Met de tent in IJsland
Met de tent in IJsland Alles over met de tent in IJsland

Met de tent in IJsland

De echte avonturiers gooien hun tent op hun rug of achterin de auto en kiezen ervoor om op deze manier de ongebaande paden van IJsland te verkennen. Kamperen in IJsland geeft je het ultieme gevoel van vrijheid! Wakker worden in je eigen tentje in het land van de vier natuurelementen: op deze manier dompel je je helemaal onder in de natuurpracht van IJsland. Lijkt dit je wat?  
 

Tent in IJsland 

Kamperen met de tent in IJsland

Met een tentje op je rug of achterin de auto voel je je zo vrij als een vogel! Je kunt ervoor kiezen om zelf je tent mee te nemen in het vliegtuig, maar waarom niet kiezen voor een beetje gemak en een kampeerreis bij Voigt Travel boeken? 

Bij Voigt Travel begint je kampeerreis in het noorden van IJsland, dat relatief rustig is en álles te bieden heeft. Je vliegt rechtstreeks naar Akureyri, waar de huurauto al voor je klaarstaat en het kamperen in IJsland kan beginnen. De eerste nacht is voor je geboekt bij camping Systragil, waar je tent al opgezet is en je uitleg krijgt over het gebruik van de tent. Na de eerste nacht heb je alle vrijheid om je eigen route en slaapplekken te bepalen. Om je te helpen hebben we verschillende routes voor je samengesteld vol IJslandse highlights en campingtips. Je gaat compleet voorbereid de Noord-IJslandse wildernis in: de tent met alle slaap- en kampeerbenodigheden, een gratis wegenkaart van IJsland en een IJsland reisgidsje zijn inbegrepen.

Ervaar de echte IJslandse vrijheid en bezoek in ieder geval het veelzijdige Mývatn meer, verwonder je over de lavavelden en geisers, sla de watervallen niet over, maak een walvissafari en ga opzoek naar de papegaaiduikers. Of rijd de Golden en Diamond Circle af, ontdek de zuidkust en het ijsmeer Jökulsárlón. De laatste overnachting is ook voor je geboekt en je hoeft je tent na de laatste nacht niet op te ruimen. Handig: de noodzakelijke gemakken zijn geregeld, maar je ervaart de complete vrijheid van het reizen met een tent door IJsland.
 

Tent in IJsland 

Campings in IJsland

Het vinden van een mooie overnachtingsplaats zal met de vele campings in IJsland geen enkel probleem zijn. In IJsland kun je zowel kamperen op campings als wildkamperen. Er zijn een heleboel campings in the middle of nowhere met prachtige uitzichten en goede voorzieningen. Wanneer je een kampeervakantie of of camperreis door IJsland boekt, krijg je van Voigt Travel campingsuggesties zodat je tijdens je rondreis niet meer hoeft te zoeken!

Liever wildkamperen in IJsland? Let dan op: het Allemansrecht is niet meer geheel van toepassing in IJsland. Er is genoeg ruimte, vooral in het noorden, maar om de kwetsbare natuur niet te overbelasten wordt het steeds meer verplicht om aangewezen kampeerlocaties te gebruiken. Buiten campings om moet je als camperreiziger áltijd toestemming hebben van de landeigenaar om te mogen kamperen. Gelukkig zijn er overal in IJsland idyllische campings en aangegeven natuurplekken te vinden. 

Liever slapen in een daktent?
Extra tip voor de kamperende avonturiers onder ons die graag in een groep willen reizen: de Highland Adventure groepsreis, waarbij je in een kleine groep en met chauffeur rondreist in een stoere 4x4 Land Rover, en… in een daktent slaapt!

Tent in IJsland 

 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel