Winteravontuur Weekend Vogafjós Mývatn

Voor de avonturiers die een weekend op ontdekking willen gaan in een onontdekt gebied is dit de perfecte reis. Het noorden van IJsland is een gebied van contrasten. Lange valleien worden afgewisseld met lavavelden en meren. De uitzichten vervelen nooit. Wij hebben het weekend voor je ingedeeld met excursies, zodat je het mooiste van dit stukje IJsland in korte tijd proeft. Beleef een magische zonsopkomst op een krater, race door het prachtige landschap met een sneeuwscooter en sta versteld van de enorme kracht van de Dettifoss waterval. Als hoogtepunt ga je tijdens één van de avonden naar de bijzondere grot Grjótagjá. Alleen een aantal locals hebben een sleutel die toegang geeft tot de ingang. Binnen in de grot is een natuurlijke warmwaterbron. Bij deze reis mag je eenmaal baden in dit unieke natuurbad. Bij terugkomst in het hotel staat er dagelijks een heerlijk 3-gangen diner voor je klaar.

Verzorging
Je verblijft 3 nachten op basis van halfpension.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Akureyri: ca. 1 uur, zonder tussenstops bij de hoogtepunten. Onderweg worden diverse stops gemaakt en zal je de gids je direct kennis laten maken met IJsland.

NB: Dit arrangement is vanwege de inbegrepen avontuurlijke excursies niet geschikt voor (jonge) kinderen en heeft een minimum leeftijd van 12 jaar. 

Highlights

 • Privébaden in de bijzondere grot Grjótagjá (ca. 1,5 uur)
 • Introductie sneeuwscootersafari (ca. 2 uur, 2 personen per scooter)
 • Zonsopgangswandeling Hverfjall (ca. 2,5-3,5 uur)
 • Dettifoss Super Jeep (ca. 4-5 uur)
 • 'Once-in-a-lifetime' ervaring
 • Unieke overnachtinglocatie
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 4 dagen
 • Halfpension
 • Februari - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies
esther-ijsland-winter-2024-2

Esther Altena

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Vogafjós Farm Resort

Een ervaring om nooit te vergeten

Winteravontuur Weekend Vogafjós Mývatn

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekendgemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in IJsland!

Eindelijk is het zover. Vandaag start je reis met een directe vlucht van Amsterdam naar het noorden ...

Eindelijk is het zover. Vandaag start je reis met een directe vlucht van Amsterdam naar het noorden van IJsland. Op de kleine luchthaven van Akureyri staat de gids al op je te wachten. Hij zal je langs een aantal highlights rijden en met passie vertellen over de omgeving. Je maakt een stop bij de prachtige Goðafoss waterval waar je ruim de tijd hebt de IJslandse natuur in je op te nemen. Bij aankomst in Mývatn staat er een heerlijke soeplunch voor je klaar en is er tijd informatie in te winnen en vragen te stellen bij de gids. In de avond staat een heerlijk 3-gangen diner op het menu met lokale producten. Tip: sluit de dag relaxt af met een bezoek aan Mývatn Nature Baths. Morgenochtend zal je vroeg gewekt worden door de wekker. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Dag vol winterse activiteiten

Goedemorgen op de vroege ochtend. Vandaag ga je de zonsopgang op een bijzondere plek bekijken, namel...

Goedemorgen op de vroege ochtend. Vandaag ga je de zonsopgang op een bijzondere plek bekijken, namelijk op de Hverfjall krater. Deze krater reikt ver boven de grond, maar is gelukkig makkelijk te beklimmen. Op de top kun je een rondje lopen en genieten van de zonsopkomst en de prachtige vergezichten. Langzamerhand worden de mensen om je heen wakker. Beter kun je de dag niet beginnen. 's Middags is het tijd voor wat meer adrenaline. Met de sneeuwscooter scheur je het landschap door over bevroren meren, moerasgebieden en vulkanische kraters. Geniet van de vrijheid van het besturen van een sneeuwscooter. De avond sluit je op een unieke manier af met een bezoek aan de grot Grjótagjá. Een 'once-in-a-lifetime' ervaring. Deze grot is alleen maar toegankelijk voor de locals, maar als uitzondering neemt de eigenaresse je graag mee voor deze unieke ervaring. In de grot is een natuurlijke warmwaterbron waar je mag genieten van de rust, plek en natuur. Je wordt hierheen gebracht, de deur wordt voor je open gegaan en daarna relax je zonder dat iemand je stoort. 
Duur zonsopgang wandeling: ca. 2,5-3,5 uur
Duur sneeuwscootersafari: ca. 2 uur (2 personen per scooter)
Duur bezoek grot Grjótagjá: ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Krachtpatser

Vandaag ga je de krachtigste waterval van Europa bezoeken. Dettifoss is gelegen in het natuurpark Jo...

Vandaag ga je de krachtigste waterval van Europa bezoeken. Dettifoss is gelegen in het natuurpark Jokulsarglufur en maakt deel uit van de drie watervallen die in dit park gelegen zijn. Met de superjeep word je vervoerd over wegen waar je normaal niet kunt komen, mits het weer dit toelaat. Door het ruige landschap rondom de watervallen heb je het gevoel dat je in een andere wereld bent. Staan naast een 100 meter brede waterval met zo’n kracht is een belevenis die je niet snel zult vergeten! Wist je trouwens dat Mývatn een perfecte plek is om het noorderlicht te spotten? Wie weet zie je vanavond dit magische natuur fenomeen aan de hemel dansen.
Duur Dettifoss tour: ca. 4-5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Terug naar huis

Helaas komt overal een eind aan, zo ook aan deze reis. De dagen zijn voorbij gevlogen maar wat heb j...

Helaas komt overal een eind aan, zo ook aan deze reis. De dagen zijn voorbij gevlogen maar wat heb je veel meegemaakt. Na het ontbijt word je met de transfer teruggebracht naar de luchthaven van Akureyri voor de directe vlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in IJsland!
Dag 2 Dag vol winterse activiteiten
Dag 3 Krachtpatser
Dag 4 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Inclusief diners
  5 dagen, halfpension, v.a. € 1.755 p.p.

  Winteravontuur Midweek Vogafjós Mývatn

  Winteravontuur Midweek Vogafjós Mývatn
 • Volop excursies
  8 dagen, logies en ontbijt, v.a. € 1.795 p.p.

  Winteravontuur Week Fosshotel Mývatn

  Winteravontuur Week Fosshotel Mývatn