Beste reistijd Zweden
Beste reistijd Zweden Wat is de beste reistijd voor een vakantie Zweden?

Beste reistijd Zweden

Tijd voor een avontuurlijke reis naar Zweden! Het land van uitgestrekte bossen en kristalheldere meren is het hele jaar door een bestemming die je moet ervaren. Zweden is aantrekkelijk voor families met kinderen, koppels en individuele reizigers. Reizen naar Zweeds Lapland in het bijzonder is zeker weggelegd voor avonturiers en perfect te combineren met een bezoek aan Fins Lapland of Noord-Noorwegen. Van trektochten door de Zweedse natuur tot het verkennen van steden als Stockholm, Kiruna of Malmö, Zweden is een land voor iedereen. Welk seizoen je ook kiest om naar dit Scandinavische land te reizen, elk seizoen zal je verrassen. Op deze pagina vertellen we je meer over de beste reistijd naar Zweden.

De beste reistijd voor een vakantie in Zweden

De beste reistijd voor Zweden is juni t/m september. In het noorden is het in deze periode gemiddeld 18ºC. Als je hoger de bergen in gaat, moet je rekenen op temperaturen rond de 15ºC. Van begin juni t/m halverwege augustus kun je genieten van de middernachtzon. Tot halverwege juli gaat de zon zelfs helemaal niet onder. De dieren, zoals de rendieren, elanden, beren, wolven en lynxen in het bos, leven ook op. Hierdoor is de kans om één van deze wilde dieren te zien groot. Vanaf begin september begint het weer donkerder te worden. In deze maand heb je daardoor de kans om het noorderlicht te zien.

Het zuiden van Zweden kent stralende zomers, met temperaturen variërend van 20ºC tot 25ºC. In juli hebben de Zweden zelf ook vakantie. Daarom kan het in deze periode op sommige plekken erg druk zijn. In het noorden kun je daarentegen het hele jaar door genieten van de rust en ruimte. Je zult in Zweeds Lapland in juli en augustus hooguit wat meer tegenliggend verkeer tegenkomen. Daarnaast moet je op de bekendere plekken, en in de bekendere plaatsen zoals Kiruna, rekenen op iets meer drukte dan in de andere maanden. De beste reistijd voor Zweden is daarom juni en september.

Wil je Zweden ontdekken? Bekijk al onze groepsreizen en individuele rondreizen.

beste reistijd zweden 

In het voorjaar naar Zweden

Het voorjaar in Zweden, dat loopt van maart t/m mei, is een tijd van ontwaken. De natuur begint te bloeien, en de dagen worden langer, waardoor je meer tijd hebt om het prachtige landschap te verkennen. De temperaturen kunnen nog fris zijn, maar met de juiste kleding kun je genieten van activiteiten zoals wandelen, fietsen en het bewonderen van de bloeiende natuur. Vergeet niet om de bloei van de kersenbloesems in Stockholm te ervaren, een prachtige plaatje dat je niet mag missen!

beste reistijd Zweden lente 

In de zomer naar Zweden

De zomermaanden, van juni t/m augustus, zijn de piektijd voor toerisme in Zweden, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. De dagen zijn lang en licht, met de beroemde "witte nachten" in het noorden van het land, waar de zon nooit helemaal ondergaat. Dit is de perfecte tijd om te genieten van activiteiten zoals kajakken op de meren, het verkennen van de archipels, en het vieren van traditionele midzomerfestivals. De stranden langs de kust komen tot leven, en de steden bruisen van energie met festivals en evenementen.

beste reistijd Zweden herfst 

In de herfst naar Zweden

Wanneer de bladeren beginnen te verkleuren en een gouden gloed over het landschap verspreiden, komt Zweden tot leven in de herfst. Van september t/m november kun je genieten van rustigere toeristische attracties en herfstlandschappen tijdens wandelingen door de bossen. Het is ook het seizoen van bessenplukken en het proeven van traditionele gerechten met lokale ingrediënten, zoals wilde paddenstoelen en veenbessen. Vergeet niet om de magische noorderlicht te jagen in het noordelijke deel van het land.

beste reistijd Zweden herfst 

In de winter naar Zweden

Terwijl de temperaturen dalen en de sneeuw valt, wordt Zweden omgetoverd tot een winterwonderland. Van december t/m februari kun je genieten van klassieke winteractiviteiten zoals skiën, snowboarden en sleeën in de uitgestrekte skigebieden. Maar de winter in Zweden is meer dan alleen wintersport. Het is ook de tijd om te genieten van gezellige momenten bij het haardvuur, het proeven van warme glögg (glühwein) en het bewonderen van de kerstmarkten. Vergeet niet om de kans te grijpen om het noorderlicht te zien dansen aan de hemel.

beste reistijd Zweden zomer 

Waar ga jij voor?

  • Paklijst Zweden paklijst Zweden
  • Alles over Zweeds-Lapland hoogtepunten Zweeds Lapland
  • Kiruna in de zomer Kiruna Zweden

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel