de kampeerauto. Dit vervoersmiddel is in een razendsnel tempo Scandinavië aan het veroveren. De huurauto kan je ombouwen tot een kleine kampeerauto, waardoor je de flexibiliteit hebt van een auto en de gemakken van een camper. Doordat de kampeerauto klein is van formaat kan je gemakkelijk alle prachtige onontdekte plekken van het noorden verkennen. 

De 8-daagse Noord-Scandinavië reis in het kort
In de ochtend vlieg je met een rechtstreekse vlucht Rovaniemi, gelegen in het noorden van Fins Lapland. Bij de luchthaven haal je de auto op bij de verhuur. De auto is voorzien van het camperpakket inclusief tweepersoons koudschuimmatras, uitneembare koelkast en keukentje met wasbak en tweepits kookstel. Met deze kampeerauto ben je zo vrij als een vogel en kan je zelf een eigen route bepalen. Je gaat zelf op zoek naar idyllische overnachtingsplaatsen, want je mag overal kamperen met het allemansrecht dat geldt in geheel Scandinavië.

Verzorging
Je verblijft:

 • 7 nachten in een kampeerauto op basis van logies

Extra's bij je reis

 

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Wegenkaart en reisgids van Noord-Scandinavië (voucher t.w.v. € 35,- per boeking)
 • Gratis maximaal 20 kg ruimbagage per persoon
 

Campings
Als je een camper/kampeerreis bij Voigt Travel boekt dan is het verblijf op een camping niet bij de prijs inbegrepen. Lees meer over het allemansrecht in Noord-Scandinavië.

Highlights

 • Mogelijkheid om vrij te kamperen
 • Afgelegen plekken bezoeken
 • Diversiteit in landschap
 • Middernachtzon of noorderlicht
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Fly & drive
 • 8 dagen
 • Logies
 • Juni - september
 • Incl. rechtstreekse vluchten en camperhuur
annemarie-p-noord-europa

Annemarie Peeters

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in minicamper/kampeerauto

Een ervaring om nooit te vergeten

Minicamper Express Noord-Noorwegen en Lapland

Je hebt volstrekt de vrijheid tot het uitstippelen van een eigen route tijdens de campervakantie. Om je bij het oriënteren te helpen hebben we een 8-daagse route voor je uitgestippeld waarbij je een groot aantal hoogtepunten van Noord-Scandinavië beleeft. Daarnaast krijgt je van ons gratis de wegenkaart van Scandinavië, de Wereldwijzer reisgids Noord-Scandinavië en wandeltips in Noord-Scandinavië.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in het Pure Noorden

In de ochtend vertrek je met een vlucht naar de poolcirkel in Finland, Rovaniemi. De kampeerauto sta...

In de ochtend vertrek je met een vlucht naar de poolcirkel in Finland, Rovaniemi. De kampeerauto staat voor je klaar bij de autoverhuur. Check voor vertrek of de gehele camperbox compleet is, voordat je op pad gaat. Doordat je alle vrijheid hebt met de eigen kampeerauto, kan je een eigen route bepalen.  Een mooie start voor de eerste dag is om in de richting van National Park Pallas-Yllästunturi te reizen. Onderweg kom je misschien al de eerste rendieren tegen op de weg, deze prachtige dieren lopen in het wild rond. Zie je een mooie overnachtingsplek, zet de kampeerauto dan neer en geniet van het uitzicht. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een overnachting op de camping.
Rijafstand Rovaniemi – National Park Pallas-Yllästunturi: ca. 220 km | ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Naar het drielandenpunt

Na het eerste ontbijt in Lapland reis je richting Kilpisjärvi. Het is een prachtige route waar ...

Na het eerste ontbijt in Lapland reis je richting Kilpisjärvi. Het is een prachtige route waar je genoeg tijd voor uit moet trekken. Onderweg zie je het landschap veranderen van bossen naar uitgestrekte vlaktes. Kilpisjärvi is een prachtige locatie om te wandelen. Neem vanaf het bezoekerscentrum de boot om de oversteek te maken over het meer Kilpisjärvi. Vanaf daar is het 3 kilometer wandelen naar het 3-landenpunt (Finland, Zweden en Noorwegen). Op de terugweg kan weer de boot nemen, of als je nog niet genoeg gewandeld hebt, kan je ook teruglopen naar het bezoekerscentrum. 
Rijafstand National Park Pallas-Yllästunturi – Kilpisjärvi: ca. 215 km | ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Ontdek de fjorden van Noorwegen

Heerlijk wakker worden met de uitgestrekte vlaktes om je heen. Steek de grens over richting Noorwege...

Heerlijk wakker worden met de uitgestrekte vlaktes om je heen. Steek de grens over richting Noorwegen. Alweer een prachtige tocht staat op het programma. Het landschap veranderd hoe dichter je bij de zee aankomt. Je geniet van het uitzicht op de Lyngen Alps. Overnachten kan in de buurt van Alta. Kies hier voor een camping of rij dieper de wildernis in richting de plaats Gargia, kies daar de onverharde weg om te overnachten op de prachtige hoogvlaktes van Sautso Canyon. In Alta kan je het World Heritage Rock Art Museum bezoeken met onder andere 7000 jaar oude rotstekeningen die op de Werelderfgoedlijst staan.
Rijafstand Kilpisjärvi - Alta: ca. 300 km | ca. 4,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 De Noordkaap!

Een bekende highlight staat vandaag gepland, een bezoek aan de Noordkaap. Ga op de foto met het symb...

Een bekende highlight staat vandaag gepland, een bezoek aan de Noordkaap. Ga op de foto met het symbool, maar loop ook zeker verder rond, want deze plaats heeft nog veel meer te bieden. Geniet van de kliffen van meer dan 300 meter hoogte en tuur in de verte over de eindeloze zee.
Rijafstand Alta - Noordkaap: ca. 235 km | ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Op zoek naar de papegaaiduikers

De regio rondom de Noordkaap staat bekend om de papegaaiduikers. Kies voor een boottour vanuit Gjesv...

De regio rondom de Noordkaap staat bekend om de papegaaiduikers. Kies voor een boottour vanuit Gjesvaer naar de grootste vogelbroedplaats van Noorwegen, Gjesvaerstappan. Dit eiland heeft circa 2,3 miljoen vogels, wat je nog lang zal bijblijven. Je hebt de kans om onder andere  papegaaiduikers, arenden, jan van genten en aalscholvers te zien. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Terug naar Finland

Vandaag verlaat je helaas al Noorwegen. Vast dat je nog eens dit mooie land wilt bezoeken. Via de be...

Vandaag verlaat je helaas al Noorwegen. Vast dat je nog eens dit mooie land wilt bezoeken. Via de bekende Sami plaats Karasjok reis je de grens over naar Finland. Maak in deze plaats een stop om het beroemde Sapmi Park te bezoeken. Hier leer je alles over het leven van de Sami, de rendierhouders van Lapland. Overnacht deze nacht in de buurt van het Inarimeer. Heb je nog niet genoeg van de Sami, kan je ook nog het museum Sami Siida bezoeken. 
Rijafstand Noordkaap – Inari: ca. 390 km | ca. 6 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Bezoek de amethistmijn

Kies deze ochtend voor een boottocht over het Inarimeer of ga alvast op pad naar de laatste overnach...

Kies deze ochtend voor een boottocht over het Inarimeer of ga alvast op pad naar de laatste overnachtingsplaats Luosto. Vanuit Luosto kan je een wandeling maken naar de amethistmijn. Geniet eerst van een lekkernij in het café voordat je met de gids op pad gaat om uw eigen amethiststeen op te graven.
Rijafstand Inari – Luosto: ca. 240 km | ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas komt er aan deze mooie vakantie een einde. Na het ontbijt rijd je naar Rovaniemi waar je nog ...

Helaas komt er aan deze mooie vakantie een einde. Na het ontbijt rijd je naar Rovaniemi waar je nog even snel een blik kunt werpen in Santa Claus Village. Hierna levert je de kampeerauto in en stap je op de vlucht naar Rotterdam The Hague Airport. Een reis om nooit te vergeten!
Rijafstand Luosto – luchthaven Rovaniemi: ca. 115 km | ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in het Pure Noorden
Dag 2 Naar het drielandenpunt
Dag 3 Ontdek de fjorden van Noorwegen
Dag 4 De Noordkaap!
Dag 5 Op zoek naar de papegaaiduikers
Dag 6 Terug naar Finland
Dag 7 Bezoek de amethistmijn
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Maak je rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of je wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor je geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven. Via Voigt Travel kan je deze excursies vooraf reserveren. Je bent dan altijd verzekerd van een plek en ter plaatse hoef je niets meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien nodig)
 • ​Volledige uitrusting (indien nodig)

salla-zomer-excursies

Excursies Salla

middernachtzon-kanoen-salla

Kanoën in de middernachtzon

Nadat je de benodigde materialen hebt gekregen, volg je de gidsen voor circa 5 kilometer met je eigen auto. Aangekomen bij het idyllische meertje Hangasjärvi, waar de kano’s al liggen te wachten, krijg je uitleg over hoe een kano te besturen. Het spiegelende water, de imponerende omgeving en de surreële sfeer van de middernachtzon zorgen voor een onvergetelijke ambiance. Naar Fins gebruik wordt er onderweg gestopt en koffie, thee en worstjes bereid boven het vuur.

 • Prijs: € 52 per persoon | € 26 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Salla Wilderness Park
middernachtzon-hike-salla

Middernachtzon hike

Trek je wandelschoenen aan want vanavond beklim je onder begeleiding van een gids de top van de Sallatunturi heuvel. Onderweg hier naartoe vertelt de gids uitgebreid over de prachtige omgeving. Op de top geniet je bij een vuurtje met een drankje en de Finse 'makkara' worst van een fantastisch uitzicht! Kort voor middernacht keer je weer terug naar de bungalow.

 • Prijs: € 28 per persoon | € 14 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Salla Wilderness Park
ruka-excursies-zomer

Excursies Ruka

ruka-fatbike-zomer

Fatbiketocht door het bos

Duurzame keuze Voigt Travel Per fatbike ontdek je de omgeving van Iisakki Village. Geniet onderweg van de stilte en schoonheid van de natuur. Onderweg stop je bij een kota, een Finse kampvuurplaats, voor een snack. De totale lengte is circa 6 - 8 kilometer.

 • Prijs: €60 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
fatbiketocht-husky-farm

Bezoek aan de huskyfarm per fatbike

Duurzame keuze Voigt Travel Daag jezelf uit en verken de omgeving van Iisakki Village per fatbike! Samen met een gids fiets je naar de huskyfarm, waar je meer te horen krijgt over het leven van de husky’s. Natuurlijk is er ook een mogelijkheid om ze te aaien. De totale lengte is circa 4-6 kilometer.

 • Prijs: € 75 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
ruka-zomer-berenspotten-russische-grens

Beren spotten in het wild

In de middle of nowhere van Fins Lapland ligt een hut verscholen van waaruit je uitzicht hebt op het bos en het moeras. Na een korte instructie loop je met een wildernisgids naar deze hut toe waar je samen de rest van de avond spendeert. Met een klein beetje geluk zie je vanavond beren! Naast beren (99% kans) kun je in de oorverdovende stilte en ongerepte natuur meer dieren zien, zoals arenden.

 • Prijs: € 155 per persoon
 • Duur: ca. 8 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Mogelijk tot eind augustus.
ruka-zomer-rafting-familie-route

Rivier rafting op de familie route

Een raftavontuur voor de gehele familie (minimum leeftijd is 5 jaar)! Samen met de professionele gids drijf je langs de zeven prachtige stroomversnellingen op de Kitka rivier. Halverwege geniet je van een kop koffie / thee of Finse bessensap. Ruka Safaris zorgt voor de transfers.

 • Prijs: € 60 per persoon | € 35 per kind 5 t/m 10 jaar
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
ruka-zomer-rafting-grote-stroomversnellingen-rusla

Rivier rafting op de grote stroomversnellingen

Verleng de rafting excursie met grote stroomversnellingen tot naar Jelestimä. In dit 7 uur durende programma geniet je ook van koffie en een Finse makkara worst.

 • Prijs: € 98 per persoon
 • Duur: ca. 6-7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
ruka-zomer-saunayoga

Saunayoga & SUP boarden

Duurzame keuze Voigt Travel Een geweldige combinatie van een outdoor oefening en het ontspannen bij 50 graden celcius. De les start met de basiselementen van de SUP (stand up paddling). Leer hoe te peddelen en de balans te bewaren op de board. Na een uur paddling ga je naar de sauna voor een 30 minuten durende stretching oefening: saunayoga!

 • Prijs: € 55 per persoon
 • Duur: ca. 1,5-2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Ruka Safaris (16:30 uur). Minimum leeftijd 12 jaar
kilpisjarvi-zomer-excursies

Excursies Kilpisjärvi

kilpisjarvi-zomer-rondvlucht-drielandenpunt

Rondvlucht drielandenpunt

Een rondvlucht met een watervliegtuig boven het drielandenpunt van Noorwegen, Zweden en Finland. Je kijkt uit over de prachtige toendra’s.

 • Prijs: € 290 per persoon
 • Duur: ca. 15 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Polar Lento
kilpisjarvi-zomer-rondvlucht-halti

Rondvlucht Kilpisjärvi en Halti

Een rondvlucht met een watervliegtuig boven Kilpisjärvi en de berg 'Halti'. Halti is ruim 1300 meter hoog en is daarmee de hoogste berg van Finland.

 • Prijs: € 580 per persoon
 • Duur: ca. 35 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Polar Lento
kilpisjarvi-zomer-rondvlucht-zweden-finland-noorwe

Rondvlucht Zweden, Finland en Noorwegen

Een rondvlucht met een watervliegtuig boven drie verschillende landen. Je hebt uitzicht over de uitgestrekte toendra en in de verte de fjorden van Noorwegen.

 • Prijs: € 960 per persoon
 • Duur: ca. 1 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Polar Lento
noordkaap-zomer-excursies

Excursies Noordkaap

noordkaap-zomer-king-crab-safari

King Crab Safari

Beleef een onvergetelijke safari in de omgeving van de Noordkaap. Met een speciale, zeewaardige rafting boot vaar je naar de Sarnesfjord om de inhoud van de daar uitgezette krabbenkooien te controleren. Je leert alles over deze bijzondere dieren. De spanwijdte van de scharen kunnen wel 2 meter breed worden en de krabben kunnen een gewicht bereiken tot wel 10 kg! De excursie gaat verder naar een picknickplaats met een grote schuilhut, een lavvu. Hier ga je aan wal om de krabbenpoten te koken en te proeven hoe overheerlijk vers gevangen koningskrab is.

 • Prijs: € 176,50 p.p.
 • Duur: ca. 3,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Destinasjon 71° Nord (12:00 uur)
honningsvag-quad-safari

Quad safari Honnigsvåg

Je vertrekt vanuit het centrum van Honningsvåg en rijdt onder begeleiding van de gids de zogenaamde 'NATO-berg' op. Onderweg zijn er verschillende fotostops met uitzicht over Skipsfjorden, het centrum van Honningsvåg en de Porsangerfjord. Na het terugrijden vanaf de berg wordt de tocht vervolgd naar het lavvo-kamp (traditionele Sami-tenten) in Sarnes, waarbij je door een 4 km lange tunnel rijdt. Hier is het tijd voor een pauze met een kopje koffie of thee rond het vuur in één van de lavvos. Deze traditionele tenten worden al eeuwenlang gebruikt door de inheemse Sami-bevolking. Vergeet niet om de gids te vragen over de Sami en de rendieren in Noord-Noorwegen. Na de pauze in Sarnes rij je terug door de tunnel naar Honningsvåg. Onderweg rij je gedeeltelijk over asfalt- en grindwegen. Een geldig rijbewijs is verplicht. Deze safari is niet geschikt voor kinderen.

 • Prijs: € 165 per persoon
 • Duur: ca. 2,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Destinasjon 71° Nord
lofoten-zomer-excursies

Excursies Lofoten

lofoten-zomer-trollfjord-rib-boat

Trollfjord & zeearendsafari per RIB-boot (vanuit Svolvær)

Met een speciale Rigid Hull Inflatable Boat vaar je met hoge snelheid naar één van de mooiste fjorden van Noorwegen: het Trollfjord. Dit fjord is 2 km lang, 100 meter breed en wordt omsloten door hoge bergtoppen die tot 1.100 meter vanuit de zee oprijzen. Een perfecte safari ook om zeearenden en andere vogelsoorten te spotten. Let op: niet geschikt voor zwangere vrouwen en reizigers met rugproblemen​.

 • Prijs: € 94,50 per persoon | € 65,00 per kind 12 t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 1,5-2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Lofoten Explorer (juni 11:30 en 14:00 uur | juli 09:30, 11:30 en 14:00 uur | aug 11:30 en 14:00 uur | sep 11:30 uur)
lofoten-zomer-walvissafari-svolvaer

Walvissafari per RIB-boot (vanuit Andenes)

Met veel trots mogen wij deze bijzondere walvissafari per RIB-boot aanbevelen. Dankzij deze kleine Rigid Inflatable Boat zit je laag bij het water en kun je de vogels, zeehonden, bruinvissen en walvissen tot dichtbij benaderen. En de aanblik van een potvis is een overweldigende ervaring, die je meeneemt voor de rest van je leven. Uit ervaring weten wij dat er zelden iemand zeeziek wordt op een RIB boot. De fotopresentatie, een certificaat en koffie/thee en een kleine snack maken deze excursie helemaal af. Let op: Andenes ligt op ca. 3 uur rijden van Svolvær.

 • Prijs: €129 per persoon
 • Duur: ca. 2,5 - 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Whale2Sea Andenes (voormalig Seasafari Andenes )

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Individuele ontdekkingsreis Boekbaar 2023
  15 dagen, camperreis, v.a. € 2.495 p.p.

  Camper Avontuur IJsland

  camper-avontuur-ijsland-thumb
 • Korte camperreis
  8 dagen, camperreis

  Camper Express Noordkaap en Lapland

  camper-express-lapland-noorwegen-header-thumb