Groenland & Reykjavík avontuur

Als moderne avonturier staat Groenland waarschijnlijk al jaren hoog op jouw lijst. Het gigantische land is te groot om helemaal te verkennen, maar deze reis zal ervoor zorgen dat je het Groenland gevoel optimaal gaat beleven. Bij deze unieke reis verblijf je een aantal nachten in Ilulissat op Groenland en je sluit de reis af in de hoofstad van IJsland, Reykjavik. Ilulissat staat bekend om de reusachtige ijsbergen die afkalven van de grootste ijskap op het noordelijk halfrond. Een reis die je nooit zal vergeten.

De 9-daagse IJsland en Groenland reis in het kort
Je vliegt woensdagmiddag rechtstreeks van Amsterdam naar Ilulissat met een overstap op de luchthaven van Keflavík in IJsland. Je vliegt over de oneindige ijskap van Groenland, totdat je de westkust bereikt en de ijsbergen ziet drijven. Het uitzicht is fantastisch! 'S avonds land je in Ilulissat waar een lokale vertegenwoordiger je naar het hotel brengt. Na een goede nachtrust staat er een ontbijt voor je klaar en diezelfde middag neemt een lokale gids je mee naar Sermermiut, dé plek om de ijsbergen te aanschouwen. Je verblijft 5 nachten bij Hotel Hvide Falk in een appartement of hotelkamer. De accommodatie is gelegen aan het water. Het gebeurt dikwijls dat de walvissen op 20 á 30 meter afstand van de kust langs zwemmen. Kies voor vertrek je favoriete excursie, zoals een boottocht naar de ijsbergen, laat in de avond. Of een onvergetelijke kajaktocht? Niet voor niets is 'kajak' een Groenlands woord. Maandag vlieg je weer terug naar Keflavik. De laatste 3 nachten verblijf je in een hotel in het centrum van Reykjavik. Zo heb je nog genoeg tijd om het bijzondere Reykjavik te ontdekken, met diverse musea, winkels en goede restaurants. Donderdagochtend vlieg je vanuit Keflavik weer terug naar Amsterdam.

Belangrijke informatie
Het is belangrijk om je te realiseren dat je je in Ilulissat in the Middle of Nowhere bevindt, geen alledaagse bestemming. In Groenland is het weer moeilijk te voorspellen en de expedities kunnen daardoor inspannend zijn en vereisen vaak een goede conditie. Alle activiteiten en vluchten tussen IJsland en Groenland zijn volledig afhankelijk van de weersomstandigheden en deze omstandigheden kunnen invloed hebben op het dagprogramma van de reis. Een flexibele instelling is voor deze bestemming dan ook een must.

Verzorging
Je verblijft:

 • 5 nachten in Hotel Hvide Falk op basis van logies & ontbijt
 • 3 nachten in Fosshotel Reykjavik op basis van logies & ontbijt


Extra's bij je reis

Highlights

 • Vlucht over de ijskap en ijsbergen van IJsland naar Groenland
 • 5 nachten in privé appartement of hotelkamer aan de Icefjord in Ilulissat
 • Wandeling met lokale gids in Sermermiut, UNESCO
 • Middernachtzon in IJsland en Groenland
 • Verblijf in Reykjavik
 • De onbeschrijflijk mooie ijsbergen
 • Ontelbaar veel walvissen in de Icefjord
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 9 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Juli - augustus
 • Incl. vluchten en transfers in Groenland
 • Inbegrepen: Sermermiut & UNESCO Icefjord wandeling t.w.v. € 34
marloes-m-ijsland

Marloes Meijer

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Hotel Hvide Falk

Verblijf in Fosshotel Reykjavík

Een ervaring om nooit te vergeten

Groenland & Reykjavík avontuur

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Op naar Groenland!

Aan het eind van de middag vlieg je naar de luchthaven Ilulissat in Groenland met een overstap op&nb...

Aan het eind van de middag vlieg je naar de luchthaven Ilulissat in Groenland met een overstap op Keflavik Airport in IJsland. Met een klein propellervliegtuig van Icelandair vlieg je van Keflavik naar Ilulissat. Zorg dat je de camera in de aanslag hebt zodra je Ilulissat nadert. Je vliegt namelijk over de reusachtige ijsbergen heen die wegdrijven van de gletsjer. Je komt laat in de avond aan en het hotel haalt je op van de luchthaven. In je appartement of hotelkamer kruip je lekker je bed in, zodat je morgen fris bent om Groenland te gaan ontdekken. 
Overnachting in Hotel Hvide Falk
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Sermermiut excursie

Na een lekker ontbijt ben je klaar om Groenland te gaan ontdekken. De ochtend kun je zelf invullen e...

Na een lekker ontbijt ben je klaar om Groenland te gaan ontdekken. De ochtend kun je zelf invullen en later in de middag word je bij de receptie opgewacht door de lokale gids voor de Sermermiut excursie. Sermermiut is de eerste Inuit nederzetting bij Ilulissat, waar je zelfs nog de contouren van de eerste Inuit turfhuizen zult aantreffen. Maar bovenal is dit jouw eerste kennismaking met het beste uitzicht op de onbeschrijflijk mooie ijsbergen.
Overnachting in Hotel Hvide Falk
Duur Sermermiut excursie: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Jouw dag op Groenland

In het hotel staat een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar. Deze dag is aan jou. Beschik je over ...

In het hotel staat een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar. Deze dag is aan jou. Beschik je over een goed fysiek gestel, dan is de gele wandelroute naar Sermermiut een aanrader. Je klimt over een aantal rotsen en je wordt getrakteerd op een fabelachtig mooi uitzicht op de ijsbergen. De kans dat je bultruggen ziet zwemmen is zeer groot. Heb je vooraf een excursie geboekt? Een absolute aanrader is de boottocht naar de Icefjord. Je vertrekt later in de avond maar nog met de middernachtzon in juni en juli of de schemering in augustus voor een mooie tocht tussen de ijsbergen door.
Overnachting in Hotel Hvide Falk
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Kajakken of naar Eqi?

Het is weer heerlijk wakker worden op Groenland. Misschien word je wakker door het geluid van de boo...

Het is weer heerlijk wakker worden op Groenland. Misschien word je wakker door het geluid van de bootjes van vissers of zeehondenjagers die langsvaren. Elke dag in Ilulissat is fascinerend. Beseffende dat er geen wegen zijn buiten de nederzettingen of stadjes op Groenland. De geïsoleerde gemeenschap heet je welkom in de museum om jou meer te vertellen over het jaarrond bestaan in Groenland, hoe de Inuit zich hebben moeten aanpassen aan de westerse invloeden en klimaatverandering. Misschien dat er ook vandaag weer een vooraf geboekte excursie gepland staat. Ga je voor een kajakavontuur tussen de ijsbergen en walvissen? Of kies je voor een volle dagtocht naar de reusachtige afkalvende Eqi gletsjer ten noorden van Ilulissat? Geen zin om te koken vanavond, schuif dan aan voor het Greenlandic Buffet, vol smakelijke lokale gerechten.
Overnachting in Hotel Hvide Falk 
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Laatste volle dag op Groenland

Je laatste volle dag op Groenland start wederom met een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Daarn...

Je laatste volle dag op Groenland start wederom met een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Daarna is de dag aan jou, met een optionele excursie en/of wandeling in en nabij Ilulissat. De Greenland Dog maakt onderdeel uit van het straatbeeld. Sterker nog, Ilulissat is de ‘dogsled capital’ van de wereld. Meer dan 4000 honden assisteren de vissers ’s winters bij het jagen. De meeste honden zitten aangelijnd buiten Ilulissat. Ga je vanavond eten in het bijzondere restaurant Marmartut? In de avond zul je zeer waarschijnlijk moeite hebben om het balkon te verlaten en je bed op te zoeken. Je toast nog een laatste keer op Groenland!
Overnachting in Hotel Hvide Falk
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Laatste ochtend in Ilulissat en terug naar Reykjavík

Na het laatste ontbijt in Groenland is het tijd om weer naar de luchthaven te vertrekken. Je vliegt ...

Na het laatste ontbijt in Groenland is het tijd om weer naar de luchthaven te vertrekken. Je vliegt terug naar de luchthaven Keflavik. Vanaf de luchthaven is het ongeveer 45 minuten rijden naar het centrum van Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. Heb je een auto gehuurd? Dan staat die voor je klaar bij aankomst. Je kunt de rit ook per taxi doen of je kunt gebruik maken van een Flybus, een transferbus van de luchthaven naar verschillende accommodaties in Reykjavik. Hier verblijf je 3 nachten in hotel midden in het centrum. Alle restaurants, barren en musea op loopafstand! Overnachting in Fosshotel Reykjavik 
Afstand Luchthaven Keflavik - Fosshotel Reykjavik: ca. 50 km - 45 min


 
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Hoofdstad Reykjavík

Na een goede nachtrust en heerlijk ontbijtbuffet is het tijd om de hoogtepunten van Reykjavík...

Na een goede nachtrust en heerlijk ontbijtbuffet is het tijd om de hoogtepunten van Reykjavík te verkennen. Wandel vooral door de hoofdstraat en maak kennis met kleine boutique winkeltjes, veelal met IJslands design. Vanaf de beroemde Hallgrimskirkja heb je een prachtig uitzicht over de stad en maak een fijne wandeling langs het water. Kies uit één van de vele restaurants in het centrum en hef het glas op deze onvergetelijke IJsland-Groenland reis. Je overnacht in Reykjavík.
Overnachting in Fosshotel Reykjavik.
Toon minder

Toon meer

Dag 8 De golden Circle ontdekken

Klaar om nog een aantal mooie hoogtepunten van IJsland te gaan ontdekken? Pak dan de huurauto of boe...

Klaar om nog een aantal mooie hoogtepunten van IJsland te gaan ontdekken? Pak dan de huurauto of boek ter plaatse een dag tour naar de Golden Circle. De Golden Circle bestaat uit 3 highlights. Start de rondreis met een stop bij Þingvellir National Park. Dit park is sinds 2004 opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst. In het park kan je de breuklijn van de tectonische platen van Europa en Amerika zien. De platen zijn nog steeds in beweging. Door het park lopen diverse wandelpaden. Je kan je hier enkele uren vermaken, mocht je er tijd voor hebben. Vanuit het nationaal park rijd je door naar het volgende hoogtepunt, Geysir. Elke 4-8 minuten komt hier de Strokkur (geiser) tot eruptie, erg indrukwekkend om te zien. Naast deze prachtige geiser zijn hier ook meerdere warmwaterbronnen waar je langs kunt lopen. Het laatste hoogtepunt voor vandaag is de waterval Gullfoss. De naam betekent gouden waterval, vanwege de vele regenbogen die ontstaan vanuit het stuifwater. Via het wandelpad kan je dichtbij de waterval komen. Hier hoor en zie je de kracht van de waterval pas goed. Na deze goed gevulde dag, overnacht je nog een nacht in Fosshotel Reykjavik. Toon minder

Toon meer

Dag 9 Terug naar huis

Helaas is deze mooie reis tot een einde gekomen. In de ochtend pak je de huurauto of neem je een tax...

Helaas is deze mooie reis tot een einde gekomen. In de ochtend pak je de huurauto of neem je een taxi of transferbus terug naar de luchthaven Keflavík. Met een koffer vol ervaringen vlieg je met een rechtstreekse vlucht weer terug naar Nederland. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Op naar Groenland!
Dag 2 Sermermiut excursie
Dag 3 Jouw dag op Groenland
Dag 4 Kajakken of naar Eqi?
Dag 5 Laatste volle dag op Groenland
Dag 6 Laatste ochtend in Ilulissat en terug naar Reykjavík
Dag 7 Hoofdstad Reykjavík
Dag 8 De golden Circle ontdekken
Dag 9 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Maak de vakantie compleet met een aantal onvergetelijke excursies
In Groenland kun je van alles ondernemen en het kan niet anders of je wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten en excursies voor je geselecteerd.

sermermiut

Sermermiut & UNESCO Icefjord wandeling (Inbegrepen bij je reis)

sermermiut%20icefjord%20wandeling%20excursie%20-%20small

Sermermiut & UNESCO Icefjord wandeling

Samen met een lokale gids maak je een wandeling in het UNESCO-gebied. Je bezoekt de beroemde ruïnes van Sermermiut. Al meer dan 4000 jaar vestigden verschillende Inuit zich in dit gebied. Er zijn ontzettend veel wilde dieren omdat het gebied beschut wordt door enorme ruige heuvels. Je ziet onderweg de ruïnes van de oude turfhuizen die bovenop de kleine heuvels staan, met uitzicht op het ijsfjord. Sinds 1850 wordt het gebied niet meer bewoond door de Inuits. Tijdens de wandeling geniet je van de ongelofelijke uitzichten op de ijsbergen en je bereikt Nakkaavik. Vanaf hier heb je het beste uitzicht op de Kangia, de Ilulissat Icefjord met enorme ijsbergen. Tijdens een korte stop verken je deze geweldige plek en heeft de gids een lekker warm drankje voor je. Uiteraard vertelt de gids gedurende de gehele wandeling de fascinerende geschiedenis van deze verbazingwekkende natuur.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
excursies-reykjavik-zomer

Excursies Reykjavík

reykjavik-the-food-walk

The Food walk Reykjavík

Ben je een liefhebber van nieuwe gerechten uitproberen en ben je benieuwd naar de IJslandse keuken? Bewaar dan je honger en nieuwsgierigheid voor een food tour door de stad van Reykjavík. Tijdens de wandeling kom je langs 5 lokale restaurants, die je zelf niet gemakkelijk zou vinden tijdens een bezoek aan de stad. Leer op een unieke manier de lokale keuken en geschiedenis van IJsland kennen!

 • Prijs: € 113,50 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • NB: Inclusief gids, bezoek aan 5 restaurants en proeven van 8 verschillende keukens
excursies-ilulissat-zomer

Excursies Ilulissat

middernacht%20boottocht%20naar%20de%20ijsfjorden%20-%20thumb

Middernacht boottocht naar de ijsfjorden

Geniet onder het prachtig veranderende avondlicht van de spectaculaire landschappen tijdens deze boottocht. Per boot vaar je door de ijsfjorden en met een beetje geluk kom je ook nog eens een walvis tegen. Houd je warm met een kop koffie of thee terwijl je de gigantische ijsbergen bewonderd.

 • Prijs: n.t.b.
 • Duur: ca. 2,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • Inbegrepen: boottocht, begeleiding door gids, transfer hotel-haven
dagtocht%20naar%20de%20ijsfjorden%20per%20boot%20-%20thumb

Dagtocht naar de ijsfjorden per boot

Beleef deze UNESCO wereld erfgoed locatie op de ideale manier, namelijk per boot! Tijdens deze tocht zul je onder de indruk raken van de gigantische ijsbergen om je heen. De ervaren gidsen aan boord zullen je alles vertellen over het gebied en het belang ervan. Een tocht die je lang bij zal blijven.

 • Prijs: n.t.b.
 • Duur: ca. 2,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
een%20bezoek%20aan%20oqaatsut%20-%20thumb

Een bezoek aan Oqaatsut

De dag begint met een korte boottocht van Ilulissat naar Oqaatsut. Tijdens deze tocht vaar je langs de gigantische ijsbergen van de regio. Nadat je arriveert in Oqaatsut zal de gids een tour geven door de nederzetting, hier kom je alles te weten over het leven in deze kleine gemeenschap en de historie ervan. Geniet hierna van een heerlijke lunch van lokale ingrediënten. Kies ervoor om daarna nog een wandeling te maken in de omgeving of blijf je nog verwonderen over de onvergetelijke uitzichten onder het genot van een kop koffie of thee voordat de boot weer terug zal keren naar Ilulissat.

 • Prijs: n.t.b.
 • Duur: ca. 7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • Inbegrepen: boottocht, begeleiding door gids, lunch, transfer hotel-haven
avontuurlijke%20dag%20in%20oqaatsut%20-%20thumb

Avontuurlijke dag in Oqaatsut

Na een prachtige boottocht langs de ijsbergen arriveer je in Oqaatsut. De gids neemt je mee voor een uitgebreide instructie om vervolgens je weg te vervolgen richting de kajaks. Al peddelend baan je je weg door de baai van Oqaatsut. Tijdens de stop zul je een kleine wandeling maken naar het meer en de waterval. Dit waanzinnige uitzichtpunt zul je niet snel vergeten. Eenmaal terug aan land kun je genieten van een lokale lunch. Voor je terugkeert naar Ilulissat kun je nog even de omgeving verkennen of simpelweg genieten van de prachtige uitzichten vanuit het restaurant.

 • Prijs: n.t.b.
 • Duur: ca. 7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
greenland_ilulissat_oqaatsut_h8_guesthouse_exterior_001_at_0

Avond naar Oqaatsut

Na een adembenemende boottocht langs de drijvende ijsbergen arriveer je in Oqaatsut. Hier wordt je verwelkomd door de gids voor een tour door de nederzetting. Je wordt meegenomen in de historie en het alledaags leven van de locals. Eindig met een 3 gangen diner van lokale ingrediënten in Restaurant H8 Explorer. Sluit deze perfecte avond af met de boottocht terug naar Ilulissat onder het mooie avondlicht.

 • Prijs: n.t.b.
 • Duur: ca. 7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • Inbegrepen: boottocht, begeleiding door gids, dinner, transfer hotel-haven
spectaculaire%20hike%20langs%20het%20ijsfjord%20-%20thumb

Spectaculaire hike langs het ijsfjord

Geniet van de fantastische uitzichten tijdens deze Blue Trail hike. Samen met een ervaren gids ontdek je de kust van het ijsfjord gelegen in het UNESCO wereld erfgoed gebied. Tijdens de hike zal de gids je meer vertellen over de impact van het ijs en de geschiedenis en cultuur van de regio. De perfecte hike voor natuurliefhebbers!

 • Prijs: € 40 per persoon | € 24 per kind 2-11 jaar
 • Duur: ca. 4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
ilulissat-dagtocht-naar-eqi-gletsjer

Dagtocht naar Eqi gletsjer

Slechts enkele plaatsen in Groenland zijn zo indrukwekkend als de Eqi gletsjer die eindigt in de fjord 80 kilometer ten noorden van Ilulissat. Het is mogelijk om per boot heel dichtbij de gletsjer te komen en enorme stukken ‘afkalvend’ ijs te zien afbreken. Je vaart in een geschikte boot naar Eqi. De route gaat noordwaarts langs Bredebugt, de nederzetting van Oqaatsut en het grote fjordsysteem Pakitsoq, waar vaak walvissen en zeehonden worden gezien. Verder door de Ataa Straat, die wordt omringd door steile bergen met vogels en watervallen. De tegen ijs verstevigde boten liggen ongeveer twee uur voor de gletsjer en wachten op het ijs om te kalven, terwijl een heerlijke lunch wordt geserveerd.

Let op: De lengte van de boottocht van en naar de gletsjer kan tussen de twee en vijf uur duren. Het hangt af van de boot die die dag wordt gebruikt. De stop voor de gletsjer duurt ongeveer twee uur.

 • Prijs: n.t.b.
 • Duur: ca. 10 uur
 • Inbegrepen: boottocht, koude lunch, ca. 2 uur bij de gletsjer, 2 uur vaartijd enkele reis, transfer hotel-haven
ilulissat-walvissafari-disko-baai

Walvissafari in de Disko Baai

In de Groenlandse wateren zien we ongeveer 15 walvissoorten. In de zomer zie je de bultrug, dwergvinvis en de vinvis en in de winter de belugawalvis, narwal en Groenlandse walvis. Je spot ze bij de stad, in de ijsfjord of noordwaarts bij Arveprinsens Ejland. De schipper heeft voortdurend radiocontact met de vissers en jagers van de stad, dus we vinden ze bijna altijd.

Leuk feitje: De bultrug is ondanks zijn maximale lengte van 18 meter en 30 ton gewicht de acrobaat onder de grote walvissen. Hij is gemakkelijk te herkennen aan de bultvin en de witte staart wanneer hij onder duikt. Rond de Disko Baai zijn er goede mogelijkheden om bultrugwalvissen te zien tijdens hun jacht op vis, inktvis en krill.

 • Prijs: € 134 per persoon | € 94 per kind 2-11 jaar
 • Duur: ca. 3 uur
 • Inbegrepen: boottocht, begeleiding door gids, transfer hotel-haven
ilulissat-stadswandeling

Stadswandeling Ilulissat

Ga met ons mee op een rondleiding door de stad, waar we naar de culturele en historische hoogtepunten van Ilulissat wandelen en verschillende schilderachtige fotostops maken terwijl we verdergaan. We beginnen bij het historische Hotel Hvide Falk en passeren onderweg de Zions kerk, de lokale vismarkt, de musea *, de haven en verschillende geweldige uitzichtpunten. Je leert meer over de oorsprong van Ilulissat, hoe de stad zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld, hoe belangrijk visserij voor Ilulissat is en nog veel meer. Elke tour is echter anders en de ervaren gidsen proberen elke tour aan te passen op de interesses en vragen van de gasten.
* Let op, je zal de musea niet betreden tijdens deze tour.

 • Prijs: n.t.b.
 • Duur: ca. 2 uur
ilulissat-morning-kayakking-groenland

Morning kayaking in Groenland

Op het kalme water in oorverdovende stilte en op eigen kracht tussen de ijsbergen door peddelen, maakt dit een buitengewone manier om het Unesco-werelderfgoed te ontdekken. De ochtend edities zijn speciaal omdat je op dit moment van de dag vaak de enige op het water bent. De middagzon doet de ijsberg opglanzen en op bewolkte dagen worden de ijsbergen prachtig blauw.

Al meer dan 4000 jaar gebruiken de Inuits de "qajaat" (traditionele kajaks) voor reizen en jagen in Groenland en vooral in het gebied van Ilulissat. De gecertificeerde kajakgids vertelt je alles over de originele kajak, gemaakt van zeehondenhuid en hout. We gebruiken dubbele kajaks die stabieler zijn in het water dan eenpersoons-kajaks. Tijdens de tour maakt de gids foto's van je, terwijl je peddelt in dit ongelooflijke landschap. De foto's zijn inbegrepen in de prijs en kunnen kort na de tour worden gedownload.

 • Prijs: € 168 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur (waarvan ca. 2 uur op het water)
 • Inbegrepen: instructie, uitrusting, begeleiding door gecertificeerde gids, foto’s. NB: Geschikt vanaf 12 jaar
ilulissat-evening-kayakking-groenland

Evening kayaking in Groenland

Dezelfde excursie als de Morning Kayaking, maar dan in de avond uren. De avondeditie is bijzonder vanwege de speciale lichtinval. We peddelen vaak onder de ongelooflijke middernachtzon of tijdens de kleurrijke zonsondergang. De lucht wordt rood, paars en oranje, terwijl de ijsbergen de prachtige kleuren van de avondzon weerspiegelen.

 • Prijs: € 168 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur (waarvan ca. 2 uur op het water)
 • Inbegrepen: instructie, uitrusting, begeleiding door gecertificeerde gids, foto’s. NB: Geschikt vanaf 12 jaar

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,7
2895 reviews