Åland eilanden

aland eilanden

Uniek en bijzonder: vakantie op de Aland eilanden

Heeft u wel eens gedacht aan een vakantie op de Åland eilanden? Deze wonderschone eilandengroep, die precies tussen Zweden en Finland ligt, is grote delen van het jaar een oase van rust. De Finnen en Zweden hebben de eilanden mede daarom massaal omarmd. Åland is gemakkelijk te bereiken vanaf Helsinki of Turku, maar ook vanaf Stockholm kunt u naar Aland reizen. Ideaal dus om te combineren met een rondreis naar het noorden van Scandinavië.

Lijkt het u niet geweldig om na afloop van uw reis door het Pure Noorden nog even te gaan eilandhoppen? En hoe! Meer dan 20.000 eilanden liggen er in deze archipel, bewoond en onbewoond, in een gebied van zo'n driehonderd kilometer breed. Een vakantie op de Aland eilanden is uniek, in alle opzichten. Hier bent u afhankelijk van ferry's, ponten en bruggen. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen: heel veel groen, vrolijk gekleurde houten huizen, helderblauw water, frisse lucht, weidse vergezichten en een charmante, eigenzinnige bevolking. De eilanden zijn dan ook erg geschikt om fietsen te huren. Dankzij haar ligging in de Oostzee heeft Åland bovendien een milder klimaat dan op het vasteland van Zweden en Finland. Het regent er minder vaak en de zon schijnt er des te vaker.

mariehamn aland reis 

Verliefd op de Åland eilanden

In tegenstelling tot de rest van Scandinavië is op Åland het allemansrecht beperkt van kracht. Natuur is voor de Alanders een belangrijk goed. Het is niet het enige dat anders is op het bijzondere Åland. Hoewel het een Finse regio is, is Zweeds er de officiële taal. Åland heeft een eigen vlag, eigen kentekenplaten, eigen postzegels en nog veel meer "eigens". Het maakt van deze eilandengroep een unieke vakantiebestemming, die met niets te vergelijken is. Wij weten zeker dat u helemaal verliefd wordt op deze archipel.
 

Åland met eigen auto boeken

Op vakantie naar de Åland eilanden? Voigt Travel heeft een prachtige rondreis waarbij u met eigen auto het zuiden van Finland combineert met een bezoek aan de Åland eilanden. Vanaf Noord-Duitsland maakt u eerst een overtocht naar Helsinki, de hoofdstad van Finland, vanwaar u naar het prachtige Turku rijdt. Nadat u deze prachtige regio heeft verkent is het tijd om naar Åland te gaan, wederom middels een ferry overtocht. Na Åland bezoekt u nog twee dagen hoofdstad Helsinki. Uiteraard is alles bij deze reis inbegrepen. Benieuwd? Klik hieronder voor de Åland eilanden en Helsinki reis.
 


 

aland eilanden zomer

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel