give back to local nature salla wintervakantie

Bescherm de bossen van Salla

Give back to local nature

give back to local nature project

Draag je 'boompje' bij en bescherm de natuur van Salla!

Reis jij in het winterseizoen van 2023 - 2024 naar ons geliefde Salla in Fins Lapland? Dan draag je bij aan het herstel en het behoud van de bossen in dit gebied. Bij elke geboekte reis naar Salla doneert Voigt Travel € 10 aan het Give back to local nature project. Benieuwd naar dit project en wil je zelf ook (extra) doneren? Lees verder!

Al meer dan twintig jaar brengt Voigt Travel reizigers met veel plezier naar het geliefde Salla. We hebben een speciale band met deze plek net boven de poolcirkel. Daarom dragen wij graag bij aan het herstellen en behouden van het prachtige bosgebied langs de Oulankajoki rivier. We vinden het belangrijk dat eeuwenoud bos, zoals deze, in tact blijft, dat de unieke diersoorten die hier leven in leven blijven en dat zowel locals als reizigers tot ver in de toekomst kunnen blijven genieten van deze ongerepte wildernis. 

Niet alleen voor recreatie en het behoud van diersoorten vinden wij het belangrijk om dit bos te beschermen: ook voor de opslag van CO2, die onder andere door reizen wordt uitgestoot, is het van belang om dit bos te beschermen. Naast onze liefde voor Salla dragen wij als reisorganisatie daarom graag bij aan het herstel en behoud van het bosgebied langs de Oulankajoki rivier.

  • Doneer zelf doneer aan het project
  • Lees meer over het project Meer over het project
  • Bekijk alle reizen naar Salla Salla reizen

Waarom gaan wij bijdragen aan de bescherming van dit natuurgebied?

Het Give back to local nature project is een initiatief van de Finnish Natural Heritage Foundation en Visit Salla. Met dit project willen deze organisaties er voor zorgen dat ongeveer 33 hectare aan natuur beschermd en behouden wordt. Dit stuk natuur ligt in de Salla regio, langs de Oulankajoki rivier, en bestaat uit naaldbomen die meer dan 150 jaar oud zijn. Lange tijd hebben lokale instanties de bomen kunnen beschermen tegen boskap. Ook de dieren werden er beschermd tegen de jacht. Je vindt hier niet alleen bomen: ook dennenmoerassen en open veengebieden zijn onderdeel van dit stukje natuur.

Om dit natuurgebied in tact te houden en te beschermen is het nodig om herstelwerkzaamheden uit te voeren. Daarom willlen de Finnish Natural Heritage Foundation en Visit Salla samen met lokale ondernemers, en reizigers die vakantie vieren in Salla, geld verzamelen om de herstelwerkzaamheden uit te kunnen voeren. Naast de bijdrage die Voigt Travel levert kunnen zij jouw donatie ook goed gebruiken!
 

Doe mee!

Vakantie vieren in Finland betekent genieten van stilte, rust en mooie natuur. En daar zorgt de ongerepte wildernis voor waar Finland - en met name Lapland - rijk aan is. Wanneer we verantwoord reizen heeft reizen positieve effecten op onszelf, lokale ondernemingen en de natuur. Maar reizen brengt ook negatieve gevolgen met zich mee, zoals de CO2-uitstoot die het vervoer naar de vakantiebestemming veroorzaakt. 

Door te investeren in het herstel en behoud van een groot bosrijk gebied, en dit bosbied dus te beschermen tegen de kap, draag je meteen bij aan de opname van CO2 uit de atmosfeer. Bomen halen namelijk CO2 uit de lucht zodat ze dit om kunnen zetten tot zuurstof en plantmateriaal. Een win-win dus! Vind jij het, net als wij, belangrijk om een bijdrage te leveren? Boek een reis naar Salla en/of doneer aan het Give back to nature project.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel