Midzomernachtreis Lapland en Noorwegen

Unieke groepsreis langs taiga, toendra, arctische eilanden en bergen

midzomernachtreis-lapland-noorwegen-header

Midzomernachtreis Lapland en Noorwegen

Binnen een paar uur in een totaal andere wereld belanden, met kuddes rendieren en een zon die 24 uur per dag schijnt? Kies dan voor deze groepsrondreis onder de enthousiaste begeleiding van reisleider Ruben Weytjens, een groot liefhebber van het Arctisch gebied. De reis vindt plaats tijdens de ‘langste’ dagen van het jaar. Elke dag opnieuw rolt zich een ander spectaculair landschap voor u uit. U verblijft op kleinschalige locaties in de uitgestrekte wildernis van Finland, midden tussen de fjorden en eilanden van Noorwegen en in het Zweedse hooggebergte. Een droomreis voor de reiziger die geniet van pure stilte, overdonderend natuurschoon en inspirerende ontmoetingen met de lokale bevolking. Geniet van het wonder van de Middernachtzon temidden van Finse taiga en toendra, de paradijselijke eilanden rond Tromsø en Sommarøy en de machtige bergtoppen van Zweden.

Uw 8-daagse Noord-Scandinavië groepsreis in het kort
Met een rechtstreekse vlucht vliegt u van Rotterdam naar het Finse Rovaniemi. Hier, pal op de poolcirkel ontmoet u de reisleider en medereizigers en trekt u verder noordwaarts naar het centraal in Fins Lapland gelegen dorpje Luosto. U verblijft 2 nachten in de Finse taiga en beleeft een mooie dag op de Lampivaara heuvel en Iso Kuru kloof. Dan reist u naar Kilpisjärvi; een kleine nederzetting op het drielandenpunt van Finland, Zweden en Noorwegen. In uw rug de oneindige toendra, voor u doemen de Noorse en Zweedse bergen op, met op de toppen nog wat sneeuw als overblijfsel van de lange koude winter. U verblijft 1 nacht in een appartement. Op 22 juni wordt hier zelfs nog de Midzomer ski competitie gehouden! Een dag later verandert het landschap totaal: via Kilpisjärvi steekt u de bergrug over in de richting van de Atlantische Oceaan; een panoramische route waar natuurlijk op diverse plekken wordt gestopt om foto's te maken.Na een aantal uren de arctische hoofdstad Tromsø verkend te hebben, reist u verder naar de prachtige eilanden van Sommarøy om 2 nachten volop van de geweldige omgeving te genieten met onder andere een cruise door de fjorden en een wandeling langs de locals. De reis bereikt een letterlijk hoogtepunt in het Zweedse Björkliden, een prachtige locatie die uitnodigt tot het maken van verschillende wandelingen in een indrukwekkend berglandschap. Ook al schijnt de zon 24 uur, de kans is groot dat u nog wat sneeuw ziet als u de bergpas op de grens van Noorwegen en Zweden passeert. De reis eindigt in het Finse Harriniva, aan de grensrivier met Zweden. Met een rechtstreekse vlucht vliegt u op dag 8 van Rovaniemi weer terug naar Rotterdam. 

Verzorging
U verblijft:

 • 2 nachten in een bungalow in Luosto op basis van halfpension
 • 1 nacht in een chalet in Kilpisjärvi op basis van halfpension
 • 2 nachten in een hotel in Sommarøy op basis van halfpension
 • 1 nacht in een bungalow in Björkliden op basis van halfpension
 • 1 nacht in een hotel in Harriniva op basis van halfpension


Extra's bij uw reis

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Gratis maximaal 20 kg ruimbagage per persoon

Highlights

 • Fotografie/sightseeing dag in omgeving Luosto
 • Busreis door 'de arm van Finland'
 • Verblijf aan de voet van de heilige berg Saana in Kilpisjärvi
 • Busreis langs de Noorse fjorden en bezoek Tromsø
 • Meet the locals tour en fjord cruise op Sommarøy
 • Reis naar het Zweedse Björkliden
 • Reisleiding van weerman Ruben Weytjens
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Juni
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies in Luosto en Sommarøy
ruben-weytjens-noord-europa

Ruben Weytjens

Reisleider

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Midzomernachtreis Lapland en Noorwegen

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die u van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Rovaniemi, de 'hoofdstad' van Fins Lapland precies op de poolcirke...

Rechtstreekse vlucht naar Rovaniemi, de 'hoofdstad' van Fins Lapland precies op de poolcirkel. U ontmoet reisleider Ruben Weytjens, chauffeur Edi en de medereizigers en vertrekt per bus naar het kleine dorpje Luosto. Bij aankomst in Luosto volgt de check-in en zoekt u de authentieke Finse Silver Pine bungalows op. Met open haard, sauna en een heerlijk bed. U heeft rustig de tijd om de omgeving te verkennen. Misschien zet u de sauna alvast aan om lekker ontspannen aan te kunnen schuiven voor het diner in het nabijgelegen Hotel Luostotunturi. U maakt vanavond meteen kennis met de enthousiasme van weerman Ruben. Hij zal niets aan het toeval overlaten om mooie avondwandelingen te maken naar de mooiste plekjes, onder de middernachtzon. Overnachting in Luosto.
Transfertijd Rovaniemi - Luosto: ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Op avontuur door de heuvels van Luosto

Wakker worden in de wildernis, dat is genieten. Zeker in het prachtige Luosto! Vandaag staat er een ...

Wakker worden in de wildernis, dat is genieten. Zeker in het prachtige Luosto! Vandaag staat er een geweldige activiteit op het programma: een dagtocht naar de magische Lampivaara heuvel met de amethistmijn en de fotogenieke Iso Kuru kloof. Op de Lampivaara heuvel – met een prachtig uitzicht over de Lapse taiga – zoekt u naar uw paarse amethist gelukssteen en krijgt u een smakelijke lunch aangeboden. In de middag reizen we per bus verder naar het indrukwekkende Iso Kuru. U heeft het gevoel op een geheime en verscholen plek te zijn beland. Diner en overnachting in Luosto.
Duur programma: ca. 7-8 uur (afhankelijk van weercondities)
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Op naar het magische Kilpisjärvi

Vandaag staat de dag vooral in het teken van de route naar het drielandenpunt Noorwegen-Zweden-Finla...

Vandaag staat de dag vooral in het teken van de route naar het drielandenpunt Noorwegen-Zweden-Finland. U gaat naar Kilpisjärvi, omgeven door de hoogste bergen van Finland! U zult zien dat het landschap langzaam verandert. De bossen verdwijnen en u rijdt via de hoogvlaktes het ruige berglandschap in. Direct ten noorden van Kilpisjärvi ligt de karakteristieke berg Saana, een heilige berg voor de Saami: de berg steekt met steile rotswanden 600 meter boven het meer van Kilpisjärvi uit, maar is via de noordflank te beklimmen. Iets verder weg ligt Finlands hoogste berg, de 1328 m hoge Halti. Na het diner krijgt u natuurlijk weer een weerupdate over de vooruitzichten van vanavond. Eén stap buiten uw appartement op deze bijzondere locatie en u heeft al het gevoel midden in de natuur te staan. Overnachting in Kilpisjärvi.
Transfertijd Luosto - Kilpisjärvi: ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Via Tromsø naar het arctische paradijs

Vandaag staat er weer een bijzondere etappe op het programma. We verlaten Kilpisjärvi en gaan s...

Vandaag staat er weer een bijzondere etappe op het programma. We verlaten Kilpisjärvi en gaan snel de grens met Noorwegen over. Binnen een uur krijgt deze reis een compleet nieuwe wending: het Finse binnenland wordt ingeruild voor de indrukwekkende Noorse fjorden. De route is adembenemend en u zult waar mogelijk alle gelegenheid kijgen om foto's te maken. In Tromsø heeft u wat vrije tijd om deze arctische stad te verkennen en te lunchen op eigen gelegenheid. Daarna rijden we verder naar het hotel voor de komende twee nachten: Arctic Hotel Sommarøy. Het eiland Sommarøy is een parel! Na het heerlijke diner heeft u de gelegenheid om met Ruben en de medereizigers een heerlijke avondwandeling te maken naar de Hillesøya berg en over de stranden vol koraal (!) stenen. Misschien ziet u een zeearend overvliegen? Overnachting in Sommarøy.
Transfertijd Kilpisjärvi - Sommarøy: ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Meet the locals en fjordsafari

Wakker worden in de arctische omgeving van Sommarøy, dat is genieten. Na het ontbijtbuffet wo...

Wakker worden in de arctische omgeving van Sommarøy, dat is genieten. Na het ontbijtbuffet wordt u meegenomen voor een wandeling door het dorpje met ca. 400 inwoners. U stopt bij het museum, het koningspark, de kunststudio, kerk en het bijzondere Kaillkråa. Aangezien meestal de vrouwen de boodschappen doen, blijven de mannen achter in Kaillkråa. Waar elke bezoeker een koffiekop met naam aan een haakje heeft hangen. De wandeling eindigt bij de vissershaven. Neem uw camera zeker mee en absorbeer alle prachtige verhalen die u te horen krijgt! In de middag vertrekt een boot speciaal voor u en de medereizigers voor een mooie tocht door de fjorden. Met een goede kans op het zien van wildlife, zoals zeearenden! Overnachting in Sommarøy.
Duur programma: ca. 5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Het ruige bergland van Zweden in

De reis en het verblijf in Björkliden maakt deze reis helemaal compleet. U verlaat vandaag Noor...

