Winteravontuur Midweek Vogafjós Mývatn

Houd je van een vaste planning en ben je in voor avontuur? Dan is deze winteravontuur midweek reis echt wat voor jou. Wij hebben een programma voor je samengesteld waarbij je het magische winterlandschap van het noorden van IJsland volledig gaat ontdekken. Je ontdekt niet alleen de regio Mývatn maar je wordt ook mee worden genomen naar Húsavík dat bekend staat als één van de beste plaatsen om walvissen te spotten. Daarnaast zitten er nog vele andere unieke excursies bij deze reis. Zonsopgang op een krater ver boven de grond en alle highlights die de omgeving te bieden heeft. Voel de vrijheid tijdens een sneeuwscootersafari over bevroren vlaktes. Als hoogtepunt mag je een duik nemen in de grot, Grjótagjá. Een warmwaterborn waar alleen de locals de sleutel hebben die toegang geeft tot deze unieke plek. Na elke actieve dag staat er een heerlijk 3-gangen diner klaar met lokale ingrediënten. Je verveelt je geen seconde tijdens deze reis.

Verzorging
Je verblijft 4 nachten op basis van halfpension

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Akureyri: ca. 1 uur, zonder tussenstops bij de hoogtepunten. Onderweg worden diverse stops gemaakt en zal je de gids je direct kennis laten maken met IJsland.

NB: Dit arrangement is vanwege de inbegrepen avontuurlijke excursies niet geschikt voor (jonge) kinderen en heeft een minimum leeftijd van 12 jaar. 

Highlights

 • Unieke overnachtingplaats
 • Mývatn parels en hoogtepunten (ca. 4-5 uur)
 • Privé baden in de bijzondere grot Grjótagjá (ca. 1,5 uur)
 • Zonsopgangswandeling Hverfjall (ca. 2,5-3,5 uur)
 • Introductie sneeuwscootersafari (ca. 2 uur, 2 personen per sneeuwscooter)
 • Walvissen spotten aan de Arctische kust (ca. 7-8 uur)
 • 'Once-in-a-lifetime' ervaring
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 5 dagen
 • Halfpension
 • Februari - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies
julia-ijsland-nieuw

Julia Heijmen

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Vogafjós Farm Resort

Een ervaring om nooit te vergeten

Winteravontuur Midweek Vogafjós Mývatn

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in IJsland!

Het avontuur kan beginnen. Er staat je een geweldige midweek te wachten in het onontdekte noorden va...

Het avontuur kan beginnen. Er staat je een geweldige midweek te wachten in het onontdekte noorden van IJsland. Bij aankomst op de luchthaven wacht de gids op je die je mee neemt in de transfer naar Mývatn. Je maakt een stop bij de bekende Goðafoss waterval en bij aankomst in Mývatn staat er een heerlijke soeplunch voor je klaar in het hotel. Voor vragen en tips kun je terecht bij de gids die je met liefde alles over ‘zijn’ Mývatn wilt vertellen. Wil je 's avonds relaxen zoals de lokale bevolking dat doet? Ga dan naar Mývatn Nature Baths zodat je de volgende ochtend helemaal klaar bent voor de vroege wekker. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Magic morning in Noord-IJsland

Vandaag sta je vroeg op, maar dit is het helemaal waard. Je gaat namelijk de zonsopgang bekijken van...

Vandaag sta je vroeg op, maar dit is het helemaal waard. Je gaat namelijk de zonsopgang bekijken vanaf een van de best bewaarde kraters ter wereld. De Hverfjall krater is 312 meter hoog, maar gemakkelijk te beklimmen. Bewandel het pad over de rand van de krater en laat je betoveren door de zonsopkomst. 's Middags is het tijd voor wat meer actie. Stap op de sneeuwscooter en rijd door het variërende landschap van Mývatn en omgeving. Je passeert bevroren meren, moerassen en vulkanische landschappen. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten.
Duur zonsopgang wandeling: ca. 2,5-3,5 uur
Duur sneeuwscooter safari: ca. 2 uur (2 personen per sneeuwscooter)
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Op zoek naar walvissen

Er staat vandaag een mooie dag op het programma. Via de Arctische kustroute rijd je richting H&uacut...

Er staat vandaag een mooie dag op het programma. Via de Arctische kustroute rijd je richting Húsavík. Geniet onderweg van adembenemende uitzichten, zwarte stranden en typisch IJslandse vissersdorpjes. Met een traditionele boot ga je op zoek naar de walvissen. Wie spot ze als eerst? Na de boottocht ga je op eigen gelegenheid genieten van bijvoorbeeld een typische seafood lunch. Breng ook zeker een bezoek aan het walvis museum. Aan het eind van de dag bezoek je een bierbrouwerij waar je lokale biertjes mag proeven. Uitgeteld maar voldaan geniet je op de terugweg van de mooie omgeving. 
Duur programma: ca. 6-8 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 De hoogtepunten van Mývatn

Je wordt één met de magische natuur van Mývatn. Samen met een lokale gids die a...

Je wordt één met de magische natuur van Mývatn. Samen met een lokale gids die alles over de omgeving weet bezoek je alle highlights van Mývatn. Aan het eind van deze dag kan het niet anders dan dat je verliefd bent op dit mooie stukje IJsland. Je wandelt over het Höfdi schiereiland, beklimt de Víti krater, luncht op eigen gelegenheid in het beste restaurant en loopt door de lavavelden van Dimmuborgir. Vanavond staat er ook nog een bijzondere afsluiter op het programma, een bezoek aan de grot Grjótagjá. een 'once-in-a-lifetime' ervaring. Deze grot is alleen maar toegankelijk voor de locals, maar als uitzondering neemt de eigenaresse je graag mee voor deze unieke ervaring. In de grot is een natuurlijke warmwaterbron waar je mag genieten van de rust, plek en natuur. Je wordt hierheen gebracht, de deur wordt voor je open gegaan en daarna relax je zonder dat iemand je stoort. 
Duur Mývatn parels en hoogtepunten: ca. 4-5 uur
Duur duik in grot Grjótagjá: ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Tijd om naar huis te gaan

Na een midweek vol nieuwe avonturen en indrukken is het helaas tijd om weer naar huis te gaan. Na he...

Na een midweek vol nieuwe avonturen en indrukken is het helaas tijd om weer naar huis te gaan. Na het ontbijt word je met de transfer teruggebracht naar de luchthaven van Akureyri. Met een directe vlucht sta je binnen 3,5 uur weer op Nederlandse bodem. Home sweet home. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in IJsland!
Dag 2 Magic morning in Noord-IJsland
Dag 3 Op zoek naar walvissen
Dag 4 De hoogtepunten van Mývatn
Dag 5 Tijd om naar huis te gaan
Sluit dag tot dag

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Actieve familiereis
  5 dagen, halfpension, v.a. € 1.395 p.p.

  Kids Midweek Sel Hotel Mývatn

  midweek-myvatn-kids-thumb
 • Volop excursies
  8 dagen, logies en ontbijt, v.a. € 1.795 p.p.

  Winteravontuur Week Fosshotel Mývatn

  winteravonturenweek-myvatn-thumb
 • Verblijf bij een boerderij
  4 dagen, halfpension, v.a. € 1.475 p.p.

  Winteravontuur Weekend Vogafjós Mývatn

  winteravontuur-weekend-vogafjos-header-thumb