Actiefweek Zweeds Lapland

Voigt Travel helpt je graag om deze droomreis naar Scandinavië te maken. Benieuwd naar de actuele reismogelijkheden voor deze reis? Lees hier verder. 

Verblijf een week lang in een eco-lodge midden in de natuur van Zweeds Lapland. Tijdens deze actieve week is aan alles gedacht, zo zijn de maaltijden verzorgd en breng je veel tijd door in de buitenlucht. Zo ga je kanoen over de rivier Umeålven, mountainbiken door het bos en zelfs je eigen vlot bouwen en daarmee varen!

De 8-daagse Lapland reis in het kort
Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je vanaf Rotterdam The Hague Airport naar Skellefteå, Zweeds Lapland. Per transfer wordt je naar Granö Beckasin gebracht, een fijne eco-lodge gelegen aan de snelstromende rivier Umeålven en aan de rand van het bos. Het is er heerlijk vertoeven. Tijdens deze week doe je een ‘triatlon’, een 3-daags avontuur waarbij je 2 nachten in wildernishutten in het bos overnacht. Je verplaatst je op eigen gelegenheid per kano, te voet en per mountainbike. Je brengt de dagen door in de natuur en op eigen tempo, precies zoals de Zweden dit ook graag doen. Deze week bouw je ook je eigen vlot van boomstammen en om deze vervolgens ook zelf te gaan testen. Met je zelf gebouwde vlot vaar je met de stroom mee over de rivier en je kunt dit avontuur optioneel uitbreiden naar een 2-daags vlot avontuur waarbij je in een tent op een eiland in de rivier overnacht. Een echte aanrader! Er is ook voldoende ruimte voor eigen invulling. Wij beloven je dat je weer helemaal herladen terugkeert in Nederland! 

Verzorging
Je verblijft:

 • 5 nachten in Granö Beckasin op basis van halfpension
 • 2 nachten in wildernishutten op basis van volpension


Extra’s bij je reis

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Wegenkaart en reisgids (voucher t.w.v. €35 per boeking)
 • Gratis maximaal 20 kg ruimbagage per persoon

Highlights

 • Ongerepte natuur
 • Verblijf in een eco lodge
 • Wandelen
 • Mountainbiken
 • Kanoën
 • Vlot bouwen en varen
 • Volpension
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Juni - augustus
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies
kimberley-j-ware-zuiden

Kimberley Jekel

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Granö Beckasin

Verblijf in een wildernishut in Granö

Een ervaring om nooit te vergeten

Actiefweek Zweeds Lapland

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die je van dag-tot-dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder ben je in Noord-Europa vrij om de dagen zelf in te delen.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Zweeds Lapland!

Vandaag vlieg je met een rechtstreekse vlucht van Transavia vanaf Rotterdam The Hague airport naar S...

Vandaag vlieg je met een rechtstreekse vlucht van Transavia vanaf Rotterdam The Hague airport naar Skellefteå, in Zweeds Lapland. Nadat je je bagage hebt opgehaald staat de transfer voor je klaar om je naar Granö te brengen. Eenmaal aangekomen in de lodge ontmoet je na het inchecken de gids om de hele week door te nemen en om voorbereidingen te treffen. Er staat je een avontuurlijke week te wachten! Diner en overnachting in Granö Beckasin.
Transfer: Skellefteå-Granö: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Over het water per kano

God morgon – goedemorgen! De vogeltjes fluiten, je wordt wakker in een bosrijke omgeving. Na h...

God morgon – goedemorgen! De vogeltjes fluiten, je wordt wakker in een bosrijke omgeving. Na het ontbijt pak je je rugzak in voor de komende 3 dagen en gaat jouw avontuur in de Lapse wildernis van start. Na een korte instructie vaar je zelfstandig per kano (8 km) over de rivier Umeålven om uiteindelijk uit te komen bij de wildernishut, jouw slaapplaats voor vannacht. De hut ligt in het bos en vanaf de kampvuurplaats buiten kijk je uit over de rivier. Voor de lunch en diner is gezorgd. Overnachting in de wildernishut. Toon minder

Toon meer

Dag 3 Wandeling door het bos

Na een heerlijke nacht in het stille bos staat het ontbijt al voor je klaar. Vandaag staat er een pr...

Na een heerlijke nacht in het stille bos staat het ontbijt al voor je klaar. Vandaag staat er een prachtige wandeling van 7 km op het programma. Je wandelt door een bosrijk gebied en onderweg passeer je verschillende landschappen, zoals een reusachtig dennenbos. Je treedt in de voetsporen van de houthakkers rond de 18e eeuw, zij brachten veel tijd door in deze bossen. Je overnacht vanavond een gerestaureerde houthakkershut, gelegen een klein riviertje die zij gebruikte om de boomstammen te verplaatsen. Lunch en diner zijn verzorgd. Overnachting in de wildernishut. Toon minder

Toon meer

Dag 4 Mountainbiken

Na een tweede nacht in de natuur is het tijd om terug te keren naar de bewoonde wereld, per mountain...

Na een tweede nacht in de natuur is het tijd om terug te keren naar de bewoonde wereld, per mountainbike dit keer. De fietsen staan voor je klaar bij de wildernishut. Je fietst 35 km* door de natuur en onderweg kom je langs het meer Korbesjön waar je heerlijk kunt bijkomen op een idyllisch strandje. In de middag keer je terug bij Granö Beckasin, waar in de avond een heerlijk 2-gangen op je te wachten staat.
*Het is eventueel mogelijk om de fietstocht in te korten naar 20 of 8 km.
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Vrije dag

Vandaag kun je zelf invulling geven aan de dag. Kies je ervoor om lekker bij te komen bij de lodge o...

Vandaag kun je zelf invulling geven aan de dag. Kies je ervoor om lekker bij te komen bij de lodge of doe je liever een optionele excursie? Wat dacht je bijvoorbeeld van een elandsafari of een bezoek aan een rendierhouder en zijn rendieren? Vraag de receptie gerust naar de mogelijkheden! Toon minder

Toon meer

Dag 6 Vlot bouwen en varen over de rivier

Vandaag staat er wel een heel bijzondere activiteit op het programma. Na het ontbijt ontmoet je de g...

Vandaag staat er wel een heel bijzondere activiteit op het programma. Na het ontbijt ontmoet je de gids en samen ga je je eigen vlot bouwen van boomstammen! Nadat het vlot af is, moet deze natuurlijk getest worden. Je vaart met de rivier mee op je eigen gebouwde vlot. Tegen de avond kom je aan op het eindpunt en word je terug gebracht naar de lodge voor het diner of je kunt je raft avontuur upgraden en overnachten in een boomtent op het kleine eiland Holmen. In dat geval wordt je avondmaal op het eiland bereidt. Overnachting in Granö Beckasin (of bij de upgrade in een tent op het eiland Holmen). Toon minder

Toon meer

Dag 7 Verder varen of een vrije dag

Heb je gekozen voor een 2-daags vlot avontuur? Dan vervolg je je route na het ontbijt. Vroeg in de m...

Heb je gekozen voor een 2-daags vlot avontuur? Dan vervolg je je route na het ontbijt. Vroeg in de middag kom je aan op de eindbestemming en wordt je terug gebracht naar de lodge om in de middag te ontspannen. Heb je het bij een 1-daags vlot avontuur hebt gelaten? Dan heb je vandaag een vrije dag. Diner en overnachting in Granö Beckasin. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Tot ziens, Zweden!

Vandaag is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van Zweeds Lapland. Na het ontbijt wordt je p...

Vandaag is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van Zweeds Lapland. Na het ontbijt wordt je per transfer naar Skellefteå gebracht en met een koffer vol herinneringen stap in het vliegtuig naar Rotterdam The Hague airport.
Transfer Granö-Skellefteå: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Zweeds Lapland!
Dag 2 Over het water per kano
Dag 3 Wandeling door het bos
Dag 4 Mountainbiken
Dag 5 Vrije dag
Dag 6 Vlot bouwen en varen over de rivier
Dag 7 Verder varen of een vrije dag
Dag 8 Tot ziens, Zweden!
Sluit dag tot dag

Excursies

Maak de rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of je wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor je geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven. Via Voigt Travel kan je deze excursies vooraf reserveren. Je bent dan altijd verzekerd van een plek en ter plaatse hoef je niets meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien nodig)
 • ​Volledige uitrusting (indien nodig)

excursie_categorie_actiefweek%20lapland

Excursies Zweeds Lapland

excursie_grano_beckasin

Excursies Granö Beckasin

Breid je vlot avontuur uit naar een 2-daags vlot avontuur! Je overnacht dan in een boomtent op het kleine eiland Holmen, gelegen in de rivier Umeålven. Het ontbijt en diner worden op het eiland bereidt en na de overnachting vaar je nog door over de rivier om in de middag weer terug te keren bij de lodge.

 • Prijs: € 62,50 per persoon
 • Duur: ca. 18 uur
 • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren