Waarom Noord-Noorwegen in de winter?
Waarom naar Noord-Noorwegen in de winter?

Waarom wil je in de winter naar Noord-Noorwegen?

Voigt Travel werkt met een klein team van gedreven mensen. Wij begrijpen dat je op reis juist de onontdekte plekken wilt zien, wil kennismaken met andere culturen en bijzondere dingen wil meemaken. Juist daarom vind je nu bij Voigt Travel ook winterreizen naar Noord-Noorwegen. Je vliegt met Voigt Travel direct op de noordelijkste stad van het land, Tromsø, en dan ben je al boven de poolcirkel! Binnen 4 uur kan jouw avontuur in Noord-Noorwegen dus al beginnen. Graag vertellen we je waarom je juist in de wintermaanden naar dit gebied moet afreizen.
 

winters landschap noord-noorwegen

 

Bijzonder landschap in een wit jasje

Dat Noorwegen een prachtig landschap heeft, hoeven we (bijna) niemand meer te vertellen. De diepe fjorden zijn waanzinnig, net zoals de imposante bergen en mooie uitzichten. In de winter is dat landschap extra magisch! De bergtoppen zijn met sneeuw bedekt en de wateren lijken nog blauwer. Bij iedere bocht zie je iets nieuws en elke keer kijk je je ogen uit. En wat dacht je ervan om dat prachtige landschap tijdens een boottocht te ontdekken? Echt een compleet andere beleving dan in de zomer.

Wil je echt alles uit je reis halen? Ga dan niet alleen naar Tromsø en omgeving, maar ook naar bijvoorbeeld Vesterålen, Senja of de Lyngen Alpen. Over een prachtig landschap gesproken! We hebben diverse reizen in het aanbod die ook deze gebieden aan doen en waarbij alle bootovertochten voor je zijn geregeld.

tromso noord-noorwegen

 

Het noorderlicht spotten in Noorwegen

Je bent in Noord-Noorwegen noordelijk genoeg om het noorderlicht te spotten. Sterker nog, de kans erop is groot! We kunnen natuurlijk niets garanderen, maar hou je ogen zeker open wanneer je in Noord-Noorwegen bent. In Noord-Noorwegen vinden wij deze vaak extra speciaal, omdat het dansende licht vaak weerkaatst in de meren. Extra speciaal dus. Ga op noorderlicht excursie met een ervaren gids, en hou de Noorderlicht App in de gaten om te weten wanneer je écht naar buiten moet.
 

noorderlicht noord-noorwegen

 

Activiteit en avontuur te over

Doordat het landschap van Noord-Noorwegen zo ruig, onontdekt en gevarieerd is, is er ook veel te beleven. Er zijn veel activiteiten te ondernemen, zoals huskysafari's en sneeuwscootertochten. Ook zoeken walvissen vaak hun heil bij de Noorse kust, waardoor een boottocht ook niet mag ontbreken op je vakantieplanning. In je vrije tijd is het heerlijk om de omgeving te voet te verkennen; je hoeft je hier nooit te vervelen. Maar anders ga je gewoon lekker in de lokale bierbrouwerij zitten of genieten van de Noorse keuken, waar vooral de vis heel goed is. En het mooie is; in de winter heb je veel plekken bijna voor jezelf. Veel toeristen laten Noord-Noorwegen in de winter links liggen, maar wij weten beter! En jij nu ook. Zet dus Noord-Noorwegen in de winter op je bucketlist!
 

walvis spotten noord-noorwegen

 

De Noord-Noorwegen winterreizen

We hebben mooie, winterse reizen voor je klaarstaan waarmee jij het magische Noord-Noorwegen kunt beleven. Van shortbreaks van 4 of 5 in en rondom Tromsø tot mooie fly & drives die je door een verscheidenheid aan plekken brengt. 

Stuk voor stuk hebben we de locaties zelf uitgezocht en we kennen de mensen ter plaatse. We spreken dan ook uit eigen ervaring en willen je graag laten delen in onze ontdekkingen, want reizen is beleven! En wat is er heerlijker dan te reizen met de wetenschap dat alles goed geregeld is?
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel