Roadtrip Faeröer Eilanden

Een roadtrip over 18 groene eilanden waar dubbel zoveel schapen als mensen leven en dorpjes verborgen liggen tussen valleien. Met zo weinig inwoners heb je soms het gevoel dat je alleen op de wereld bent. Je maakt kennis met glooiende weilanden, mos op basaltheuvels en traditionele houten huizen met turfdaken. De onontdekte bestemming is perfect voor natuur, vogel en wandel liefhebbers. Schrik niet van een flinke regenbui, want het kan er goed regenen. Hier hebben de Faeröer Eilanden wel hun groene weides en spontane watervalletjes aan te danken.

De 11-daagse eigen auto rondreis naar Faeröer Eilanden
De reis start op zaterdag als u vanuit Hirtshals in Denemarken aan boord stapt van de M/S Nörrona, het schip van Smyril Line. Na 1 overnachting en een hele dag varen kom je in de avond aan in de haven van Tórshavn. De hoofdstad van de Faeröer Eilanden en ook wel de kleinste hoofdstad ter wereld. De eerste 3 overnachtingen zijn in 62°N Hotel - City Center, in het hart van Tórshavn. Vlak bij de haven en genoeg tijd om de hoofdstad en omgeving te gaan ontdekken. Je verlaat het eiland Streymoy en reist verder naar het eiland Vágar via een onderzee tunnel. OP dit eiland vind je de luchthaven en de afgelegen groene vallei van Gásadalur. Je verblijf 1 nacht in Hotel Vágar. Je vervolgt de reis naar het eiland Eysturoy en verblijft in het noordelijkste puntje van het eiland 2 nachten in Gjáargarður Guesthouse in het dorpje Gjógv. Bewonder hier de versteende mythische wezens Risin en Kellingin en beklim de Slættaratindur, de hoogste berg van de eilandengroep. De laatste overnachting op de Faeröer eilanden is in Hotel Klaksvík, gelegen op een van de noordelijkste eilanden, Borðoy. Bezoek een van de mooiste uitzichtpunten van de Faeröer Eilanden, Krakkur. Het uitzicht is hier spectaculair! Je verlaat de Faeröer Eilanden weer per boot, maar de reis is nog niet voorbij. In Tórshavn stap je aan boord en slaap je nog 2 nachten op het schip. Je sluit de reis relaxt af met uitzichten over de Noord-Atlantische oceaan en je geniet na van de onvergetelijke reis op de Faeröer eilanden, onder het genot van een lekker diner aan boord.
 
Verzorging
Je verblijft:

 • 1 nacht in een 2-persoons binnenhut aan boord van Smyril Line op basis van logies
 • 3 nachten in 62°N Hotel - City Center op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in Hotel Vágar op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in Gjáargarður Guesthouse op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in Hotel Klaksvík op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten een 2-persoons binnenhut aan boord van Smyril Line op basis van logies

Extra's bij je reis
 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Wegenkaart en reisgids (voucher t.w.v. €35 per boeking)

Highlights

 • Spectaculaire uitzichten
 • Glooiende groene weilanden en valleien
 • Spontane watervallen
 • Hoge bergen
 • Vogels spotten
 • Unieke wandelingen
 • Ongerepte natuur
 • Bijzondere overtocht van Hirtshals naar Seyðisfjörður via de Faeröer eilanden
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Eigen auto
 • 11 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Juni - augustus
 • Incl. overtocht
romy-h-faeroer

Romy Hovestad

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf aan boord van Smyril Line

Verblijf in 62°N Hotel - City Center

Verblijf in Hotel Vágar

Verblijf in Gjáargarður Guesthouse

Verblijf in Hotel Klaksvík

Een ervaring om nooit te vergeten

Roadtrip Faeröer Eilanden

Bekijk snel het overzicht van de Faeröer Eilanden rondreis. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder ben je vrij om de dagen zelf in te delen.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Boottocht naar de Faeröer Eilanden

Vandaag is het eindelijk zo ver! Je vaart over de Noord-Atlantische oceaan van Denemarken naar de Fa...

Vandaag is het eindelijk zo ver! Je vaart over de Noord-Atlantische oceaan van Denemarken naar de Faeröer Eilanden. Aan het einde van de dag stap je aan boord in Hirtshals. Je begint de reis goed met een lekker diner aan boord in een van de restaurants en bespreek je reisplannen onder het genot van een drankje in de bar.
Overnachting in een 2-persoonsbinnenhut aan boord van Smyril Line.
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Dag op zee

Goedemorgen! Je staat op met fantastisch uitzicht over de uitgestrekte oceaan. Na een goed ontbijt k...

Goedemorgen! Je staat op met fantastisch uitzicht over de uitgestrekte oceaan. Na een goed ontbijt kun je gebruik maken van allerlei faciliteiten aan boord. Neem een duik in het zwembad, relax in de hottub of kijk een film in de bioscoop. Je hoeft je aan boord niet te vervelen. Onderweg zijn de uitzichten prachtig en met geluk spot je misschien wel en walvis! Later op de avond word je verwelkomt door de Faeröer Eilanden en kom je aan in de haven van Tórshavn. Gezien het al best laat is, slaap je vanavond in een hotel in het centrum van Tórshavn.
Overnachting in 62°N Hotel - City Center.
Rijafstand Haven Tórshavn – centrum Tórshavn: ca. 1,3 km | ca. 5 min
 
Toon minder

Toon meer

Dag 3 De hoofdstad van de Faeröer Eilanden ontdekken

Na een fijne nachtrust word je wakker in het hart van Tórshavn. Tórshavn is gelegen in...

Na een fijne nachtrust word je wakker in het hart van Tórshavn. Tórshavn is gelegen in het zuiden van het eiland Streymoy en wordt ook wel de kleinste hoofdstad van de wereld genoemd. Het is een gezellig stadje met een oud stadsdeel. Je komt hier typische Faeröerse huisjes tegen met zwarte gevels en gras op het dak. De huisjes staan erg dicht op elkaar, dus de steegjes zijn smal en er rijden bijna geen auto’s. Een super authentiek stukje Tórshavn, het lijkt net alsof je door een openluchtmuseum loopt. Maar het leuke is dat er nog steeds mensen wonen! Beklim voor een mooi uitzicht over de haven en het centrum van Tórshavn het historische Skansin Fort. Je herkent het fort aan het rood-witte vuurtorentje en is gelegen op een heuvel naast de haven. Het fort is gebouwd in 1580 en beschermde toen tegen vele piratenaanvallen in de stad.
Overnachting in 62°N Hotel - City Center.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Het eiland Streymoy

Je verblijft op het grootste eiland van de Faeröer Eilanden. Neem vandaag de tijd om het eiland...

Je verblijft op het grootste eiland van de Faeröer Eilanden. Neem vandaag de tijd om het eiland verder te leren kennen. Breng een bezoek aan de afgelegen dorpjes Saskun en Tjørnuvík. Saksun staat bekend om zijn unieke locatie boven een adembenemende lagune. Je hebt er panoramisch uitzicht over de steile bergen en watervallen. Tjørnuvík ligt in een diepe vallei zonder andere dorpen in zicht. Er staan slechts 55 huizen. Je kunt de bergen in trekken en wandelen tussen Tjørnuvík en Saksun. Het pad is openbaar, de tocht duurt drie uur en kan het hele jaar door gratis worden gedaan.
Overnachting in 62°N Hotel - City Center.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Op naar het volgende eiland

Vandaag verlaat je het eiland Streymoy en vervolg je de reis naar het westelijke eiland Vágar...

Vandaag verlaat je het eiland Streymoy en vervolg je de reis naar het westelijke eiland Vágar. Je rijdt onderweg door een onderzeese tunnel, die je deze reis nog vaker tegen gaat komen, een bijzondere ervaring. Maak een tour over het eiland en dan kom je verschillende highlights tegen. Vlak bij het dorp Sandavágur is Trøllkonufingur, een rotsformatie die 313 meter boven de zee uitsteekt. Bij het afgezonderde dorpje Gásadalur vind je de Múlafossur waterval, de meest bekende attractie van de Faeröer Eilanden. Heb je nog energie over? Wandel dan vanaf het dorp Sørvágur naar Dunnesdrangar, 2 zeestapels aan de westkust van het eiland.
Overnachting in Hotel Vágar.
Rijafstand Tórshavn – Sorvágur: ca. 47 km | ca. 1 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Eilandhoppen

Er staat een mooie route op de planning. Je rijdt van het eiland Vágar via Streymoy naar Eyst...

Er staat een mooie route op de planning. Je rijdt van het eiland Vágar via Streymoy naar Eysturoy. Onderweg is er veel te zien en ontdekken. De route langs hoge bergen, fjorden en schilderachtige dorpjes is al prachtig! Sla onderweg op Streymoy af naar Vestmanna, een indrukwekkende vogelklif. Heb je de waterval Fossá al gezien? Een van de hoogste watervallen van de eilandengroep. Uiteindelijk kom je aan in het meest gefotografeerde plaatsje, Gjógv. Je verblijft hier 2 nachten.
Overnachting in Gjáargarður Guesthouse.
Rijafstand Sorvágur – Gjógv: ca.  75 km | ca. 1,5 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Trek eropuit!

Goedemorgen op Eysturoy! Het eiland met vele goede wandelroutes. Sommige over oude gerestaureerde wa...

Goedemorgen op Eysturoy! Het eiland met vele goede wandelroutes. Sommige over oude gerestaureerde wandelpaden. Je komt onderweg veel historische pandjes tegen, zoals de kerk, het gemeenschapshuis en kleurrijke traditionele huisjes. De huizen in Gjógv hebben de kleurrijke bouwstijl van de Faeröer, en zijn rood, wit en groen gekleurd. Het kleine dorpskerkje dateert uit 1929. Rondom Gjógv zijn een aantal hogen bergen. De Slættaratindur is er één van en heeft een hoogte van 882 meter. Het is hiermee de hoogste berg van de hele eilandengroep. De naam betekent letterlijk “platte top”, aangezien de bergtop niet helemaal in een punt loopt. Je kan de berg beklimmen in ongeveer 4 uur. Hoewel de wandelroutes vrij steil zijn, hoef je niet over bijzonder technische klimvaardigheden te beschikken om de bergtop te kunnen bereiken. Als je de berg bij helder weer beklimt, heb je vanaf de top een prachtig uitzicht over de hele archipel van de Faeröer.
Overnachting in Gjáargarður Guesthouse.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Leven in de brouwerij

Het laatste eiland dat je gaat bezoeken tijdens deze reis is een van de noordelijke eilanden. Je rij...

Het laatste eiland dat je gaat bezoeken tijdens deze reis is een van de noordelijke eilanden. Je rijdt door het fascinerende landschap naar Klaksvík, gelegen op het eiland Bordoy. Via de Norðoyatunnilin (onderzeese tunnel) rijd je naar Klaksvík. Deze tunnel wordt vrolijk verlicht dankzij werk van de kunstenaar Trondur Patursson. Klaksvík is het thuis van 2 prijswinnende brouwerijen die gerund worden door een familie genaamd Föroya Bjór. Bij de brouwerijen leer je in de tentoonstelling alles over de geschiedenis van de bedrijven en je kunt er souvenirs kopen. 
Overnachting in Hotel Klaksvík.
Rijafstand Gjógv – Klaksvík: ca. 46 km | ca. 1 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 9 Mooiste uitzicht van de Faeröer Eilanden?

Vanavond stap je aan boord voor de terugreis, maar gelukkig heb je vandaag nog een hele dag om te ge...

Vanavond stap je aan boord voor de terugreis, maar gelukkig heb je vandaag nog een hele dag om te genieten van de noordelijke eilanden. Vanuit Klaksvík zie je altijd de piramidevormige berg Kunoyarnakki. Maak een korte hike naar Klakkur, een van de mooiste uitzichtpunten van de Faeröer Eilanden. Fotografen bezoeken dit uitzichtpunt graag. Het uitzicht is namelijk spectaculair! Rijd richting Tórshavn via 2 onderzeetunnels en geniet nog een keer van een lekker avondmaal in het gezellige centrum, voordat je einde van de avond weer aan boord stapt van de M/S Nörrona.
Overnachting in een 2-persoonsbinnenhut aan boord van Smyril Line
Rijafstand Klaksvík – haven Tórshavn: ca. 46 km | ca. 1 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 10 Wie spot er een walvis?

Als je wakker wordt, heb je al heel wat kilometers afgelegd over de oceaan, maar de overtocht duurt ...

Als je wakker wordt, heb je al heel wat kilometers afgelegd over de oceaan, maar de overtocht duurt nog een volle dag en nacht. Gelukkig is er aan boord genoeg vermaak en walvissen spotten verveelt nooit! Kijk samen alvast de mooie foto’s terug die je deze reis vastgelegd hebt en geniet na van alle ervaringen die je rijker bent.
Overnachting in een 2-persoonsbinnenhut aan boord van Smyril Line
 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Boottocht naar de Faeröer Eilanden
Dag 2 Dag op zee
Dag 3 De hoofdstad van de Faeröer Eilanden ontdekken
Dag 4 Het eiland Streymoy
Dag 5 Op naar het volgende eiland
Dag 6 Eilandhoppen
Dag 7 Trek eropuit!
Dag 8 Leven in de brouwerij
Dag 9 Mooiste uitzicht van de Faeröer Eilanden?
Dag 10 Wie spot er een walvis?
Sluit dag tot dag

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,6
2455 reviews

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Hoogtepunten van Zuid-IJsland Boekbaar 2023
  12 dagen, eigen auto, v.a. € 2.495 p.p.

  Gletsjers, watervallen en geisers in Zuid-IJsland

  gletsjers-watervallen-geisers-zuid-ijsland-header-thumb
 • Complete rondreis met eigen auto Boekbaar 2023
  19 dagen, rondreis met eigen auto, v.a. € 3.395 p.p.

  Grand Tour IJsland

  grand-tour-ijsland-header-thumb
 • Het ongebaande noorden en oosten Boekbaar 2023
  12 dagen, eigen auto, v.a. € 2.495 p.p.

  Noord-IJsland puur natuur

  ijsland-puur-natuur-eigen-auto-thumb