Activiteiten rendieren Alles over de activiteiten die u kunt doen met rendieren

activiteiten met rendieren

Welke activiteiten kunt u doen met rendieren?

Gaat u in de zomer of in de winter naar Lapland? Het antwoord op die vraag bepaalt het soort activiteiten die u kunt ondernemen met rendieren. Op deze pagina vindt u alle informatie over de verschillende soorten activiteiten. Zo weet u wat u kunt verwachten als u naar Lapland op reis gaat!

In Fins en Zweeds Lapland zijn tal van rendierboerderijen waar activiteiten met rendieren georganiseerd worden. Deze boerderijen organiseren mooie excursies waarbij rekening gehouden wordt met het welzijn van hun dieren.
 

Zomerse activiteiten met rendieren

In de zomer (van juni t/m oktober) leven rendieren in het wild. Ze wijken daarentegen niet ver uit van de boerderij waar ze vandaan komen. Veel rendieren dragen bovendien GPS-banden waardoor rendierboeren hun rendieren kunnen vinden.
 

Bezoek een rendierboerderij

Een bezoek aan een rendierboerderij in de zomer staat gelijk aan een informatieve en inspirerende dag. Tijdens een bezoek wordt u bijgepraat over het leven van een rendier, zowel over het leven in de winter als over het leven in de zomer. Daarnaast staat, uiteraard, eten centraal in het leven van het rendier. Bij Salla Reindeer Park rijdt u naar de voederplek die 1,5 kilometer verderop ligt. Hier worden de rendieren op een speciale manier geroepen waarna ze allemaal kunnen aanschuiven voor een heerlijke lunch. Bij Kujala Reindeer Farm is het zelfs mogelijk dat u de kalfjes, die nog aanwezig zijn op de boerderij, mag voederen.

rendieren voeren Lapland 

Rendiersafari's

Rendiersafari's zijn favoriete excursies in Lapland tijdens de zomer. Tijdens deze safari's rijdt u met uw eigen auto, of die van de boer, de wildernis in op zoek naar zijn rendieren. Op deze manier komt u heel dichtbij de rendieren. U kunt ze bovendien bewonderen in een prachtige en natuurlijke leefomgeving.
 

Een dag werken op de boerderij

Bent u benieuwd hoe het is om een rendierboer(in) te zijn? Bij diverse rendierboerderijen kunnen ze uw hulp goed gebruiken. Trek de juiste kleding aan en tover uzelf voor één dag om tot rendierboer(in). U mag helpen bij het voeren van de dieren, maar er moet ook het een en ander onderhouden worden. Tijdens de lunchuren schuift u traditioneel aan tafel bij het boerengezin om vervolgens te genieten van een heerlijke maaltijd.
 

Hiken tussen de rendieren

In Salla Reindeer Park kunt u hiken door het gebied waar de rendieren in het wild rondrennen. U wandelt over een 5 kilometer lang pad langs verschillende soorten natuur, waaronder het Tuohenlusikka meer. Tijdens uw wandeling zult u rendieren voorbij zien lopen. Wellicht komt u zo dichtbij dat u even een onderonsje met een rendier kunt hebben.

bezoek rendierboerderij in Lapland 

Autumn roundup

In oktober is het tijd voor de rendieren om weer terug te keren naar de boerderij. In deze maand gaat de boer daarom zijn rendieren weer bij elkaar drijven. Als reiziger mag u mee om dit traditionele tafereel te bewonderen. De dieren worden eerst opgezocht en vervolgens in grote kuddes teruggestuurd naar hun boerderij.
 

Winterse activiteiten met rendieren

's Winters staan de rendieren op de boerderij. Ze worden goed verzorgd zodat ze in de zomer sterk genoeg zijn om de wildernis in te gaan. Om in conditie te blijven - en omdat de rendieren het heerlijk vinden om te rennen - worden ze ingezet tijdens diverse excursies en activiteiten.

rendieren voeren Lapland 

Rendier sledetochten

Stap in de slee en laat u rondrijden door uw eigen rendier! Rendieren vinden het heerlijk om rond te rennen door de sneeuw in Lapland. Ze rijden u daarom graag rond in hun prachtige leefomgeving. U kunt zelfs speciale Noorderlichttochten doen. Deze vinden 's avonds en 's nachts plaats. Bent u avontuurlijk ingesteld? Ga dan mee met meerdaagse sledetochten. U overnacht dan in prachtige accommodaties. Een mooie excursie voor echte rendierliefhebbers.
 

Race mee tijdens een rendierraces

Voor de snelheidsduivels onder ons worden er rendierraces gehouden. Rendieren zijn gek op rennen, vooral in natuurgebieden waar ze volop, zonder uit te moeten wijken voor bomen, kunnen rennen. Als reiziger mag u plaatsnemen in een 1-persoonslee. Race tegen uw reisgenoot en geniet van de snelheid en de prachtige natuur die langs u voorbij raast.

rendieren voeren Lapland 

Rendieren voeden

's Winters moeten de rendieren ook eten. Ze zijn dan zelfs afhankelijk van hun boerenbaasjes. Daarom hebben de boeren uw hulp hard nodig. Ga samen met de professionals de stallen en de weides in om de rendieren eten te geven. Een mooie en dankbare manier om deze bijzondere wezens van dichtbij te zien.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel