PRINT PAGINA

Roadtrip Faeröer Eilanden

Rondreis buiten de gebaande paden

Dag 1

Dag 1 Boottocht naar de Faeröer Eilanden

Boottocht naar de Faeröer Eilanden

Vandaag is het eindelijk zo ver! Je vaart over de Noord-Atlantische oceaan van Denemarken naar de Faeröer Eilanden. Aan het einde van de dag stap je aan boord in Hirtshals. Je begint de reis goed met een lekker diner aan boord in een van de restaurants en bespreek je reisplannen onder het genot van een drankje in de bar.
Overnachting in een 2-persoonsbinnenhut aan boord van Smyril Line.

Dag 2

Dag 2 Dag op zee

Dag op zee

Goedemorgen! Je staat op met fantastisch uitzicht over de uitgestrekte oceaan. Na een goed ontbijt kun je gebruik maken van allerlei faciliteiten aan boord. Neem een duik in het zwembad, relax in de hottub of kijk een film in de bioscoop. Je hoeft je aan boord niet te vervelen. Onderweg zijn de uitzichten prachtig en met geluk spot je misschien wel en walvis! Later op de avond word je verwelkomt door de Faeröer Eilanden en kom je aan in de haven van Tórshavn. Gezien het al best laat is, slaap je vanavond in een hotel in het centrum van Tórshavn.
Overnachting in 62°N Hotel - City Center.
Rijafstand Haven Tórshavn – centrum Tórshavn: ca. 1,3 km | ca. 5 min
 

Dag 3

Dag 3 De hoofdstad van de Faeröer Eilanden ontdekken

De hoofdstad van de Faeröer Eilanden ontdekken

Na een fijne nachtrust word je wakker in het hart van Tórshavn. Tórshavn is gelegen in het zuiden van het eiland Streymoy en wordt ook wel de kleinste hoofdstad van de wereld genoemd. Het is een gezellig stadje met een oud stadsdeel. Je komt hier typische Faeröerse huisjes tegen met zwarte gevels en gras op het dak. De huisjes staan erg dicht op elkaar, dus de steegjes zijn smal en er rijden bijna geen auto’s. Een super authentiek stukje Tórshavn, het lijkt net alsof je door een openluchtmuseum loopt. Maar het leuke is dat er nog steeds mensen wonen! Beklim voor een mooi uitzicht over de haven en het centrum van Tórshavn het historische Skansin Fort. Je herkent het fort aan het rood-witte vuurtorentje en is gelegen op een heuvel naast de haven. Het fort is gebouwd in 1580 en beschermde toen tegen vele piratenaanvallen in de stad.
Overnachting in 62°N Hotel - City Center.
 

Dag 4

Dag 4 Het eiland Streymoy

Het eiland Streymoy

Je verblijft op het grootste eiland van de Faeröer Eilanden. Neem vandaag de tijd om het eiland verder te leren kennen. Breng een bezoek aan de afgelegen dorpjes Saskun en Tjørnuvík. Saksun staat bekend om zijn unieke locatie boven een adembenemende lagune. Je hebt er panoramisch uitzicht over de steile bergen en watervallen. Tjørnuvík ligt in een diepe vallei zonder andere dorpen in zicht. Er staan slechts 55 huizen. Je kunt de bergen in trekken en wandelen tussen Tjørnuvík en Saksun. Het pad is openbaar, de tocht duurt drie uur en kan het hele jaar door gratis worden gedaan.
Overnachting in 62°N Hotel - City Center.
 

Dag 5

Dag 5 Op naar het volgende eiland

Op naar het volgende eiland

Vandaag verlaat je het eiland Streymoy en vervolg je de reis naar het westelijke eiland Vágar. Je rijdt onderweg door een onderzeese tunnel, die je deze reis nog vaker tegen gaat komen, een bijzondere ervaring. Maak een tour over het eiland en dan kom je verschillende highlights tegen. Vlak bij het dorp Sandavágur is Trøllkonufingur, een rotsformatie die 313 meter boven de zee uitsteekt. Bij het afgezonderde dorpje Gásadalur vind je de Múlafossur waterval, de meest bekende attractie van de Faeröer Eilanden. Heb je nog energie over? Wandel dan vanaf het dorp Sørvágur naar Dunnesdrangar, 2 zeestapels aan de westkust van het eiland.
Overnachting in Hotel Vágar.
Rijafstand Tórshavn – Sorvágur: ca. 47 km | ca. 1 uur

Dag 6

Dag 6 Eilandhoppen

Eilandhoppen

Er staat een mooie route op de planning. Je rijdt van het eiland Vágar via Streymoy naar Eysturoy. Onderweg is er veel te zien en ontdekken. De route langs hoge bergen, fjorden en schilderachtige dorpjes is al prachtig! Sla onderweg op Streymoy af naar Vestmanna, een indrukwekkende vogelklif. Heb je de waterval Fossá al gezien? Een van de hoogste watervallen van de eilandengroep. Uiteindelijk kom je aan in het meest gefotografeerde plaatsje, Gjógv. Je verblijft hier 2 nachten.
Overnachting in Gjáargarður Guesthouse.
Rijafstand Sorvágur – Gjógv: ca.  75 km | ca. 1,5 uur
 

Dag 7

Dag 7 Trek eropuit!

Trek eropuit!

Goedemorgen op Eysturoy! Het eiland met vele goede wandelroutes. Sommige over oude gerestaureerde wandelpaden. Je komt onderweg veel historische pandjes tegen, zoals de kerk, het gemeenschapshuis en kleurrijke traditionele huisjes. De huizen in Gjógv hebben de kleurrijke bouwstijl van de Faeröer, en zijn rood, wit en groen gekleurd. Het kleine dorpskerkje dateert uit 1929. Rondom Gjógv zijn een aantal hogen bergen. De Slættaratindur is er één van en heeft een hoogte van 882 meter. Het is hiermee de hoogste berg van de hele eilandengroep. De naam betekent letterlijk “platte top”, aangezien de bergtop niet helemaal in een punt loopt. Je kan de berg beklimmen in ongeveer 4 uur. Hoewel de wandelroutes vrij steil zijn, hoef je niet over bijzonder technische klimvaardigheden te beschikken om de bergtop te kunnen bereiken. Als je de berg bij helder weer beklimt, heb je vanaf de top een prachtig uitzicht over de hele archipel van de Faeröer.
Overnachting in Gjáargarður Guesthouse.
 

Dag 8

Dag 8 Leven in de brouwerij

Leven in de brouwerij

Het laatste eiland dat je gaat bezoeken tijdens deze reis is een van de noordelijke eilanden. Je rijdt door het fascinerende landschap naar Klaksvík, gelegen op het eiland Bordoy. Via de Norðoyatunnilin (onderzeese tunnel) rijd je naar Klaksvík. Deze tunnel wordt vrolijk verlicht dankzij werk van de kunstenaar Trondur Patursson. Klaksvík is het thuis van 2 prijswinnende brouwerijen die gerund worden door een familie genaamd Föroya Bjór. Bij de brouwerijen leer je in de tentoonstelling alles over de geschiedenis van de bedrijven en je kunt er souvenirs kopen. 
Overnachting in Hotel Klaksvík.
Rijafstand Gjógv – Klaksvík: ca. 46 km | ca. 1 uur
 

Dag 9

Dag 9 Mooiste uitzicht van de Faeröer Eilanden?

Mooiste uitzicht van de Faeröer Eilanden?

Vanavond stap je aan boord voor de terugreis, maar gelukkig heb je vandaag nog een hele dag om te genieten van de noordelijke eilanden. Vanuit Klaksvík zie je altijd de piramidevormige berg Kunoyarnakki. Maak een korte hike naar Klakkur, een van de mooiste uitzichtpunten van de Faeröer Eilanden. Fotografen bezoeken dit uitzichtpunt graag. Het uitzicht is namelijk spectaculair! Rijd richting Tórshavn via 2 onderzeetunnels en geniet nog een keer van een lekker avondmaal in het gezellige centrum, voordat je einde van de avond weer aan boord stapt van de M/S Nörrona.
Overnachting in een 2-persoonsbinnenhut aan boord van Smyril Line
Rijafstand Klaksvík – haven Tórshavn: ca. 46 km | ca. 1 uur
 

Dag 10

Dag 10 Wie spot er een walvis?

Wie spot er een walvis?

Als je wakker wordt, heb je al heel wat kilometers afgelegd over de oceaan, maar de overtocht duurt nog een volle dag en nacht. Gelukkig is er aan boord genoeg vermaak en walvissen spotten verveelt nooit! Kijk samen alvast de mooie foto’s terug die je deze reis vastgelegd hebt en geniet na van alle ervaringen die je rijker bent.
Overnachting in een 2-persoonsbinnenhut aan boord van Smyril Line
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: