Gletsjers, watervallen en geisers in Zuid-IJsland

Interesse in deze reis? Klik dan hier om een vrijblijvende voorreservering aan te maken voor 2023.
 

Zoals de titel van deze reis al verklapt, zijn gletsjers, watervallen en geisers niet weg te denken uit deze rondreis. Met je eigen auto bereik je per ferry over de Noord-Atlantische Oceaan, Oost-IJsland. Eenmaal aangekomen op IJsland ontdek je de ruige natuur van Zuid-IJsland. Geen plekje blijft onbezocht. Kajakken in gletsjermeren, sneeuwscooteren op de gletsjer en het aanschouwen van een uitbarstende geiser behoren in deze reis tot de mogelijkheden.
 

De 12-daagse eigen auto rondreis naar IJsland in het kort

Na de autorit vanuit huis naar Denemarken stap je in Hirtshals aan boord van Smyril Line die je over de Noord-Atlantische Oceaan via de Faeröer Eilanden naar IJsland vaart. Na 2 nachten aan boord komen de IJslandse fjorden in zicht. De imposante fjorden verwelkomen jou in Oost-IJsland. Je meert aan in de haven van Seyðisfjörður. Vanuit hier start de rondreis naar het zuiden van IJsland direct! Je rijdt langs de kust af richting het zuiden naar Skaftafell National Park en het Jökulsárlón ijsmeer. Je overnacht hier 2 nachten in Fosshotel Glacier Lagoon. Je vervolgt de route naar Flúðir, het mekka van de IJslandse groenteteelt en het hart van de beroemde Golden Circle. Hierdoor is dit de ideale uitvalsbasis om de Golden Circle te ontdekken. Je overnacht 1 nacht in Icelandair Hotel Flúðir. Vervolgens breng je een bezoek aan de hoofdstad van IJsland, Reykjavik. Ga op culinaire ontdekkingstocht samen met een local tijdens de foodtour. Je verblijft 1 nacht in Fosshotel Rauðará. Het zuidelijkste puntje van IJsland wacht op je, Vík. Bekend van de indrukwekkende zwarte stranden van met rotsformaties van lava en basaltblokken. Je slaapt 1 nacht in Hotel Katla dihcbtij het centrum van Vík. De laatste overnachting in het zuiden van IJsland breng je door in Fosshotel Vatnajökull in de geweldige omgeving van het nationale park Vatnajökull. Je verlaat het zuiden en slaapt nog 1 nacht in het oosten in Icelandair Hotel Hérað, vlakbij de haven van Seyðisfjörður. Maak nog een laatste mooie wandeling langs de Lagarfljót rivier of sluit de rondreis relaxt af in de geothermische drijvende Vök Baths. Morgen is het dan echt tijd om weer aan boord te gaan en terug te varen naar Denemarken.  
 

Verzorging
Je verblijft:
 • 2 nachten in een 2-persoons binnenhut aan boord van Smyril Line op basis van logies
 • 2 nachten in Fosshotel Glacier Lagoon op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in Icelandair Hotel Flúðir op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in Fosshotel Rauðará op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in Hotel Katla op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in Fosshotel Vatnajökull op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in Icelandair Hotel Hérað op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten een 2-persoons binnenhut aan boord van Smyril Line op basis van logies


Extra's bij je reis

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Wegenkaart en reisgids (voucher t.w.v. €35 per boeking)

Highlights

 • Imposante fjorden van Oost-IJsland
 • Vatnajökull National Park
 • Jökulsárlón gletsjermeer
 • Sprookjesachtige watervallen
 • Culinaire ontdekkingstocht
 • Skaftafell National Park
 • Zwarte lavastranden
 • Stedentrip Reykjavík
 • Culinaire foodtour
 • Bijzondere overtocht van Hirtshals naar Seyðisfjörður via de Faeröer eilanden
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Eigen auto
 • 12 dagen
 • Logies en ontbijt
 • juni - augustus
 • Incl. ferry overtocht met verblijf in binnenhut
eline-d-ijsland

Eline van Dam

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf aan boord van Smyril Line

Verblijf in Fosshotel Glacier Lagoon

Verblijf in Icelandair Hotel Fluðir

Verblijf in Fosshotel Rauðará

Verblijf in Hotel Katla

Verblijf in Fosshotel Vatnajökull

Verblijf in Icelandair Hótel Herað

Een ervaring om nooit te vergeten

Gletsjers, watervallen en geisers in Zuid-IJsland

Bekijk snel het overzicht van de IJsland rondreis die je van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder ben je in IJsland vrij om zelf je dagen in te delen.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Aan boord van Smyril Line

Welkom in Denemarken! Vandaag is het zover, je stapt aan boord op het schip M/S Nörrona van Smy...

Welkom in Denemarken! Vandaag is het zover, je stapt aan boord op het schip M/S Nörrona van Smyril Line. Over de Noord-Atlantische Oceaan vaar je richting IJsland. Onderweg geniet je van alle faciliteiten aan boord. Je kunt terecht in een van de restaurants voor een lekker diner en daarna kijk je een film in de bioscoop. Overnachting in een 2-persoonsbinnenhut aan boord van Smyril Line.
Rijafstand Utrecht – Hirtshals: ca. 945 km | ca. 9 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Dag op zee

Goedemorgen! Je staat op met fantastisch uitzicht over de uitgestrekte oceaan. Ben jij vandaag de ee...

Goedemorgen! Je staat op met fantastisch uitzicht over de uitgestrekte oceaan. Ben jij vandaag de eerste die een walvis spot? Begin met een duik in het zwembad of ga relaxen in de hot tub. Je hoeft je aan boord niet te vervelen! Aan het einde van de middag kom je aan in de haven van de Thórshavn op de Faeröer Eilanden. Hier wordt een korte tussenstop gemaakt, zodat hier mensen kunnen uit- en instappen. Vervolgens zet je koers naar IJsland. Wil je de Faeröer eilanden ook ontdekken? Kies dan voor een reisuitbreiding op de Faeröer Eilanden van drie nachten. Overnachting in een 2-persoonsbinnenhut aan boord van Smyril Line.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Welkom in IJsland

De fjorden komen in zicht! Vroeg in de ochtend word je verwelkomd door de imposante IJslandse fjorde...

De fjorden komen in zicht! Vroeg in de ochtend word je verwelkomd door de imposante IJslandse fjorden. Je komt aan in de haven van Seyðisfjörður in het oosten van IJsland. Vanuit hier start de rondreis naar Zuid-IJsland. Je rijdt via ruige bergpieken langs de kust in zuidelijke richting naar het Skaftafell National Park en het Jökulsárlón ijsmeer. Twee van de meest spectaculaire natuurlijke attracties van IJsland; een paradijs voor wandelaars. Overnachting in Fosshotel Glacier Lagoon.
Rijafstand Seyðisfjörður – Öræfi: ca. 380 km | ca. 5 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Skaftafell National Park en het Jökulsárlón ijsmeer

Vandaag heb je de hele dag de tijd om Skaftafell National Park en het Jökulsárlón...

Vandaag heb je de hele dag de tijd om Skaftafell National Park en het Jökulsárlón ijsmeer te ontdekken. Ga je kajakken op het ijsmeer of scheur je met sneeuwscooters over de gletsjer? Het is allemaal mogelijk! Ben je een wandelliefhebber? Maak dan een mooie wandeling in het Skaftafell National Park met als hoogtepunt de Svartifoss Waterval. De waterval is omgeven door kolommen van zwart basalt, vandaar zijn naam: Zwarte waterval. Overnachting in Fosshotel Glacier Lagoon.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Op zoek naar watervallen

Na een uitgebreid ontbijt verlaat je deze prachtige omgeving en rijd je richting Flúðir. ...

Na een uitgebreid ontbijt verlaat je deze prachtige omgeving en rijd je richting Flúðir. Onderweg kom je langs twee indrukwekkende watervallen: Skogafoss en Seljalandsfoss. De watervallen storten allebei over de voormalige kustlijn van IJsland naar beneden en ze zijn beiden ongeveer zestig meter hoog. De Seljalandsfoss is een van de spectaculairste watervallen van IJsland. Je kunt namelijk achter deze waterval langs lopen! Een onvergetelijke ervaring. Overnachting in Icelandair Hotel Flúðir.
Rijafstand Öræfi – Flúðir: ca.  310 km | ca.  4 uur (zonder tussenstops bij watervallen)
 
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Golden Circle

Je wordt wakker in het hart van de Golden Circle. Tijd om alle highlights te bezoeken! Je komt langs...

Je wordt wakker in het hart van de Golden Circle. Tijd om alle highlights te bezoeken! Je komt langs Gullfoss, een waterval die langs rotsachtige muren en diepe ravijnen 32 meter water naar beneden stort. Je kunt zowel bovenaan als ergens in het midden, vanaf een rotsplateau, de waterval bewonderen. Vervolgens kom je uit bij Strokkur: een geiser die elke acht tot tien minuten hete stoom en water tot dertig meter de lucht in spuit. Tot slot bereik je het National Park Thingvellir. Hier drijven de twee tektonische platen van Noord-Amerika en Europa uit elkaar. De afstand tussen de beide platen zorgt voor een diepe kloof, de Silfra kloof. Na deze rond tour eindig je in de hoofdstad Reykjavik. Overnachting in Fosshotel Rauðará
Rijafstand Flúðir – Reykjavik: ca. 150 km | ca. 2,5 uur (via Golden Circle, zonder tussenstops)
Rijafstand Flúðir – Reykjavik: ca. 105 km | ca. 1,5 uur (rechtstreeks)

 
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Stadswandeling en zwarte stranden

Reykjavik ligt aan je voeten! Ontbijt lekker in het hotel en trek erop uit voor een stadswandeling. ...

Reykjavik ligt aan je voeten! Ontbijt lekker in het hotel en trek erop uit voor een stadswandeling. Snuif de cultuur op in een van de musea, koop een lokaal souvenir en maak kennis met de IJslandse keuken. In de middag daal je terug af naar het zuiden, naar het dorpje Vík. Vík staat bekend om zijn zwarte stranden. De zwarte stranden worden omringd door zwarte basaltzuilen, een plaatje dat je echt niet mag missen. Overnachting in Hotel Katla.
Rijafstand Reykjavik – Vík: ca. 185 km | ca. 2,5 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 8 National Park Vatnajökull

Je hebt al heel veel gezien van het spectaculaire Zuid-IJsland, maar er wacht nog een pareltje op je...

Je hebt al heel veel gezien van het spectaculaire Zuid-IJsland, maar er wacht nog een pareltje op je: het National Park Vatnajökull. Dit Nationale Park strekt van de zuidkust naar het noorden en is het grootste nationale park van heel Europa. Met een grootte van 15.000 km² neemt het bijna 15% van IJsland in bezit. Maak hier een mooie hike. Overnachting in Fosshotel Vatnajökull.
Rijafstand Vík – Höfn: ca. 260 km | ca. 3,5 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 9 Terug naar het oosten

Dit is je laatste volledige dag in IJsland. Trek je er nogmaals op uit in het National park Vatnaj&o...

Dit is je laatste volledige dag in IJsland. Trek je er nogmaals op uit in het National park Vatnajökull of vertrek meteen richting het oosten, waar je de laatste nacht verblijft. Maak nog een mooie wandeling langs de Lagarfljót rivier, bezoek de Fardagafoss waterval en sluit de rondreis relaxt af in de drijvende geothermische Vök Baths. Overnachting in Icelandair Hotel Hérað.
Rijafstand Höfn - Egilsstaðir: ca. 260 km | ca. 3,5 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 10 Afscheid nemen van IJsland

Geniet nog één keer van een IJslands ontbijt en rijd naar de haven van Seyðisfj&ou...

Geniet nog één keer van een IJslands ontbijt en rijd naar de haven van Seyðisfjörður. Hier stap je weer aan boord van de M/S Nörrona. Al varend neem je afscheid van IJsland en beland je weer op de uitgestrekte Noord-Atlantische Oceaan en zet je koers richting de Faeröer Eilanden. Ondertussen ken je de faciliteiten aan boord al, wat vond jij het leukst? Dit keer slaap je waarschijnlijk door de tussenstop bij de Faeröer Eilanden heen, deze is namelijk vannacht. Overnachting in een 2-persoonsbinnenhut aan boord van Smyril Line.
Rijafstand Egilsstaðir – Seyðisfjörður: ca. 25 km | ca. 30 min
 
Toon minder

Toon meer

Dag 11 Nagenieten aan boord

Als je wakker wordt, heb je al heel wat kilometers afgelegd over de oceaan, maar de overtocht duurt ...

Als je wakker wordt, heb je al heel wat kilometers afgelegd over de oceaan, maar de overtocht duurt nog een volle dag en nacht. Gelukkig is er aan boord genoeg vermaak en walvissen spotten verveelt nooit! Kijk samen alvast de mooie foto’s terug die je deze reis vastgelegd hebt en geniet na van alle ervaringen die je rijker bent. Overnachting in een 2-persoonsbinnenhut aan boord van Smyril Line.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 12 Bijna thuis

Aan heb begin van de middag zet je weer voet op het vaste land van Denemarken. Gaan jullie Denemarke...

Aan heb begin van de middag zet je weer voet op het vaste land van Denemarken. Gaan jullie Denemarken nog verkennen of rijden jullie terug naar huis? Je familie en vrienden kunnen vast niet wachten om al jullie reisverhalen te horen.
Rijafstand Hirtshals - Utrecht: ca. 945 km | ca. 9 uur
 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Aan boord van Smyril Line
Dag 2 Dag op zee
Dag 3 Welkom in IJsland
Dag 4 Skaftafell National Park en het Jökulsárlón ijsmeer
Dag 5 Op zoek naar watervallen
Dag 6 Golden Circle
Dag 7 Stadswandeling en zwarte stranden
Dag 8 National Park Vatnajökull
Dag 9 Terug naar het oosten
Dag 10 Afscheid nemen van IJsland
Dag 11 Nagenieten aan boord
Dag 12 Bijna thuis
Sluit dag tot dag

Reisuitbreiding

huskysafari

Faeröer Eilanden

Onontdekt en ongerepte eilandenarchipel

Als er één bestemming onontdekt én ongerept is, dan is het wel de eilandengroep Faeröer, bestaande uit in totaal 18 eilanden. De grootste eilanden zijn met bruggen en tunnels met elkaar verbonden en de kwaliteit van de wegen is goed. Pas echter wel op voor de vele schapen rondom de weg! In het ruige landschap zijn veel hoogteverschillen, water, fjorden en steile kliffen. De eilanden zijn compact en je kunt dus veel zien in een korte tijd. Maar om echt de mooiste plekjes te ontdekken kun je het beste wandelend de natuur intrekken. Geniet van de indrukwekkende Múlafossur waterval, kom oog in oog met de opvallende papegaaiduiker en laat je overweldigen door de imposante natuur.
 

De reisuitbreiding in het kort

Als je kiest voor de reisuitbreiding naar de Faeröer Eilanden vertrek je op zaterdag in plaats van dinsdag. Na de comfortabele ferry overtocht vanuit Hirtshals kom je 's avonds om 22.30 uur aan wal in de haven van Tórshavn, de hoofdstad van de Faeröer Eilanden. Welkom op deze unieke bestemming waar op elk eiland weer een nieuw, prachtig uitzicht op je staat te wachten! Binnen 10 minuten rijd je naar het Hilton Garden Inn Faroe Islands voor je eerste overnachting. Na het uitgebreide ontbijt de volgende dag ben je klaar om deze unieke bestemming te gaan verkennen. De komende 2 nachten verblijf je op het eiland Eysturoy, in een eenvoudig maar gezellig guesthouse in het piepkleine kustdorpje Gjógv. Letterlijk betekent dit ‘kloof’, vernoemd naar de 200 meter lange kloof die naast het dorp naar de zee loopt. Je bent hier omringd door de imposante en ruige natuur. Op de laatste dag vertrekt de ferry pas weer om 18.00 uur vanuit Tórshavn naar IJsland dus je hebt alle tijd om ook die dag nog volop te genieten van deze bijzondere eilandengroep.
 

Hoogtepunten

 • Historisch en bruisend Tórshavn
 • Pittoresk Gjógv
 • Beklimmen Slættaratindur, hoogste berg van de Faeröer Eilanden
 • Múlafossur waterval
 • Het fotogenieke plaatsje Saksun
 • Papegaaiduikers bij de Vestmanna kliffen
 • Wandelen naar de vuurtoren van Kallur
 • Indrukwekkende uitzichten vanaf Sørvágsvatn, het grootste meer van Faeröer


Verblijf

Je verblijft:

 • 1 nacht in Hilton Garden Inn Faroe Islands in Tórshavn op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in Gjáargarður Guesthouse in Gjógv op basis van logies & ontbijt


Hilton Garden Inn Faroe Islands

Sfeer
Dit gloednieuwe, moderne 4-sterren hotel biedt een zeer comfortabel verblijf. Het moderne gebouw, met graszoden op het dak, heeft in totaal 130 kamers.


Ligging
Aan de rand van Tórshavn, op ca. 20 minuten lopen van de haven en de bezienswaardige domkerk. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Door de ligging op een heuvel is er een mooi uitzicht op de omgeving.

Faciliteiten
Het Hilton Garden Inn Faroe Islands is een nieuwgebouwd hotel. Het beschikt over een receptie, lounge, bar, restaurant met lokale producten en een fitnesscentrum. De moderne, ruime kamers beschikken een 2-persoonsbed of twee 1-persoonsbedden, koffie- en theefaciliteiten, een kluisje, bureau en zithoekje. Badkamer met bad/douche en toilet en een föhn. Gratis WiFi is beschikbaar.


Gjáargarður Guesthouse

Sfeer
Dit charmante en milieuvriendelijke guesthouse, omgeven door prachtig natuurlandschap, is gelegen op het eiland Eysturoy, het op een na grootste Faeröer-eiland.

Ligging
Gjáargarður Guesthouse is gelegen in het pittoreske kustdorpje Gjógv. Je bent hier omgeven tussen de imposante natuur. Highlights in de omgeving zijn de haven van Gjógv, Slættaratindu de hoogste berg van de Faeröer Eilanden en de vallei van Ambadalur. Het Eiland Eysturoy ligt op ca. 1 uur rijden van de hoofdstad Tórshavn.

Faciliteiten
Het guesthouse beschikt over een gemoedelijk restaurant voor ontbijt, lunch en diner. Ter ontspanning is er een tv-kamer alsook een tafeltennistafel. Er is gratis WiFi en gratis parkeergelegenheid. Je verblijft in de superior kamer met een 2-persoonsbed of twee 1-persoonsbedden, televisie en waterkoker. Eigen badkamer met douche en toilet.


Inbegrepen

 • 1 nacht in Hilton Garden Inn Faroe Islands in een 2-persoons kamer met douche en toilet, op basis van logies en ontbijt
 • 2 nachten in Gjáargarður Guesthouse in een 2-persoons superior kamer met douche en toilet, op basis van logies en ontbijt
 • Gratis parkeergelegenheid bij beide hotels


De tarieven vind je op de tarievenpagina.

 • reisuitbreiding-faroer-eilanden-hilton
 • reisuitbreiding-faroer-eilanden-hilton-bed
 • reisuitbreiding-faroer-eilanden-hilton-restaurant
 • reisuitbreiding-gjaargardur-hotel
 • reisuitbreiding-faroer-eilanden-gjaargardur-bed2
 • reisuitbreiding-faroer-eilanden-gjaargardur-bed
 • reisuitbreiding-faroer-eilanden-gjaargardur-badkamer
 • reisuitbreiding-faroer-eilanden-gjaargardur-bungalows
 • Faeroer-Eilanden-reisuitbreiding

Excursies

Maak de rondreis IJsland compleet met een aantal onvergetelijke excursies
In IJsland kun je van alles ondernemen en het kan niet anders of je wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten en excursies voor je geselecteerd.

excursies-vatnajokull-zomer

Excursies Vatnajökull

ijsland-sneeuwscootersafari-gletsjer-vatnajokull

Sneeuwscootersafari op de gletsjer Vatnajökull

Opgehaald door een gids met jeep rijd je richting de gletsjers waar je vervolgens op de sneeuwscooter stapt. Ervaar het avontuur op Europa’s grootste gletsjer: de Vatnajökull. Geniet tijdens de sneeuwscootertocht van dit adembenemende uitzicht. Je ontvangt voor deze sneeuwscootertocht ter plekke een overall, laarzen, helm, handschoenen en muts.

 • Prijs: €154 per persoon | €77 per kind t/m 11 jaar |1-persoonstoeslag €63
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Inclusief gletsjer- en veiligheidsuitrusting
ijsland-kajakken-jokulsarlon-gletsjer-lagune

Kajakken in de Jökulsárlón gletsjer lagune

Peddel door één van de mooiste natuurverschijnselen van IJsland: de Jökulsárlón gletsjer lagune. Tijdens deze bijzondere ervaring heb je uitzicht op de ijskap en een enorme ijskoepel die er bovenuit steekt. Je peddelt tussen de drijvende ijsbergen en aanschouwt de dieren in hun natuurlijke habitat. Een kajak, drysuit, peddel, veiligheidsvest, schoenen en handschoenen zijn tijdens deze excursie inbegrepen.

 • Prijs: €87,50 per persoon
 • Duur: ca. 1,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Geschikt vanaf 14 jaar, 1-persoonskajak vanaf 17 jaar
ijsland-gletsjer-kajak-avontuur-vatnajokull

Gletsjer kajak avontuur in Vatnajökull National Park

Gletsjer kajakken is dé manier om de prachtige natuur van het Vatnajökull Nationaal Park te ontdekken. Ga buiten de gebaande paden tijdens een korte wandeling over de gletsjer en geniet van het panoramische uitzicht op de bergen en gletsjers. De weerspiegeling in het water van de Heinaberg lagune maakt deze excursie een onvergetelijke ervaring. Tijdens deze excursie zijn een Kajak, peddel, drysuit, veiligheidsvest, schoenen, handschoenen en de transfers (15 min) naar de lagune inbegrepen.

 • Prijs: € 119 per persoon
 • Duur: ca. 3,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Geschikt vanaf 14 jaar, 1 persoonskajak vanaf 17 jaar
jokulsarlon-gletsjer-boottocht

Beleef de IJslandse gletsjers van dichtbij

Stap aan boord van de snelle Zodiac boot en vaar zo langs de IJslandse Jökulsárlón gletsjer. Ervaar het wonderbaarlijke ijs en helderblauwe water van dicht bij. Een unieke tocht die met grotere boten niet mogelijk is. De perfecte tocht voor de échte onderzoeker!

 • Prijs: €77 per persoon | €40,60 per kind 10 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 1 uur
 • NB: voor de zodiac boottocht moeten kinderen minstens 130 cm lang zijn of 10 jaar oud
jokulsarlon-amfibie-boottocht

De IJslandse gletsjers bewonderen per boot

Op deze Amphibian boot krijg je de kans het 1000 jaar oude ijs te bewonderen. De Engelstalige gids zal je vol enthousiasme vertellen over de geologie van het meer en de gletsjers. En met een beetje geluk spot je ook nog eens een aantal zeehonden die zich in het gletsjer meer vermaken.

 • Prijs: € 42 per persoon | € 21 per kind 9 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 30 - 40 minuten
egilsstadir-zomer-excursies

Excursies Egilsstaðir

egilsstadir-entree-vok-baths

Entree Vök Baths

Verwen jezelf met een bezoek aan Vök Baths. Vanuit de drijvende geothermische baden geniet je van het uitzicht over het Urriðavatn meer en ga je volledig op in de omgeving. Het warme water in Vök komt uit de hete bronnen die diep onder het meer gelegen zijn. Het bronwater is zo schoon dat je het zelfs kunt drinken! Een drankje van dit bronwater met lokale kruiden is bij de entree inbegrepen.

 • Prijs: € 48,50 per persoon | € 21,70 per kind 6 t/m 16 jaar | € 31,30 per persoon 65+ | Gratis voor kinderen onder 6 jaar
 • Duur: ca. 1,5 uur
 • NB: handdoek is inbegrepen
excursies-reykjavik-zomer

Excursies Reykjavík

reykjavik-the-food-walk

The Food walk Reykjavík

Ben je een liefhebber van nieuwe gerechten uitproberen en ben je benieuwd naar de IJslandse keuken? Bewaar dan je honger en nieuwsgierigheid voor een food tour door de stad van Reykjavík. Tijdens de wandeling kom je langs 5 tot 6 lokale restaurants, die je zelf niet gemakkelijk zou vinden tijdens een bezoek aan de stad. Leer op een unieke manier de lokale keuken en geschiedenis van IJsland kennen!

 • Prijs: € 97,50 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • NB: Inclusief gids, bezoek aan 5-6 restaurants en proeven van 10 verschillende keukens
sky-lagoon-reykjavik

Bezoek aan Sky Lagoon

Voel je als herboren na een bezoek aan de warme geothermische wateren van het Sky Lagoon in Reykjavík. Sky Lagoon is geïnspireerd op de IJslandse cultuur en natuur en dit zie je overal om je heen terug. Ervaar de traditionele IJslandse manier van leven en ontspan terwijl je geniet van het oneindige uitzicht over de Noord Atlantische Oceaan. Bij de entree is het zogenoemde 7-staps ritueel inbegrepen. Neem een duik in het warme bad, daarna in het ijskoude gletsjer bad. Stap de sauna in en loop daarna door de koude mist ruimte. Scrub je lichaam, komt tot rust in een ruimte met warme stoom en sluit af met een douche.

 • Prijs: € 59,50 per persoon | € 29,80 per kind 12 t/m 14 jaar
 • Duur: Dag entree
 • NB: Inclusief dag entree, handdoek & 7-staps ritueel. Minimale leeftijd van 12 jaar oud.
myrdalsjokull-excursies-zomer

Excursies Mýrdalsjökull

ijsland-atv-quad-bike-safari

ATV Quad bike safari

Samen rijd je met een ervaren gids richting het zwarte strand met de ATV. Onderweg doorkruis je kleine riviertjes en geniet je van het bijzondere IJslandse landschap. Aangekomen bij het zwarte strand rijd je langs de kustlijn en kijk je uit over het geweldige en unieke landschap dat gevormd is door de Katla Vulkaan die nu onder de ijskap van Mýrdalsjökull ligt.

 • Prijs: € 105 per persoon | € 73,60 per kind 8 t/m 16 jaar | 1-persoonstoeslag ATV Quad € 49
 • Duur: ca. 1 uur
 • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
 • NB: Minimum leeftijd bestuurder 17 jaar + geldig rijbewijs | Minimum leeftijd passagier 8 jaar
ijsland-atv-safari-zwarte-stranden-vliegtuigwrak

ATV safari naar zwarte stranden en vliegtuigwrak

Je maakt per ATV samen met de gids koers naar de zwarte lava stranden die afstammen van de Katla vulkaan. Vanaf het strand heb je een geweldig uitzicht over de Mýrdalsjökull gletsjer. Op het strand kom je op het meest zuidelijkste puntje van IJsland, het schiereiland Dyrhólaey. Vanuit hier rijd je door naar het vliegtuigwrak en via de Jökulsá rivier naar de top van de berg.

 • Prijs: € 140 per persoon | € 98 per kind 8 t/m 16 jaar | 1-persoonstoeslag ATV Quad € 49,10
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
 • NB: Minimum leeftijd bestuurder 17 jaar + geldig rijbewijs | Minimum leeftijd passagier 8 jaar

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Dwars door het binnenland
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 3.395 p.p.

  4x4 Extreme wereld van watervallen fly & drive

  4x4-extreme-wereld-watervallen-flydrive-thumb
 • Complete rondreis met eigen auto
  19 dagen, rondreis met eigen auto

  Grand Tour IJsland

  grand-tour-ijsland-header-thumb
 • Relaxte rondreis
  15 dagen, fly & drive

  IJsland compleet fly & drive

  ijsland-compleet-flydrive-thumb
 • Het ongebaande noorden en oosten
  12 dagen, eigen auto

  Noord-IJsland puur natuur

  ijsland-puur-natuur-eigen-auto-thumb