Minicamper Avontuur Noord-Noorwegen en Lapland

Een kampeerauto is de ideale manier om op een avontuurlijke manier het Pure Noorden te ontdekken. Je hebt alle vrijheid om een eigen route te maken en je kan overal kamperen met het allemansrecht dat geldt in heel Scandinavië. De huurauto is om te bouwen tot minicamper, hierdoor heb je de flexibiliteit van een auto, maar de gemakken van een camper.

De 15-daagse Noord-Scandinavië reis in het kort
Op woensdagochtend vliegt u van Rotterdam The Hague Airport naar Rovaniemi, gelegen op de poolcirkel. De kampeerauto staat hier al voor je klaar en je kan direct op pad. Twee weken heb je de tijd om het Pure Noorden te ontdekken. Ga beren spotten in de buurt van de Russische grens, papegaaiduikers bekijken bij de Noordkaap of walvissen spotten bij Vesterålen. De huurauto is voorzien van het camperpakket inclusief tweepersoons koudschuimmatras, slaapzakken, uitneembare koelkast en keukentje met wasbak en tweepits kookstel.

Verzorging
Je verblijft:
14 nachten in een kampeerauto op basis van logies


Extra's bij je reis

 

Campings
Als je een camper/kampeerreis bij Voigt Travel boekt dan is het verblijf op een camping niet bij de prijs inbegrepen. Lees meer over het allemansrecht in Noord-Scandinavië.

Highlights

 • Vrijheid door overal vrij te kamperen
 • Beleef de wilde nationale parken
 • Bossen, meren, bergen, fjorden en wildlife
 • Flexibel met een minicamper
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Fly & drive
 • 15 dagen
 • Logies
 • Juni - september
 • Incl. rechtstreekse vluchten en camperhuur
annemarie-p-noord-europa

Annemarie Peeters

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in minicamper/kampeerauto

Een ervaring om nooit te vergeten

Minicamper Avontuur Noord-Noorwegen en Lapland

Je hebt volstrekt de vrijheid tot het uitstippelen van een eigen route tijdens de campervakantie. Om je bij het oriënteren te helpen hebben we een 15-daagse route voor je uitgestippeld waarbij je een groot aantal hoogtepunten van Noord-Scandinavië beleeft. Daarnaast krijg je van ons gratis de wegenkaart van Scandinavië, de Wereldwijzer reisgids Noord-Scandinavië en wandeltips in Noord-Scandinavië.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in het Pure Noorden

In de ochtend vlieg je van Rotterdam The Hague Airport naar Rovaniemi, Finland. Bij aankomst staat d...

In de ochtend vlieg je van Rotterdam The Hague Airport naar Rovaniemi, Finland. Bij aankomst staat de kampeerauto voor je klaar en kan je direct op pad. Met de kampeerauto kan je een eigen route bepalen. Kies voor de eerste dag voor een niet al te lange route. Een mooie start is richting de Russische grens rondom Ruka. Een aanrader is om te overnachten op de camping van Iisakki Village. Vanuit hier kan je diverse activiteiten bijboeken. 
Rijafstand Rovaniemi – Ruka: ca. 200 km | ca. 3 uur 
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Beren spotten

Heerlijk wakker worden in de natuur. Bij deze camping kan je gratis gebruik maken van kano’s e...

Heerlijk wakker worden in de natuur. Bij deze camping kan je gratis gebruik maken van kano’s en SUP boards, een mooie activiteit om in de ochtend te ondernemen. Boek voor het eind van de middag de excursies beren spotten. Samen met een gids ga je naar een schuilhut, zodat de dieren je niet kunnen zien en ruiken. Vanuit hier kan je de indrukwekkende beren bewonderen. In de avond kom je weer terug bij de camping. Toon minder

Toon meer

Dag 3 Oulanka National Park

Vandaag verlaat je de regio van Ruka en rijd je noordwaarts richting Salla. Maak een stop bij nation...

Vandaag verlaat je de regio van Ruka en rijd je noordwaarts richting Salla. Maak een stop bij nationaal park Oulanka. Dit park staat bekend om de berenroute. De totale route is 90 kilometer, maar in het park kan je een deel van de route lopen. De kleine berenroute is 12 kilometer lang en brengt je langs de mooiste punten van het park. In deze regio kan je kamperen of verder doorrijden naar Salla.
Rijafstand Ruka – Salla: ca. 95 km | ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Bezoek aan het rendierpark

Onderweg heb je vast al een rendier gespot, maar een bezoek aan het rendierpark is zeker de moeite w...

Onderweg heb je vast al een rendier gespot, maar een bezoek aan het rendierpark is zeker de moeite waard. Eerst vertelt een gids alles over het leven van de rendieren, voordat je met de gids het park in gaat. Het park is 200 hectare groot. Samen met de gids zal je de rendieren gaan voeren. Met een lokroep komen alle rendieren uit de omgeving aangerend, een indrukwekkende belevenis. Toon minder

Toon meer

Dag 5 Goudzoekersmuseum Tankavaara

Verlaat de mooie bosrijke omgeving van Salla en ga verder naar het noorden richting Inari. Onderweg ...

Verlaat de mooie bosrijke omgeving van Salla en ga verder naar het noorden richting Inari. Onderweg kan je een stop maken bij het goudzoekersmuseum Tankavaara en ga opzoek naar je eigen goud. Na het bezoek rijd je verder naar de regio van Inari. 
Rijafstand Salla – Inari: ca. 365 km | ca. 5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Boottocht over het Inari meer

Een mooie dag om Lapland vanaf het water te verkennen. Kies voor een boottocht over het Inari meer. ...

Een mooie dag om Lapland vanaf het water te verkennen. Kies voor een boottocht over het Inari meer. Het meer behoort tot de grootste meren van Finland en heeft meer dan 3300 eilanden. Tijdens deze tocht zal de boot ook aanmeren bij een van de eilanden waar je een klein stuk omhoog kunt lopen en kunt genieten van een prachtig eiland. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Naar het noordelijkste puntje van Finland

Breng deze ochtend nog een bezoek aan het Sami Siida museum. Je kan hier alles zien over het leven v...

Breng deze ochtend nog een bezoek aan het Sami Siida museum. Je kan hier alles zien over het leven van de Sami, rendierhouders. Vanuit Inari is het circa 2,5 uur rijden naar Nuorgam. Je ziet het landschap om je heen veranderen van bossen naar uitgestrekte vlaktes. Bij Nuorgam heb je de mogelijkheid om fietsen te huren en de omgeving te verkennen. 
Rijafstand Inari – Nuorgam: ca. 170 km | ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Rivierboottocht

Maak vandaag een boottocht over de rivier Tenojoki. Deze rivier staat bekend om de zalm en wordt dan...

Maak vandaag een boottocht over de rivier Tenojoki. Deze rivier staat bekend om de zalm en wordt dan ook vaak gebruikt om verse zalm te vangen. Na de boottocht staat een warm drankje en een snack voor je klaar. Toon minder

Toon meer

Dag 9 Naar de Noordkaap

Je laat Finland vandaag achter je en reist door naar Noorwegen. Een mooie route is de route langs de...

Je laat Finland vandaag achter je en reist door naar Noorwegen. Een mooie route is de route langs de kust van Noorwegen. Onderweg kom je kleine vissersdorpjes tegen. Aan het einde van de dag kom je aan in de regio van de Noordkaap. Heb je mooi weer, rij dan direct door naar de Noordkaap om van het spectaculaire uitzicht te genieten.
Rijafstand Nuorgam – Noordkaap: ca. 425 km | ca. 6,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 10 Op zoek naar de papegaaiduikers

Naast de Noordkaap staat deze regio ook bekend om de papegaaiduikers. Maak een boottocht vanuit de p...

Naast de Noordkaap staat deze regio ook bekend om de papegaaiduikers. Maak een boottocht vanuit de plaats Gjesvaer naar de grootste vogelbroedplaats van Noorwegen. Naast papegaaiduikers heb je ook de kans om zeearenden, jan van genten en aalscholvers te zien. Na deze indrukwekkende tocht kan je doorreizen naar Alta.
Rijafstand  Noordkaap – Alta: ca. 235 km | ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 11 Sautso Canyon

De regio staat bekend om de prachtige wandelmogelijkheden. Rij met de kampeerauto richting de kleine...

De regio staat bekend om de prachtige wandelmogelijkheden. Rij met de kampeerauto richting de kleine plaats Gargia. Vanuit daar kan je doorrijden naar het hoogteplateau en een wandeling maken in de Sautso Canyon. Een mooie, maar zware wandeling van ongeveer 8 kilometer. Verken je liever de omgeving vanaf het water, kies dan voor een kanotocht waarbij je een deel van de Alta rivier afvaart. Toon minder

Toon meer

Dag 12 Het drielandenpunt

Via twee verschillende wegen kan je naar het drielandenpunt in Kilpisjärvi reizen. Een aanrader...

Via twee verschillende wegen kan je naar het drielandenpunt in Kilpisjärvi reizen. Een aanrader is om de Noorse route te rijden. Deze route loopt langs de kust met uitzicht op de indrukwekkende fjorden. Bij de plaats Skibotn draai je het binnenland binnen en ga je de grens over naar Finland. Maak eind van de dag nog een wandeling over het Saana natuurpad, circa 5 kilometer. Waar onderweg alles wordt uitgelegd over de flora en fauna.
Rijafstand Alta – Kilpisjärvi: ca. 340 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 13 Verken de omgeving

Vanuit het bezoekerscentrum van Kilpisjärvi kan je een boottocht maken naar de overkant van het...

Vanuit het bezoekerscentrum van Kilpisjärvi kan je een boottocht maken naar de overkant van het meer Kilpisjärvi. Waar de boot aanlegt kan je een wandeling maken van ongeveer 3 kilometer naar het drielandenpunt. Vanaf dit punt kijk je Noorwegen, Zweden en Finland in. Op de terugreis kan je kiezen voor de bootreis of helemaal tot aan Kilpisjärvi teruglopen. Toon minder

Toon meer

Dag 14 Op bezoek bij de Kerstman

Je laat de prachtige hoogvlaktes van Kilpisjärvi achter en rijdt via de arm van Finland richtin...

Je laat de prachtige hoogvlaktes van Kilpisjärvi achter en rijdt via de arm van Finland richting Rovaniemi. De woonplaats van de Kerstman. De Kerstman kan je het gehele jaar bezoeken. Vergeet je adressenboekje niet, want je hebt ook de mogelijkheid om de kerstkaarten te versturen. Slaap vannacht in de buurt van Rovaniemi.
Rijafstand Kilpisjärvi – Rovaniemi: ca. 420 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 15 Terug naar huis

Helaas komt er aan alle mooie reizen een einde. In de ochtend lever je de kampeerauto in en vlieg je...

Helaas komt er aan alle mooie reizen een einde. In de ochtend lever je de kampeerauto in en vlieg je met een rechtstreekse vlucht terug naar Rotterdam The Hague airport. Een reis om nooit meer te vergeten. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in het Pure Noorden
Dag 2 Beren spotten
Dag 3 Oulanka National Park
Dag 4 Bezoek aan het rendierpark
Dag 5 Goudzoekersmuseum Tankavaara
Dag 6 Boottocht over het Inari meer
Dag 7 Naar het noordelijkste puntje van Finland
Dag 8 Rivierboottocht
Dag 9 Naar de Noordkaap
Dag 10 Op zoek naar de papegaaiduikers
Dag 11 Sautso Canyon
Dag 12 Het drielandenpunt
Dag 13 Verken de omgeving
Dag 14 Op bezoek bij de Kerstman
Dag 15 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Lange camperreis
  22 dagen, camperreis, v.a. € 3.195 p.p.

  Camper Compleet Lofoten en Lapland

  Camper Compleet Lofoten en Lapland