Minicamper Express Noord-Noorwegen en Lapland

Heb je zin om het Pure Noorden op een avontuurlijke manier te ontdekken? Kies dan voor de kampeerauto. Dit vervoersmiddel is in een razendsnel tempo Scandinavië aan het veroveren. De huurauto kan je ombouwen tot een kleine kampeerauto, waardoor je de flexibiliteit hebt van een auto en de gemakken van een camper. Doordat de kampeerauto klein is van formaat kan je gemakkelijk alle prachtige onontdekte plekken van het noorden verkennen. 

De 8-daagse Noord-Scandinavië reis in het kort
In de ochtend vlieg je met een rechtstreekse vlucht Rovaniemi, gelegen in het noorden van Fins Lapland. Op de luchthaven haal je de auto op bij de verhuur. De auto is voorzien van het camperpakket inclusief tweepersoons koudschuimmatras, uitneembare koelkast en keukentje met wasbak en tweepits kookstel. Met deze kampeerauto ben je zo vrij als een vogel en kan je zelf een eigen route bepalen. Je gaat zelf op zoek naar idyllische overnachtingsplaatsen, want je mag overal kamperen met het allemansrecht dat geldt in geheel Scandinavië.

Verzorging
Je verblijft:

 • 7 nachten in een kampeerauto op basis van logies

Extra's bij je reis

 

 

Campings
Als je een camper/kampeerreis bij Voigt Travel boekt dan is het verblijf op een camping niet bij de prijs inbegrepen. Lees meer over het allemansrecht in Noord-Scandinavië.

Highlights

 • Geniet van het allemansrecht
 • Afgelegen plekken bezoeken
 • Middernachtzon of noorderlicht
 • Via de bossen over de toendra naar de fjorden
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Fly & drive
 • 8 dagen
 • Logies
 • Juni - september
 • Incl. rechtstreekse vluchten en camperhuur
annemarie-p-noord-europa

Annemarie Peeters

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in minicamper/kampeerauto

Een ervaring om nooit te vergeten

Minicamper Express Noord-Noorwegen en Lapland

Je hebt volstrekt de vrijheid tot het uitstippelen van een eigen route tijdens de campervakantie. Om je bij het oriënteren te helpen hebben we een 8-daagse route voor je uitgestippeld waarbij je een groot aantal hoogtepunten van Noord-Scandinavië beleeft. Daarnaast krijgt je van ons gratis de wegenkaart van Scandinavië, de Wereldwijzer reisgids Noord-Scandinavië en wandeltips in Noord-Scandinavië.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in het Pure Noorden

In de ochtend vertrek je met een vlucht naar de poolcirkel in Finland, Rovaniemi. De kampeerauto sta...

In de ochtend vertrek je met een vlucht naar de poolcirkel in Finland, Rovaniemi. De kampeerauto staat voor je klaar bij de autoverhuur. Check voor vertrek of de gehele camperbox compleet is, voordat je op pad gaat. Doordat je alle vrijheid hebt met de eigen kampeerauto, kan je een eigen route bepalen.  Een mooie start voor de eerste dag is om in de richting van National Park Pallas-Yllästunturi te reizen. Onderweg kom je misschien al de eerste rendieren tegen op de weg, deze prachtige dieren lopen in het wild rond. Zie je een mooie overnachtingsplek, zet de kampeerauto dan neer en geniet van het uitzicht. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een overnachting op de camping.
Rijafstand Rovaniemi – National Park Pallas-Yllästunturi: ca. 220 km | ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Naar het drielandenpunt

Na het eerste ontbijt in Lapland reis je richting Kilpisjärvi. Het is een prachtige route waar ...

Na het eerste ontbijt in Lapland reis je richting Kilpisjärvi. Het is een prachtige route waar je genoeg tijd voor uit moet trekken. Onderweg zie je het landschap veranderen van bossen naar uitgestrekte vlaktes. Kilpisjärvi is een prachtige locatie om te wandelen. Neem vanaf het bezoekerscentrum de boot om de oversteek te maken over het meer Kilpisjärvi. Vanaf daar is het 3 kilometer wandelen naar het 3-landenpunt (Finland, Zweden en Noorwegen). Op de terugweg kan weer de boot nemen, of als je nog niet genoeg gewandeld hebt, kan je ook teruglopen naar het bezoekerscentrum. 
Rijafstand National Park Pallas-Yllästunturi – Kilpisjärvi: ca. 215 km | ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Ontdek de fjorden van Noorwegen

Heerlijk wakker worden met de uitgestrekte vlaktes om je heen. Steek de grens over richting Noorwege...

