Roadtrip Faeröer Eilanden

Een roadtrip over 18 groene eilanden waar dubbel zoveel schapen als mensen leven en dorpjes verborgen liggen tussen valleien. Met zo weinig inwoners heb je soms het gevoel dat je alleen op de wereld bent. Je maakt kennis met glooiende weilanden, mos op basaltheuvels en traditionele houten huizen met turfdaken. De onontdekte bestemming is perfect voor natuur, vogel en wandel liefhebbers. Schrik niet van een flinke regenbui, want het kan er goed regenen. Hier hebben de Faeröer Eilanden wel hun groene weides en spontane watervalletjes aan te danken.

De 11-daagse eigen auto rondreis naar Faeröer Eilanden
De reis start op zaterdag als je vanuit Hirtshals in Denemarken aan boord stapt van de M/S Nörrona, het schip van Smyril Line. Na één overnachting en een hele dag varen kom je in de avond aan in de haven van Tórshavn. De hoofdstad van de Faeröer Eilanden en ook wel de kleinste hoofdstad ter wereld. De eerste drie overnachtingen zijn in Hilton Garden Inn Faroe Islands, in de hoofdstad Tórshavn. De perfecte uitvalsbasis om de bijzondere eilandengroep te gaan ontdekken. Na drie nachten verruil je de hoodstad voor het pittoreske dorpje Gjógv. Hier overnacht je drie nachten in Gjáargarður Guesthouse. Prachtig gelegen in een groene vallei aan zee, hier kom je echt helemaal tot rust. Bewonder de versteende mythische wezens Risin en Kellingin en beklim de Slættaratindur, de hoogste berg van de eilandengroep. De laatste nacht breng je weer door in Torshavn bij Hilton Garden Inn Faroe Islands. Je verlaat de Faeröer Eilanden per boot, maar de reis is nog niet voorbij. In Tórshavn stap je aan boord en slaap je nog twee nachten op het schip. Je sluit de reis relaxt af met uitzichten over de Noord-Atlantische oceaan terwijl je nageniet van de onvergetelijke reis op de Faeröer eilanden. Onder het genot van een lekker diner aan boord.
 
Verzorging
Je verblijft:

 • 1 nacht in een 2-persoons binnenhut aan boord van Smyril Line op basis van logies
 • 3 nachten in Hilton Garden Inn Faroe Islands op basis van logies & ontbijt
 • 3 nachten in Gjáargarður Guesthouse op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in Hilton Garden Inn Faroe Islands op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten een 2-persoons binnenhut aan boord van Smyril Line op basis van logies

Extra's bij je reis
 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Wegenkaart en reisgids (voucher t.w.v. €35 per boeking)

Highlights

 • Spectaculaire uitzichten
 • Glooiende groene weilanden en valleien
 • Spontane watervallen
 • Hoge bergen
 • Vogels spotten
 • Unieke wandelingen
 • Ongerepte natuur
 • Bijzondere overtocht van Hirtshals naar Seyðisfjörður via de Faeröer eilanden
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Eigen auto
 • 11 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Juni - augustus
 • Incl. overtocht
reisspecialist-caitlin-finland

Caitlin Verbrugge

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf aan boord van Smyril Line

Verblijf in Hilton Garden Inn Faroe Islands

Verblijf in Gjáargarður Guesthouse

Een ervaring om nooit te vergeten

Roadtrip Faeröer Eilanden

Bekijk snel het overzicht van de Faeröer Eilanden rondreis. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder ben je vrij om de dagen zelf in te delen.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Boottocht naar de Faeröer Eilanden

Vandaag is het eindelijk zo ver! Je vaart over de Noord-Atlantische oceaan van Denemarken naar de Fa...

Vandaag is het eindelijk zo ver! Je vaart over de Noord-Atlantische oceaan van Denemarken naar de Faeröer Eilanden. Aan het einde van de dag stap je aan boord in Hirtshals. Je begint de reis goed met een lekker diner aan boord in een van de restaurants en bespreek je reisplannen onder het genot van een drankje in de bar.
Overnachting in een 2-persoonsbinnenhut aan boord van Smyril Line.
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Dag op zee

Goedemorgen! Je staat op met fantastisch uitzicht over de uitgestrekte oceaan. Na een goed ontbijt k...

Goedemorgen! Je staat op met fantastisch uitzicht over de uitgestrekte oceaan. Na een goed ontbijt kun je gebruik maken van allerlei faciliteiten aan boord. Neem een duik in het zwembad, relax in de hottub of kijk een film in de bioscoop. Je hoeft je aan boord niet te vervelen. Onderweg zijn de uitzichten prachtig en met geluk spot je misschien wel en walvis! Later op de avond word je verwelkomt door de Faeröer Eilanden en kom je aan in de haven van Tórshavn. 
Overnachting in Hilton Garden Inn Faroe Islands. 
Rijafstand Haven Tórshavn – Hilton Garden Inn Faroe Islands: ca. 2,6 km | ca. 5 min
 
Toon minder

Toon meer

Dag 3 De hoofdstad van de Faeröer Eilanden ontdekken

Na een fijne nachtrust word je wakker in de hoofdstad Tórshavn. Tórshavn is gelegen in...

Na een fijne nachtrust word je wakker in de hoofdstad Tórshavn. Tórshavn is gelegen in het zuiden van het eiland Streymoy en wordt ook wel de kleinste hoofdstad van de wereld genoemd. Het is een gezellig stadje met een oud stadsdeel. Je komt hier typische Faeröerse huisjes tegen met zwarte gevels en gras op het dak. De huisjes staan erg dicht op elkaar, dus de steegjes zijn smal en er rijden bijna geen auto’s. Een super authentiek stukje Tórshavn, het lijkt net alsof je door een openluchtmuseum loopt. Maar het leuke is dat er nog steeds mensen wonen! Beklim voor een mooi uitzicht over de haven en het centrum van Tórshavn het historische Skansin Fort. Je herkent het fort aan het rood-witte vuurtorentje en is gelegen op een heuvel naast de haven. Het fort is gebouwd in 1580 en beschermde toen tegen vele piratenaanvallen in de stad.
Overnachting in Hilton Garden Inn Faroe Islands. 
 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Het eiland Streymoy

Je verblijft op het grootste eiland van de Faeröer Eilanden. Neem vandaag de tijd om het eiland...

Je verblijft op het grootste eiland van de Faeröer Eilanden. Neem vandaag de tijd om het eiland verder te leren kennen. Breng een bezoek aan de afgelegen dorpjes Saskun en Tjørnuvík. Saksun staat bekend om zijn unieke locatie boven een adembenemende lagune. Je hebt er panoramisch uitzicht over de steile bergen en watervallen. Tjørnuvík ligt in een diepe vallei zonder andere dorpen in zicht. Er staan slechts 55 huizen. Je kunt de bergen in trekken en wandelen tussen Tjørnuvík en Saksun. Het pad is openbaar, de tocht duurt drie uur en kan het hele jaar door gratis worden gedaan.
Overnachting in Hilton Garden Inn Faroe Islands. 
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Eilandhoppen

Er staat een mooie route op de planning. Je rijdt van Tórshavn naar het eiland Eysturoy. Onde...

Er staat een mooie route op de planning. Je rijdt van Tórshavn naar het eiland Eysturoy. Onderweg is er veel te zien en ontdekken. De route langs hoge bergen, fjorden en schilderachtige dorpjes is al prachtig! Uiteindelijk kom je aan in het meest gefotografeerde plaatsje, Gjógv. Zodra je hier aankomt voel je de rust en natuur over je heen vallen. Je verblijft hier 3 nachten.
Overnachting in Gjáargarður Guesthouse.
Rijafstand Tórshavn– Gjógv: ca.  47,1 km | ca. 1 uur.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Trek eropuit!

Goedemorgen op Eysturoy! Het eiland met vele goede wandelroutes. Sommige over oude gerestaureerde wa...

Goedemorgen op Eysturoy! Het eiland met vele goede wandelroutes. Sommige over oude gerestaureerde wandelpaden. Je komt onderweg veel historische pandjes tegen, zoals de kerk, het gemeenschapshuis en kleurrijke traditionele huisjes. De huizen in Gjógv hebben de kleurrijke bouwstijl van de Faeröer, en zijn rood, wit en groen gekleurd. Het kleine dorpskerkje dateert uit 1929. Rondom Gjógv zijn een aantal hogen bergen. De Slættaratindur is er één van en heeft een hoogte van 882 meter. Het is hiermee de hoogste berg van de hele eilandengroep. De naam betekent letterlijk “platte top”, aangezien de bergtop niet helemaal in een punt loopt. Je kan de berg beklimmen in ongeveer 4 uur. Hoewel de wandelroutes vrij steil zijn, hoef je niet over bijzonder technische klimvaardigheden te beschikken om de bergtop te kunnen bereiken. Als je de berg bij helder weer beklimt, heb je vanaf de top een prachtig uitzicht over de hele archipel van de Faeröer.
Overnachting in Gjáargarður Guesthouse.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Leven in de brouwerij

Breng vandaag een bezoek aan de noordelijke eilanden. Je rijdt door het fascinerende landschap richt...

Breng vandaag een bezoek aan de noordelijke eilanden. Je rijdt door het fascinerende landschap richting Klaksvík, gelegen op het eiland Bordoy. Via de een onderzeese tunnel rijd je naar Klaksvík. Klaksvík is het thuis van 2 prijswinnende brouwerijen die gerund worden door een familie genaamd Föroya Bjór. Bij de brouwerijen leer je in de tentoonstelling alles over de geschiedenis van de bedrijven en je kunt er souvenirs kopen. Op de noordelijke eilanden kom je veel oude tunnels tegen, waar je te maken krijgt met éénrichtingsverkeer, best spannend de 1e keer! Maar je zal er al snel aan wennen. Je kunt ook de ferry naar Kalsoy pakken en met een lokale gids een wandeling maken naar de vuurtoren. 
Overnachting in Gjáargarður Guesthouse. 
 
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Op naar het volgende eiland

Vandaag verlaat je het eiland Esturoy en keer je terug naar Tórshavn voor de laatste overnach...

Vandaag verlaat je het eiland Esturoy en keer je terug naar Tórshavn voor de laatste overnachting. Heb je het westelijke eiland Vágar al bezocht?  Maak een tour over het eiland en dan kom je verschillende highlights tegen. Vlak bij het dorp Sandavágur is Trøllkonufingur, een rotsformatie die 313 meter boven de zee uitsteekt. Bij het afgezonderde dorpje Gásadalur vind je de Múlafossur waterval, de meest bekende attractie van de Faeröer Eilanden. Heb je nog energie over? Wandel dan vanaf het dorp Sørvágur naar Dunnesdrangar, 2 zeestapels aan de westkust van het eiland.
Overnachting in Hilton Garden Inn Faroe Islands. 
Rijafstand Gjogv  - Tórshavn: ca. 47 km | ca. 1 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 9 Mooiste uitzicht van de Faeröer Eilanden?

Vanavond stap je aan boord voor de terugreis, maar gelukkig heb je vandaag nog een hele dag om te ge...

Vanavond stap je aan boord voor de terugreis, maar gelukkig heb je vandaag nog een hele dag om te genieten. Wat wil je echt nog bezoeken vandaag? Vanuit Klaksvík zie je altijd de piramidevormige berg Kunoyarnakki. Maak een hike naar Klakkur, een van de mooiste uitzichtpunten van de Faeröer Eilanden. Fotografen bezoeken dit uitzichtpunt graag. Het uitzicht is namelijk spectaculair! Rijd richting Tórshavn via 2 onderzeetunnels en geniet nog een keer van een lekker avondmaal in het gezellige centrum, voordat je einde van de avond weer aan boord stapt van de M/S Nörrona.
Overnachting in een 2-persoonsbinnenhut aan boord van Smyril Line. 
 
Toon minder

Toon meer

Dag 10 Wie spot er een walvis?

Als je wakker wordt, heb je al heel wat kilometers afgelegd over de oceaan, maar de overtocht duurt ...

Als je wakker wordt, heb je al heel wat kilometers afgelegd over de oceaan, maar de overtocht duurt nog een volle dag en nacht. Gelukkig is er aan boord genoeg vermaak en walvissen spotten verveelt nooit! Kijk samen alvast de mooie foto’s terug die je deze reis vastgelegd hebt en geniet na van alle ervaringen die je rijker bent.
Overnachting in een 2-persoonsbinnenhut aan boord van Smyril Line
 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Boottocht naar de Faeröer Eilanden
Dag 2 Dag op zee
Dag 3 De hoofdstad van de Faeröer Eilanden ontdekken
Dag 4 Het eiland Streymoy
Dag 5 Eilandhoppen
Dag 6 Trek eropuit!
Dag 7 Leven in de brouwerij
Dag 8 Op naar het volgende eiland
Dag 9 Mooiste uitzicht van de Faeröer Eilanden?
Dag 10 Wie spot er een walvis?
Sluit dag tot dag

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,7
2903 reviews

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Complete rondreis met eigen auto
  19 dagen, rondreis met eigen auto, v.a. € 3.725 p.p.

  Grand Tour IJsland

  Grand Tour IJsland