Verantwoord reizen

voigt travel verantwoord reizen

Verantwoord reizen met Voigt Travel

Voigt Travel wil met haar rondreizen naar het Pure Noorden de verwachtingen van reizigers overtreffen. De beeldschone natuur, de rijke cultuur, de vriendelijke locals en de goede contacten die wij hebben, dragen grotendeels bij aan deze missie. Om reizigers nu en in de toekomst te kunnen blijven verrassen, is het belangrijk dat de natuur, cultuur en de goede connecties behouden blijven. Daarom willen we de impact van onze reizen op de samenleving en het klimaat zo veel mogelijk beperken.

Hoe doen wij dat?

Om de impact van onze reizen zo veel mogelijk te beperken, nemen wij, samen met Reisbranchorganisatie ANVR steeds verdere stappen om met respect voor milieu, mensen, natuur en cultuur aan een duurzamere toekomst van vakanties te werken. Er wordt gewerkt vanuit enkele verantwoordelijkheidscriteria. Deze criteria zijn gevormd aan de hand van de People Planet Profit – formule, opgesteld door John Elkington in 1994. Je vindt ze hier:  

 

Kiezen voor ‘groene’ bestemmingen
Noord-Europa is een voorloper op gebied van duurzaam leven en reizen. Voigt Travel vindt het een voorrecht om reizigers naar landen als IJsland, Noorwegen, Zweden, Finland en Schotland te brengen. Het belang om goed te zorgen voor natuur, dier en mens is in deze landen een vanzelfsprekende zaak. De lat op gebied van dierenwelzijn ligt hoog, beschadiging aan de natuur wordt zoveel mogelijk vermeden.

Steunen van de lokale economie
Voigt Travel werkt enkel samen met lokale en regionale accommodaties en excursieaanbieders. Op deze manier komt het geld dat reizigers besteden aan onze reizen direct terecht bij de lokale bevolking. Door deze krimpende gebieden te steunen, en in eerste instantie deze lokale economieën op te laten bloeien, dragen we bij aan de werkgelegenheid. Kleinschalige accommodaties en excursieaanbieders dragen ten slotte bij aan onze missie om verwachtingen te overtreffen. Als reiziger logeer je als het ware bij de locals thuis en tijdens excursies leg je makkelijk contact met de gids. Wij vinden het belangrijk dat reizigers, naast met mooie ervaringen, ook naar huis gaan met inspirerende inzichten.

Bevorderen van detourism
Voigt Travel kiest bewust voor bestemmingen waar nog weinig toeristen komen. We geloven in unieke ervaringen en vinden het een mooie uitdaging om deze onbekende bestemmingen bij het juiste publiek aan te bevelen. Op deze manier dragen we bij aan een win-winsituatie: we brengen reizigers die graag van het gebaande pad gaan naar de juiste plek, we zorgen voor werkgelegenheid in het toerisme op plekken waar eerder geen werk te vinden was en we voorkomen massatoerisme. Door ons specifiek te richten op een kleine doelgroep voorkomen we bovendien dat onze bestemmingen platgelopen worden.

Klimaatneutrale excursies aanbieden
Voigt Travel biedt reizigers een ruime keuze aan excursies aan waarbij weinig tot geen CO²-uitstoot vrijkomt. In de zomer kunnen reizigers op al onze bestemmingen hiken, kanoën en fietsen en in de winter promoten wij sneeuwschoenwandelingen, langlauftochten en noorderlichtjachten met rendiersledes.

Rechtstreekse vluchten
In plaats van bestaande vluchten waarbij moet worden overgestapt, biedt Voigt Travel waar mogelijk eigen rechtstreekse vluchten aan. Op deze manier verhogen we het reiscomfort en verlagen wij de CO²-uitstoot die vrijkomt bij een extra keer overstappen. In de zomer bieden wij rechtstreekse vluchten aan van Rotterdam The Hague Airport naar het Zweedse Skellefteå, het Finse Rovaniemi en het IJslandse Akureyri. In de winter kun je met Voigt Travel rechtstreeks naar maar liefst vier Finse bestemmingen, één Zweedse en één Noorse bestemming vliegen. We werken bovendien samen met luchtvaartmaatschappijen die bewust bezig zijn met CO²-uitstoot compenseren en CO²-uitstoot verminderen, namelijk KLM en Transavia.

Voigt Travel is momenteel bezig met het ontwikkelen van een CO²-compensatiebeleid.