Heerlijk wakker worden met de uitgestrekte vlaktes om je heen. Steek de grens over richting Noorwegen. Alweer een prachtige tocht staat op het programma. Het landschap veranderd hoe dichter je bij de zee aankomt. Je geniet van het uitzicht op de Lyngen Alps. Overnachten kan in de buurt van Alta. Kies hier voor een camping of rij dieper de wildernis in richting de plaats Gargia, kies daar de onverharde weg om te overnachten op de prachtige hoogvlaktes van Sautso Canyon. In Alta kan je het World Heritage Rock Art Museum bezoeken met onder andere 7000 jaar oude rotstekeningen die op de Werelderfgoedlijst staan.
Rijafstand Kilpisjärvi - Alta: ca. 300 km | ca. 4,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 De Noordkaap!

Een bekende highlight staat vandaag gepland, een bezoek aan de Noordkaap. Ga op de foto met het symb...

Een bekende highlight staat vandaag gepland, een bezoek aan de Noordkaap. Ga op de foto met het symbool, maar loop ook zeker verder rond, want deze plaats heeft nog veel meer te bieden. Geniet van de kliffen van meer dan 300 meter hoogte en tuur in de verte over de eindeloze zee.
Rijafstand Alta - Noordkaap: ca. 235 km | ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Op zoek naar de papegaaiduikers

De regio rondom de Noordkaap staat bekend om de papegaaiduikers. Kies voor een boottour vanuit Gjesv...

De regio rondom de Noordkaap staat bekend om de papegaaiduikers. Kies voor een boottour vanuit Gjesvaer naar de grootste vogelbroedplaats van Noorwegen, Gjesvaerstappan. Dit eiland heeft circa 2,3 miljoen vogels, wat je nog lang zal bijblijven. Je hebt de kans om onder andere  papegaaiduikers, arenden, jan van genten en aalscholvers te zien. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Terug naar Finland

Vandaag verlaat je helaas al Noorwegen. Vast dat je nog eens dit mooie land wilt bezoeken. Via de be...

Vandaag verlaat je helaas al Noorwegen. Vast dat je nog eens dit mooie land wilt bezoeken. Via de bekende Sami plaats Karasjok reis je de grens over naar Finland. Maak in deze plaats een stop om het beroemde Sapmi Park te bezoeken. Hier leer je alles over het leven van de Sami, de rendierhouders van Lapland. Overnacht deze nacht in de buurt van het Inarimeer. Heb je nog niet genoeg van de Sami, kan je ook nog het museum Sami Siida bezoeken. 
Rijafstand Noordkaap – Inari: ca. 390 km | ca. 6 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Bezoek de amethistmijn

Kies deze ochtend voor een boottocht over het Inarimeer of ga alvast op pad naar de laatste overnach...

Kies deze ochtend voor een boottocht over het Inarimeer of ga alvast op pad naar de laatste overnachtingsplaats Luosto. Vanuit Luosto kan je een wandeling maken naar de amethistmijn. Geniet eerst van een lekkernij in het café voordat je met de gids op pad gaat om uw eigen amethiststeen op te graven.
Rijafstand Inari – Luosto: ca. 240 km | ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas komt er aan deze mooie vakantie een einde. Na het ontbijt rijd je naar Rovaniemi waar je nog ...

Helaas komt er aan deze mooie vakantie een einde. Na het ontbijt rijd je naar Rovaniemi waar je nog even snel een blik kunt werpen in Santa Claus Village. Hierna levert je de kampeerauto in en stap je op de vlucht naar Rotterdam The Hague Airport. Een reis om nooit te vergeten!
Rijafstand Luosto – luchthaven Rovaniemi: ca. 115 km | ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in het Pure Noorden
Dag 2 Naar het drielandenpunt
Dag 3 Ontdek de fjorden van Noorwegen
Dag 4 De Noordkaap!
Dag 5 Op zoek naar de papegaaiduikers
Dag 6 Terug naar Finland
Dag 7 Bezoek de amethistmijn
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,7
2890 reviews

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Individuele ontdekkingsreis
  15 dagen, camperreis, v.a. € 2.695 p.p.

  Camper Avontuur IJsland

  Camper Avontuur IJsland
 • Korte camperreis
  8 dagen, camperreis, v.a. € 1.595 p.p.

  Camper Express Noordkaap en Lapland

  Camper Express Noordkaap en Lapland