Noorderlicht Avontuur Ruka

Ervaar het noorderlicht in de laatste dagen van de zomer in Lapland

noorderlicht-avontuur-ruka-header

Noorderlicht Avontuur Ruka

Het noorderlicht staat voor vele personen op de bucketlist. Het noorderlicht is niet alleen in de winter te zien, maar al zodra de zomerse nachten langer worden. Vanaf eind augustus danst het natuurfenomeen al aan de hemel. Naast het noorderlicht staat deze periode bekend om de prachtige intense herfstkleuren. Naast al het natuurschoon zijn er een hoop extra’s inbegrepen bij deze reis, zoals diverse activiteiten, ontbijt en diner en een overnachting in een romantische glasvilla, waar u vanuit uw bed het noorderlicht kan bewonderen. 

Uw 8-daagse Lapland reis in het kort
In de ochtend vertrekt u vanuit Rotterdam met een rechtstreekse vlucht naar Rovaniemi, Finland. Vanuit Rovaniemi maakt u per transfer een mooie tocht door de bossen richting de Russische grens. U overnacht deze week in het priesterhuis Papin Talo gelegen bij Iisakki Village. De week staat vol met mooie activiteiten, maar u houdt ook nog genoeg tijd over om te genieten van de omgeving. Elke avond is er de mogelijkheid om het noorderlicht te zien, dus houdt de voorspellingen goed in de gaten en zoek na het diner een mooie plek op om van het dansende licht te genieten. Als kers op de taart slaapt u één nacht in een romantische glasvilla, waar u vanuit uw bed het noorderlicht zou kunnen zien.

Verzorging

 • 6 nachten in een lodge in Ruka op basis van halfpension
 • 1 nacht in een glasvilla in Ruka op basis van halfpension

Highlights

 • Rafttocht (ca. 3 uur)
 • Beren spotten (ca. 6 uur)
 • RZR-safari (ca. 2 uur)
 • Gebruik sauna en jacuzzi (1 avond)
 • Wandelen Oulanka national park (incl. transfer)
 • Overnachting glasvilla
 • Noorderlicht spotten
Beleef deze reis van dag tot dag
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Augustus - september
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies
eline-d-noordeuropa

Eline van Dam

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlicht Avontuur Ruka

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die u van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder bent u in Noord-Europa vrij om uw dagen zelf in te delen. De beschrijving van dag tot dag is daarom een indicatie. Afhankelijk van omstandigheden kan het programma ter plaatse gewijzigd worden.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in het Pure Noorden

Vanuit Rotterdam The Hague Airport vliegt u in de ochtend naar de luchthaven van Rovaniemi. Nadat u ...

Vanuit Rotterdam The Hague Airport vliegt u in de ochtend naar de luchthaven van Rovaniemi. Nadat u uw bagage opgehaald heeft stapt u in de transfer die u naar Iisakki Village brengt. Onderweg naar de accommodatie heeft u al de kans om de eerste rendieren te zien. Nadat u bent ingecheckt kunt u de omgeving verkennen. De accommodatie ligt aan het meer en is omringd met bossen. Vanavond staat er voor u een heerlijk diner klaar, bereid met lokale producten.
Transfer luchthaven Rovaniemi – Papin Talo, Iisakki Village: ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Raften over de rivier Kitkajoki

Heerlijk wakker worden in Finland. Buiten hoort u al de vogels fluiten als u aansluit bij het ontbij...

Heerlijk wakker worden in Finland. Buiten hoort u al de vogels fluiten als u aansluit bij het ontbijt. Na het ontbijt is het tijd voor actie. In de ochtend staat er een mooie rafttocht op het programma van Käylä naar Juuma. Onderweg komt u enkele stroomversnellingen tegen, maar maakt u zich geen zorgen, de gids stuurt u veilig door de golven. Halverwege maakt u een stop voor een kop koffie en een Finse lekkernij aan de rivier. Na het diner als de noorderlichtvoorspellingen gunstig zijn, zoek dan een mooie donkere plek aan het meer. Met een beetje geluk ziet u dan het indrukwekkende noorderlicht aan de hemel dansen. 
Duur activiteit raften: ca. 3 uur inclusief transfers
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sauna en jacuzzi

Vandaag kunt u heerlijk uitslapen na een avond noorderlicht jagen. Na het ontbijt heeft u de mogelij...

Vandaag kunt u heerlijk uitslapen na een avond noorderlicht jagen. Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid om uw dag zelf in te delen. Een aanrader is een mountainbiketocht door de omgeving. Bij Papin Talo kunt u gratis gebruik maken van deze fietsen. Er zijn diverse routes mogelijk in de omgeving. Bij de accommodatie adviseren ze er u graag over. Na het diner gaat u kennis maken met een van de Finse hobby’s de sauna. In bijna iedere woning in Finland is een sauna aanwezig.  Bij Papin Talo is er een sauna gelegen direct aan het water. Hier mag u de gehele avond gebruik van maken. Ook van de outdoorjacuzzi mag u gebruik maken. Wie weet ziet u deze avond het noorderlicht vanuit de jacuzzi.
Duur sauna en jacuzzi: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Ontmoet de koning van de bossen

Een bijzondere activiteit staat eind van de middag op de planning. Na circa een uur rijden richting ...

Een bijzondere activiteit staat eind van de middag op de planning. Na circa een uur rijden richting de Russische grens gaat u samen met de gids naar een wildernishut. Vanuit de hut heeft u een kans om de koning van de bossen, de beren te bewonderen. Behalve beren kunt u ook ander wildlife zien zoals arenden. Rond eind augustus start ook het officiële jachtseizoen op de beren. Hierdoor is er een mogelijkheid dat de excursie niet door kan gaan. Er wordt dan een alternatieve excursie aangeboden. Laat op de avond komt u terug bij Papin Talo.
Duur activiteit beren spotten: ca. 6 uur (inclusief transfers)
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Ontdek Oulanka National Park

Zorg dat u voldoende eet bij het ontbijt, want er staat een mooie dag op de planning. U wordt in de ...

Zorg dat u voldoende eet bij het ontbijt, want er staat een mooie dag op de planning. U wordt in de ochtend gebracht naar het Oulanka national park. In deze tijd van het jaar is het park gekleurd in prachtige herfstkleuren. Wandel op eigen gelegenheid de kleine berenroute in het park. Onderweg loopt u langs de rivier en ziet u diverse stroomversnellingen, rode rotsen en hangbruggen. Onderweg kunt u genieten van een snack die u meegekregen heeft. Na een inspannende dag geniet u weer van een heerlijke maaltijd in de gezamenlijke huiselijke keuken waar alle reizigers aanschuiven. U voelt zich hier vast helemaal thuis. Gaat u vanavond nog op jacht naar het noorderlicht of duikt u na een actieve dag vroeg u bed in? Toon minder

Toon meer

Dag 6 Panoramische tour en speciale overnachting

Van Lapland krijgt u nooit genoeg, want er is genoeg te beleven. Vandaag staat dan ook weer een leuk...

Van Lapland krijgt u nooit genoeg, want er is genoeg te beleven. Vandaag staat dan ook weer een leuke activiteit op het programma, buggy rijden. In een twee persoonsbuggy ontdekt u samen met de gids de prachtige uitzichten rondom Ruka. Vergeet hierbij uw fotocamera niet om de uitzichten vast te leggen. Vanavond  staat een bijzondere overnachting op het programma. U overnacht deze nacht in een glasvilla, gelegen in de buurt van Papin Talo. Het dak van deze romantische villa bestaat uit een groot raam. Vanuit uw bed heeft u de kans om het noorderlicht te bewonderen. Sluit u vannacht de gordijnen of kunt u niet genoeg krijgen van het noorderlicht. 
Duur activiteit buggy rijden: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Genieten van de omgeving

Na een fantastische overnachting kunt u uw laatste dag naar eigen wens invullen. Kies voor een mooie...

Na een fantastische overnachting kunt u uw laatste dag naar eigen wens invullen. Kies voor een mooie kanotocht of als u van meer uitdaging houdt een SUP-tocht. Bij de accommodatie kunt u gratis gebruik maken van kano’s en SUP boarden. Neem voor onderweg een lunchpakket mee, zodat u de gehele dag kunt genieten. Vanavond is alweer de laatste mogelijkheid om het noorderlicht te spotten. Vraag ter plaatse naar voor de voorspellingen, vul uw thermoskan en zoek een mooie plek op midden in de natuur. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas komt er aan deze mooie week een eind. Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Rovaniemi...

Helaas komt er aan deze mooie week een eind. Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Rovaniemi gebracht. Vanaf Rovaniemi vliegt u rechtstreeks terug naar Rotterdam The Hague Airport. Vol enthousiaste verhalen en een fototoestel vol met foto’s komt u weer terug in Nederland. 
Transfer Papin Talo, Iisakki Village - luchthaven Rovaniemi: ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in het Pure Noorden
Dag 2 Raften over de rivier Kitkajoki
Dag 3 Sauna en jacuzzi
Dag 4 Ontmoet de koning van de bossen
Dag 5 Ontdek Oulanka National Park
Dag 6 Panoramische tour en speciale overnachting
Dag 7 Genieten van de omgeving
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Papin Talo Lodge

Verblijf in Iisakki Glass Village

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Voor vrijbuiters 2019 boekbaar
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.100 p.p.

  Kampeer Avontuur Noord-Noorwegen en Lapland

  kampeer-avontuur-noord-noorwegen-lapland-thumb
 • Ultieme vrijheid 2019 boekbaar
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 850 p.p.

  Kampeer Express Noord-Noorwegen en Lapland

  kampeer-express-noord-noorwegen-lapland-thumb
 • Actieve reis 2019 boekbaar
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.475 p.p.

  Wandelweek nationale parken Lapland

  wandelweek-nationale-parken-lapland-thumb
 • Vrijheid blijheid 2019 boekbaar
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 895 p.p.

  Kampeer Express Noord-Noorwegen en Zweden

  kampeer-express-noorwegen-zweden-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Rechtstreeks vliegen Met Transavia rechtstreeks naar Zweeds en Fins Lapland
vliegen-transavia-scandinavie