Hiking the Arctic

Reis met eigen auto en wandel door de mooiste natuurparken!

hiking-arctic-eigen-auto-header

Hiking the Arctic

Bent u actief en avontuurlijk aangelegd en wilt u met uw eigen auto de mooiste gebieden van Noorwegen, Zweden én Finland bezoeken? Dan is de reis Hiking the Arctic wat voor u. Wij hebben alvast de nationale parken bezocht en hebben daar de beste wandellocaties voor u gevonden. Fervente wandelaars kunnen tijdens deze reis hun hart ophalen. Drink tijdens deze wandelvakantie in Noord-Scandinavië uit beekjes, ontmoet honderden rendieren, ervaar de onvoorstelbare oer-landschappen en wandel door de uitbundig bloeiende natuur. Het laatste beetje energie krijgt u van de zon, want die schijnt deze periode 24 uur per dag!

Uw 20-daagse Noord-Scandinavië rondreis in het kort
Deze rondreis in Noord-Scandinavië staat in het teken van de mooiste Nationaal Parken van Fins, Noors en Zweeds Lapland. Huur een fiets, trek de wandelschoenen aan en laat u verwennen in de kleinschalige accommodaties. In Travemünde, in Noord-Duitsland, stapt u op de ferry die u over de Oostzee naar Helsinki brengt. Finland ligt vanaf hier aan uw voeten. In de hoofdstad van Finland stapt u op de autoslaaptrein die u linea recta naar de poolcirkel brengt. U bezoekt 4 nationale parken in Finland, de grootste canyon van Europa in Noorwegen en het Nationale Park Abisko, één van de meest geliefde wandelgebieden van Zweden.

Verzorging
U verblijft:

 • 2 nachten aan boord van Finnlines (heenreis) op basis van logies
 • 1 nacht in een couchette in de autoslaaptrein naar Rovaniemi op basis van logies
 • 3 nachten in een bungalow in Saariselkä op basis van logies & ontbijt
 • ​2 nachten in een hotel in Menesjärvi op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een guesthouse in Gargia op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een appartement in Kilpisjärvi op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een hotel in Björkliden op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een lodge in Torassieppi op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een couchette in de autoslaaptrein naar Helsinki op basis van logies
 • 1 nacht aan boord van Finnlines (terugreis) op basis van logies
 • 1 nacht in een stopover hotel in Noord-Duitsland op basis van logies & ontbijt


Extra's bij uw reis

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Persoonlijke wandeltips en -routes geschreven door Henk Filippo
 • Wegenkaart en reisgids van Noord-Scandinavië
 • Gratis uw personenauto mee aan boord (max. hoogte 2,04 meter / max. lengte 5,05 meter)
 • In Gargia: gratis eenmaal gebruik hottub

Highlights

 • Finland, Noorwegen én Zweden in één reis
 • Varen over de Oostzee
 • Nationale Parken Pyhä-Luosto en Abisko
 • Sautso canyon
 • Noorse fjordenlandschap
 • Middernachtzon
 • Bruisend Helsinki
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Eigen auto
 • 20 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Juni - september
 • Incl. ferry overtocht en slaaptrein
kimberley-j-ware-zuiden

Kimberley Jekel

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Hiking the Arctic

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die u van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder bent u in Noord-Europa vrij om uw dagen zelf in te delen.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Op weg naar de haven

Op uw gemak rijdt u naar Travemünde in Noord-Duitsland. U gaat pas aan het einde van de avond a...

Op uw gemak rijdt u naar Travemünde in Noord-Duitsland. U gaat pas aan het einde van de avond aan boord voor de Oostzeepassage naar Helsinki, dus maak een stop in de Hanzestad Lübeck, op zo'n 30 minuten rijden van de haven. Zeker weten dat u al helemaal in de Scandinavische sfeer komt, want deze stad bezit pakhuizen, prachtig gedecoreerde handels- en gildehuizen en een gezellig centrum waar u lekker kunt eten in één van de vele goede restaurants. Als u bent ingescheept is er nog tijd voor een drankje en dan kunt u gaan genieten van uw nachtrust. Het schip vertrekt vroeg in de ochtend als u lekker ligt te slapen. U overnacht aan boord.
Rijafstand Nederland - Travemünde: ca. 530 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Passage over de oostzee

Een volle dag om te genieten van de prachtige vergezichten over de Oostzee. Heerlijk ontspannen legt...

Een volle dag om te genieten van de prachtige vergezichten over de Oostzee. Heerlijk ontspannen legt u ongemerkt een enorme afstand af naar het noorden van Europa. U overnacht weer aan boord.
Vaarduur Travemünde - Helsinki: ca. 27 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Welkom in Finland!

Vroeg in de ochtend komt u in Helsinki aan. Uw vakantie in Scandinavië is nu echt begonnen! Na ...

Vroeg in de ochtend komt u in Helsinki aan. Uw vakantie in Scandinavië is nu echt begonnen! Na ontscheping heeft u alle tijd om een kijkje te nemen in deze bruisende hoofdstad, want u gaat pas 's avonds aan boord van de autoslaaptrein. Geniet van deze kosmopolitische stad aan het water waar de culturen van oost en west bij elkaar komen. Bezoek de statige witte Domkerk, de kleurige vismarkt Kaupatori, de Russisch-orthodoxe kerk Uspenki en het museum voor moderne kunst Kiasma. De zomer wordt hier uitbundig gevierd en het lijkt wel of iedereen nog eens extra geniet van het flaneren langs de Esplanadi. Er zijn trendy restaurants, gezellige terrassen en heel veel straattheater. Vol van nieuwe indrukken gaat u op de autoslaaptrein naar Rovaniemi. Op naar de hoofdstad van Lapland! U overnacht in de autoslaaptrein.
Duur treinreis: ca. 12 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Welkom in het land van de Middernachtzon

Vroeg in de ochtend komt u aan in Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland, pal op de poolcirkel! U kunt ...

Vroeg in de ochtend komt u aan in Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland, pal op de poolcirkel! U kunt er gerust even een kijkje nemen maar als u het gevoel heeft nu toch echt de wildernis in te willen, rijd dan meteen door naar Kiilopää, nabij Saariselkä. U nadert het deel van Lapland waar nog traditionele Sami wonen. U merkt het aan alles: u ziet kuddes rendieren op de weg, de rood-blauw-geel-groene vlag van de Sami en de bewegwijzering is meertalig, in het Fins en Sami. Aangezien er verschillende talen zijn, worden de borden steeds groter. U gaat er niet beter van lezen, want de talen zijn onbegrijpelijk! U kunt onderweg prachtige stops maken voor een picknick bij een meer of een rivier, lekker wandelen of goud gaan delven bij Tankavaara. Een tip: koop alvast wat rendiervlees of gerookte zalm rechtstreeks bij de Sami. Lekker als snack of avondeten voor vanavond! Aan de rand van het immense Urho Kekkonen Nationaal Park wacht u een authentieke Lapse bungalow, midden in het groen. U verblijft hier de komende drie nachten. Beklim de nabijgelegen heuvels Kiilopää en Kaunispää, dan is de toendra voor uw gevoel opeens wel heel erg dichtbij. De vergezichten hier zijn adembenemend! Overnachting in Fell Centre Kiilopää.
Rijafstand Rovaniemi - Kiilopää: ca. 250 km | ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Wandelparadijs Urho Kekkonen

U wordt wakker in de wildernis en met de geur van hout. Als u naar buiten gaat, ademt u de zuivere l...

U wordt wakker in de wildernis en met de geur van hout. Als u naar buiten gaat, ademt u de zuivere lucht van Lapland in. U hoort de vogels fluiten, kijk naar de omliggende heuvels en voel dat de zon zelfs hier in het hoge noorden nog behoorlijk krachtig kan zijn. Vanuit uw bungalow wandelt u zo het Nationaal Park Urho Kekkonen in, want het Fell Centre is tevens bezoekerscentrum. Een paradijs voor wandelaars en hikers. Het is het op éé na grootste Nationaal Park van Finland en grenst in het oosten aan Rusland. Binnen de grenzen van Urho Kekkonen bevindt zich natuurpark Sompio. In het Nationale Park vindt u rotsachtige bergen, pijnbomen en sparrenbossen, hoogvlakten en schilderachtige rivieren. Gaat u liever op avontuur onder begeleiding van een gids? Dat kan ook. Vraag naar de mogelijkheden in het Fell Centre. U overnacht weer in Fell Centre Kiilopää. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Nog een dag Kiilopää

In het Fell Centre staan er elke dag tochten op het programma en de gidsen die u mee het Nationaal P...

In het Fell Centre staan er elke dag tochten op het programma en de gidsen die u mee het Nationaal Park in nemen, weten alles van de specifieke flora en fauna en kunnen u veel over de natuur vertellen. Zet vanmiddag uw sauna aan in uw bungalow om helemaal te ontspannen. Afkoelen kan buiten in de natuurlijke bron. Finser kan het niet worden. U overnacht weer in Fell Centre Kiilopää. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Op verkenning in het Nationaal Park Lemmenjoki

Vandaag rijdt u naar het centrum van de Sami cultuur: Inari. Breng zeker een bezoek aan het Siida mu...

Vandaag rijdt u naar het centrum van de Sami cultuur: Inari. Breng zeker een bezoek aan het Siida museum met een prachtige expositie over de oorspronkelijke inwoners van Lapland, zowel binnen als buiten het museum. De weinige kennis die men nog heeft van dit volk en haar tradities wordt hier tentoongesteld en dat is een mooie gelegenheid om kennis te maken met de gewoonten en gebruiken van dit bijzondere volk en hun geloof in de natuur in Lapland. Tegenover het Siida museum in Inari bevindt zich een aantal souvenirwinkels waar u prachtig handwerk kunt kopen en steek ook even de weg over naar het huis van de zilversmid: zij maakt nog steeds prachtig zilverwerk volgens de oude Sami traditie. In het Sajos centre is het Sami parlementsgebouw gevestigd en kunt u meer informatie krijgen over hoe de taal en de cultuur van de nog levende Sami bewaard wordt voor de toekomst. Ook hier is prachtig authentiek handwerk te koop, een aanrader als u een mooi souvenir wil meenemen of een bijzonder zakmes of een kuksa mee wil nemen de wildernis in. Voordat u arriveert bij uw hotel kunt u een aantal prachtige wandelingen maken langs een drietal meren. U overnacht in Hotel Korpikartano in Menesjärvi, een voormalige Sami kostschool. U bent hier te gast bij Anne en Timo en zij zullen u met alle plezier wegwijs maken in de wildernis: met goed eten, een heerlijke sauna en een duik in het Menesjärvi meer. U kunt hier prachtige excursies maken, per boot of te voet, dus bekijk de mogelijkheden al van tevoren.
Rijafstand Kiilopää - Menesjärvi: ca. 130 km | ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Heel even goudkoorts

Wandel vandaag de gouddelversroute van Lemmenjoki en waan u in de tijd van de goudzoekers. Of maak e...

Wandel vandaag de gouddelversroute van Lemmenjoki en waan u in de tijd van de goudzoekers. Of maak een excursie met een authentieke kerkboot* die u naar de “goudhaven” Kultahamina, brengt. Daarvandaan kunt u prachtige wandelingen maken door het gebied van de goudzoekers in Lapland. Het gebied is een droombestemming voor wandelaars. Nationaal Park Lemmenjoki is het grootste nationale park van Finland en één van de meest ongerepte gebieden van Noord-Europa. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de Ravadas watervallen. Lemmenjoki zelf is een prachtig dorpje, waar tradities nog een belangrijk goed zijn. Het ligt aan de rand van het Nationale Park en met amper 100 inwoners is het een oase van rust. De traditionele rendierhouderij is er sinds jaar en dag de grootste bron van inkomsten. Al rond het jaar 1800 trokken de eerste Sami naar Lemmenjoki om zich er samen met hun rendieren te vestigen. Maakt u zich geen zorgen over de inspanningen van vandaag. U kunt 's avonds als u wilt aanschuiven voor het diner want Anne en Timo verzorgen ook een traditionele Lapse maaltijd op verzoek. Moe maar voldaan kunt u na de sauna dan heerlijk aan tafel. U overnacht in Hotel Korpikartano.
* Deze optionele excursie is ter plaatse bij te boeken, op basis van beschikbaarheid
Toon minder

Toon meer

Dag 9 Een ander landschap in Noorwegen

Vandaag verlaat u Fins Lapland en dat zult u aan alles merken. Het landschap verandert voortdurend t...

Vandaag verlaat u Fins Lapland en dat zult u aan alles merken. Het landschap verandert voortdurend tijdens de rest van uw rondreis. Eerst gaat het richting Alta waar u zo'n 25 km buiten de stad verblijft in een gezellige, typisch Noorse, fjellstue in de nabijheid van de beroemde Sautso canyon. Deze fjellstue is erg belangrijk geweest voor de Sami. Solvi, de eigenaresse van de fjellstue, kan u daar vol trots alles over vertellen. Gargia Fjellstue ligt in een bergachtig gebied op de grens van bossen en ruige kale rotsen en beschikt over een jacuzzi waar u heerlijk in kunt ontspannen terwijl u over een beek uitkijkt. Ook heel bijzonder: de fjellstue heeft een eigen kennel met enthousiaste husky's. Misschien zijn er wel puppy's.
Rijafstand Menesjärvi - Gargia Fjellstue: ca. 350 km | ca. 4,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 10 Wandelen of vissen in de Sautso canyon

Mis vandaag in ieder geval niet de Sautso canyon. Deze canyon is een eldorado voor wandel- en vislie...

Mis vandaag in ieder geval niet de Sautso canyon. Deze canyon is een eldorado voor wandel- en visliefhebbers. De Sautso canyon is één van de grootste en diepste canyons van Scandinavië. Vanaf Gargia Fjellstue is het slechts enkele kilometers rijden naar de startplaats van de wandeling. Een prachtige rit. De geasfalteerde weg gaat over in een gravelweg, maar laat u zich daardoor niet weerhouden. U bent hier in de “outback” van Noorwegen. U bevindt zich op één van de grootste hoogvlaktes van Noorwegen, de Finnmarkvidda. Het pad van ca. 7 km slingert meteen vanaf het startpunt door de met keien en rotsen bezaaide omgeving naar de rand van de canyon. Bij het eindpunt wordt u getrakteerd op een geweldig uitzicht. Direct vanaf de fjellstue start ook een mooie wandeling naar de waterval Orrefossen waar u ongestoord van de oerkracht van het water kunt genieten. Als u wilt kunt u vandaag ook nog een wandeling maken naar het Noorderlicht Observatorium Halddetoppen. Heeft u meer zin in een stukje cultuur, bezoek dan de uit de prehistorie daterende rotstekeningen, even ten zuiden van Alta. De wel 3000 rotstekeningen behoren tot het UNESCO Werelderfgoed. Een bezoek aan de stad Alta is zeker ook de moeite waard. Sluit de dag ontspannen af, bijvoorbeeld met een heerlijk diner in de fjellstue, een warme jaccuzi of de sauna. Overnachting in Gargia Fjellstue. Toon minder

Toon meer

Dag 11 Genieten van de Fjorden

U neemt vandaag afscheid van de fjellstue en daalt af naar de Noorse zee. Maar niet voordat u heeft ...

U neemt vandaag afscheid van de fjellstue en daalt af naar de Noorse zee. Maar niet voordat u heeft genoten van het heerlijke ontbijt. De Noorse fjorden nemen deze dag een belangrijke plek in. Vaak rijdt u er zelfs pal naast. Bij het plaatsje Skibotn keert u de fjorden echter de rug toe en gaat u het binnenland in. U rijdt door de bergen in de richting van Kilpisjärvi in Finland, op het drielandenpunt met Zweden en Noorwegen. Na een mooie reisdag komt u aan bij de Tundrea appartementen, gelegen aan een meer tussen de bergen. U overnacht in Kilpisjärvi.
Rijafstand Gargia Fjellstue - Kilpisjärvi: ca. 355 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 12 Naar de top van de Saana

Vandaag heeft u weer alle tijd om te wandelen. Maar in plaats van de fjorden in Noorwegen bent u nu ...

Vandaag heeft u weer alle tijd om te wandelen. Maar in plaats van de fjorden in Noorwegen bent u nu omringd door de prachtig verlaten toendra. Wilt u een adembenemend uitzicht? Ga dan naar de top van de Saana, de heilige berg voor de Sami. Wat ook erg leuk is, is de half uur durende boottocht op de M/S Malla over het meer van Kilpisjärvi. Na het aanmeren kunt u een wandeling van ca. 6 kilometer naar het drielandenpunt maken. Na de wandeltocht wordt u weer teruggebracht naar het startpunt. U overnacht in Kilpisjärvi. Toon minder

Toon meer

Dag 13 Het ruige bergland van Zweden in

U verlaat vandaag Finland en gaat alweer naar het derde land van uw reis: Zweden. Het landschap vera...

U verlaat vandaag Finland en gaat alweer naar het derde land van uw reis: Zweden. Het landschap verandert snel. Via een fraaie bergpas met tal van bergmeertjes, watervalletjes, en stroomversnellingen gaat u de grens over. De uitzichten over het Ofotfjord achter u zijn geweldig. U overnacht in het kleine plaatsje Björkliden, op steenworp afstand van Nationaal Park Abisko. Vanuit het hotel heeft u uitzicht over "Torneträsk", het grootste bergmeer van Scandinavië, en de bergformatie "Lapporten" (de poort naar Lapland).
Rijafstand Kilpisjärvi - Björkliden: ca. 315 km | ca. 4,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 14 Wandelen in het Abisko Nationaal park

Direct vanaf het hotel kunt u prachtige wandelingen door het Abisko National Park maken. We raden u ...

Direct vanaf het hotel kunt u prachtige wandelingen door het Abisko National Park maken. We raden u aan om in ieder geval een deel van de Kungsleden (koningspad) te lopen, het bekendste wandelpad van Zweden. Deze route heeft een totale lengte van 425 km en is vernoemd naar de vluchtroute van één van de koningen van Zweden. U kunt ook een kijkje nemen bij de canyon Kärkevagge. Rissajaur, één van de meeste heldere meren van Europa, ligt daarin verscholen. Dit meer wordt ook wel trollsjön genoemd; het trollenmeer. Spectaculaire gletsjerwandelingen of een uitdagende grottentocht kunt u vandaag ook in uw dagprogramma opnemen. Of maak een vlucht met een helikopter boven dit machtige gebied van het Abisko NP en de hoogste berg van Zweden, de Kebnekaise. Een ultieme ervaring! Geniet van het uitzicht vanaf de bergtop Njulla, te bereiken per kabelbaan, en wandel naar de indrukwekkende 20 meter diepe canyon die de Abiskojokka rivier geschapen heeft, net voor deze uitmondt in het meer Torneträsk. U overnacht in Björkliden. Toon minder

Toon meer

Dag 15 Nationaal Park Pallas-Yllästunturi

Na een mooie reis, van toendra naar taiga, komt u vandaag aan op de voormalige rendierboerderij Tora...

Na een mooie reis, van toendra naar taiga, komt u vandaag aan op de voormalige rendierboerderij Torassieppi, gelegen aan de rand van het Nationaal Park Pallas-Yllästunturi. Hier vandaan kunt u prachtige wandelingen maken in een unieke omgeving met honderden rendieren. Met een totale lengte van 350 km aan gemarkeerde wandelroutes staat de deur naar de ongerepte natuur wagenwijd voor u open! U overnacht in Torassieppi.
Rijafstand Björkliden - Torassieppi: ca. 350 km | ca. 5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 16 Mountainbiken of kanoën?

Wat gaat u vandaag doen? In alle stilte een boek lezen of doet u liever iets actiefs? U kunt mountai...

Wat gaat u vandaag doen? In alle stilte een boek lezen of doet u liever iets actiefs? U kunt mountainbikes en kano’s huren bij uw verblijf bij Torassiepi. De eigenaren vertellen u graag wat mooie routes zijn. U overnacht in Torassieppi. Toon minder

Toon meer

Dag 17 De kerstman zwaait u uit

Vandaag kunt u nog even genieten van Rovaniemi. Breng in elk geval een bezoek aan Santa Claus Villag...

Vandaag kunt u nog even genieten van Rovaniemi. Breng in elk geval een bezoek aan Santa Claus Village, direct op de poolcirkel, waar de Kerstman kantoor houdt. U kunt hem het hele jaar een bezoek brengen en vergeet hier vooral niet om uw kerstkaarten te posten. De Kerstman en zijn elven zullen er persoonlijk voor zorgen dat de kaarten rond de kerstdagen worden bezorgd mét het officiële poststempel! Veruit het interessantste museum is het Arktikum, gebouwd door Alvar Aalto. Het vertelt de geschiedenis van Rovaniemi, de Sami cultuur en de natuur van Lapland en er is een prachtige expositie over het noorderlicht. Bekijk hier alle Rovaniemi tips. In de avond stapt u weer op de autoslaaptrein terug naar Helsinki. U overnacht in de autoslaaptrein.
Rijafstand Torassieppi - Rovaniemi: ca. 215 km | ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 18 Genieten in Helsinki

Uitgerust komt u na zo'n 1.000 km opnieuw in Helsinki aan. Vandaag heeft u nog wat extra tijd om...

Uitgerust komt u na zo'n 1.000 km opnieuw in Helsinki aan. Vandaag heeft u nog wat extra tijd om van de stad te genieten. Wist u dat een boot u naar Suomenlinna brengt? Deze historische vesting is gebouwd op 4 eilanden voor de kust van Helsinki. U kunt er een prachtige rondwandeling maken en de vele musea, kunstgaleries, gezellige cafés en restaurants bezoeken. Aan het eind van de middag gaat u aan boord voor de Oostzeepassage naar Noord-Duitsland. Overnachting aan boord. Toon minder

Toon meer

Dag 19 Passage over de oostzee

Vandaag kunt u genieten van weer een ontspannen reis. Vanaf het dek kunt u eindeloos staren over de ...

Vandaag kunt u genieten van weer een ontspannen reis. Vanaf het dek kunt u eindeloos staren over de Oostzee en met een kopje koffie van de frisse zeelucht genieten. Nog even bijkomen van uw rondreis door Lapland naar de Noordkaap. Wat heeft u veel gezien en beleefd! Na aankomst in Noord-Duitsland is er voor u een stop-over-hotel gereserveerd zodat u de volgende ochtend fris en uitgerust richting Nederland kunt rijden.
Vaarduur Helsinki - Travemünde: ca. 27 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 20 Home sweet home

Na een uitgebreid ontbijtbuffet, ditmaal van Duitse makelij, keert u weer huiswaarts. U zal nog lang...

Na een uitgebreid ontbijtbuffet, ditmaal van Duitse makelij, keert u weer huiswaarts. U zal nog lang blijven terugdenken aan uw prachtige reis door Scandinavië.
Rijafstand Noord-Duitsland - Nederland: ca. 550 km - ca. 5 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Op weg naar de haven
Dag 2 Passage over de oostzee
Dag 3 Welkom in Finland!
Dag 4 Welkom in het land van de Middernachtzon
Dag 5 Wandelparadijs Urho Kekkonen
Dag 6 Nog een dag Kiilopää
Dag 7 Op verkenning in het Nationaal Park Lemmenjoki
Dag 8 Heel even goudkoorts
Dag 9 Een ander landschap in Noorwegen
Dag 10 Wandelen of vissen in de Sautso canyon
Dag 11 Genieten van de Fjorden
Dag 12 Naar de top van de Saana
Dag 13 Het ruige bergland van Zweden in
Dag 14 Wandelen in het Abisko Nationaal park
Dag 15 Nationaal Park Pallas-Yllästunturi
Dag 16 Mountainbiken of kanoën?
Dag 17 De kerstman zwaait u uit
Dag 18 Genieten in Helsinki
Dag 19 Passage over de oostzee
Dag 20 Home sweet home
Sluit dag tot dag

Verblijf in Fell Centre Kiilopää bungalows

Verblijf in Hotel Korpikartano

Verblijf in Gargia Fjellstue

Verblijf in Tundrea appartementen

Verblijf in Hotell Fjället

Verblijf in Torassieppi Lodge

Verblijf op de autoslaaptrein

Verblijf in TRYP By Wyndham Lübeck Aquamarin

Verblijf op Finnlines schip

Reisuitbreiding

huskysafari

Helsinki

De Finse hoofdstad: een levendige stad die je niet mag overslaan

Je kunt de reis in Scandinavië verlengen met een (langer) verblijf in de stad Helsinki. De stad staat bekend om kunst en cultuur. Breng een bezoek aan de bekende musea zoals het Nationaal museum Finland en Kiasa museum. Naast de interessante musea is een bezoek aan het Senaatsplein en de helderwitte Domkerk de moeite waard. Als je meerdere nachten in Helsinki verblijft is het een aanrader om een dagje de oversteek te maken naar de indrukwekkende stad Tallin in Estland, gelegen op 2 uur varen vanaf Helsinki.
 

De reisuitbreiding Helsinki in het kort

Je overnacht in het Radison Blu Espoo hotel, gelegen op een kwartier van het centrum van Helsinki. Bij het hotel is gratis parkeergelegenheid en op 650 meter vindt u een metrohalte waar elke 10 minuten een metro vertrekt naar het centrum van Helsinki. Elke ochtend staat er een uitgebreid Scandinavisch ontbijt voor je klaar. Het hotel is gelegen aan de baai van Laajalahti, van de buitenkant ziet het er als een doorsnee Fins hotel aan, maar als u binnenkomt wordt je verrast door de knusse ambiance. Je kunt gebruikmaken van WiFi en van het binnenzwembad.
 

Hoogtepunten

- Finse kunst, cultuur en historie
- Het Nationaal museum van Finland
- Het Kiasma museum
- De Dom van Helsinki
- Oespenski kathedraal
- Suomenlinna vesting
 

Verblijf

Je verblijft:
- In het Radisson Blu Espoo hotel op basis van logies & ontbijt.
 

Sfeer
Het is een elegant stadshotel dat beschikt over moderne en zeer smaakvol ingerichte 2-persoonskamers met heerlijke bedden. Alle kamers zijn voorzien van tv, koffie- en theefaciliteiten en/of een minibar en beschikken over een badkamer met douche en toilet. De moderne inrichting, de heerlijke traagschuimmatrassen en de keuze uit verschillende kussens en dekbedden zorgen voor een super comfortabel verblijf in dit hotel.
 

Ligging
Het hotel is gelegen op een rustige locatie aan de kust van de Finse Golf in Espoo, de voorstad van Helsinki. Met de nieuwe metroverbinding vanaf de halte Aalto-universiteit ben je binnen 10 minuten in hart van Helsinki. De luchthaven van Helsinki en de haven waar de Finnlines aankomt en vertrekt, liggen op ca. 30 minuten rijden.
 

Faciliteiten
De toegang tot het zwembad en de sauna's is gratis, net als het gebruik van WiFi. In het restaurant eet je visgerechten en er is een speciale selectie van hapjes met een Californische twist. Het restaurant heeft een zonneterras met uitzicht op de zee. In de knusse lobbybar kun je 's avonds ontspannen genieten van een drankje. De kamer is voorzien van twinbedden, koffie- en theefaciliteiten en tv en je beschikt over een eigen badkamer met douche en toilet. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid, direct bij het hotel. Er bevindt zich een volledig uitgeruste fitnessruimte naast het hotel.
 

 • helsinki-zomer-tuomio
 • helsinki-zomer-standbeeld
 • helsinki-zomer-uitrusten
 • radisson-blu-hotel-espoo-luchtfoto
 • radisson-blu-espoo-kamer
 • radisson-blu-espoo-zwembad
 • radisson-blu-hotel-espoo-fietsverhuur

Excursies

Maak uw rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of u wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor u geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven. Via Voigt Travel kunt u deze excursies vooraf reserveren. U bent dan altijd verzekerd van een plek en ter plaatse hoeft u niets meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien nodig)
 • ​Volledige uitrusting (indien nodig)

saariselka-zomer-excursies-inbegrepen

Excursies Saariselkä (inbegrepen)

saariselka-zomer-diverse-activiteiten

Diverse activiteiten vanuit Fell Centre Kiilopää (inbegrepen)

Tijdens je verblijf in Fell Centre Kiilopää kun je gratis deelnemen aan verschillende activiteiten. Voor deze excursies dien je je een dag van tevoren in te schrijven bij de receptie. Programma aangeboden tussen juni en eind augustus. Bekijk hier alle activiteiten.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: Meerdere dagen
korpikartano-zomer-excursies

Excursies Menesjärvi

menesjarvi-zomer-rijkdommen-bos

De rijkdommen van het bos

Met een gids loop je de nabij gelegen bossen in. De gids vertelt je alles over de natuur en samen ga je op zoek naar eetbare bessen en paddenstoelen. Na terugkomst zul je de bessen en paddenstoelen bereiden en eten bij open vuur in een Lapse hut.

 • Prijs: € 95 per persoon | € 47,50 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 2,5-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Hotel Korpikartano (alleen mogelijk van 15 jul t/m 30 sep)
menesjarvi-zomer-siida-museum

Inari dorp, Siida & Inari-meer cruise

Per transfer ga je naar Inari. Hier bezoek je het Siida museum. Het museum vertelt je alles over de historie en de cultuur van de oorspronkelijke bewoners van Lapland. Na het museum ga je naar het Inarimeer waar je een cruise maakt van ca. 2 uur en bezoek je het eiland Ukonsaari, een heilige plek voor de Sami.

 • Prijs: € 90 per persoon | € 45 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Hotel Korpikartano
menesjarvi-zomer-natuurwandeling

Natuurwandeling rond Menesjärvi

Met een gids trek je de natuur in. Tijdens deze tocht zal de gids je een hoop vertellen over de natuur en kun je ook alle vragen stellen.

 • Prijs: € 75 per persoon
 • Duur: ca. 2-2,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Hotel Korpikartano (minimaal 2 personen)
muonio-zomer-excursies

Excursies Muonio

muonio-wandelen-rendieren(1)

Wandelen met rendieren

Onder begeleiding van een gids maak je op de rendierboerderij van Torassieppi kennis met de rendieren en maak je een kleine wandeling door de bossen. Onderweg stop je voor een lekker kopje koffie.

 • Prijs: € 70 per persoon
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Minimaal 2 personen
muonio-aurora-kampvuur

Aurora kampvuur

Na een informatieve workshop ga je met een gids op zoek naar het noorderlicht. Als je geluk hebt zie je het noorderlicht aan de hemel dansen! Tijdens de 'jacht' worden Finse pannenkoeken geserveerd bij het kampvuur. Let op: deze excursie wordt aangeboden vanaf 24 augustus.

 • Prijs: € 30 per persoon
 • Duur: ca. 1 uur
 • NB: Minimaal 2 personen. Vertrek om 22:00 uur
muonio-rivier-raften

Rivier raften

Een raft avontuur van ca. 6 km voor de hele familie langs de grensrivier Muonio. Je komt onderweg in totaal vier stroomversnellingen tegen in zowel Finland als Zweden! Na het raften geniet je van kop koffie/thee bij het kampvuur. Deze excursie wordt aangeboden vanuit Harriniva.

 • Prijs: € 45 per persoon | € 25 per kind
 • Duur: ca. 1,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Minimaal 4 personen. Vertrek om 11:00 en 15:00 uur
muonio-kanotocht-torassieppi

Kanotocht in Torassieppi

Met een Canadese kano ga je vanuit Torassieppi samen met een gids op pad om de Finse meren te ontdekken. Geniet van de stilte en de meeste frisse lucht ter wereld! Onderweg maak je een stop voor een koffiepauze.

 • Prijs: € 50 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Minimaal 2 personen. Vertrek om 14:00
kilpisjarvi-zomer-excursies

Excursies Kilpisjärvi

kilpisjarvi-zomer-rondvlucht-drielandenpunt

Rondvlucht drielandenpunt

Een rondvlucht met een watervliegtuig boven het drielandenpunt van Noorwegen, Zweden en Finland. Je kijkt uit over de prachtige toendra’s.

 • Prijs: € 220 per vlucht (1-3 personen)
 • Duur: ca. 15 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Polar Lento, mogelijk vanaf 26 juni
kilpisjarvi-zomer-rondvlucht-halti

Rondvlucht Kilpisjärvi en Halti

Een rondvlucht met een watervliegtuig boven Kilpisjärvi en de berg 'Halti'. Halti is ruim 1300 meter hoog en is daarmee de hoogste berg van Finland.

 • Prijs: € 490 per vlucht (1-3 personen)
 • Duur: ca. 35 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Polar Lento, mogelijk vanaf 26 juni
kilpisjarvi-zomer-rondvlucht-zweden-finland-noorwe

Rondvlucht Zweden, Finland en Noorwegen

Een rondvlucht met een watervliegtuig boven drie verschillende landen. Je hebt uitzicht over de uitgestrekte toendra en in de verte de fjorden van Noorwegen.

 • Prijs: € 930 per vlucht (1-3 personen)
 • Duur: ca. 1 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Polar Lento, mogelijk vanaf 26 juni

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Merengebied en Lapland Aanbieding
  17 dagen, eigen auto, v.a. € 1.345 p.p.

  Duizend meren en Lapland

  duizend-meren-lapland-eigen-auto-thumb
 • Eilandenreis
  21 dagen, eigen auto, v.a. € 2.195 p.p.

  Arctische eilanden en Lapland

  arctische-eilanden-lapland-thumb
 • Het dak van Europa
  14 dagen, eigen auto, v.a. € 1.295 p.p.

  Lapland, Finnmark en Noordkaap

  lapland-finnmark-noordkaap-eigen-auto-thumb
 • De mooiste fjorden
  14 dagen, eigen auto, v.a. € 1.685 p.p.

  Het beste van Fjord Noorwegen

  beste-fjord-noorwegen-thumb
 • Zuid-Noorwegen
  17 dagen, eigen auto, v.a. € 1.875 p.p.

  Noorse fjorden en hoogvlaktes

  noorse-fjorden-hoogvlaktes-thumb
 • Luxe reis door de fjorden
  17 dagen, eigen auto, v.a. € 2.095 p.p.

  Van Preikestølen tot Geirangerfjord

  van-preikestolen-tot-geirangerfjord-thumb
 • Bucketlist reis
  20 dagen, eigen auto, v.a. € 1.895 p.p.

  Noordkaap, Lofoten en Lapland

  noordkaap-lofoten-lapland-eigen-auto-thumb
 • Sfeervol en kleinschalig
  20 dagen, eigen auto, v.a. € 1.795 p.p.

  Noordkaap Exclusief

  noordkaap-exclusief-eigen-auto-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Auto gratis mee Een personenauto gaat gratis mee aan boord
finnlines-auto-aan-boord
Privé hut Comfortabele hut met douche/wc tijdens de overtocht
finnlines-buitenhut
Stop-over hotel Het stop-over hotel in Lübeck is inbegrepen
lubeck-stopover-hotel