Fjord Noorwegen

Fjord Noorwegen

In de zomer op vakantie naar Zuid-Noorwegen

fjord noorwegen reis

Lisette Kloosterman: Noord-Europa specialist Voigt Travel
 

Naar de fjorden van Zuid-Noorwegen

"Op vakantie naar Zuid-Noorwegen? Dan mag je Fjord Noorwegen niet overslaan. Het fjordengebied in Zuidwest-Noorwegen is beeldschoon en anders dan de naam doet vermoeden heeft deze regio veel meer dan alleen Noorse fjorden te bieden. Wat te denken van fotogenieke steden als Bergen en Stavanger? Ga voor een reis met eigen auto, of boek een fly & drive rondreis door dit deel van Noorwegen, inclusief rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam."


 

Bekijk hieronder onze rondreizen naar Fjord Noorwegen.

 
 • Eigen auto17 dagen
  Vakantiehuizen Fjord en Fjell fjorden vakantie
 • Eigen auto17 dagen
  Van Preikestølen tot Geirangerfjord fjorden vakantie
 • Eigen auto14 dagen
  Het beste van Fjord Noorwegen fjorden vakantie
 • Fly & drive 12 dagen
  Het beste van Fjord Noorwegen fly & drive fjord noorwegen
 • Eigen auto17 dagen
  Noorse fjorden en hoogvlaktes noorse fjorden vakantie
 • Fly & drive 15 dagen
  Noorse fjorden en hoogvlaktes fly & drive fjord noorwegen

Fjord Noorwegen bezienswaardigheden

Wat doen in Fjord Noorwegen? Er zijn tal van bezienswaardigheden en attracties in en om de fjorden. Uiteraard geniet je non stop van de adembenemende landschappen en vergezichten. Bijvoorbeeld langs de Nationale Toeristische Routes. Op de 18 autoroutes die het land rijk is zijn meer dan de helft in de regio Fjord Noorwegen gelegen. Eén van de mooiste routes is de Trollstigen, bekend vanwege haar vele haarspeldbochten.
 

Fjord Noorwegen is vooral bekend om haar wereldberoemde fjorden. Wat te denken van het Sognefjord, de op twee na langste fjord ter wereld. Minder bekend van naam, maar minstens net zo mooi is het Geirangerfjord. Niet voor niets staat dit fjord op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Of je nu liefhebber van treinreizen bent of niet, van de Flåmsbana is iedereen onder de indruk. Deze rit van Myrdal naar Flåm is slechts 20 kilometer maar de trein stijgt dit traject 865,5 meter.

 

Maak tijdens de rondreis in ieder geval wandeling naar de Preikestolen in de Lysefjord. Het is even een stukje lopen, maar het uitzicht vanaf de klif is fenomenaal. Geen zin om (veel) te wandelen, maar wel genieten van een prachtig uitzicht? Ga dan naar de Nordfjord. Daar vind je de Loen Skylift. Vanaf de fjord word je met de kabelbaan in 5 minuten naar de top van de berg gebracht. Ook in de stad Bergen kun je met een kabelbaan naar boven. Daar heb je zelfs de keuze uit twee opties: Ulriksbanen en Fløibanen.

 

Fjord Noorwegen reizen boeken

Voigt Travel heeft een groot aanbod met reizen in de zomer naar Fjord Noorwegen. Zowel reizen met eigen vervoer, als fly & drive rondreizen, waarbij je gebruik maakt van een rechtstreekse vlucht vanaf Schiphol naar Oslo of Ålesund. Bekijk al onze prachtige reizen naar Zuid-Noorwegen door gebruik te maken van de Zoek & Boek (verfijn je zoekopdracht).
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel