Minicamper Express Noord-Noorwegen en Lapland

Ontdek het Pure Noorden op een avontuurlijke manier in een minicamper

minicamper-express-noorwegen-lapland-header

Minicamper Express Noord-Noorwegen en Lapland

Heb je zin om het Pure Noorden op een avontuurlijke manier te ontdekken? Kies dan voor de minicamper. Dit vervoersmiddel is in een razendsnel tempo Scandinavië aan het veroveren. De huurauto is omgebouwd tot een kleine camper, waardoor je de flexibiliteit hebt van een auto en de gemakken van een camper. Doordat de camper klein is van formaat kan je gemakkelijk alle prachtige onontdekte plekken van het noorden verkennen. 

De 8-daagse Noord-Scandinavië reis in het kort
In de ochtend vlieg je met een rechtstreekse vlucht Rovaniemi, gelegen in het noorden van Fins Lapland. Bij de luchthaven haal je de auto op bij de verhuur. De auto is voorzien van het camperpakket inclusief tweepersoons koudschuimmatras, uitneembare koelkast en keukentje met wasbak en tweepits kookstel. Met deze minicamper ben je zo vrij als een vogel en kan je zelf een eigen route bepalen. Je gaat zelf op zoek naar idyllische overnachtingsplaatsen, want je mag overal kamperen met het allemansrecht dat geldt in geheel Scandinavië.

Verzorging
Je verblijft:

 • 7 nachten in een minicamper op basis van logies

Extra's bij je reis

 

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Wegenkaart en reisgids van Noord-Scandinavië
 • Gratis maximaal 20 kg ruimbagage per persoon
 

Campings
Als je een camperreis bij Voigt Travel boekt dan is het verblijf op een camping niet bij de prijs inbegrepen. Lees meer over het allemansrecht in Noord-Scandinavië.

Highlights

 • Mogelijkheid om vrij te kamperen
 • Afgelegen plekken bezoeken
 • Diversiteit in landschap
 • Middernachtzon of noorderlicht
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Fly & drive
 • 8 dagen
 • Logies
 • Juni - september
 • Incl. rechtstreekse vluchten en camperhuur
renee-r-noord-europa

Renée Rikhof

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Minicamper Express Noord-Noorwegen en Lapland

Je hebt volstrekt de vrijheid tot het uitstippelen van een eigen route tijdens de campervakantie. Om je bij het oriënteren te helpen hebben we een 8-daagse route voor je uitgestippeld waarbij je een groot aantal hoogtepunten van Noord-Scandinavië beleeft. Daarnaast krijgt je van ons gratis de wegenkaart van Scandinavië, de Wereldwijzer reisgids Noord-Scandinavië en wandeltips in Noord-Scandinavië.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in het Pure Noorden

In de ochtend vertrek je met een vlucht naar de poolcirkel in Finland, Rovaniemi. De minicamper staa...

In de ochtend vertrek je met een vlucht naar de poolcirkel in Finland, Rovaniemi. De minicamper staat voor je klaar bij de autoverhuur. Check voor vertrek of de gehele camperbox compleet is, voordat je op pad gaat. Doordat je alle vrijheid hebt met de eigen camper, kan je een eigen route bepalen.  Een mooie start voor de eerste dag is om in de richting van National Park Pallas-Yllästunturi te reizen. Onderweg kom je misschien al de eerste rendieren tegen op de weg, deze prachtige dieren lopen in het wild rond. Zie je een mooie overnachtingsplek, zet de minicamper dan neer en geniet van het uitzicht. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een overnachting op de camping.
Rijafstand Rovaniemi – National Park Pallas-Yllästunturi: ca. 220 km | ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Naar het drielandenpunt

Na het eerste ontbijt in Lapland reis je richting Kilpisjärvi. Het is een prachtige route waar ...

Na het eerste ontbijt in Lapland reis je richting Kilpisjärvi. Het is een prachtige route waar je genoeg tijd voor uit moet trekken. Onderweg zie je het landschap veranderen van bossen naar uitgestrekte vlaktes. Kilpisjärvi is een prachtige locatie om te wandelen. Neem vanaf het bezoekerscentrum de boot om de oversteek te maken over het meer Kilpisjärvi. Vanaf daar is het 3 kilometer wandelen naar het 3-landenpunt (Finland, Zweden en Noorwegen). Op de terugweg kan weer de boot nemen, of als je nog niet genoeg gewandeld hebt, kan je ook teruglopen naar het bezoekerscentrum. 
Rijafstand National Park Pallas-Yllästunturi – Kilpisjärvi: ca. 215 km | ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Ontdek de fjorden van Noorwegen

Heerlijk wakker worden met de uitgestrekte vlaktes om je heen. Steek de grens over richting Noorwege...

Heerlijk wakker worden met de uitgestrekte vlaktes om je heen. Steek de grens over richting Noorwegen. Alweer een prachtige tocht staat op het programma. Het landschap veranderd hoe dichter je bij de zee aankomt. Je geniet van het uitzicht op de Lyngen Alps. Overnachten kan in de buurt van Alta. Kies hier voor een camping of rij dieper de wildernis in richting de plaats Gargia, kies daar de onverharde weg om te overnachten op de prachtige hoogvlaktes van Sautso Canyon. In Alta kan je het World Heritage Rock Art Museum bezoeken met onder andere 7000 jaar oude rotstekeningen die op de Werelderfgoedlijst staan.
Rijafstand Kilpisjärvi - Alta: ca. 300 km | ca. 4,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 De Noordkaap!

Een bekende highlight staat vandaag gepland, een bezoek aan de Noordkaap. Ga op de foto met het symb...

Een bekende highlight staat vandaag gepland, een bezoek aan de Noordkaap. Ga op de foto met het symbool, maar loop ook zeker verder rond, want deze plaats heeft nog veel meer te bieden. Geniet van de kliffen van meer dan 300 meter hoogte en tuur in de verte over de eindeloze zee.
Rijafstand Alta - Noordkaap: ca. 235 km | ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Op zoek naar de papegaaiduikers

De regio rondom de Noordkaap staat bekend om de papegaaiduikers. Kies voor een boottour vanuit Gjesv...

De regio rondom de Noordkaap staat bekend om de papegaaiduikers. Kies voor een boottour vanuit Gjesvaer naar de grootste vogelbroedplaats van Noorwegen, Gjesvaerstappan. Dit eiland heeft circa 2,3 miljoen vogels, wat je nog lang zal bijblijven. Je hebt de kans om onder andere  papegaaiduikers, arenden, jan van genten en aalscholvers te zien. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Terug naar Finland

Vandaag verlaat je helaas al Noorwegen. Vast dat je nog eens dit mooie land wilt bezoeken. Via de be...

Vandaag verlaat je helaas al Noorwegen. Vast dat je nog eens dit mooie land wilt bezoeken. Via de bekende Sami plaats Karasjok reis je de grens over naar Finland. Maak in deze plaats een stop om het beroemde Sapmi Park te bezoeken. Hier leer je alles over het leven van de Sami, de rendierhouders van Lapland. Overnacht deze nacht in de buurt van het Inarimeer. Heb je nog niet genoeg van de Sami, kan je ook nog het museum Sami Siida bezoeken. 
Rijafstand Noordkaap – Inari: ca. 390 km | ca. 6 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Bezoek de amethistmijn

Kies deze ochtend voor een boottocht over het Inarimeer of ga alvast op pad naar de laatste overnach...

Kies deze ochtend voor een boottocht over het Inarimeer of ga alvast op pad naar de laatste overnachtingsplaats Luosto. Vanuit Luosto kan je een wandeling maken naar de amethistmijn. Geniet eerst van een lekkernij in het café voordat je met de gids op pad gaat om uw eigen amethiststeen op te graven.
Rijafstand Inari – Luosto: ca. 240 km | ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas komt er aan deze mooie vakantie een einde. Na het ontbijt rijd je naar Rovaniemi waar je nog ...

Helaas komt er aan deze mooie vakantie een einde. Na het ontbijt rijd je naar Rovaniemi waar je nog even snel een blik kunt werpen in Santa Claus Village. Hierna levert je de minicamper in en stap je op de vlucht naar Rotterdam The Hague Airport. Een reis om nooit te vergeten!
Rijafstand Luosto – luchthaven Rovaniemi: ca. 115 km | ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in het Pure Noorden
Dag 2 Naar het drielandenpunt
Dag 3 Ontdek de fjorden van Noorwegen
Dag 4 De Noordkaap!
Dag 5 Op zoek naar de papegaaiduikers
Dag 6 Terug naar Finland
Dag 7 Bezoek de amethistmijn
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in minicamper

Excursies

Maak je rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of je wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor je geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven. Via Voigt Travel kan je deze excursies vooraf reserveren. Je bent dan altijd verzekerd van een plek en ter plaatse hoef je niets meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien nodig)
 • ​Volledige uitrusting (indien nodig)

salla-zomer-excursies

Excursies Salla

salla-zomer-kano-middernachtzon

Kanoën in de Middernachtzon

Nadat je de benodigde materialen hebt gekregen, volg je de gidsen voor circa 5 kilometer met je eigen auto. Aangekomen bij het idyllische meertje Hangasjärvi, waar de kano’s al liggen te wachten, krijg je uitleg over hoe een kano te besturen. Het spiegelende water, de imponerende omgeving en de surreële sfeer van de middernachtzon zorgen voor een onvergetelijke ambiance. Naar Fins gebruik wordt er onderweg gestopt en koffie, thee en worstjes bereid boven het vuur.

 • Prijs: € 50 per persoon | € 25 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Sallan Poropuisto
salla-zomer-middernachtzon-hike

Middernachtzon hike

Trek je wandelschoenen aan want vanavond beklim je onder begeleiding van een gids de top van de Sallatunturi heuvel. Onderweg hier naartoe vertelt de gids uitgebreid over de prachtige omgeving. Op de top geniet je bij een vuurtje met een drankje en de Finse 'makkara' worst van een fantastisch uitzicht, tot ver in Rusland! Kort voor middernacht keer je weer terug naar de bungalow.

 • Prijs: € 27 per persoon | € 13,50 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Sallan Poropuisto
salla-zomer-vier-seizoenen-multimedia

Vier seizoenen multivisionshow Salla

De Nederlander Bart Braafhart woont al jaren in Salla en is een verwoed noorderlichtjager en natuurfotograaf. In zijn eigen Noorderlicht Studio in Salla vertelt hij je alles over het noorderlicht. Hij heeft dit onvoorstelbare natuurfenomeen al heel vaak gezien in Salla en dat heeft spectaculaire beelden opgeleverd, die hij graag met je deelt. Daarnaast krijg je prachtige beelden te zien van hoe onvoorstelbaar mooi de natuur hier is, welk jaargetijde dan ook.
Beschikbaar op zaterdagen, dinsdagen en woensdagen.

 • Prijs: € 19 per persoon | € 9,50 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 75 min
 • NB: Uitgevoerd door B.Art Collection (20:15 uur)
salla-zomer-salmijoki

Salmijoki

B.Art organiseert een speciale middagtour naar het prachtige oude bos nabij de Salmijoki-kloof, op amper 14 km van het dorp Salla. De wandeling van 2 x 1,5 km gaat door een bos met woudreuzen, gevarieerde bodemflora en een ruig landschap. Door een heuse rolkeiveld kom je uiteindelijk onderin de kloof bij het riviertje uit. Onderweg vertelt B.Art over de natuur, cultuur en lokale geschiedenis. Bij het Salmijoki riviertje drink je in een laavu (half-open schuilhut) koffie/thee met een Finse pullakoek en gril je een worstje boven het kampvuur. Dé plek voor de natuurliefhebber en -fotograaf! Beschikbaar op dinsdagen en donderdagen. Overige dagen op aanvraag.

 • Prijs: € 40 per persoon | € 20 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 3,5-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door B.Art Collection (14:00 uur)
salla-zomer-4wd-tuntsa-wildernis

Per four-wheel drive naar de Tuntsa wildernis

Met je eigen auto rij je naar het dorpje Salla, waar Bart Braafhart je opwacht. Met zijn eigen 4WD auto brengt hij je tijdens deze schitterende natuursafari naar de laatste wildernis van Europa. De hoogtepunten zijn: de Fins-Russische grensovergang, een vogelkijktoren en de stroomversnellingen in de Naruskajoki rivier. Geniet van de lunch in de 'middle of nowhere' kota hut. Je hebt een grote kans om rendieren te zien, misschien een eland en verschillende vogelsoorten zoals de arend, Siberische gaai en hoen. Op de terugweg naar Salla wordt er een heerlijke barbecue georganiseerd in een Finse kota. Tijdens deze excursie kun je gratis gebruik maken van een camerastatief en verrekijker.

 • Prijs: € 169 per persoon
 • Duur: ca. 12 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Niet geschikt voor kinderen door de lange duur (Uitgevoerd door B.Art Collection)
ruka-zomer-excursies

Excursies Ruka

ruka-zomer-berenspotten-russische-grens

Berenspotten bij de Russische grens

Het beren spotten programma start met een transfer van 1 uur naar de Russische grens. Samen met de gids zoek je schuilhut op, zodat de dieren je niet zullen zien of ruiken. Naast beren kun je in de oorverdovende stilte en ongerepte natuur meer dieren zien, zoals arenden. De gids heeft heerlijke picknick snacks meegenomen. Voor middernacht keer je met de gids terug naar de auto en reis je onder de Middernachtzon terug naar Ruka. De kans dat je een beer hebt gezien is 99%!

 • Prijs: € 120 per persoon
 • Duur: ca. 8 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Mogelijk tot half september. Uitgevoerd door Ruka Safaris (17:00 uur)
ruka-zomer-rafting-familie-route

Rivier rafting op de familie route

Een raftavontuur voor de gehele familie (minimum leeftijd is 5 jaar)! Samen met de professionele gids drijf je langs de zeven prachtige stroomversnellingen op de Kitka rivier. Halverwege geniet je van een kop koffie / thee of Finse bessensap. Ruka Safaris zorgt voor de transfers.

 • Prijs: € 44 per persoon | € 24 per kind 5 t/m 10 jaar
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Ruka Safaris (10:00 uur)
ruka-zomer-rafting-grote-stroomversnellingen

Rivier rafting op de grote stroomversnellingen

Schiet door de meest uitdagende stroomversnellingen in de Kitka canyon en zie de machtige Jyrävä waterval vanaf de oever. Vanaf de Jyrävä waterval volg je een route van ca. 1,5 km terug naar de auto. Je moet minimaal 18 jaar oud zijn en over een goede fysieke conditie beschikken.

 • Prijs: € 69 per persoon
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • NB: Uitgevoerd door Ruka Safaris (14:00 uur)
ruka-zomer-rafting-grote-stroomversnellingen-rusla

Rivier rafting op de grote stroomversnellingen (Russische grens)

Verleng de rafting excursie met grote stroomversnellingen tot naar Jelestimä, aan de Russische grens. In dit 7 uur durende programma geniet je ook van koffie en een Finse makkara worst.

 • Prijs: € 82 per persoon
 • Duur: ca. 6-7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • NB: Uitgevoerd door Ruka Safaris (14:00 uur)
ruka-zomer-offroad-rzr-rally

RZR Buggy safari

Daag jezelf uit met dit spannende avontuur per RZR Buggy. De gids zal de groep begeleiden over de routes door het bos naar mooie uitzichtpunten. Dé manier om de wildernis van Finland en Ruka te ontdekken. Let op: de bestuurder moet in het bezit zijn van een rijbewijs.

 • Prijs: € 69 per persoon (2 personen per buggy) | € 40 euro per kind 5 t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: 1-persoonstoeslag € 25. ​Uitgevoerd door Ruka Safaris (14:00 uur)
ruka-zomer-kanotrip-10km

Kanotrip in Oulanka National Park (10 km)

Een onvergetelijke safari in een Indian kano, midden in het prachtige landschap vanaf de rivier Oulanka. De route is goed te doen voor beginners, doordat er geen stroomversnellingen zijn. Op het einde van de kortere safari geniet je van koffie, een sapje en de Finse makkara (worst) bij het vuur. Ruka Safaris zorgt voor de transfers.

 • Prijs: € 119 per persoon | € 71 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Ruka Safaris (09:00 uur)
ruka-zomer-kanotrip-24km

Kanotrip in Oulanka National Park (24 km)

De langere versie van de kanotocht door Oulanka National Park. Tijdens deze excursie krijg je sandwiches aangeboden. Op het einde van de safari geniet je van koffie, een sapje en de Finse makkara (worst) bij het vuur. Ruka Safaris zorgt voor de transfers.

 • Prijs: € 139 per persoon | € 83 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 6-7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • NB: Uitgevoerd door Ruka Safaris (09:00 uur)
ruka-zomer-saunayoga

Saunayoga & SUP fitness

Een geweldige combinatie van een outdoor oefening en het ontspannen bij 50 graden celcius. De les start met de basiselementen van de SUP (stand up paddling). Leer hoe te peddelen en de balans te bewaren op de board. Na een uur paddling ga je naar de sauna voor een 30 minuten durende stretching oefening: saunayoga!

 • Prijs: € 25 per persoon
 • Duur: ca. 1,5-2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Ruka Safaris (16:30 uur). Minimum leeftijd 12 jaar
ruka-zomer-ontdekkingstocht-finse-bos

Finse ontdekkingstocht

Tijdens deze excursie leer je de traditionele Finse lifestyle beter kennen. Finnen zijn gewend om uit de natuur te eten en deze kennis delen ze graag met je. Afhankelijk van het seizoen ga je met de gids vissen of bessen plukken in het bos (bessenseizoen is van juli tot en met augustus). Uiteraard kun je de vangst bereiden boven een kampvuur en proeven hoe het smaakt. Verser kan bijna niet!

 • Prijs: € 49 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Ruka Safari's (15:00 uur)
kilpisjarvi-zomer-excursies

Excursies Kilpisjärvi

kilpisjarvi-zomer-rondvlucht-drielandenpunt

Rondvlucht drielandenpunt

Een rondvlucht met een watervliegtuig boven het drielandenpunt van Noorwegen, Zweden en Finland. Je kijkt uit over de prachtige toendra’s.

 • Prijs: € 220 per vlucht (1-3 personen)
 • Duur: ca. 15 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Polar Lento, mogelijk vanaf 26 juni
kilpisjarvi-zomer-rondvlucht-halti

Rondvlucht Kilpisjärvi en Halti

Een rondvlucht met een watervliegtuig boven Kilpisjärvi en de berg 'Halti'. Halti is ruim 1300 meter hoog en is daarmee de hoogste berg van Finland.

 • Prijs: € 490 per vlucht (1-3 personen)
 • Duur: ca. 35 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Polar Lento, mogelijk vanaf 26 juni
kilpisjarvi-zomer-rondvlucht-zweden-finland-noorwe

Rondvlucht Zweden, Finland en Noorwegen

Een rondvlucht met een watervliegtuig boven drie verschillende landen. Je hebt uitzicht over de uitgestrekte toendra en in de verte de fjorden van Noorwegen.

 • Prijs: € 930 per vlucht (1-3 personen)
 • Duur: ca. 1 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Polar Lento, mogelijk vanaf 26 juni
noordkaap-zomer-excursies

Excursies Noordkaap

noordkaap-zomer-king-crab-safari

King Crab Safari

Beleef een onvergetelijke safari in de omgeving van de Noordkaap. Met een speciale, zeewaardige rafting boot vaar je naar de Sarnesfjord om de inhoud van de daar uitgezette krabbenkooien te controleren. Je leert alles over deze bijzondere dieren. De spanwijdte van de scharen kunnen wel 2 meter breed worden en de krabben kunnen een gewicht bereiken tot wel 10 kg! De excursie gaat verder naar een picknickplaats met een grote schuilhut, een lavvu. Hier ga je aan wal om de krabbenpoten te koken en te proeven hoe overheerlijk vers gevangen koningskrab is.

 • Prijs: € 174,40 per persoon
 • Duur: ca. 3,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door 71 Nord (12:00 uur)
honningsvag-quad-safari

Quad safari Honnigsvåg

Je vertrekt vanuit het centrum van Honningsvåg en rijdt onder begeleiding van de gids de zogenaamde 'NATO-berg' op. Onderweg zijn er verschillende fotostops met uitzicht over Skipsfjorden, het centrum van Honningsvåg en de Porsangerfjord. Na het terugrijden vanaf de berg wordt de tocht vervolgd naar het lavvo-kamp (traditionele Sami-tenten) in Sarnes, waarbij je door een 4 km lange tunnel rijdt. Hier is het tijd voor een pauze met een kopje koffie of thee rond het vuur in één van de lavvos. Deze traditionele tenten worden al eeuwenlang gebruikt door de inheemse Sami-bevolking. Vergeet niet om de gids te vragen over de Sami en de rendieren in Noord-Noorwegen. Na de pauze in Sarnes rij je terug door de tunnel naar Honningsvåg. Onderweg rij je gedeeltelijk over asfalt- en grindwegen. Een geldig rijbewijs is verplicht. Deze safari is niet geschikt voor kinderen.

 • Prijs: € 163,50 per persoon
 • Duur: ca. 2,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Destinasjon 71°
lofoten-zomer-excursies

Excursies Lofoten

lofoten-zomer-trollfjord-rib-boat

Trollfjord & zeearendsafari per RIB-boot (vanuit Svolvær)

Met een speciale Rigid Hull Inflatable Boat vaar je met hoge snelheid naar één van de mooiste fjorden van Noorwegen: het Trollfjord. Dit fjord is 2 km lang, 100 meter breed en wordt omsloten door hoge bergtoppen die tot 1.100 meter vanuit de zee oprijzen. Een perfecte safari ook om zeearenden en andere vogelsoorten te spotten. Let op: niet geschikt voor zwangere vrouwen en reizigers met rugproblemen​.

 • Prijs: € 97,01 per persoon | € 70,85 per kind 12 t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 1,5-2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Lofoten Explorer (juni 11:30 en 14:00 uur | juli 09:30, 11:30 en 14:00 uur | aug 11:30 en 14:00 uur | sep 11:30 uur)
lofoten-zomer-walvissafari-svolvaer

Walvissafari per RIB-boot (vanuit Andenes)

Met veel trots mogen wij deze bijzondere walvissafari per RIB-boot aanbevelen. Dankzij deze kleine Rigid Inflatable Boat zit je laag bij het water en kun je de vogels, zeehonden, bruinvissen en walvissen tot dichtbij benaderen. En de aanblik van een potvis is een overweldigende ervaring, die je meeneemt voor de rest van je leven. Uit ervaring weten wij dat er zelden iemand zeeziek wordt op een RIB boot. De fotopresentatie, een certificaat en koffie/thee en een kleine snack maken deze excursie helemaal af. Let op: Andenes ligt op ca. 3 uur rijden van Svolvær.

 • Prijs: € 119,90 per persoon | € 87,20 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 1,5-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Seasafari Andenes

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Individuele ontdekkingsreis
  15 dagen, camperreis, v.a. € 1.595 p.p.

  Camper Avontuur Noord-Noorwegen en Lapland

  camper-avontuur-noorwegen-lapland-thumb
 • Korte camperreis
  8 dagen, camperreis, v.a. € 995 p.p.

  Camper Express Noord-Noorwegen en Lapland

  camper-express-noorwegen-lapland-thumb
 • Lange camperreis
  22 dagen, camperreis, v.a. € 1.995 p.p.

  Camper Compleet Noord-Noorwegen en Lapland

  camper-compleet-noorwegen-lapland-thumb
 • Volledige vrijheid
  15 dagen, camperreis, v.a. € 1.410 p.p.

  Minicamper Avontuur Noord-Noorwegen en Lapland

  minicamper-avontuur-noord-noorwegen-lapland-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Rechtstreeks vliegen Met Transavia rechtstreeks naar Zweeds en Fins Lapland
vliegen-transavia-scandinavie
Inclusief camperhuur Volledig uitgerust en onbeperkt aantal km's
camperhuur-scandinavie