PRINT PAGINA

Groenland & Reykjavík avontuur

Prachtige combinatiereis tussen Groenland en Zuidwest-IJsland

Dag 1

Dag 1 Naar het land van ijs en vuur

Naar het land van ijs en vuur

Aan het begin van de middag vlieg je naar de luchthaven Keflavík in Zuidwest-IJsland. Na de reis kom je heerlijk tot rust in het Courtyard Reykjavik Keflavik Airport hotel dat vlakbij de luchthaven gelegen is. Binnen 5 minuten bent u per taxi bij het hotel. Start de reis goed met een lekker diner en een drankje in de bar of lounge. Duik niet te laat in bed, want morgenochtend vroeg vlieg je door naar Groenland!
Overnachting in Courtyard Reykjavik Keflavik Airport hotel 

Dag 2

Dag 2 Van Reykjavík naar Ilulissat & Sermermiut excursie

Van Reykjavík naar Ilulissat & Sermermiut excursie

Na een vroeg ontbijt luchthaven van Keflavik verwacht voor de vlucht naar Groenland. Met een klein propellervliegtuig van Icelandair vlieg je binnen 3 uur naar Ilulissat. Zorg dat je de camera in de aanslag hebt zodra je Ilulissat nadert. Je vliegt namelijk over de reusachtige ijsbergen heen die wegdrijven van de gletsjer. Het hotel haalt je op van de luchthaven, en na inchecken neem je intrek in je privé appartement aan het water. Later in de middag word je bij de receptie opgewacht door de lokale gids voor de Sermermiut excursie. Sermermiut is de eerste Inuit nederzetting bij Ilulissat, waar je zelfs nog de contouren van de eerste Inuit turfhuizen zult aantreffen. Maar bovenal is dit jouw eerste kennismaking met het beste uitzicht op de onbeschrijflijk mooie ijsbergen.
Overnachting in Hotel Hvide Falk appartementen.
Duur Sermermiut excursie: ca. 2 uur

Dag 3

Dag 3 Jouw dag op Groenland

Jouw dag op Groenland

In het hotel staat een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar. Deze dag is aan jou. Beschik je over een goed fysiek gestel, dan is de gele wandelroute naar Sermermiut een aanrader. Je klimt over een aantal rotsen en je wordt getrakteerd op een fabelachtig mooi uitzicht op de ijsbergen. De kans dat je bultruggen ziet zwemmen is zeer groot. Heb je vooraf een excursie geboekt? Een absolute aanrader is de boottocht naar de Icefjord. Je vertrekt later in de avond maar nog met de middernachtzon in juni en juli of de schemering in augustus voor een mooie tocht tussen de ijsbergen door.
Overnachting in Hotel Hvide Falk appartementen.

Dag 4

Dag 4 Kajakken of naar Eqi?

Kajakken of naar Eqi?

Het is weer heerlijk wakker worden in je appartement. Misschien word je wakker door het geluid van de bootjes van vissers of zeehondenjagers die langsvaren. Elke dag in Ilulissat is fascinerend. Beseffende dat er geen wegen zijn buiten de nederzettingen of stadjes op Groenland. De geïsoleerde gemeenschap heet je welkom in de museum om jou meer te vertellen over het jaarrond bestaan in Groenland, hoe de Inuit zich hebben moeten aanpassen aan de westerse invloeden en klimaatverandering. Misschien dat er ook vandaag weer een vooraf geboekte excursie gepland staat. Ga je voor een kajakavontuur tussen de ijsbergen en walvissen? Of kies je voor een volle dagtocht naar de reusachtige afkalvende Eqi gletsjer ten noorden van Ilulissat? Geen zin om te koken vanavond, schuif dan aan voor het Greenlandic Buffet, vol smakelijke lokale gerechten.
Overnachting in Hotel Hvide Falk appartementen.

Dag 5

Dag 5 Laatste volle dag op Groenland

Laatste volle dag op Groenland

Je laatste volle dag op Groenland start wederom met een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Daarna is de dag wederom aan jou, met een optionele excursie en/of wandeling in en nabij Ilulissat. De Greenland Dog maakt onderdeel uit van het straatbeeld. Sterker nog, Ilulissat is de ‘dogsled capital’ van de wereld. Meer dan 4000 honden assisteren de vissers ’s winters bij het jagen. De meeste honden zitten aangelijnd buiten Ilulissat. Ga je vanavond eten in het bijzondere restaurant Marmartut? In de avond zul je zeer waarschijnlijk moeite hebben om het balkon te verlaten en je bed op te zoeken. Je toast nog een laatste keer op Groenland!
Overnachting in Hotel Hvide Falk appartementen.

Dag 6

Dag 6 Laatste ochtend in Ilulissat en terug naar Reykjavík

Laatste ochtend in Ilulissat en terug naar Reykjavík

Na het laatste ontbijt in Groenland is het tijd om weer naar de luchthaven te vertrekken. Je vliegt terug naar de luchthaven Keflavik. Vanaf de luchthaven is het ongeveer 45 minuten rijden naar het centrum van Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. Hier verblijf je 2 nachten in hotel midden in het centrum. Alle restaurants, barren en musea op loopafstand! 
Afstand Luchthaven Keflavik - Fosshotel Lind: ca. 50 km - 45 min
Overnachting in Fosshotel Lind. 

 

Dag 7

Dag 7 Hoofdstad Reykjavík

Hoofdstad Reykjavík

Na een heerlijk ontbijtbuffet is het tijd om de hoogtepunten van Reykjavík te verkennen. Wandel vooral door de hoofdstraat en maak kennis met kleine boutique winkeltjes, veelal met IJslands design. Vanaf de beroemde Hallgrimskirkja heb je een prachtig uitzicht over de stad en maak een fijne wandeling langs het water. Kies uit één van de vele restaurants in het centrum en hef het glas op deze onvergetelijke IJsland-Groenland reis. Je overnacht in Reykjavík.
Overnachting in Fosshotel Lind.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Helaas is deze mooie reis tot een einde gekomen. In de ochtend neem je een taxi of transferbus terug naar de luchthaven Keflavík. Met een koffer vol ervaringen vlieg je met een rechtstreekse vlucht weer terug naar Nederland.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: