Vesterålen winter: walvissen, orka's en het noorderlicht
De Vesterålen In de winter naar het wildlife walhalla van Noorwegen

Vesterålen winter: walvissen, orka's en het noorderlicht

Direct ten noorden van de Noorse eilandengroep Lofoten ligt de eilandengroep Vesterålen. In de categorie ‘bijzondere bestemmingen’ scoort deze plek een absolute 10. De Vesterålen kenmerken zich door afgelegen stadjes en dorpen waar toerisme in de winter relatief onbekend is. In tegenstelling tot de bekende buurman Lofoten, dat smal en stijl is, zijn de Vesterålen veel afwisselender. Hoge pieken van wel 1200 meter hoog worden op de eilandengroep afgewisseld door weidse uitzichten. Daarnaast hebben de Vesterålen witte zandstranden. In de winter niet aangenaam om uw handdoekje neer te leggen, maar het zorgt voor prachtige plaatjes. Dé reden waarom veel mensen in de Vesterålen winter op vakantie gaan is echter de vele wildlife.
 

Walvissen en orka's in Noord-Noorwegen

Voor de actieve reizigers zijn de Vesterålen in de winter een waar paradijs. Het is niet alleen mogelijk om prachtige wandelingen door het besneeuwde landschap en langs de prachtige kustlijn te maken, veel activiteiten staan in het teken van wildlife. Op het vaste land, maar ook op zee. Ga bijvoorbeeld mee op één van de vele wildlife excursies. Spot de 'Big Five' van het Pure Noorden en ga mee de Atlantische Oceaan op tijdens een RIB-boat safari. Deze bijzondere safari staat volledig in het teken van het spotten van walvissen, orka’s en zeearenden. Nergens als rond de Vesterålen is het continentaal plat zo dichtbij in Noorwegen. Hierdoor zoeken walvissen en orka's er massaal hun heil. Door op een RIB-boat te varen kun je extra dichtbij komen. En (alleen) als de situatie het toelaat is het zelfs mogelijk om te snorkelen met orka's en walvissen. Heel bijzonder.

vesteralen winter walvissen 

Noorderlicht op de Vesterålen

Liever deelnemen aan activiteiten aan land? Neem bijvoorbeeld een middag de leiding over zes dolenthousiaste husky’s. Gaat dat niet snel genoeg? Dan kun je er ook voor kiezen om met een sneeuwscooter op pad te gaan. Veel reizigers gaan ook in de Vesterålen winter op vakantie vanwege het magische noorderlicht. Noord-Noorwegen is hiervoor de ideale bestemming vanwege haar zeeklimaat.

Als je als reiziger een bezoek brengt aan de Vesterålen is het uitzicht vanuit het fjord het meest adembenemend. Verder vind je in deze fjorden enkele faciliteiten met uiteraard een haven, een kleine winkel en een restaurant. De rust in combinatie met de natuur geven je het ultieme vakantiegevoel.
 

Vakantie Vesterålen winter boeken

Voigt Travel heeft een groot aanbod met reizen in de winter naar de Vesterålen. Bekijk onze prachtige reizen waarbij de Vesterålen zijn inbegrepen door gebruik te maken van de Zoek & Boek (verfijn je zoekopdracht).

vesteralen winter wandelen

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel