Camper Compleet IJsland

In jouw tempo werkelijk álle uithoeken van IJsland beleven? Voel de absolute vrijheid en reis deze zomer 3 weken lang over IJsland met een eigen camper. Trommel je kinderen, vrienden of je partner op en geniet van dit waanzinnige land. Kies jouw favoriete camper; Voigt Travel heeft voor jou het perfecte 'huis op wielen'! Wij verzorgen ook de directe vlucht naar het indrukwekkende Noord-IJsland, waar je ontspannen aan je rondreis door IJsland kunt beginnen. Op de terugweg boeken we een hotelovernachting in Akureyri. Zo vlieg je ontspannen weer terug naar Nederland.

De 22-daagse IJsland camperreis in het kort
Met een rechtstreekse vlucht reis je naar het noorden van IJsland. Op de luchthaven word je verwelkomd door de IJslanders en direct naar de camper gebracht. Nadat je een uitgebreide uitleg over het gebruik van de camper en informatie over de campings in IJsland hebt gekregen kun je vertrekken. Met de bedlinnen, campingset en gevulde gasfles ga je al optimaal voorbereid de Noord-IJslandse wildernis in! Met de GRATIS wegenkaart van IJsland, een IJsland reisgidsje én een speciale GPS-tablet zul je de route niet kwijtraken. Met de camper voel je je zo vrij als een vogel en het vinden van een idyllische overnachtingsplaats zal met de vele campings geen enkel probleem vormen. Met de drieweekse camperreis kun je heel IJsland beleven door te reizen via de rondweg. Aan het einde van je avontuur keer je weer terug naar Akureyri. Na het inleveren van de camper vlieg je terug naar Rotterdam.

Verzorging
Je verblijft:

 

 • 21 dagen in een camper naar keuze, op elke door jou gewenste kampeerplek
 • 1 nacht in Hotel Kea Akureyri op basis van logies & ontbijt


Extra's bij je reis

 • Campingset met eet- en kookgerei
 • 1 gevulde gasfles
 • Beddengoed
 • GPS-tablet met 4G-internet
 • Voucher van De Zwerfkei t.w.v. €40 per boeking. Kijk hier voor meer informatie en de voorwaarden.
 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Gratis maximaal 20 kg ruimbagage per persoon
 

Campings
Als je een camperreis bij Voigt Travel boekt dan is het verblijf op een camping niet bij de prijs inbegrepen. Het Allemansrecht zoals in Scandinavië is niet meer geheel van toepassing in IJsland. Er is genoeg ruimte, vooral in het noorden, maar om de kwetsbare natuur niet te overbelasten wordt het steeds meer verplicht om aangewezen kampeerlocaties te gebruiken. Buiten campings om moet je als camperreiziger áltijd toestemming hebben van de landeigenaar om te mogen kamperen. Lees meer over kamperen in IJsland.

Highlights

 • Alle vrijheid met een eigen huurcamper
 • Middernachtzon of eerste noorderlicht?
 • Comfortabele manier van kamperen in de unieke wildernis van IJsland
 • Onvergetelijke IJslandse activiteiten en prachtige natuur
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Fly & drive
 • 22 dagen
 • Logies
 • Juni - Augustus
 • Incl. rechtstreekse vluchten en camperhuur
marrit-ijsland-zomerperiode

Marrit Galema

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in camper 4x4 Toyota Pick-Up

Verblijf in Camper X13

Verblijf in camper X20

Verblijf in camper X30

Verblijf in Hótel Kea

Een ervaring om nooit te vergeten

Camper Compleet IJsland

Je hebt volledig de vrijheid tot het uitstippelen van een eigen route tijdens jouw IJsland camperreis. Om je bij het oriënteren te helpen hebben we een 22-daagse route voor je uitgestippeld waarbij je een groot aantal hoogtepunten van IJsland beleeft.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in IJsland!

Na een comfortabele rechtstreekse vlucht van Rotterdam-The Hague airport naar Akureyri start je camp...

Na een comfortabele rechtstreekse vlucht van Rotterdam-The Hague airport naar Akureyri start je camperreis. Op de kleine luchthaven van Akureyri word je opgewacht door de IJslanders die je meenemen naar de camper verhuurlocatie. Voordat je op pad gaat krijg je uiteraard een uitgebreide instructie. Wij doen hierbij een suggestie voor een mooie, comfortabele en volledige 22-daagse reis, waarbij je alle hoogtepunten van IJsland gaat beleven. Omdat je halverwege de ochtend aankomt heb je nog een heerlijke lange dag voor je. Helemaal met de zon die van mei t/m begin augustus niet of nauwelijks ondergaat.
Vandaag houd je het op een relatief korte, maar direct wonderschone etappe naar het meest noordelijke stadje van IJsland: Siglufjörður. In het centrum van dit kleine plaatsje – vroeger ook wel de ‘haringhoofdstad’ genoemd – vind je een prima camping met alle faciliteiten. Ook zijn er in Siglufjörður diverse restaurants en gezellige bars, zodat je gegarandeerd al op de eerste dag het echte IJsland gevoel zult krijgen. 
Rijafstand luchthaven Akureyri - Siglufjörður: ca. 80 km | ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Op zoek naar walvissen?

Goedemorgen IJsland! Misschien kies je er voor om vandaag een walvistocht te boeken vanuit Hauganes,...

Goedemorgen IJsland! Misschien kies je er voor om vandaag een walvistocht te boeken vanuit Hauganes, Dalvík of Akureyri? Er zijn diverse goede aanbieders. Hoewel nooit gegarandeerd kan worden dat je een walvis of dolfijn zult zien, worden ze in 99% van de gevallen gespot. Bultruggen zijn de meest voorkomende waarnemingen (93-96%), gevolgd door Dwergvinvissen (30-35%), witte snaveldolfijnen (30-50%) en bruinvissen (30-50%). Observaties van blauwe vinvissen worden in 2-5% van alle afvaarten gespot. Een aanrader is de route naar Hofsós, aan de Skagafjörður. Een schitterende plek om te overnachten.
Rijafstand Siglufjörður – Dalvik - Hofsós: ca. 130 km | ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Naar schiereiland Vatnsnes

Camper inpakken en op naar een volgend mooi avontuur in je IJsland reisboek. We zetten koers richtin...

Camper inpakken en op naar een volgend mooi avontuur in je IJsland reisboek. We zetten koers richting het zuidwesten, naar een relatief rustig maar prachtig natuurgebied: schiereiland Vatnsnes. Op het schiereiland vind je de Þrælsfell berg (906 meter), de “drakenrots” Hvítserkur, en mooie zandstranden met zeerobben populaties. Een mooi plaatsje om te bezoeken en eventueel verblijven is het vissersdorpje Hvammstangi. 
Rijafstand Hofsós - Hvammstangi: ca. 156 km | ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Westfjorden

Ten westen van je ligt een gebied dat smeekt om ontdekt te worden: de prachtige Westjorden. Wanneer ...

Ten westen van je ligt een gebied dat smeekt om ontdekt te worden: de prachtige Westjorden. Wanneer mensen vragen wat ze moeten zien en doen in de Westfjorden, is het eenvoudigste antwoord simpelweg "de Westfjorden". Elke draai brengt iets nieuws. Elke fjord is zijn eigen kleine wereld. Op de Westfjorden vind je de Látrabjarg; het meest westelijke punt van Europa, één van de meest indrukwekkende zeevogelkliffen. De Dynjandi-waterval in het beschermde gebied Arnarfjörður is niet de snelste, hoogste, breedste of luidste waterval van IJsland, maar misschien wel één van de mooiste van het land. Het natuurgebied Hornstrandir is een schiereiland dat alleen per boot of te voet bereikbaar is en dat alleen bewoond wordt door poolvossen, zeehonden, vogels en af en toe een wandelaar. Een paradijs. Kies vandaag een mooie camping op de Westfjorden, bijvoorbeeld nabij het ‘hoofdstadje’ Isafjörður.
Rijafstand Hvammstangi – (bijvoorbeeld) Isafjörður: ca. 380 km | ca. 5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Kajakken, boottochten, hiken...

Goedemorgen Westfjorden. Vandaag neem je de tijd om – als je die mogelijkheid hebt – wat...

Goedemorgen Westfjorden. Vandaag neem je de tijd om – als je die mogelijkheid hebt – wat actiefs te doen. Bijvoorbeeld vanuit Isafjörður kun je verschillende activiteiten ondernemen, zoals zeekajakken, paardrijden, boottochten en hikingtochten naar bijvoorbeeld de Hornstrandir. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Geen genoeg van de Westfjorden

Uiteraard laat je alles mede afhangen van het weer. Dat is ook de voordeel van het hebben van een ca...

Uiteraard laat je alles mede afhangen van het weer. Dat is ook de voordeel van het hebben van een camper, om je te kunnen verplaatsen wanneer je wilt, óf nog wat langer te blijven mocht dat goed voelen. Wanneer de condities gunstig zijn dan zou je vandaag wat inspanning met ontspanning kunnen afwisselen. De Westfjorden nodigen je uit tot het maken van schitterende wandelingen. Zoals over de gouden zandstranden van Breiðavík en Patreksfjörður of het roodbruine strand van Rauðasandur. En daarna heerlijk badderen in Hellalaug, tussen de lavarotsen met uitzicht over het Breiðarfjörður, bij een watertemperatuur van ca. 38 °C. Bij Hellulaug vind je een overvloed aan vogels. Je zult ongetwijfeld een paar eidereenden, arctische sterns, scholeksters of goudplevieren zien. Zoek voor vandaag weer je favoriete stek om te kamperen. Toon minder

Toon meer

Dag 7 De ontelbare eilanden van Breiðafjöður baai

Tijd om verder te reizen naar een volgende must-see: Nationaal Park Snæfellsness. Pak de ferry...

Tijd om verder te reizen naar een volgende must-see: Nationaal Park Snæfellsness. Pak de ferry vanaf Brjánslækur naar Stykkishólmur. Veel reizigers nemen deze boot. Niet alleen vanwege de enorme besparing in kilometers, maar ook vanwege de mooie vaarroute tussen de eilandjes van de Breiðafjördur baai. Onderweg legt de boot nog aan bij Flatey eiland, waar slechts 4 mensen wonen. Snæfellsness is te groot om in één middag of avond te ontdekken. Zoek daarom in alle rust een camping aan de noordwest kust, bijvoorbeeld bij Ólafsvík.
Rijafstand Brjánslækur - Ólafsvík: ca. 125 km | ca. 4 uur (incl. 3 uur op de boot)
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Snæfellsness Nationaal Park

Een volle dag in het nationaal park. De Snæfellsjökull, is een 700.000 jaar oude stratovu...

Een volle dag in het nationaal park. De Snæfellsjökull, is een 700.000 jaar oude stratovulkaan met een gletsjerkop, gelegen op het meest westelijke deel van het schiereiland Snæfellsnes. Het bekijken en fotograferen van de meest gefotografeerde berg in IJsland mag eigenlijk niet ontbreken. De Kirkjufell is een perfect symmetrische kegel op 463 meter boven de zeespiegel. Ook de prachtige natuurpaden en de zeer aanwezige vogels maken het een mooie bezienswaardigheid. Sta naast de waterval van Kirkjufellsfoss voor het beste uitzicht op deze iconische berg. Er zijn meerdere campings nabij Snæfellsness. Toon minder

Toon meer

Dag 9 Naar Reykjavík

Lekker uitslapen op IJsland, je hebt tenslotte alle tijd. Na 3 dagen in de ruige IJslandse natuur wo...

Lekker uitslapen op IJsland, je hebt tenslotte alle tijd. Na 3 dagen in de ruige IJslandse natuur wordt het wellicht tijd om de meest noordelijke hoofdstad ter wereld op te zoeken; Reykjavík. Parkeer je camper op de stadscamping, en wandel in de avond naar een gezellig restaurantje in het centrum. 
Rijafstand Snæfellsness - Reykjavík: ca. 160 km | ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 10 Volle dag in Reykjavík?

Tijd voor wat cultuur? De Lutherse parochiekerk Hallgrímskirkja is één van de m...

Tijd voor wat cultuur? De Lutherse parochiekerk Hallgrímskirkja is één van de meest iconische bezienswaardigheden van Reykjavík - de unieke torenspits is bijna overal in de stad te zien. Ontworpen door Guðjón Samúelsson in 1937, die inspiratie vond in de fascinerende lava formaties. Wandel lekker door de winkelstraten en zoek de gezelligheid op in een restaurant of café. Wist je dat Reykjavík ook wel de schrijvershoofdstad van de wereld genoemd wordt? 1 op de 10 inwoners publiceert tijdens zijn of haar leven een boek. Reykjavik is zelfs bekroond met de prestigieuze aanduiding als UNESCO-literatuurstad. Dus of je smaak nu meer ligt bij thrillers, romans of poëzie, IJsland is DE reisbestemming voor lezers en schrijvers. Toon minder

Toon meer

Dag 11 De fameuze Golden Circle

Het is tijd om de hoofdstad te verlaten en richting het zuiden te rijden. Beleef vandaag de Golden C...

Het is tijd om de hoofdstad te verlaten en richting het zuiden te rijden. Beleef vandaag de Golden Circle, één van de populaire toeristen routes op IJsland. Een tocht langs enkele van de beste natuurwonderen in het zuidwesten van het land. Hoogtepunten zijn onder meer: Þingvellir Nationaal Park, waar het eerste parlement van IJsland zich in het jaar 930 verzamelde, en de tektonische Silfra-kloof met ijzig glaciaal water om eventueel in te duiken en snorkelen; Haukadalur, een geothermisch gebied waar de geiser Strokkur om de 10 minuten water met 10 meter de lucht in blaast; en de donderende Gullfoss-waterval, waar de Hvítá-rivier zich in een diepe spleet stort, met mist en regenbogen. Je hoeft de route niet gehaast af te rijden, er zijn namelijk een paar campings waar je de camper kunt parkeren. Zoals de camping van Úlfljótsvatn of bij het meer van Laugarvatn. 
Rijafstand Reykjavík – Golden Circle (Laugarvatn): ca. 190 km | ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 12 Naar Vík

Vandaag trek je naar één van de meest fotogenieke regio’s van Zuid-IJsland. V&ia...

Vandaag trek je naar één van de meest fotogenieke regio’s van Zuid-IJsland. Vík is bekend vanwege de Reynisdrangar, zwarte basaltzuilen van ca. 66 meter hoog. Volgens de overleveringen waren het trollen die werden verrast door de eerste zonnestralen toen ze een schip aan wal trokken. Aan de oostkant van het dorpje beginnen de grote zwarte lavastranden, waaronder de Mýrdalssandur. Nabij Vík vind je een camping met alle faciliteiten. In Vík staat een ruime supermarkt.
Golden Circle (Laugarvatn) – Vík: ca. 170 km | ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 13 Zwarte lavastranden, watervallen, kraters en gletsjers

Vandaag volg je een korte etappe langs de zuidkust, door een filmdecor, langs zwarte lavastranden, v...

Vandaag volg je een korte etappe langs de zuidkust, door een filmdecor, langs zwarte lavastranden, vulkanen, stuwwallen. De eindbestemming van vandaag is Kirkjubæjarklaustur, misschien wel de meest tong brekende naam van IJsland. Hoewel klein van gestalte met slechts 150 inwoners, is Kirkjubæjarklaustur een populaire uitvalsbasis voor reizigers geworden. Ontdek de bijzondere dubbele waterval, Systrafoss, voordat je langs het Systravatn-meer rijdt - ooit een badplaats voor nonnen. Zoek vervolgens een local op om je het macabere achtergrondverhaal te vertellen dat is gekoppeld aan Systrastapi of 'Sister's Rock' en bezoek Kirkjugólf, een merkwaardig gebied van basaltrots en mos. In de omgeving van Kirkjubæjarklaustur vind je meerdere campings. Omringd door betoverende uitzichten op de lavavelden, zul je de ontzagwekkende Svínafellsjökull-gletsjer bewonderen. 
Rijafstand Vík - Kirkjubæjarklaustur: ca. 75 km | ca. 1 uur 
Toon minder

Toon meer

Dag 14 Vatnajökull gletsjer en Jökulsárlón ijsmeer

Vandaag staan er wederom louter hoogtepunten op het programma. Al kort na vertrek uit Kirkjubæ...

Vandaag staan er wederom louter hoogtepunten op het programma. Al kort na vertrek uit Kirkjubæjarklaustur passeer je één van de bekendste ijsgrotten, de betoverende Crystal Cave, verborgen in de Breiðamerkurjökull-gletsjer. De grootste ijsgrot in Vatnajökull National Park werd gevormd als gevolg van de gletsjer die de IJslandse kust raakte. De binnenkant is een droomachtige cocktail van texturen, gekleurd in vijftig tinten blauw - je moet het zien om het te geloven. Ook passeer je Jökulsárlón, een gletsjerlagune en het diepste natuurlijke meer in IJsland, met vissen, zeehonden en brokken ijs. Ga naar het strand om meer van dit ijs te zien, verspreid over het zwarte zand, gepolijst in de zon. Je overnacht op een camping, bijvoorbeeld bij het plaatsje Höfn.
Rijafstand Kirkjubæjarklaustur – Höfn: 205 km | ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 15 De oostkust

Hoewel Oost-IJsland de minst bezochte regio van het land is, wonen hier ongeveer 16.000 mensen. Oost...

Hoewel Oost-IJsland de minst bezochte regio van het land is, wonen hier ongeveer 16.000 mensen. Oost-IJsland heeft alles dat IJsland zo'n onderscheidende bestemming maakt; rijk aan historische vissersdorpen en sublieme natuur, stromende watervallen, vulkanische weiden, ruige berglandschappen en sluipende gletsjers. Het plaatsje Fáskrúðsfjörður (ook wel Búðir genoemd) ligt centraal in de oostelijke fjorden, tussen de schiereilanden Vattarnes en Hafnarnes. De stad werd een handelspost in 1880. Vanaf het laatste deel van de 19e eeuw tot 1935 was de stad de belangrijkste hub voor Franse vissers uit het oosten van IJsland. De stad is beroemd om zijn Franse erfgoed en heeft een sterke verbinding met zijn Franse zusterstad, Gravelines. Het is de moeite waard om het Franse museum te bezoeken en meer te leren over deze historische connecties. Er was vroeger een Franse consul, een Frans ziekenhuis en een Franse kapel. De dorpsverkeersborden zijn ook in het Frans. Vergeet niet om het plaatselijke café te bezoeken, dat bekend staat om zijn geweldige taarten en drankjes. 
Er zijn voldoende campings aan de oostkust. Zoek bijvoorbeeld één in de buurt van het stadje Egilsstaðir. 
Rijafstand Höfn - Egilsstaðir: 260 km | ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 16 Naar Mývatn

Wacht zeker niet te lang om terug naar het magische Noorden te reizen. Je moet eigenlijk meerdere da...

Wacht zeker niet te lang om terug naar het magische Noorden te reizen. Je moet eigenlijk meerdere dagen bij het Mývatn meer verblijven, misschien wel de absolute highlight van IJsland. Niet alleen vanwege de magische natuur met dramatische landschappen met (pseudo)kraters en mystieke lavaformaties, maar ook voor de ontelbaar vele vogelsoorten die juist hier neerstrijken. Een lange etappe dus, maar met camper bepaal jij je eigen tempo en kun je picknicken of een wandeling maken waar je maar wilt. Zorg dat je tegen het einde van de middag in Mývatn aankomt, zodat je een mooie camping kunt zoeken.  
Rijafstand Egilsstaðir - Mývatn: ca. 175 km | ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 17 Avontuur en ontspanning in Mývatn

Wakker worden in Mývatn is een waar genot. Eerst stevig ontbijten en dan snel op pad. Bezoek ...

Wakker worden in Mývatn is een waar genot. Eerst stevig ontbijten en dan snel op pad. Bezoek de Krafla lavavelden of boek een optionele excursie. Bijvoorbeeld met superjeeps naar de Askja vulkaan? Na het diner, zoals in het smakelijke en authentieke Vógafjoss restaurant, is het misschien tijd om even heerlijk te ontspannen in het Mývatn Nature Baths. Dit is het noordelijke antwoord op de beroemde, maar ook zeer drukke, Blue Lagoon in het zuidwesten. Neem een ontspannen duik in een zwembad met geothermisch verwarmde water, terwijl stoomvolken oprijzen uit de omringende spleten in het aardoppervlak. Het is een typische IJsland ervaring die je eigenlijk beleefd móet hebben. Je overnacht wederom in Mývatn. Toon minder

Toon meer

Dag 18 Dimmuborgir lava veld

Waarschijnlijk kies je voor nóg een volle dag bij het Mývatn meer? Misschien ben je gi...

Waarschijnlijk kies je voor nóg een volle dag bij het Mývatn meer? Misschien ben je gisteren niet toegekomen tot het maken van een wandeling in het Dimmuborgir lavaveld? Donkere kastelen, donkere forten, donkere citadellen... hoe je het woord Dimmuborgir ook vertaalt, het moet je een idee geven van deze surreële lavaformaties. Gedraaide torens van gestold lava doorboren het aardoppervlak en vormen een lavaveld vol met reusachtige pilaren en schoorstenen om overheen te struinen. Deze dramatische structuren maken altijd indruk en is één van IJslands meest indrukwekkende natuurwonderen. Overnacht wederom op een camping bij Mývatn. Toon minder

Toon meer

Dag 19 Dagje magie in het noorden

Tot ziens, Mývatn! Op de weg naar Húsavík is een bezoek aan Jökulsá...

Tot ziens, Mývatn! Op de weg naar Húsavík is een bezoek aan Jökulsárgljúfur - de langste rivierkloof van IJsland – een aanrader. Ook het nabijgelegen Ásbyrgi-kloof is bijzonder. De enorme hoefijzervormige Ásbyrgi, omringd door steile kliffen en bedekt met groen bos is één van de beste wandelbestemmingen in IJsland. Ásbyrgi ligt aan de noordelijke ingang van de rivierkloof Jökulsárgljúfur en biedt uren aan wonderlijke wandelingen. Volgens de Noorse mythologie is de rotsformatie het hoefprint van Odin's paard met acht benen, terwijl andere verhalen zeggen dat Ásbyrgi de hoofdstad is van de Huldufólk, de elven. Je sluit deze wildlife en/of mystieke dag af op een camping nabij Húsavík. 
Rijafstand Mývatn - Húsavík: ca. 60 km | ca. 1 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 20 Laatste wildlife excursie?

Wakker worden met het geluid van de Noord-Atlantische Oceaan.  Misschien is dit de dag om nog e...

Wakker worden met het geluid van de Noord-Atlantische Oceaan.  Misschien is dit de dag om nog een laatste wildlife excursie boeken in Húsavík. Daarvoor zit je perfect in Húsavík. Als je de walvissen nog niet hebt gezien op dag 2, dan heb je hier een goede kans. We raden een excursie per RIB-boat aan. Je zit dan relatief dicht bij het wateroppervlak en kunt de dieren op gepaste afstand observeren. Ook is het de oplossing voor mensen die op een grotere boot snel zeeziek worden. Kies vanavond voor een camping aan de Eyjafjörður, bijvoorbeeld bij het plaatsje Grenivík. En ga voor een zeer smakelijk diner in Lambi Inn. 
Rijafstand Husavík - Grenivík: ca. 95 km | ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 21 Naar Akureyri

Het einde van dit schitterende avontuur op IJsland is in zicht. Vandaag rij je terug naar Akureyri, ...

Het einde van dit schitterende avontuur op IJsland is in zicht. Vandaag rij je terug naar Akureyri, waar je halverwege de middag de camper weer inlevert. Om de reis zo comfortabel te laten eindigen, én je uitgerust weer naar huis te laten reizen, hebben wij een hotelkamer gereserveerd in het centrum van Akureyri. Zoek ’s avonds de gezelligheid op in het stadje, in de verschillende restaurantjes of bars. 
Rijafstand Grenivík - Akureyri: ca. 40 km | ca. 45 min
Toon minder

Toon meer

Dag 22 Terug naar huis

Uitgerust wakker worden in Akureyri. Na een uitgebreid IJslands ontbijtbuffet staat er een transferb...

Uitgerust wakker worden in Akureyri. Na een uitgebreid IJslands ontbijtbuffet staat er een transferbus te wachten om je naar de luchthaven van Akureyri te brengen. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je terug naar Rotterdam, met een koffer vol onvergetelijke verhalen! Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in IJsland!
Dag 2 Op zoek naar walvissen?
Dag 3 Naar schiereiland Vatnsnes
Dag 4 Westfjorden
Dag 5 Kajakken, boottochten, hiken...
Dag 6 Geen genoeg van de Westfjorden
Dag 7 De ontelbare eilanden van Breiðafjöður baai
Dag 8 Snæfellsness Nationaal Park
Dag 9 Naar Reykjavík
Dag 10 Volle dag in Reykjavík?
Dag 11 De fameuze Golden Circle
Dag 12 Naar Vík
Dag 13 Zwarte lavastranden, watervallen, kraters en gletsjers
Dag 14 Vatnajökull gletsjer en Jökulsárlón ijsmeer
Dag 15 De oostkust
Dag 16 Naar Mývatn
Dag 17 Avontuur en ontspanning in Mývatn
Dag 18 Dimmuborgir lava veld
Dag 19 Dagje magie in het noorden
Dag 20 Laatste wildlife excursie?
Dag 21 Naar Akureyri
Dag 22 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Maak de IJsland vakantie compleet met een aantal onvergetelijke excursies
In IJsland kun je van alles ondernemen en het kan niet anders of je wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten en excursies voor je geselecteerd.

myvatn-winter-excursies-inbegrepen

Vatnajökull excursies

ijsland-sneeuwscootersafari-gletsjer-vatnajokull

Sneeuwscootersafari op de gletsjer Vatnajökull

Opgehaald door een gids met jeep rijd je richting de gletsjers waar je vervolgens op de sneeuwscooter stapt. Ervaar het avontuur op Europa’s grootste gletsjer: de Vatnajökull. Geniet tijdens de sneeuwscootertocht van dit adembenemende uitzicht. Je ontvangt voor deze sneeuwscootertocht ter plekke een overall, laarzen, helm, handschoenen en muts.

 • Prijs: € 174,00 per persoon | € 87,00 per kind t/m 11 jaar |1-persoonstoeslag € 60,00
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Inclusief gletsjer- en veiligheidsuitrusting
excursies-reykholt-zomer

Excursies Reykholt

krauma-natural-geothermal-baths

Entree Krauma Natural Geothermal Baths & Restaurant

Ontspan in één van de vijf geothermische baden in het plaatsje Reykholt en ervaar de kern van de natuur. Het water in de baden is afkomstig van de krachtigste warmwaterbron in Europa: de Deildartunguhver en is ongeveer 100 graden. Met het koude water uit de gletsjer mengt dit zich tot een aangename temperatuur om in te badderen. Naast de baden kun je gebruik maken van de sauna’s en is er een ontspanningsruimte waar je heerlijk bij de open haard kunt zitten. In het restaurant worden lokale IJslandse specialiteiten bereidt, waarbij je uitkijkt op deze prachtige warmwaterbron.

 • Prijs: € 54 per persoon | € 31 per kind 13 t/m 15 jaar | € 11 per kind 0 t/m 12 jaar
 • Duur: Entree voor de gehele dag
 • NB: handdoek is inbegrepen, entree voor de gehele dag
myvatn-excursie-omslag

Excursies Mývatn

myvatn-nature-bath

Entree Mývatn Nature Baths

Laat je omringen door de rust en de natuur van Mývatn en dompel onder in één van de baden. De lagune heeft een temperatuur van 36-40 graden en door de hoeveelheid mineralen en zwavel is het zeer goed voor de huid. Geniet samen met de locals van een drankje. Voor de IJslanders is dit namelijk écht een dagje uit. Ervaar de geothermische stoom die opstijgt in de stoombaden en kom geheel tot rust.

 • Prijs: € 53,00 per persoon | € 29,50 per kind 13 t/m 15 jaar | € 7,00 per kind 0 t/m 12 jaar | € 37,50 per persoon 65+
 • Duur: 1 dag
 • NB: handdoek is inbegrepen, entree voor de gehele dag
ijsland-ontdek-ijsgrot-loftheller

Ontdek de ijsgrot Lofthellir

De ijsgrot Lofthellir heeft ongelofelijke ijsformaties. Sommige ijsformaties zijn zelfs al honderden jaren oud. Met de veiligheidsuitrusting aan, hike je door het lava landschap richting de ijsgrot. De route voert je langs ruige wegen en geologische hoogtepunten. Zo zie je de vulkaan Mt. Hverfjall en de kraterrij van Lúdentarborgir. Voordat je de grot betreedt vertelt de gids je alles over de geschiedenis en de wetenschap. De grot zat vroeger bijvoorbeeld vol met magma. Eenmaal binnen bewonder je de natuurlijke ijssculpturen. Je hoort de druppels van het plafond neerkomen op het ijs, hét ultieme grot geluid. Ga buiten je comfortzone en bekijk deze bijzondere ijsgrot van binnen. Niet geschikt voor jonge kinderen, mensen met claustrofobie of mensen met een slechte conditie. Tijdens de excursie kruip je een klein stuk, maar de vuistregel hierbij is: als je je goed voelt in een lift, dan zit je goed. Bekijk de video van de excursie.

 • Prijs: € 254 per persoon | € 204 per kind 8 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 4-5 uur
 • NB: Minimum leeftijd 8 | Inclusief gids, materiaal om de grot te verkennen (helm, hoofdlamp en laarzen met ijzeren studs) | Mogelijk van 25 mei - 1 oktober
ijsland-avontuurlijke-tocht-superjeep-askja-holuhraun

Avontuurlijke tocht met Super Jeep naar Askja & Holuhraun

De Super Jeep is de ideale manier om door IJsland te rijden, want het is comfortabel en veilig. Deze jeeprit naar de vulkaan Askja en de lavavelden van Holuhraun is een excursie op zich. Onderweg stop je waar je maar wilt terwijl de gids je alles vertelt over het landschap. Na een stuk rijden hike je naar het Askja meer. Waan je op een andere planeet en aanschouw de wildernis en de adembenemende zoetwaterbronnen. Kun je een geheim bewaren? Het verhaal gaat de ronde dat er een draak in de kloof woont! Bekijk de video van de excursie.

 • Prijs: € 401 per persoon | € 321,50 per kind 6 t/m 15 jaar
 • Duur: ca. 12-13 uur
 • NB: Minimum leeftijd 6 | Inclusief gids | Mogelijk van 12 juni - 15 oktober
excursies-husavik-zomer

Excursies Húsavík

walvissen-spotten-eiken-boot

Walvissen spotten vanaf een traditionele eiken boot

Húsavík is dé walvishoofdstad van IJsland. Stap hier op de traditionele IJslandse eiken boot en ga op zoek naar de walvissen. Tijdens de tour kun je deze zeezoogdieren van dichtbij bewonderen maar ook dolfijnen zwemmen vaak met de boot mee. De gids vertelt aan boord van alles wat je over walvissen moet weten en er is alle tijd om de dieren mooi op de foto te zetten. Lees meer over walvissen spotten in IJsland.

 • Prijs: € 77 per persoon | € 40 per kind 7 t/m 15 jaar | Gratis voor kinderen t/m 6 jaar
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Inclusief gids, warme overall en indien nodig regenkleding
whale-rib-boat

Walvissafari en papegaaiduikers spotten per RIB-boot

Durf je het aan om verder op zee te gaan? Ga dan aan boord van de RIB-boot van Gentle Giants. Vanuit Húsavík verlaat je de baai om op zoek te gaan naar de grotere walvissen. Onderweg stop je bij ‘Puffin Island’, waar je duizenden papegaaiduikers kunt aanschouwen. De gids vertelt je graag meer over de walvissen en de papegaaiduikers. Dit is een excursie voor de avontuurlijke walvisspotter. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen onder de 8 jaar (min. 1,30 lang) en voor mensen met hart- of rugproblemen. Bekijk de video van de excursie. Papegaaiduikers zijn te zien tot ongeveer 20 augustus.

 • Prijs: € 134 per persoon | € 94 per kind 8 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Minimum leeftijd 8 jaar | Inclusief gids en een warme veiligheidsoverall
vatnaj%c3%b6kull-excursie-omslag-nieuw

Excursies Vatnajökull

ijsland-kajakken-jokulsarlon-gletsjer-lagune

Kajakken in de Jökulsárlón gletsjer lagune

Peddel door één van de mooiste natuurverschijnselen van IJsland: de Jökulsárlón gletsjer lagune. Tijdens deze bijzondere ervaring heb je uitzicht op de ijskap en een enorme ijskoepel die er bovenuit steekt. Je peddelt tussen de drijvende ijsbergen en aanschouwt de dieren in hun natuurlijke habitat. Een kajak, drysuit, peddel, veiligheidsvest en schoenen zijn tijdens deze excursie inbegrepen. Deze excursie is vind plaats tot en met 30/09.

 • Prijs: € 93,50 per persoon in een 2- persoonskajak
 • Duur: ca. 1,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Geschikt vanaf 14 jaar, gedeelde kajak behalve bij een oneven aantal, 1 - persoonskajak vanaf 17 jaar. Mogelijk vanaf 15 mei tot 30 september.
ijsland-gletsjer-kajak-avontuur-vatnajokull

Gletsjer kajak avontuur in Vatnajökull National Park

Gletsjer kajakken is dé manier om de prachtige natuur van het Vatnajökull Nationaal Park te ontdekken. Ga buiten de gebaande paden tijdens een korte wandeling over de gletsjer en geniet van het panoramische uitzicht op de bergen en gletsjers. De weerspiegeling in het water van de Heinaberg lagune maakt deze excursie een onvergetelijke ervaring. Tijdens deze excursie zijn een Kajak, peddel, drysuit, veiligheidsvest, schoenen, handschoenen en de transfers (15 min) naar de lagune inbegrepen. Deze excursie is vind plaats tot en met 30/09.

 • Prijs: € 133,50 per persoon in een 2- persoonskajak
 • Duur: ca. 3,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Geschikt vanaf 14 jaar, gedeelde kajak met twee personen behalve bij een oneven aantal, 1 - persoonskajak vanaf 17 jaar. Mogelijk vanaf 15 mei tot 30 september.
excursies-langanes-zomer

Excursies Langanes

ijsland-vogels-spotten-vogelrots-skoruvik

Vogels spotten op de vogelrots van Skoruvík

Tijdens de excursie bezoek je de vogelrots Skoruvík en de ruïnes van het ooit welvarende vissersdorp Skálar, helemaal gelegen tot aan de vuurtoren van Fontur. Vanaf een uitkijkplatform krijg je een unieke inkijk in de broedplaatsen van de zeevogelkolonies. Wanneer je vervolgens door Skálar rijdt, lijkt het alsof je terug gaat in de tijd. Waar 50 jaar geleden de IJslanders nog woonden, grazen nu de schapen in de groene weide. Mirjam, de eigenaresse vertelt je alles wat je wilt weten over deze bijzondere omgeving.

 • Prijs: €207 per persoon
 • Duur: ca. 5 uur
ijsland-vogels-spotten-vogelklif-stori-karl

Vogels spotten bij de vogelklif Stóri Karl

Bezoek samen met Mirjam, de eigenaresse van de Ytra Lón Farm Lodge, de vogelrots Skoruvík. In de lente leggen de zeevogels in deze kliffen hun eieren. Het schiereiland Langanes heeft de twee na grootste Jan-van-Gent-broedplaats ter wereld. De zeevogelkolonies die je hier kunt spotten zijn spectaculair! Vanaf een uitkijkplatform, wat zich 10 meter uitstrekt heb je een goed uitzicht op de klif. Hier zie je diverse vogels in hun natuurlijk habitat. Rij door Skálar, een vissersdorpje wat 50 jaar geleden verlaten is door haar bewoners. Aanschouw de ruïnes, de grazende schapen en waan je in een andere tijd.

 • Prijs: €167 per persoon
 • Duur: ca. 3,5 uur
ijsland-vogelklif-stori-karl

De vogelklif Stóri Karl

Ben je een vogelliefhebber? Mirjam, de eigenaresse van de Ytra Lón Farm Lodge neemt je graag mee om de IJslandse zeevogels te spotten! Tijdens de excursie verken het schiereiland Langanes. Je ziet hier onder andere steltlopers, (paarse) strandlopers, steenlopers en Dunlins. Ook de drieteenmeeuwen zijn er in overvloed. In de kliffen wonen vele zeevogelkolonies en is een unieke ervaring om te zien. Vanaf het uitkijkpunt kijk je uit op de Stóri Karl klif, wat een indrukwekkend uitzicht geeft op alle vogels die hier leven.

 • Prijs: €140 per persoon
 • Duur: ca. 2,5 uur
akureyri-excursie-omslag

Excursies Akureyri

ijsland-raften-noord-ijsland

Raften in Noord-IJsland

Altijd al eens willen raften? Vanaf het startpunt in Varmahlíð ga je op weg naar de rivier. Stap in de boot en peddel over de rivier. Het raften kan beginnen! Onderweg kom je verschillende stroomversnellingen tegen en drijf je door het prachtige klooflandschap. Geniet tijdens een stop van een drankje. Wie wil deze rivierwildernis van IJsland nou niet ontdekken? Aangeraden wordt om warme kleding onder je wetsuit te dragen (denk aan thermo ondergoed, fleece vest, wollen sokken). Daarnaast is het handig om droge kleding mee te nemen om na de excursie aan te doen. Deze excursie vind plaats tot en met 25/09.

 • Prijs: € 134 per persoon | € 80,50 per kind 6 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Minimum leeftijd 6 jaar | Inclusief raft-uitrusting, gekwalificeerde gids, transfers startpunt-rivier, drankje onderweg. Mogelijk tot 25 september.
hauganes-walvis-spotten

Walvissen spotten vanuit Hauganes

Vanuit Hauganes, een klein vissersdorpje, maak je een onvergetelijke boottrip op zoek naar walvissen. Samen met lokale gidsen die alles weten over de bijzondere dieren, vaar je in de baai die het thuis is van onder andere walvissen en dolfijnen. Onderweg geniet je van de prachtige omgeving en walvissen en dolfijnen die zich rondom de boot laten zien. Bij de boottocht zijn koffie, lekkers en warme overals inbegrepen.

 • Prijs: € 78,00 per persoon | € 39,00 per kind 7 t/m 15 jaar | Gratis voor kinderen onder 7 jaar
 • Duur: ca. 3 uur
 • NB: Inclusief gids, warme overall, koffie, iets lekkers
hauganes-walvis-spotten-zeevissen

Walvis spotten en zeevissen vanuit Hauganes

De perfecte boottrip voor liefhebbers van wildlife spotten en actief vissen! Met een traditionele IJslandse eiken boot ga je walvissen spotten en zeevissen. De meest gevangen vis op deze tochten is: kabeljauw, schelvis, koolvis en meerval. Met een beetje geluk kun je zelfs een groot heilbot vangen. De bemanning tijdens de tour werken in de winter als vissers, gegarandeerd dat je een vis gaat vangen!

 • Prijs: € 78,00 per persoon | € 39,00 per kind 7 t/m 15 jaar | Gratis voor kinderen onder 7 jaar
 • Duur: ca. 3 uur
 • NB: Inclusief gids, warme overall, koffie, iets lekkers
egilsstadir-zomer-excursies

Excursies Egilsstaðir

egilsstadir-entree-vok-baths

Entree Vök Baths

Verwen jezelf met een bezoek aan Vök Baths. Vanuit de drijvende geothermische baden geniet je van het uitzicht over het Urriðavatn meer en ga je volledig op in de omgeving. Het warme water in Vök komt uit de hete bronnen die diep onder het meer gelegen zijn. Het bronwater is zo schoon dat je het zelfs kunt drinken! Een drankje van dit bronwater met lokale kruiden is bij de entree inbegrepen.

 • Prijs: € 56,50 per persoon | € 32,00 per kind 6 t/m 16 jaar | € 43,00 per persoon 65+ | € 9,50 per kind onder de 6 jaar
 • Duur: ca. 1,5 uur
 • NB: handdoek is inbegrepen
siglufjordur-excursies-zomer

Excursies Siglufjörður

siglufjordur-haring-museum

Bezoek het Haring Museum

Dit is het grootste maritieme en industriële museum van IJsland. Maak kennis met de haringvisserij die de economie van IJsland voor een groot deel van de twintigste eeuw heeft ondersteund. Het museum is verdeeld over vijf gebouwen. De Róaldsbrakki is een Noors haringstation uit 1907. Het grootste deel van dit gebouw is nog in de staat zoals het vroeger was, toen haringmeisjes de hele zomer in het gebouw woonden. Grána is een voorbeeld van een kleine haringfabriek uit de jaren dertig waar je kunt zien hoe de verwerking ging. De Boathouse ziet eruit als een deel van de haringhaven uit 1950, het geeft je een gevoel hoe het was om in die tijd over de kade te lopen. In 'The Old Slipway' worden oude boten gerestaureerd en kleine roeiboten gebouwd.

 • Prijs: € 16,50 per persoon | Gratis voor kinderen 0 t/m 16 jaar
 • Duur: 1 dag
excursies-reykjavik-zomer

Excursies Reykjavík

reykjavik-the-food-walk

The Food walk Reykjavík

Ben je een liefhebber van nieuwe gerechten uitproberen en ben je benieuwd naar de IJslandse keuken? Bewaar dan je honger en nieuwsgierigheid voor een food tour door de stad van Reykjavík. Tijdens de wandeling kom je langs 5 lokale restaurants, die je zelf niet gemakkelijk zou vinden tijdens een bezoek aan de stad. Leer op een unieke manier de lokale keuken en geschiedenis van IJsland kennen!

 • Prijs: € 113,50 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • NB: Inclusief gids, bezoek aan 5 restaurants en proeven van 8 verschillende keukens
sky-lagoon-reykjavik

Bezoek aan Sky Lagoon

Voel je als herboren na een bezoek aan de warme geothermische wateren van het Sky Lagoon in Reykjavík. Sky Lagoon is geïnspireerd op de IJslandse cultuur en natuur en dit zie je overal om je heen terug. Ervaar de traditionele IJslandse manier van leven en ontspan terwijl je geniet van het oneindige uitzicht over de Noord Atlantische Oceaan. Bij de entree is het zogenoemde 7-staps ritueel inbegrepen. Neem een duik in het warme bad, daarna in het ijskoude gletsjer bad. Stap de sauna in en loop daarna door de koude mist ruimte. Scrub je lichaam, komt tot rust in een ruimte met warme stoom en sluit af met een douche.

 • Prijs: € 94 per persoon | € 47 per kind 12 t/m 14 jaar (14 juni t/m 1 september) €80,50 per persoon | € 40 per kind 12 t/m 14 jaar (1 mei t/m 13 juni en 2 september t/m 31 oktober)
 • Duur: Dag entree
 • NB: Inclusief dag entree, handdoek & 7-staps ritueel. Minimale leeftijd van 12 jaar oud.
m%c3%bdrdalsj%c3%b6kull-excursie-omslag-nieuw

Excursies Mýrdalsjökull

ijsland-atv-quad-bike-safari

ATV Quad bike safari

Samen rijd je met een ervaren gids richting het zwarte strand met de ATV. Onderweg doorkruis je kleine riviertjes en geniet je van het bijzondere IJslandse landschap. Aangekomen bij het zwarte strand rijd je langs de kustlijn en kijk je uit over het geweldige en unieke landschap dat gevormd is door de Katla Vulkaan die nu onder de ijskap van Mýrdalsjökull ligt.

 • Prijs: € 119 per persoon | € 87,60 per kind 8 t/m 16 jaar | 1-persoonstoeslag ATV Quad € 49,10
 • Duur: ca. 1 uur
 • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
 • NB: Minimum leeftijd bestuurder 17 jaar + geldig rijbewijs | Minimum leeftijd passagier 8 jaar
ijsland-atv-safari-zwarte-stranden-vliegtuigwrak

ATV safari naar zwarte stranden en vliegtuigwrak

Je maakt per ATV samen met de gids koers naar de zwarte lava stranden die afstammen van de Katla vulkaan. Vanaf het strand heb je een geweldig uitzicht over de Mýrdalsjökull gletsjer. Op het strand kom je op het meest zuidelijkste puntje van IJsland, het schiereiland Dyrhólaey. Vanuit hier rijd je door naar het vliegtuigwrak en via de Jökulsá rivier naar de top van de berg.

 • Prijs: € 154 per persoon | € 112,10 per kind 8 t/m 16 jaar | 1-persoonstoeslag ATV Quad € 49,20
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
 • NB: Minimum leeftijd bestuurder 17 jaar + geldig rijbewijs | Minimum leeftijd passagier 8 jaar

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Individuele ontdekkingsreis Last minute aanbieding
  15 dagen, camperreis, v.a. € 2.695 p.p.

  Camper Avontuur IJsland

  Camper Avontuur IJsland
 • De wildernis in
  8 dagen, camperreis, v.a. € 1.795 p.p.

  Camper Express IJsland

  Camper Express IJsland