Middernachtzonreis Samiland en de Noordkaap

Binnen 3 uur in een totaal andere wereld belanden, met kuddes rendieren en een zon die bijna 24 uur per dag schijnt? Dit is de droomreis voor de reiziger die geniet van desolate natuurschoon en inspirerende ontmoetingen met locals. Je reist door Lapland en Noorwegen tijdens de laatste dagen van de Middernachtzon. Van de Finse taiga, via de Noordkaap naar de toendra hoogvlakte. En daarbij de luxe van de begeleiding door onze reisleidster Léonie Wisse*. Veel unieke excursies zijn inbegrepen en je verblijft zelfs 2 nachten bij de Noordkaap!

De 8-daagse Middernachtzonreis in het kort
Beleef een reis vol nieuwe ontdekkingen! Vlieg rechtstreeks van Rotterdam naar Rovaniemi, waar de poolcirkel je verwelkomt. Ontmoet je reisleider en medereizigers en vertrek per bus naar het noorden, richting het mystieke "Samiland". Onderweg stop je even bij Santa Claus Village om je kerstkaarten te versturen en bezoek je het goudmuseum van Tankavaara. Geniet van twee nachten in het Wilderness Hotel Inari, aan de oever van het prachtige Inarimeer. Verken het Lemmenjoki Nationaal Park met de Sami-familie Paltto, ga goudzoeken en proef een traditionele Sami-lunch. Bewonder de Middernachtzon op de Noordkaap tijdens je tweedaagse verblijf, inclusief een 'birdsafari' vanuit Gjesvær. Ontdek de UNESCO rotstekeningen in het Alta museum en geniet van de magische ambiance van boomstamcabins in Luosto. Sluit je reis af met een heerlijk diner bij de familie Jaakkola voordat je terugvliegt naar Rotterdam.

* In principe wordt deze reis begeleidt door reisleidster Léonie Wisse, onder voorbehoud van eventuele persoonlijke omstandigheden.

Belangrijke informatie
Alle activiteiten zijn volledig afhankelijk van de weersomstandigheden. Een flexibele instelling komt dan ook van pas.

Verzorging:
Je verblijft:

 • 2 nachten in Inari op basis van halfpension
 • 2 nachten in Honningsvåg op basis van halfpension
 • 1 nacht in Alta op basis van halfpension
 • 1 nacht in Muonio op basis van halfpension
 • 1 nacht in Luosto op basis van halfpension
 • Lunches op dag 2, 3, 6 en 7

 


Extra's bij je reis

Highlights

 • Verblijf in Fins en Noors Samiland
 • Rivierboottocht, lunch op ‘gold claim’ locatie in Lemmenjoki
 • Bezoek Sami Siida museum Inari
 • Twee nachten bij de Noordkaap incl. 2x bezoek Noordkaap
 • Birdsafari vanuit Gjesvær
 • Bezoek Alta Museum
 • Lunch bij Sami familie Sokki in Kautokeino
 • Bezoek huskyfarm Harriniva
 • Speciaal kotadiner en bezoek rendierfarm Jaakkola
 • Reisleiding van ervaren Scandinavië gids Léonie Wisse
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension en 4x lunch
 • Juli
 • Incl. vluchten en transfers
 • Incl. activiteiten
leonie-wisse-de-waal-ijsland-zomer

Léonie Wisse- de Waal

Reisleider Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Wildernis Hotel Inari

Verblijf in een hotel in Honningsvåg

Verblijf in Scandic Hotel Alta

Verblijf in Hotel Harriniva

Verblijf in Silver Pine Cabins

Een ervaring om nooit te vergeten

Middernachtzonreis Samiland en de Noordkaap

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met de weercondities. Alle activiteiten zijn dus ook onder voorbehoud van de weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Rovaniemi, de ‘hoofdstad’ van Fins Lapland recht op de poolcir...

Rechtstreekse vlucht naar Rovaniemi, de ‘hoofdstad’ van Fins Lapland recht op de poolcirkel. Je ontmoet reisleider Léonie Wisse, de chauffeur voor de gehele week en de medereizigers en vertrekt per bus direct naar het noorden van Lapland, het Finse Samiland. Onderweg doen we een korte stop in het Kerstmandorp en in het Goudzoekersdorpje Tankavaara. Je ziet gegarandeerd al de eerste rendieren. Aan het einde van de middag kom je aan bij het hotel in Inari, gelegen aan het grote gelijknamige meer. Hier beleef je voor het eerst de indringende stilte van Lapland. Je begint de Laplandbeleving goed met een 3-gangen diner. Je overnacht in Wilderness Hotel Inari.
Transfer Rovaniemi - Inari: ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Een dag als gast van Sami familie Paltto

Wakker worden in Lapland; dat is genieten! Zeker aan het prachtige Inari meer! Vandaag staat er een ...

Wakker worden in Lapland; dat is genieten! Zeker aan het prachtige Inari meer! Vandaag staat er een geweldige activiteit op het programma: een dagtocht naar het Lemmenjoki Nationaal Park waar je te gast bent bij de Sami familie Paltto. Je gaat met rendierherders Nils-Heikki, Aslak en Heikki in speciale rivierboten over het Lemmenjoki rivier diep het Nationaal Park in. Na ongeveer 22 km kom je aan bij de historische goudplaatsen, waar decennia geleden de eerste goudzoekers verschenen. Op de rivieroever zullen de rendierherders de geheimen van het goudwassen tonen, waarna je het zelf mag proberen. De tocht in de boot en het goudwassen maken hongerig. Bij het open vuur krijg je een heerlijke rendiersoep aangeboden met als toetje koffie en cake. Terwijl je van de soep geniet zal Aslak de traditionele Sámi joik zingen en verhalen vertellen over de rendierhouderij. Aan het einde van de middag bezoeken we het Sami Siida museum in Inari. Diner en overnachting in Wilderness Hotel Inari.

Duur programma: ca. 5 uur (afhankelijk van weercondities)
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Op naar de magische Noordkaap

Na het ontbijt nemen we afscheid van Inari. Vandaag staat de dag vooral in het teken van de route na...

Na het ontbijt nemen we afscheid van Inari. Vandaag staat de dag vooral in het teken van de route naar het Noorse Honningsvåg, nabij de Noordkaap. Je zult zien dat het landschap langzaam verandert. Nadat je in Karigasniemi op de grens met Noorwegen even van een lunchbuffet hebt mogen opscheppen, zetten we verder koers naar het uiterste noorden; deze rit is een belevenis op zichzelf. Aan het einde van de middag bereiken we het plaatsje Honningsvåg. Je dineert in het hotel in of nabij de Noordkaap (het exacte hotel wordt pas later bekend gemaakt). We hebben twee mogelijkheden om de Noordkaap te bezoeken; vanavond en morgenavond! 
Transfer Hotel Inari – Honningsvåg: ca. 7 uur incl. fotostops en lunch
Transfer Honningsvåg – Noordkaap: ca. 30 min
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Birdsafari Gjesvær en de Noordkaap

Vandaag ga je heerlijk onthaasten in het uiterste noorden. Na het ontbijt heb je de tijd om op je ge...

Vandaag ga je heerlijk onthaasten in het uiterste noorden. Na het ontbijt heb je de tijd om op je gemak wat door het vissersdorpje Honningsvåg te struinen. Lunchen doe je op eigen gelegenheid. Aan het begin van de middag kom je nóg meer tot rust wanneer Léonie je meeneemt naar het kleine fotogenieke vissersdorpje Gjesvær. Halverwege de middag neemt Ola jou mee op zijn boot voor een vogelsafari langs de meest noordelijke kliffen van Europa. Na de birdsafari bezoeken we wederom de Noordkaap. Diner en overnachting in hotel nabij de Noordkaap.
Transfer Honningsvåg – Gjesvaer: ca. 30 min
Duur programma vogelsafari: ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Van Honningsvåg naar Alta

De laatste keer wakker worden op het ‘dak’ van Europa. Geniet van het uitgebreide Scandi...

De laatste keer wakker worden op het ‘dak’ van Europa. Geniet van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet. We zetten vandaag koers richting het stadje Alta terwijl we onderweg genieten van het desolate landschap. Halverwege de middag bereiken we het World Heritage Rock Paint – Alta Museum, gelegen in een baai van de Altafjord, waar zich ca. 11.000 jaar geleden een vroege nederzetting van Finnmark bevond. Nadat in 1973 hier de eerste rotstekeningen werden gevonden staat de teller nu al op meer dan 3000. Je hebt rustig de tijd om deze fascinerende plek te bekijken. Je dineert en overnacht in het Scandic hotel in Alta.
Transfer Honningsvåg – Alta: ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Via de Sokki familie naar de grensrivier Finland-Zweden

We verlaten Alta en volgen een prachtige route langs riviertjes met stroomversnellingen omhoog de Fi...

We verlaten Alta en volgen een prachtige route langs riviertjes met stroomversnellingen omhoog de Finnmark hoogvlakte op. Midden in deze oneindige ‘outback van Europa’ vinden we het plaatsje Kautokeino. Nabij Kautokeino heet Sámi rendierhouder Aslak Sokki ons welkom in zijn kamp. Waarschijnlijk zijn al zijn rendieren in kuddes aan het rondtrekken door de wildernis; maar in zijn lavvo luisteren we naar zijn verhalen over de Sami lifestyle, proeven we van de bídos soep en gaan we kijken wie het beste lasso kan werpen. We vervolgen dan onze weg richting Finland. Wanneer we weer de taigabossen van Noord-Finland bereiken houden we bij de grensrivier met Zweden halt bij Harriniva, onze overnachtingsplaats voor vandaag. We genieten van een 3-gangen dinerbuffet en ontspannen ’s avonds aan het water.
Duur programma Kautokeino: ca. 2 uur.
Transfer Alta – Harriniva incl. 2 uur stop in Kautokeino: ca. 6 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Husky's en speciaal kota diner

Geniet van het ontbijtbuffet en maak nog een wandeling in de buurt van Harriniva. Daarna bezoeken we...

Geniet van het ontbijtbuffet en maak nog een wandeling in de buurt van Harriniva. Daarna bezoeken we de huskyfarm, waar Harriniva mede bekend om staat. Na een lunchbuffet in Harriniva verplaatsen we ons naar Centraal Lapland. Hier zijn we welkom bij rendierhoudster Anu, die ons welkom heet in haar kota en ons een verrukkelijk diner aanbiedt. In Luosto is een privé boomstambungalow met sauna voor jou gereserveerd.
Transfer Harriniva - Luosto: ca. 2,5 uur.
Duur programma Harriniva: ca. 1 uur
Duur programma Luosto: ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Een adembenemende reis komt helaas tot haar einde. Nog één keer wakker worden boven de...

Een adembenemende reis komt helaas tot haar einde. Nog één keer wakker worden boven de poolcirkel en genieten van het heerlijke ontbijt. Daarna volgt de laatste transfer naar het vliegveld van Rovaniemi. Hier neem je afscheid van de chauffeur stapt samen met de medereizigers en reisleider Léonie in het vliegtuig voor een rechtstreekse vlucht terug naar Rotterdam.
Transfer Luosto – luchthaven Rovaniemi: ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Lapland!
Dag 2 Een dag als gast van Sami familie Paltto
Dag 3 Op naar de magische Noordkaap
Dag 4 Birdsafari Gjesvær en de Noordkaap
Dag 5 Van Honningsvåg naar Alta
Dag 6 Via de Sokki familie naar de grensrivier Finland-Zweden
Dag 7 Husky's en speciaal kota diner
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel