Het noorderlichtschip

noorderlichtschip noorwegen

Met het Noorderlichtschip naar Noord-Noorwegen

In de weken dat de zon in arctisch Noorwegen weer boven de horizon uitkomt, de orka's tot diep in de Noorse fjorden rondzwemmen en het noorderlicht aan de hemel danst, vaart het Noorderlichtschip exclusief voor Voigt Travellers rond in de wateren van Noord-Noorwegen. Een unieke ervaring om de Lofoten, Vesterålen en Senja eilanden te bezoeken. Boek deze winter dit bijzondere avontuur en ga mee op reis met de expeditieleider en gelijkgestemde avonturiers. Alles is geregeld, van maaltijden aan boord en professionele begeleiding tot excursies.

Het echte avontuur in het Pure Noorden

De reis met het Noorderlichtschip van Voigt Travel staat volledig in het teken van genieten. Het zeilschip ‘Noorderlicht’ is in 1910 gebouwd en ademt nostalgie. Het van oorsprong Duitse schip vaart tegenwoordig onder de Nederlandse vlag en binnen is het inmiddels van alle gemakken voorzien. Tijdens onze Arctische expeditie sv Noorderlicht bent je zeven dagen op zee en verblijf je in een comfortabele hut. De groepsreizen naar het Pure Noorden vinden overigens bij Voigt Travel altijd in kleine groepen plaats. Zo ook de groepsreis met het Noorderlichtschip. Daardoor is er veel persoonlijke aandacht en is er grote kans op vriendschappen voor het leven. Dat kunnen de reizigers tijdens eerdere edities van deze reis beamen.

In een prachtig land als Noorwegen zou het zonde zijn als je alleen op het water blijft. Daarom varen we nooit langer dan 3 uur per dag. De andere momenten verblijf je of aan boord om lekker een boekje te lezen en te luisteren naar de verhalen van de bemanning, of je gaat aan land. Tijdens deze zeilreis zijn namelijk ook verschillende excursies inbegrepen. Die zijn echter afhankelijk van de weersomstandigheden, maar je kunt er vanuit gaan dat je een totaalbeleving krijgt.
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel