PRINT PAGINA

Hike & Noorderlicht zeilreis

Exclusieve zeilreis met expeditieleider op s/v Rembrandt van Rijn

Dag 1

Dag 1 Welkom in Tromsø

Welkom in Tromsø

Het avontuur begint! Per lijndienstvlucht vertrek je richting het Noorden waar je eind van de middag landt op luchthaven Tromsø, de grootste Europese stad boven de poolcirkel. Einde dag ga je aan boord van de s/v Rembrandt van Rijn. Zorg dat je warme kleding bij de hand hebt bij aankomst in Tromsø. Diner en overnachting aan boord.

Dag 2

Dag 2 Klaar voor de eerste wandeling?

Klaar voor de eerste wandeling?

Vroeg in de ochtend word je wakker met de geur van versgebakken broodjes. Na een heerlijk ontbijt wordt het sein voor vertrek gegeven. Je vaart vandaag naar het fjord van Nord-Lenangen, vlakbij de Lyngen Alpen. Het schip blijft hier mogelijk gedurende de nacht, afhankelijk van de weersomstandigheden. Als het weer het toelaat ga van boord om samen met de expeditieleider de eerste wandeling maken langs het fjord. Je hebt vast een mooie camera meegenomen om het prachtige landschap en de flora en fauna vast te leggen. Vraag gerust de bemanning voor wat fotografie tips en tricks, zij hebben namelijk veel ervaring met fotografie. Zie jij vanavond al de eerste glimpen van het Noorderlicht? Ontbijt, lunch, diner en overnachting aan boord.

Dag 3

Dag 3 Zeilen langs de fjorden

Zeilen langs de fjorden

De kapitein heeft de route bepaald langs de Lyngen Alpen. Afhankelijk van de weersomstandigheden en afstanden die gevaren moeten worden zullen de zeilen gehesen worden en mag je de bemanning daarbij helpen. Het geeft zowel de bemanning als de passagiers een geweldig gevoel; de mooie schoener zeilend langs de fjorden! De expeditieleider en kapitein kennen de omgeving op hun duim en kiezen de mooiste locaties om een landactiviteit te doen. De gids neemt je mee voor een mooie wandeling, eventueel op sneeuwschoenen, en kan je alles vertellen over de imposante historie en flora en fauna. Je brengt mogelijk de nacht door in Hamnes op het eiland Uløya. Ontbijt, lunch, diner en overnachting aan boord.

Dag 4

Dag 4 Onder het noorderlicht

Onder het noorderlicht

Wellicht zie je vandaag zeearenden. Ze zijn hier talrijk aanwezig en voeden zich met de visrijke wateren. Houd je camera gereed, want voordat je het doorhebt zijn ze alweer vertrokken. In de avond wordt een plek voor de nacht gezocht in één van de pittoreske vissersdorpjes waar je, wanneer het donker wordt, korte wandelingen kunt maken en hopelijk op een open hemel met dansend noorderlicht. Ontbijt, lunch, diner en overnachting aan boord.

Dag 5

Dag 5 Wandelen tussen indrukwekkende fjorden

Wandelen tussen indrukwekkende fjorden

Grote kans dat je wakker bent geworden in het Kvaenangenfjord. Er zijn goede mogelijkheden om te wandelen in deze omgeving, bijvoorbeeld op het eiland Spildra. Hier kan je de 240 meter hoge Staurhammaren beklimmen. Hier heb je een geweldig uitzicht over het fjord. Mooie wandelingen kunnen ook gemaakt worden in Burfjord, slechts 50km van het noordelijke plaatsje Alta. Gedurende de avonden en nachten zijn er goede kansen op het zien van noorderlicht, mits de lucht helder genoeg is. Ontbijt, lunch, diner en overnachting aan boord.

Dag 6

Dag 6 Ontdekkingstocht Sommarøy

Ontdekkingstocht Sommarøy

Het doel van vandaag is om terug naar het zuidwesten te varen en de nacht door te brengen in Finnkroken, een klein gehucht waar je een goede kans hebt om het noorderlicht te zien. Je brengt hier ook de nacht door. Ontbijt, lunch, diner en overnachting aan boord.

Dag 7

Dag 7 Richting Tromsø

Richting Tromsø

Na een heerlijk ontbijt is sluit je de reis af met een mooie ochtendwandeling, hopelijk op sneeuwschoenen, naar de 315 meter hoge Småvasshaugen. Daarna is het alweer tijd om richting Tromsø terug te keren, waar je in de middag aankomt. Er is nog genoeg tijd om de stad nog even in te gaan om souvenirs te kopen, een bezoek te brengen aan een museum of gewoon voor een winterse stadswandeling. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Dag 8

Dag 8 Afscheid van Noord-Noorwegen

Afscheid van Noord-Noorwegen

De week waarbij je met gelijkgestemde reizigers en de vriendelijke bemanning een onvergetelijke reis hebt beleefd zit erop. Je gaat van boord in Tromsø en vertrekt naar de luchthaven voor de vlucht terug naar huis. Er zijn vriendschappen gesloten en foto’s worden gedeeld. Met een koffer vol prachtige herinneringen keer je terug naar Amsterdam. Zeker weten dat je voor altijd met veel plezier terugkijkt op de dagen in de arctische wateren.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: