Dwars door Lapland en fjorden

Reis comfortabel en snel naar de schoonheid van het Pure Noorden. In Zweeds, Noors en Fins Lapland verblijft u in hotels, appartementen en een bungalow. U combineert het wandelparadijs van Björkliden met de schilderachtige Lofoten. De speciale walvis- en vogelsafari vanuit Andenes is al inbegrepen! Raak verliefd op Senja en kom tot uzelf in Kilpisjärvi. De romantische bungalow in Luosto zorgen voor een prachtig afscheid van Lapland. Omdat u via Helsinki reist is een bezoek aan de binnenstad zeker mogelijk! Hoe compleet wilt u uw vakantie in Noord-Scandinavië hebben?

Uw rondreis Lapland en Noorwegen in het kort
Deze vakantie staat in het teken van verblijf op bijzondere locaties. Ongewone locaties, anders dan anders. Vind de rust in het Zweeds Björkliden, op de idyllische eilanden van de Lofoten, het bijzondere Andenes of het spectaculaire Senja. Via de hoogvlakte op het drielandenpunt en het Nationaal Park van Luosto keert u terug naar Rovaniemi. Wat dacht u van kajakken tussen de fjorden of heerlijk wandelen in een Zweeds of Fins Nationaal Park? Er is genoeg tijd om allerlei activiteiten te ondernemen. Een gecombineerde walvis- en vogelsafari vanuit Andenes is inbegrepen.

Verzorging
U verblijft:

 • 2 nachten aan boord van Finnlines (heenreis) op basis van logies
 • 1 nacht in een couchette in de autoslaaptrein naar Rovaniemi op basis van logies
 • 2 nachten in een hotel in Björkliden op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een hotel in Svolvær op basis van logies & ontbijt
 • 3 nachten in een hotel in Andenes op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een appartement in Senja op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een appartement in Kilpisjärvi op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een bungalow in Luosto op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een couchette in de autoslaaptrein naar Helsinki op basis van logies
 • ​1 nacht aan boord van Finnlines (terugreis) op basis van logies
 • 1 nacht in een stopover hotel in Noord-Duitsland op basis van logies & ontbijt

Highlights

 • Finland, Noorwegen én Zweden in één reis
 • Nationaal Park Abisko
 • Noorse fjordenlandschap
 • De Lofoten eilanden
 • De Vesterålen eilanden
 • Walvis- en vogelsafari vanuit Andenes
 • Het koninklijke Senja
 • Nationaal Park Pyha-Luosto
 • De Saana in Kilpisjärvi
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Eigen auto
 • 20 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Mei - september
 • Incl. ferry overtocht en slaaptrein

Op de kaart

Verblijf in Tregde Ferie

Een ervaring om nooit te vergeten

Dwars door Lapland en fjorden

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die u van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder bent u in Noord-Europa vrij om uw dagen zelf in te delen.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Op weg naar de haven

Op uw gemak rijdt u naar Travemünde in Noord-Duitsland om in te schepen voor de Oostzeepassage ...

Op uw gemak rijdt u naar Travemünde in Noord-Duitsland om in te schepen voor de Oostzeepassage naar Helsinki. Als u op tijd vertrekt vanuit Nederland dan heeft u in de namiddag nog voldoende tijd om de mooie Hanzestad Lübeck te bezoeken. U hoeft toch pas 's avonds laat aan boord en deze prachtige stad ligt slechts op een half uur rijden van de haven. Een leuk begin van uw vakantie. Er zijn genoeg restaurants en cafés waar u nog een hapje kunt eten. Na inscheping drinkt u misschien nog wat in de bar en dan gaat u lekker uitrusten. Terwijl u ligt te slapen verlaat het schip de haven, op weg naar het Pure Noorden! U overnacht aan boord.
Rijafstand Nederland - Travemünde: ca. 530 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Passage over de oostzee

Een volle dag om te genieten van de prachtige vergezichten over de Oostzee. Heerlijk ontspannen legt...

Een volle dag om te genieten van de prachtige vergezichten over de Oostzee. Heerlijk ontspannen legt u ongemerkt een enorme afstand af naar het noorden van Europa, waar uw rondreis in Finland en Noorwegen begint. U overnacht weer aan boord.
Vaarduur Travemünde - Helsinki: ca. 27 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Welkom in Finland!

Vroeg in de ochtend komt u in Helsinki aan. Na ontscheping heeft u alle tijd om een kijkje te nemen ...

Vroeg in de ochtend komt u in Helsinki aan. Na ontscheping heeft u alle tijd om een kijkje te nemen in deze bruisende hoofdstad want u gaat pas 's avonds aan boord van de autoslaaptrein. Geniet van deze kosmopolitische stad aan het water waar de culturen van oost en west bij elkaar komen. Bezoek de statige witte Domkerk (Tuomiokirkko), de kleurige vismarkt Kaupatori, de Russisch-orthodoxe kerk Uspenki en het museum voor moderne kunst Kiasma. De zomer wordt hier uitbundig gevierd en het lijkt wel of iedereen nog eens extra geniet van het flaneren langs de Esplanadi. Er zijn trendy restaurants, gezellige terrassen en heel veel straattheater! Vol van nieuwe indrukken gaat u op de autoslaaptrein naar Rovaniemi. Op naar de hoofdstad van Lapland! U overnacht in de autoslaaptrein.
Duur treinreis: ca. 12 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Van Fins naar Zweeds Lapland

Deze dag maakt u kennis met de pracht van de uitgestrekte taiga wouden van Finland en Zweden. Een aa...

Deze dag maakt u kennis met de pracht van de uitgestrekte taiga wouden van Finland en Zweden. Een aaneenschakeling van naaldbossen, hoogveengebieden, kraakheldere wateren en steeds hoger wordende bergen trekken aan u voorbij. Kijk goed om u heen want tijdens de rit is de kans groot dat u rendieren of elanden tegenkomt. In Kiruna ziet u bij helder weer de “Kebnekaise”, de hoogste berg van Zweden, met een hoogte van 2.117 meter. U verblijft de komende twee nachten in het schitterend gelegen bergdorpje Björkliden, gelegen op een steenworp afstand van het Abisko Nationaal Park. Overnachting in Björkliden Fjällby.
Rijafstand: Rovaniemi - Björkliden: ca. 450 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Rondom Abisko National Park

U wordt vandaag wakker in ongelooflijke rust. Al tijdens het ontbijt wordt u getrakteerd op een gewe...

U wordt vandaag wakker in ongelooflijke rust. Al tijdens het ontbijt wordt u getrakteerd op een geweldig uitzicht. U werpt een blik op Lapporten, een mooi dal iets ten zuidoosten van het Abisko Nationaal Park. Het karakteristieke profiel van het U-vormige dal is van veraf al zichtbaar en het is één van de bekendste symbolen voor Lapland. Vrij vertaald betekend Lapporten “de poort naar Lapland”. Een andere blikvanger is het meer Torneträsk waar u heerlijk kunt wandelen. Wandel in ieder geval naar de indrukwekkende 20 meter diepe canyon die de Abiskojokka rivier geschapen heeft net voor deze uitmondt in het meer. Trek de wandelschoenen aan en trek er vandaag de hele dag op uit. Het Abisko Nationaal Park is het grootste wandelparadijs van Zweden en er zijn vanaf het hotel ook allerlei routes. Houdt u van een uitdaging? Dan kunt u overwegen om een excursie per helikopter naar een gletsjer te maken om daar te gaan wandelen, een onvergetelijke ervaring! Overnachting in Björkliden Fjällby. Toon minder

Toon meer

Dag 6 De schilderachtige Lofoten

De route van vandaag is een genot om te rijden en onbeschrijflijk mooi. U zult honderden keren wille...

De route van vandaag is een genot om te rijden en onbeschrijflijk mooi. U zult honderden keren willen stoppen om de vergezichten op u in te laten werken en mooie foto's te maken. Is het niet om de vele mooie bergtoppen en de uitzichten onderweg, dan is het wel om die enorme hangbrug waarover u rijdt om van het vasteland van Noorwegen de eilanden van de Vesterålen en de Lofoten te bereiken. Over kronkelende weggetjes rijdt u langs idyllische vissersdorpjes, door lange tunnels en over hoge bruggen om uiteindelijk aan te komen bij uw hotel in Svolvaer. Overnachting in Svolvær.
Rijafstand Björkliden - Svolvaer: ca. 280 km | ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Ontdek de Lofoten

Pak na het ontbijt uw auto en reis helemaal naar het meest westelijke puntje van de Lofoten. Rode vi...

Pak na het ontbijt uw auto en reis helemaal naar het meest westelijke puntje van de Lofoten. Rode vissershuisjes op palen aan het water, steil opreizende bergen uit de oceaan, kleine haventjes met kleurige vissersboten; een lust voor uw oog! Breng zeker ook een bezoek aan het Lofotr Vikingmuseum in Borg: de hele setting van de plek maakt dat u zich voor even een echte Viking voelt! Toon minder

Toon meer

Dag 8 Op naar de Vesterålen

De walvissen komen steeds dichterbij! Vandaag verlaat u de Lofoten en reist via de slingerende wegen...

De walvissen komen steeds dichterbij! Vandaag verlaat u de Lofoten en reist via de slingerende wegen op de Lofoten de eilandengroep Vesterålen. Neem de ferry van Fiskebol naar Melbu om vanaf het dek te geniten van het landschap om u heen. De toeristische route naar de westkust, langs blauw zeewater en parelwitte stranden, is ook een aanrader. U overnacht in Andenes.
Rijafstand Svolvaer - Andenes: ca. 210 km | ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 9 Walvis- en vogel safari

Een volle dag om te wandelen in het bijzondere landschap van Andenes. Halverwege de avond wordt u ve...

Een volle dag om te wandelen in het bijzondere landschap van Andenes. Halverwege de avond wordt u verwacht bij Seasafari Andenes, van de Nederlandse natuurfotograaf Marten Bril. U wordt meegenomen voor een 4 uur durende walvis- en vogelsafari*. De kans is groot dat u walvissen (meestal potvissen) ziet tijdens de safari. Dankzij de speciale RIB-boten zit u dicht op het water, komt u dus dichterbij de dieren én heeft u minder kans zeeziek te worden. Ook bezoekt u het broedgebied van de beroemdste vogels van Noorwegen: papegaaiduikers en zeearenden. Na middernacht komt u onder de Middernachtzon weer aan in de haven van Andenes.
Duur programma: ca. 4 uur

* Na 10 augustus 2017 beleeft u deze safari als dagexcursie.
Toon minder

Toon meer

Dag 10 Uitslapen en naar Bleik

Na de late terugkomst van de excursie afgelopen nacht is het misschien tijd om even goed uit te slap...

Na de late terugkomst van de excursie afgelopen nacht is het misschien tijd om even goed uit te slapen. Een bezoek aan Bleik, niet ver van Andenes, is een aanrader. Heerlijk wandelen over de witte stranden. U overnacht in Andenes. Toon minder

Toon meer

Dag 11 Het koninklijke Senja

Vandaag reist u naar één van de mooiste accommodaties in Noord-Noorwegen: Hamn i Senja...

Vandaag reist u naar één van de mooiste accommodaties in Noord-Noorwegen: Hamn i Senja. Wij adviseren u om de ferry* te nemen die u in anderhalf uur naar het eiland Senja vaart. Het favoriete eiland van de Koningin van Noorwegen. Niet voor niets: Senja heeft alles en kent een enorme variëteit aan landschappen. U verblijft de komende twee nachten in een large suite dat uniek gelegen is!
Rijafstand Andenes - Senja
Via de ferry: ca. 60 km | ca. 1,5 uur (de ferry vaart t/m 30 augustus 2017)
Over land: ca. 440 km | ca. 6,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 12 Wakker worden met een panoramische uitzicht

Maak na het ontbijt de de verrassend makkelijke wandeling naar de 635 meter boven de zee uitstekende...

Maak na het ontbijt de de verrassend makkelijke wandeling naar de 635 meter boven de zee uitstekende Husfjellet en kijk uit over de drie fjorden Bergsfjord, Steinfjord en Ersfjord. Direct vanaf het hotel kunt u naar de top van de berg Sukkertoppen klimmen. Vanuit Hamn-i-Senja kunt u ook mee op een visexcursie, een fjord sightseeing trip of gaan zeekayakken. Moe van een hele dag op avontuur? Geeft niet, u kunt 's avonds zo aanschuiven in het restaurant op de pier van Hamn i Senja en u laten verrassen door de verrukkelijke gerechten! Toon minder

Toon meer

Dag 13 Het drielandenpunt

Tot ziens Noorwegen! Voordat u het drielandenpunt van Noorwegen, Zweden en Finland bereikt, kunt u n...

Tot ziens Noorwegen! Voordat u het drielandenpunt van Noorwegen, Zweden en Finland bereikt, kunt u nog de majestueuze Lyngen Alps aan het Lyngenfjord bewonderen met haar gletsjers die tot diep in de dalen reiken. Vervolgens rijdt u het binnenland in richting uw eindbestemming van vandaag: Kilpisjarvi in Finland. Wist u dat er in Kilpisjärvi vele malen meer rendieren leven dan mensen? U verblijft hier één nacht in een knus appartement met privé-sauna, niet ver van de Saanaberg, een heilige berg voor de Sami. De klim naar de top is een forse maar zeker de moeite waard!
Rijafstand Senja - Kilpisjarvi: ca. 230 km | ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 14 Wandelen in Kilpisjärvi

U bent in the middle of nowhere! Grote kans dat u een vosje voorbij langs uw appartement ziet lopen....

U bent in the middle of nowhere! Grote kans dat u een vosje voorbij langs uw appartement ziet lopen. Trek uw wandelschoenen aan en loop één van de routes die uw gastheer Sauli u aanbeveelt. Door een oerlandschap waar je alleen maar respect voor kunt hebben. Overnachting in Kilpisjärvi. Toon minder

Toon meer

Dag 15 Door de arm van Finland naar Luosto

Vandaag maakt u een reis door de “Arm van Finland”, langs de Zweedse grens, naar het pla...

Vandaag maakt u een reis door de “Arm van Finland”, langs de Zweedse grens, naar het plaatsje Luosto. Midden in het hart van Fins Lapland, in het Nationaal Park Pyhä-Luosto, is een authentieke bungalow voor u gereserveerd, gebouwd van robuuste boomstammen, compleet met veranda en privé-sauna. U verblijft hier in de heuvels en bossen, in de ongerepte wildernis. De ideale plek om de laatste wandelingen boven de poolcirkel maken en nog eens na te praten over uw onvergetelijke avonturen in Noorwegen.
Rijafstand Kilpisjarvi - Luosto: ca. 400 km | ca. 5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 16 Hakken in de amethistmijn

Heerlijk, wakker worden in de Silver Pine Cabin! Geniet van het uitbreide ontbijtbuffet in Hotel Luo...

Heerlijk, wakker worden in de Silver Pine Cabin! Geniet van het uitbreide ontbijtbuffet in Hotel Luostotunturi. Het is zeker een aanrader om de Lampivaara heuvel te beklimmen en een bezoek te brengen aan de amethistmijn. Maar deze bungalow nodigt ook uit om deze laatste volle dag in Lapland nog even heerlijk te ontspannen in uw privé sauna. Toon minder

Toon meer

Dag 17 De kerstman zwaait u uit

Vandaag kunt u nog even genieten van Rovaniemi. Breng in elk geval een bezoek aan Santa Claus Villag...

Vandaag kunt u nog even genieten van Rovaniemi. Breng in elk geval een bezoek aan Santa Claus Village, direct op de poolcirkel, waar de Kerstman kantoor houdt. U kunt hem het jaarrond een bezoek brengen en oh ja, vergeet hier vooral niet om uw kerstkaarten te posten. De Kerstman en zijn elven zullen er persoonlijk voor zorgen dat de kaarten rond de kerstdagen worden bezorgd mét het officiële poststempel! Veruit het interessantste musuem is het Arktikum, gebouwd door Alvar Aalto. Het vertelt de geschiedenis van Rovaniemi, de Sami cultuur en de natuur van Lapland en er is een prachtige expositie over het noorderlicht. Bekijk hier alle tips voor Rovaniemi. In de avond gaat u weer aan boord van de autoslaaptrein naar Helsinki. U overnacht in een couchette aan boord van de trein.
Rijafstand Luosto - Rovaniemi: ca. 120 km | ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 18 Genieten in Helsinki

Uitgerust komt u na zo'n 1.000 km in Helsinki aan. Er is nog wel wat extra tijd om van de hoofds...

Uitgerust komt u na zo'n 1.000 km in Helsinki aan. Er is nog wel wat extra tijd om van de hoofdstad te genieten. Wist u dat een boot u naar Suomenlinna brengt? Deze historische vesting is gebouwd op vier eilanden voor de kust van Helsinki. U kunt er een prachtige rondwandeling maken en de vele musea, kunstgaleries, gezellige cafés en restaurants bezoeken. In de namiddag gaat u aan boord voor de Oostzeepassage naar Noord-Duitsland. U overnacht in een privé hut aan boord. Toon minder

Toon meer

Dag 19 Passage over de oostzee

Vandaag kunt u genieten van weer een ontspannen reis. Vanaf het dek kunt u eindeloos staren over de ...

Vandaag kunt u genieten van weer een ontspannen reis. Vanaf het dek kunt u eindeloos staren over de Oostzee en met een kopje koffie van de frisse zeelucht genieten. Nog even bijkomen van uw rondreis door het Pure Noorden. Wat heeft u veel gezien en beleefd! Na aankomst in Noord-Duitsland is er voor u een stop-over-hotel gereserveerd zodat u de volgende ochtend fris en uitgerust richting Nederland kunt rijden.
Vaarduur Helsinki - Travemünde: ca. 27 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 20 Home sweet home

Na een uitgebreid ontbijtbuffet, ditmaal van Duitse makelij, keert u weer huiswaarts. U zal nog lang...

Na een uitgebreid ontbijtbuffet, ditmaal van Duitse makelij, keert u weer huiswaarts. U zal nog lang blijven terugdenken aan uw prachtige reis door Scandinavië.
Rijafstand Noord-Duitsland - Nederland: ca. 550 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Op weg naar de haven
Dag 2 Passage over de oostzee
Dag 3 Welkom in Finland!
Dag 4 Van Fins naar Zweeds Lapland
Dag 5 Rondom Abisko National Park
Dag 6 De schilderachtige Lofoten
Dag 7 Ontdek de Lofoten
Dag 8 Op naar de Vesterålen
Dag 9 Walvis- en vogel safari
Dag 10 Uitslapen en naar Bleik
Dag 11 Het koninklijke Senja
Dag 12 Wakker worden met een panoramische uitzicht
Dag 13 Het drielandenpunt
Dag 14 Wandelen in Kilpisjärvi
Dag 15 Door de arm van Finland naar Luosto
Dag 16 Hakken in de amethistmijn
Dag 17 De kerstman zwaait u uit
Dag 18 Genieten in Helsinki
Dag 19 Passage over de oostzee
Dag 20 Home sweet home
Sluit dag tot dag

Excursies

Maak uw rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of u wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor u geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven. Via Voigt Travel kunt u deze excursies vooraf reserveren. U bent dan altijd verzekerd van een plek en ter plaatse hoeft u niets meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien nodig)
 • ​Volledige uitrusting (indien nodig)

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,7
2895 reviews

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Vakantiewoning èn hotels, incl. 2 goede diners
  16 dagen, eigen auto, v.a. € 1.995 p.p.

  Afwisselend Noorwegen

  Afwisselend Noorwegen
 • Eilandenreis
  21 dagen, eigen auto, v.a. € 2.295 p.p.

  Arctische eilanden en Lapland

  Arctische eilanden en Lapland
 • Bucketlist reis
  20 dagen, eigen auto, v.a. € 2.195 p.p.

  Noordkaap, Lofoten en Lapland

  Noordkaap, Lofoten en Lapland