PRINT PAGINA

Groenland & Reykjavík avontuur

Prachtige kennismaking met Groenland en de hoofdstad van IJsland

Dag 1

Dag 1 Op naar Groenland!

Op naar Groenland!

Aan het eind van de middag vlieg je naar de luchthaven Ilulissat in Groenland met een overstap op Keflavik Airport in IJsland. Met een klein propellervliegtuig van Icelandair vlieg je van Keflavik naar Ilulissat. Zorg dat je de camera in de aanslag hebt zodra je Ilulissat nadert. Je vliegt namelijk over de reusachtige ijsbergen heen die wegdrijven van de gletsjer. Je komt laat in de avond aan en het hotel haalt je op van de luchthaven. In je appartement of hotelkamer kruip je lekker je bed in, zodat je morgen fris bent om Groenland te gaan ontdekken. 
Overnachting in Hotel Hvide Falk

Dag 2

Dag 2 Sermermiut excursie

Sermermiut excursie

Na een lekker ontbijt ben je klaar om Groenland te gaan ontdekken. De ochtend kun je zelf invullen en later in de middag word je bij de receptie opgewacht door de lokale gids voor de Sermermiut excursie. Sermermiut is de eerste Inuit nederzetting bij Ilulissat, waar je zelfs nog de contouren van de eerste Inuit turfhuizen zult aantreffen. Maar bovenal is dit jouw eerste kennismaking met het beste uitzicht op de onbeschrijflijk mooie ijsbergen.
Overnachting in Hotel Hvide Falk
Duur Sermermiut excursie: ca. 2 uur

Dag 3

Dag 3 Jouw dag op Groenland

Jouw dag op Groenland

In het hotel staat een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar. Deze dag is aan jou. Beschik je over een goed fysiek gestel, dan is de gele wandelroute naar Sermermiut een aanrader. Je klimt over een aantal rotsen en je wordt getrakteerd op een fabelachtig mooi uitzicht op de ijsbergen. De kans dat je bultruggen ziet zwemmen is zeer groot. Heb je vooraf een excursie geboekt? Een absolute aanrader is de boottocht naar de Icefjord. Je vertrekt later in de avond maar nog met de middernachtzon in juni en juli of de schemering in augustus voor een mooie tocht tussen de ijsbergen door.
Overnachting in Hotel Hvide Falk

Dag 4

Dag 4 Kajakken of naar Eqi?

Kajakken of naar Eqi?

Het is weer heerlijk wakker worden op Groenland. Misschien word je wakker door het geluid van de bootjes van vissers of zeehondenjagers die langsvaren. Elke dag in Ilulissat is fascinerend. Beseffende dat er geen wegen zijn buiten de nederzettingen of stadjes op Groenland. De geïsoleerde gemeenschap heet je welkom in de museum om jou meer te vertellen over het jaarrond bestaan in Groenland, hoe de Inuit zich hebben moeten aanpassen aan de westerse invloeden en klimaatverandering. Misschien dat er ook vandaag weer een vooraf geboekte excursie gepland staat. Ga je voor een kajakavontuur tussen de ijsbergen en walvissen? Of kies je voor een volle dagtocht naar de reusachtige afkalvende Eqi gletsjer ten noorden van Ilulissat? Geen zin om te koken vanavond, schuif dan aan voor het Greenlandic Buffet, vol smakelijke lokale gerechten.
Overnachting in Hotel Hvide Falk 

Dag 5

Dag 5 Laatste volle dag op Groenland

Laatste volle dag op Groenland

Je laatste volle dag op Groenland start wederom met een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Daarna is de dag aan jou, met een optionele excursie en/of wandeling in en nabij Ilulissat. De Greenland Dog maakt onderdeel uit van het straatbeeld. Sterker nog, Ilulissat is de ‘dogsled capital’ van de wereld. Meer dan 4000 honden assisteren de vissers ’s winters bij het jagen. De meeste honden zitten aangelijnd buiten Ilulissat. Ga je vanavond eten in het bijzondere restaurant Marmartut? In de avond zul je zeer waarschijnlijk moeite hebben om het balkon te verlaten en je bed op te zoeken. Je toast nog een laatste keer op Groenland!
Overnachting in Hotel Hvide Falk

Dag 6

Dag 6 Laatste ochtend in Ilulissat en terug naar Reykjavík

Laatste ochtend in Ilulissat en terug naar Reykjavík

Na het laatste ontbijt in Groenland is het tijd om weer naar de luchthaven te vertrekken. Je vliegt terug naar de luchthaven Keflavik. Vanaf de luchthaven is het ongeveer 45 minuten rijden naar het centrum van Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. Heb je een auto gehuurd? Dan staat die voor je klaar bij aankomst. Je kunt de rit ook per taxi doen of je kunt gebruik maken van een Flybus, een transferbus van de luchthaven naar verschillende accommodaties in Reykjavik. Hier verblijf je 3 nachten in hotel midden in het centrum. Alle restaurants, barren en musea op loopafstand! Overnachting in Fosshotel Reykjavik 
Afstand Luchthaven Keflavik - Fosshotel Reykjavik: ca. 50 km - 45 min


 

Dag 7

Dag 7 Hoofdstad Reykjavík

Hoofdstad Reykjavík

Na een goede nachtrust en heerlijk ontbijtbuffet is het tijd om de hoogtepunten van Reykjavík te verkennen. Wandel vooral door de hoofdstraat en maak kennis met kleine boutique winkeltjes, veelal met IJslands design. Vanaf de beroemde Hallgrimskirkja heb je een prachtig uitzicht over de stad en maak een fijne wandeling langs het water. Kies uit één van de vele restaurants in het centrum en hef het glas op deze onvergetelijke IJsland-Groenland reis. Je overnacht in Reykjavík.
Overnachting in Fosshotel Reykjavik.

Dag 8

Dag 8 De golden Circle ontdekken

De golden Circle ontdekken

Klaar om nog een aantal mooie hoogtepunten van IJsland te gaan ontdekken? Pak dan de huurauto of boek ter plaatse een dag tour naar de Golden Circle. De Golden Circle bestaat uit 3 highlights. Start de rondreis met een stop bij Þingvellir National Park. Dit park is sinds 2004 opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst. In het park kan je de breuklijn van de tectonische platen van Europa en Amerika zien. De platen zijn nog steeds in beweging. Door het park lopen diverse wandelpaden. Je kan je hier enkele uren vermaken, mocht je er tijd voor hebben. Vanuit het nationaal park rijd je door naar het volgende hoogtepunt, Geysir. Elke 4-8 minuten komt hier de Strokkur (geiser) tot eruptie, erg indrukwekkend om te zien. Naast deze prachtige geiser zijn hier ook meerdere warmwaterbronnen waar je langs kunt lopen. Het laatste hoogtepunt voor vandaag is de waterval Gullfoss. De naam betekent gouden waterval, vanwege de vele regenbogen die ontstaan vanuit het stuifwater. Via het wandelpad kan je dichtbij de waterval komen. Hier hoor en zie je de kracht van de waterval pas goed. Na deze goed gevulde dag, overnacht je nog een nacht in Fosshotel Reykjavik.

Dag 9

Dag 9 Terug naar huis

Terug naar huis

Helaas is deze mooie reis tot een einde gekomen. In de ochtend pak je de huurauto of neem je een taxi of transferbus terug naar de luchthaven Keflavík. Met een koffer vol ervaringen vlieg je met een rechtstreekse vlucht weer terug naar Nederland.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: