Duurzaamheid op de bestemmingen bij onze partners
Duurzaamheid en onze partners

Duurzaamheid op de bestemmingen bij onze partners

De harten van onze partners gaan uit naar het behoud van de natuur, het respectvol omgaan met de lokale cultuur en het beste voorhebben met de lokale economie. We vinden het een eer om met deze mooie accommodaties, musea en safaribedrijven samen te werken. Om jou kennis te laten maken met een aantal van deze partners, en om de mooie boodschap die zij hebben te leren kennen, hebben wij een aantal partners met een duidelijke duurzame missie op deze pagina uitgelicht. Laat je inspireren!

Salla in Fins Lapland: Save Salla

Niet zo lang geleden leefden de inwoners van Salla tijdens de wintermaanden geïsoleerd, omringd door sneeuw, ijs en kou. Vandaag de dag is het anders. De sneeuw smelt, de temperatuur stijgt en de winter wordt met het jaar korter. De inwoners van Salla vinden het tijd voor actie. Niet alleen voor henzelf maar voor de hele wereld. Ze startten de Save Salla campagne waarin ze laten weten dat zij straks, in 2032, de zomerspelen kunnen organiseren. En dat is verre van de bedoeling... Meer weten? Klik hier.

Op pad met Lapland Safaris

Ga je op vakantie naar het Finse Luosto, Ylläs, Levi, Rovaniemi ofSaariselkä en heb je excursies bijgeboekt? Dan is de kans groot dat je op pad gaat met Lapland Safaris. Bij deze safariorganisatie spelen duurzaamheid, dierenwelzijn en de veiligheid van reizigers in het programma een grote rol. De CO2-uitstoot van de sneeuwscooters wordt, zonder extra kosten voor reizigers, gecompenseerd en er wordt bewust gebruik gemaakt van zuinigere sneeuwscooters. Benieuwd naar het beleid van Lapland Safaris? Klik hier.