Midzomernachtreis Lapland en Noorwegen

Binnen 3 uur in een totaal andere wereld belanden, met kuddes rendieren en een zon die 24 uur per dag schijnt? En elke dag weer een nieuw spectaculair landschap: taiga bossen, toendra steppes, heilige bergen, diepe kloven en paradijselijke eilanden? Kortom: een droomreis voor de reiziger die geniet van desolate natuurschoon en de inspirerende ontmoetingen met locals. Je reist door Lapland en Noorwegen tijdens de ‘langste’ dagen van het jaar. Van de Finse taiga naar de toendra, van de paradijselijke arctische eilanden rond Tromsø naar het Scandinavisch bergketen in Zweden. En daarbij geniet je dagelijks van de enthousiaste begeleiding door weerman en arctische reisleider Ruben Weytjens*.

De 8-daagse Middernachtzonreis in het kort
Met een rechtstreekse vlucht vlieg je van Rotterdam naar het Finse Rovaniemi. Hier midden op de poolcirkel ontmoet je de reisleider en medereizigers en trek je per bus direct noordwaarts richting “Samiland”. Onderweg geniet je van een lunch in het goudzoekersdorpje Tankavaara. Je verblijft 2 nachten in een voormalig Sami schoolgebouw aan de rand van het Lemmenjoki Nationaal Park, en geniet direct de eerste avond van een “Kota diner”. De volgende dag trek je Lemmenjoki Nationaal Park in, waar je welkom geheten wordt door de Sami familie Paltto. In rivierboten trek je over het gelijknamige Lemmenjoki rivier naar een ‘gold claim’, waar je ook geniet van een Sami lunch met rendiersoep. Een dag later bereik je een totaal andere landschap, wanneer je via het Sami Siida museum het Finnmark hoogteplateau in Noors Lapland intrekt. Een prachtige tocht over de toendra steppes, met gigantische rendierkuddes. Je verblijft ditmaal in het centrum van de Noorse Sami, in het plaatsje Kautokeino. Vanuit Kautokeino trek je via het drielandenpunt Kilpisjärvi naar het Noorse Malangen. Je verblijft twee nachten in een huisje op palen in het gelijknamige resort, met een schitterend uitzicht op het fjord. Tijdens de volle dag bezoek je de parelwitte koraalstranden van Sommarøy en bezoek je Tromsø. Met de Fjellheisen kabelbaan ga je naar 421 meter hoogte, voor een spectaculair uitzicht over de stad, de fjorden en eilanden. De laatste avond in Malangen geniet je van een 3-gangen BBQ in Camp Nikka. De reis bereikt een letterlijke hoogte in het Zweedse Björkliden. Misschien zie je hier nog wat sneeuwresten wanneer je de bergpas op de grens van Noorwegen en Zweden passeert. Wederom een prachtige locatie in een indrukwekkend landschap, dat uitnodigt tot het maken van een onvergetelijke middernachtzon wandeling. De reis eindigt in het Finse Harriniva, aan de grensrivier met Zweden. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je op dag 8 van Rovaniemi weer terug naar Rotterdam.

* In principe wordt deze reis begeleidt door reisleider Ruben Weytjens, onder voorbehoud van eventuele persoonlijke omstandigheden.

Verzorging
Je verblijft:

 • 2 nachten in een hotel nabij Inari op basis van halfpension
 • 1 nacht in een hotel in Kautokeino op basis van halfpension
 • 2 nachten in huisje in Malangen op basis van halfpension
 • 1 nacht in een bungalow in Björkliden op basis van halfpension
 • 1 nacht in een hotel in Harriniva op basis van halfpension


Extra's bij je reis

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Gratis maximaal 20 kg ruimbagage per persoon
 

Highlights

 • Rivierboottocht, lunch op ‘gold claim’ locatie en bezoek rendierfarm in Lemmenjoki Nationaal Park
 • Reis naar het Zweedse Björkliden langs Noorse fjorden
 • Verblijf in Fins, Noorse en Zweedse Samiland
 • Bezoek Sami Siida museum Inari
 • Busreis over het Finnmark hoogteplateau
 • Verblijf in Malangen met panoramisch uitzicht
 • Bezoek Sommarøy en Tromsø
 • Fjellheisen kabelbaan Tromsø
 • Middernachtzonwandelingen
 • Reisleiding van weerman Ruben Weytjens
Beleef deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Juni
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Diverse bezienswaardigheden en activiteiten
ruben-weytjens-noord-europa

Ruben Weytjens

Reisleider

Op de kaart

Verblijf in Hotel Korpikartano

Verblijf in Thon Hotel Kautokeino

Verblijf in Malangen Brygger Resort

Verblijf in Björkliden bungalows

Verblijf in Hotel Harriniva

Een ervaring om nooit te vergeten

Midzomernachtreis Lapland en Noorwegen

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Via de Kerstman en goudzoekers naar Lemmenjoki!

Rechtstreekse vlucht naar Rovaniemi, de ‘hoofdstad’ van Fins Lapland recht op de poolcir...

Rechtstreekse vlucht naar Rovaniemi, de ‘hoofdstad’ van Fins Lapland recht op de poolcirkel. Je ontmoet reisleider Ruben Weytjens, chauffeur Edi en de medereizigers en vertrekt per bus direct naar het noorden van Lapland, het Finse Samiland. Onderweg doe je een korte stop in het Kerstmansdorp en in het Goudzoekersdorpje Tankavaara, waar een heerlijke lunch op je staat te wachten. Wellicht zie je hier ook de eerste rendieren. Aan het einde van de middag kom je aan in Hotel Korpikartano, een voormalig Sami schoolgebouw aan de rand van het Lemmenjoki Nationaal Park. Hier, idyllisch gelegen aan het Menesjärvi meer, beleef je voor het eerst de indringende stilte van Lapland. Je begint de Laplandbeleving goed met een diner in een Finse kota. Je maakt vanavond meteen kennis met het enthousiasme van weerman Ruben. Hij zal niets aan het toeval overlaten om mooie avondwandelingen te maken naar de mooiste plekjes, onder de middernachtzon. Overnachting in Hotel Korpikartano.
Transfer Rovaniemi - Korpikartano: ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Een dag als gast van Sami familie Paltto

Wakker worden in de wildernis, dat is genieten! Zeker aan het prachtige Menesjärvi meer! Vandaa...

Wakker worden in de wildernis, dat is genieten! Zeker aan het prachtige Menesjärvi meer! Vandaag staat er een geweldige activiteit op het programma: een dagtocht naar het Lemmenjoki Nationaal Park waar je te gast bent bij de Sami familie Paltto. Na een presentatie van gastvrouw Kaija, ga je met rendierherders Nils-Heikki, Aslak en Heikki in speciale rivierboten over het Lemmenjoki rivier diep het Nationaal Park in. Na ongeveer 22 km kom je aan bij de historische goudplaatsen, waar decennia geleden de eerste goudzoekers verschenen. Op de rivieroever zullen de rendierherders de geheimen van het goudwassen tonen, waarna je het zelf mag proberen. De tocht in de boot en het goudwassen maakt hongerig. Bij het open vuur krijg je een heerlijke rendiersoep aangeboden met als toetje koffie en cake. Terwijl je van de soep geniet zal Aslak de traditionele Sámi joik zingen en verhalen vertellen over de rendierhouderij. Aan het einde van de middag arriveren we weer in Hotel Korpikartano. Diner en overnachting in Hotel Korpikartano.
Duur programma: ca. 6 uur (afhankelijk van weercondities)
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Op naar het magische Kautokeino

Na het ontbijt neem je afscheid van Hotel Korpikartano. Vandaag staat de dag vooral in het teken van...

Na het ontbijt neem je afscheid van Hotel Korpikartano. Vandaag staat de dag vooral in het teken van de route naar het Noorse Kautokeino. Eerst maak je een stop bij het interessante Sami Siida museum in Inari, waarna je langzaam de toendra nadert. Je zult zien dat het landschap langzaam verandert. De bossen verdwijnen en je rijdt via Karasjok het Finnmark hoogteplateau op. Midden op de ‘outback van Europa’ zie je zeer waarschijnlijk diverse grote rendierkuddes, die bezig zijn met de zomertrek. In Kautokeino aangekomen kun je eventueel een bezoek brengen aan Juhls zilversmid. Je verblijft in Thon Hotel Kautokeino. Na het verrukkelijke diner kun je nog een mooie Midzomernachtwandeling maken. Overnachting in Kautokeino.
Transfer Hotel Korpikartano – Kautokeino: ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Via Kilpisjärvi naar de Noorse fjorden

Vandaag staat er weer een bijzondere etappe op het programma. Je verlaat Kautokeino en rijdt verder ...

Vandaag staat er weer een bijzondere etappe op het programma. Je verlaat Kautokeino en rijdt verder dwars over de hoogvlakte richting de “arm van Finland”. In Kilpisjärvi – op het drielandenpunt met Zweden, Noorwegen en Finland – zie je de Noorse en Zweedse bergen opdoemen. Deze reis krijgt een compleet nieuwe wending wanneer je het Noorse en Finse toendralandschap inruilt voor de indrukwekkende Noorse fjorden. De route is adembenemend en je krijgt op een paar locaties zeker de gelegenheid om foto's te maken. Je eindigt deze tocht in het mooie Malangen, Noorwegen, met een panoramisch uitzicht over het fjord. De aankomende twee nachten is er een huisje op palen gereserveerd; de beste manier om in Noorwegen van de Midzomernacht te genieten! Diner en overnachting in Malangen resort.
Transfer Kautokeino – Malangen: ca. 5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Arctische eilanden, Tromsø & BBQ

Je wordt wakker met een geweldig uitzicht. Na het ontbijtbuffet wordt u door Ruben – via Kval&...

Je wordt wakker met een geweldig uitzicht. Na het ontbijtbuffet wordt u door Ruben – via Kvaløya (= walviseiland) – meegenomen naar het archipel van Sommarøy, schilderachtig mooie eilandjes met parelwitte koraalstrandjes. Grote kans dat je een zeearend ziet overvliegen. Aan het begin van de middag reis je verder naar de grootste Scandinavische stad boven de poolcirkel: Tromsø. Deze stad ligt voor een groot gedeelte op een eiland, waarbij de verschillende stadsdelen middels een ingenieus tunnelstelsel zijn verbonden. Om de stad écht goed te begrijpen, ga je per Fjellheisen kabelbaan naar een hoogte van 421 meter, voor een spectaculair uitzicht over de stad en omringende bergen. Aan het einde van de middag ben je weer terug in Malangen. Op loopafstand vind je Camp Nikka. Op deze wonderschone plek krijg je vanavond een heus 3-gangen barbecue aangeboden. Je overnacht weer in een privé cabin.
Duur programma: ca. 8 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Het ruige bergland van Zweden in

De reis en het verblijf in Björkliden maakt deze reis helemaal compleet. Je verlaat vandaag Noo...

De reis en het verblijf in Björkliden maakt deze reis helemaal compleet. Je verlaat vandaag Noorwegen en reist via de fjorden en een fraaie bergpas naar al weer het derde land dat je deze reis bezoekt, Zweden. Het landschap verandert snel. Tijdens de klim omhoog zullen we stoppen om te genieten van de geweldige uitzichten over het Ofotfjord achter je. Al voor de grens met Zweden wordt het landschap gedomineerd door kale, door gletsjers gevormde bergen met daartussen tal van bergmeertjes, watervalletjes, en stroomversnellingen. Je overnacht in het kleine plaatsje Björkliden, dat op een steenworp afstand ligt van het Abisko National Park. Hier heb je een fenomenaal uitzicht op de bergformatie "Lapporten" (de poort naar Lapland) en het grootste bergmeer van Scandinavië "Torneträsk". Diner in het restaurant en overnachting in een cabin in Björkliden.
Transfer Sommarøy - Björkliden: ca. 5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Wakker worden in het mooie Zweden

Geniet van het ontbijtbuffet en maak nog een wandeling in de buurt van Björkliden. Daarna gaat ...

Geniet van het ontbijtbuffet en maak nog een wandeling in de buurt van Björkliden. Daarna gaat de reis verder, via Kiruna, naar het Finse Harriniva. Onderweg zullen ongetwijfeld enkele mooie tussenstops worden gemaakt, terwijl je het landschap weer ziet veranderen van toendra naar dichte taiga. Geniet hier van een laatste diner in het land van het middernachtzon, aan de grensrivier met Zweden. Laad jezelf en de batterijen nog eenmaal op voor een mooie Middernachtzonwandeling én om te genieten van de oorverdovende stilte!
Transfer Björkliden – Harriniva: ca. 4,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Een adembenemende reis komt helaas tot haar einde. Nog één keer wakker worden boven de...

Een adembenemende reis komt helaas tot haar einde. Nog één keer wakker worden boven de poolcirkel en genieten van het heerlijke ontbijt. Daarna volgt de laatste transfer naar het vliegveld van Rovaniemi. Hier neem je afscheid van de chauffeur en reisleider Ruben en stapt samen met de medereizigers in het vliegtuig voor een rechtstreekse vlucht terug naar Rotterdam.
Transfer Harriniva – luchthaven Rovaniemi: ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Via de Kerstman en goudzoekers naar Lemmenjoki!
Dag 2 Een dag als gast van Sami familie Paltto
Dag 3 Op naar het magische Kautokeino
Dag 4 Via Kilpisjärvi naar de Noorse fjorden
Dag 5 Arctische eilanden, Tromsø & BBQ
Dag 6 Het ruige bergland van Zweden in
Dag 7 Wakker worden in het mooie Zweden
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Maak de groepsreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of je wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor je geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven.

Alle excursies zijn inclusief: 

 • Gids en instructie (indien noodzakelijk)
 • Volledige uitrusting (indien noodzakelijk)

lemmenjoki-zomer-excursies-inbegrepen

Excursies Lemmenjoki (inbegrepen)

lemmenjoki-speciaal-kota-diner

Speciaal kota diner (inbegrepen)

Op de eerste avond in Lapland dineer je in een authentieke Finse Kota, gelegen bij het Menesjärvi meer. Bij het open vuur krijg je paddenstoelensoep, rendierstoofpot, aardappelen en een bessentaart met vanille saus geserveerd.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 1 uur
lemmenjoki-voetsporen-goudzoekers

In de voetsporen van de goudzoekers (inbegrepen)

Na een interessante presentatie van gastvrouw Kaija, ga je met rendierherders Nils-Heikki, Aslak en Heikki in speciale rivierboten over het Lemmenjoki rivier diep het Nationaal Park in. Na ongeveer 22 km kom je aan bij de historische goudplaatsen, waar decennia geleden de eerste goudzoekers verschenen. Op de rivieroever zullen de rendierherders de geheimen van het goudwassen tonen, waarna je het zelf mag proberen. De tocht in de boot en het goudwassen maakt hongerig. Bij het open vuur krijg je een heerlijke rendiersoep aangeboden met als toetje koffie en cake. Terwijl je van de soep geniet zal Aslak de traditionele Sámi joik zingen en verhalen vertellen over de rendierhouderij.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 6 uur (incl. 1 uur presentatie)
lemmenjoki-sami-siida-museum

Bezoek Sami Siida Museum (inbegrepen)

Samische cultuur en natuur zijn met elkaar verweven, en op Siida's tentoonstellingen worden ze als één geheel aan het publiek voorgesteld. De tentoonstellingen bieden een grote hoeveelheid wetenschappelijke informatie, maar ook visuele ervaringen voor de bezoeker. Prachtige foto's, echte objecten en een rijke geluidswereld maken een bezoek aan de tentoonstellingen een ervaring die vele zintuigen aanspreekt.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 1 uur
malangen-zomer-excursies-inbegrepen

Excursies Malangen (inbegrepen)

malangen-bezoek-huskyfarm

Bezoek huskyfarm Malangen (inbegrepen)

Op een aantal minuten lopen van Malangen Resort bevindt zich de huskyfarm. De enthousiaste honden genieten van hun zomervakantie. Lekker luieren in de Middernachtzon, en af en toe trainen voor het lange werkseizoen: de winter.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 1 uur
malangen-dagtocht-sommaroy-tromso

Dagtocht naar Sommarøy en Tromsø (inbegrepen)

Deze omgeving nodigt uit om verder verkend te worden. Je rijdt eerst naar het arctische archipel van Sommarøy, beroemd door de parelwitte koraalstranden. Daarna verplaatsen we ons naar de grootste Scandinavische stad boven de poolcirkel: Tromsø. De stad waar legendarische poolreizigers zoals Roald Amundsen vertrokken naar het poolgebied. Je maakt een rondtoer door de stad, én gaat met de Fjellheisen kabelbaan naar 421 meter hoogte. Voor een schitterend uitzicht over de eilanden en de stad.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 6 uur
malangen-diner-camp-nikka

3-gangen diner in Camp Nikka (inbegrepen)

De laatste avond in Noorwegen ga je op een bijzondere manier beleven. Vanavond eet je in Camp Nikka bij het open vuur, op loopafstand van Malangen Resort. Je geniet van een 3-gangen diner.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 1 uur

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Noorderlicht topper
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Ruska

  noorderlichtreis-ruska-thumb
 • Exclusieve poolreis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 3.345 p.p.

  Middernachtzonreis Spitsbergen en Lapland

  middernachtzonreis-spitsbergen-lapland-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Rechtstreeks vliegen Met Transavia rechtstreeks naar Zweeds en Fins Lapland
vliegen-transavia-scandinavie