De reis en het verblijf in Björkliden maakt deze reis helemaal compleet. U verlaat vandaag Noorwegen en reist via de fjorden en een fraaie bergpas naar al weer het derde land dat u deze reis bezoekt, Zweden. Het landschap verandert snel. Tijdens de klim omhoog zullen we stoppen om te genieten van de geweldige uitzichten over het Ofotfjord achter u. Al voor de grens met Zweden wordt het landschap gedomineerd door kale, door gletsjers gevormde bergen met daartussen tal van bergmeertjes, watervalletjes, en stroomversnellingen. U overnacht in het kleine plaatsje Björkliden, dat op een steenworp afstand ligt van het Abisko National Park. Vanaf de lodge heeft u een fenomenaal uitzicht op de bergformatie "Lapporten" (de poort naar Lapland) en het grootste bergmeer van Scandinavë "Torneträsk". Hopelijk ziet u vanavond de Middernachtzon boven de karakteristieke Lapporten schijnen. Diner en overnachting in een cabin in Björkliden.
Transfertijd Sommarøy - Björkliden: ca. 5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Wakker worden in het mooie Zweden

Geniet van het ontbijtbuffet en maak nog een wandeling in de buurt van Björkliden. Daarna gaat ...

Geniet van het ontbijtbuffet en maak nog een wandeling in de buurt van Björkliden. Daarna gaat de reis verder, via Kiruna, naar het Finse Harriniva. Geniet hier van een laatste diner in het land van het middernachtzon, aan de grensrivier met Zweden. Laad uzelf en uw batterijen nog eenmaal op voor een mooie middernachtzon wandeling én om te genieten van de oorverdovende stilte! 
Transfertijd Björkliden - Harriniva: ca. 4,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Een adembenemende reis komt helaas tot haar einde. Nog één keer wakker worden boven de...

Een adembenemende reis komt helaas tot haar einde. Nog één keer wakker worden boven de poolcirkel en genieten van het heerlijke ontbijt. Daarna transfer naar het vliegveld van Rovaniemi. Hier neemt u afscheid van chauffeur Edi en reisleider Ruben en stapt u samen met de medereizigers in het vliegtuig voor een rechtstreekse vlucht terug naar Rotterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Op avontuur door de heuvels van Luosto
Dag 3 Op naar het magische Kilpisjärvi
Dag 4 Via Tromsø naar het arctische paradijs
Dag 5 Meet the locals en fjordsafari
Dag 6 Het ruige bergland van Zweden in
Dag 7 Wakker worden in het mooie Zweden
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Silver Pine Cabins

Verblijf in Santa's Chalets Rakka

Verblijf in Arctic Hotel Sommarøy

Verblijf in Björkliden bungalows

Verblijf in Hotel Harriniva

Excursies

Maak uw groepsreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of u wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor u geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien noodzakelijk)
 • ​Volledige uitrusting (indien noodzakelijk)

luosto-excursies-zomer-extra

Excursies Luosto (inbegrepen)

luosto-zomer-lampivaara-iso-kuru-inbegrepen

Excursiedag Lampivaara en Iso Kuru (inbegrepen)

Geniet met volle teugen van de wildernis rondom Luosto. Ruben neemt u mee naar zijn twee favoriete locaties; de Lampivaara heuvel met bezoek aan de Amethistmijn en de verscholen Iso Kuru kloof. Een volle dag in de oorverdovende ruska stilte. Een gemiddelde conditie is vereist. Een lunch is inbegrepen.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 7 uur (inclusief transfers)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
sommaroy-zomer-excursies-inbegrepen

Excursies Sommarøy (inbegrepen)

sommaroy-zomer-wandeling-locals

Wandeling langs de locals op Sommarøy (inbegrepen)

Na het ontbijtbuffet wordt u meegenomen voor een wandeling door het dorpje met ca. 400 inwoners. U stopt bij het museum, het koningspark, de kunststudio, kerk en het opmerkelijke Kaillkråa. Aangezien meestal de vrouwen de boodschappen doen, blijven de mannen achter in Kaillkråa, waar elke bezoeker een koffiekop met naam aan een haakje heeft hangen. De wandeling eindigt bij de vissershaven.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 2 uur (afhankelijk van de weersituatie)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
sommaroy-zomer-fjordcruise

Fjordcruise Sommarøy (inbegrepen)

Na het middaguur vertrekt een boot speciaal voor u en de medereizigers voor een mooie tocht door de fjorden. Met een goede kans op het zien van wildlife, zoals zeearenden of elanden en mits wat geluk zelfs walvissen! Voor een smakelijke sandwich wordt gezorgd.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 2 uur (afhankelijk van de weersituatie)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen u interesseren

 • Noorderlicht topper Gegarandeerd vertrek
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.885 p.p.

  Noorderlichtreis Ruska

  noorderlichtreis-ruska-thumb
 • Op zoek naar rust
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.795 p.p.

  Meditatiereis Isokenkäisten Klubi

  meditatiereis-isokenkaisten-klubi-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Rechtstreeks vliegen Met Transavia rechtstreeks naar Zweeds en Fins Lapland
vliegen-transavia-scandinavie