Rondreis Scandinavië met camper
Rondreis Scandinavië camper Alles over camperreizen in Scandinavië

Rondreis Scandinavië met camper

Wil je de volledige vrijheid in het prachtige Scandinavië ervaren? Kies voor een rondreis Scandinavië met camper! Je profiteert dan namelijk van het allemansrecht: het recht dat je de mogelijkheid geeft om te kamperen waar je wilt. Als reiziger met de camper ben je daarentegen wel gebonden aan een aantal voorwaarden. Op deze pagina vind je alles wat je wilt en moet weten over een rondreis Scandinavië met camper.
 


 

Allemansrecht en camperreizen

Het allemansrecht is een bijzonder recht wat je als reiziger alleen in Scandinavië tegenkomt. Dit recht geeft je, naast de mogelijkheid te kamperen waar je wilt, de mogelijkheid om te plukken wat je wilt. Het allemansrecht betekent namelijk dat de natuur van ‘iedereen’ is. Als reiziger met de camper ben je daarentegen gebonden aan een aantal voorwaarden. Je mag namelijk niet met de camper van de weg af gaan. Waar mag je dan wel staan en overnachten?

Je mag:

  • op elke parkeerplaats (natuurreservaten, jachthavens, picknickplekken, winkelcentra) overnachten, zolang het maar niet lijkt alsof je aan het kamperen bent (dus luifel en spullen naar binnen als je gaat slapen);
  • langs elke plek langs de weg staan om te genieten van het uitzicht, om te relaxen of om iets te eten;
  • op officiële campings staan.
Genieten in camper Scandinavië rondreis 

De wegen in Scandinavië

De wegen in Scandinavië zijn netjes, breed en rustig. Goed genoeg voor een rondreis met de camper dus. Daarnaast is de wegbewijzering in Scandinavië prima. Alle bekende dorpen, bezienswaardigheden en steden worden aangegeven. Verder vind je langs de weg genoeg plekken en picknicklocaties waar je even een stop kunt maken. De weggebruikers in noord-Scandinavië zijn bovendien erg relaxt van aard. Steken er tientallen rendieren over? Geen paniek. Waarschijnlijk ben je de enige op de weg die dit tafereel aanschouwt. En als je niet de enige bent, zal de Noor, Fin of Zweed achter je geduldig wachten.

Camper rondreis Scandinavië 

Veiligheid in Scandinavië

De landen in Scandinavië behoren tot de veiligste landen ter wereld. Scandinavië is dus een geschikte bestemming voor een rondreis met de camper. Tijdens een wandeling door de wildernis kom je hooguit een groep rendieren en elanden tegen. En een overnachting op een parkeerplaats staat garant aan veel plezier. Vooral in de zomer, want dan kun je zomaar rond het kampvuur zitten met een groepje Noren, Zweden of Finnen. De gastvrije locals vinden het ontzettend leuk dat er reizigers naar ‘hun’ landen toe komen.
 

Camper rondreis route

Je hebt de keuze gemaakt: dit jaar gaan we met de camper door Scandinavië rondreizen. Maar waar moet je heen? Maak je geen zorgen over de route, want daarvoor bent je bij Voigt Travel aan het juiste adres. Wij stippelen voor jou de mooiste routes langs de meest indrukwekkende natuurgebieden uit. Wij sturen je langs prachtige Nationale Parken in Fins en Zweeds Lapland. In Noorwegen mag je echt de eilandengroep Senja, de Lofoten en Vesterålen niet overslaan. En als kers op de taart ‘brengen’ we je  naar het einde van wereld: de Noordkaap!

Muttos National Park Zweeds Lapland 

Voorzieningen camper

Een camper is eigenlijk een soort rijdend huisje. Voorin de wagen bevinden zich twee of drie zitplaatsen. Afhankelijk van de grootte van de camper vindt je daarachter alles wat je ook in een vakantiehuisje aantreft. Wat dacht je van een sfeervolle zithoek met tafel? Verder is er een keukentje aanwezig en een mini badkamer met douche en toilet. De nachten breng je in een comfortabel slaapkamertje door. Reis je met meer dan twee personen? Dan is er vaak, bovenop de camper, nog een extra slaapkamer aanwezig. Er bestaan zelfs campers waar u met acht personen in terecht kunt. Bij Voigt Travel is jouw camper ook voorzien van onder andere een BBQ-set, bedlinnen, keukengerei, schoonmaakset, regenjassen en toilet chemicaliën.
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel