Het verhaal van Voigt
Verantwoord reizen met Voigt Travel

Hoe reis je verantwoord met Voigt Travel?

Verantwoord reizen draagt niet alleen bij aan een betere wereld: het maakt ook jouw reis mooier. Daarom zorgen wij ervoor dat onze reizen bijdragen aan het behoud van de lokale cultuur en de lokale economie en proberen wij de negatieve impact op de natuur stap voor stap te verkleinen. Samen met Reisbrancheorganisatie ANVR nemen wij steeds verdere stappen om met respect voor milieu, mensen, natuur en cultuur aan een duurzamere toekomst van vakanties te werken. Benieuwd wat wij doen en waar wij aan werken? Je vindt het op deze pagina.

 

‘Groene’ bestemmingen

Het noorden van Europa is een voorloper op gebied van duurzaam leven en reizen. Voigt Travel vindt het een voorrecht om reizigers naar landen als IJsland, Noorwegen, Zweden, Finland en Schotland te brengen. Het belang om goed te zorgen voor natuur, dier en mens is in deze landen een vanzelfsprekende zaak. De lat op gebied van dierenwelzijn ligt hoog, beschadiging aan de natuur wordt zoveel mogelijk vermeden.

groene bestemmingen 

Slow travel

We vinden het belangrijk dat je een land écht leert kennen. Daarom verblijf je tijdens onze (rond)reizen vrijwel altijd minimaal twee nachten op één locatie. Dat is niet alleen een stuk relaxter: het is ook beter voor de locaties die je bezoekt. Een supermarkt, een souvenirswinkel, een restaurant. Daar zijn de lokale ondernemers erg blij mee, vooral van plekken waar weinig reizigers komen. 

Steunen van de lokale economie

Voigt Travel werkt enkel samen met lokale en regionale accommodaties en excursieaanbieders. Op deze manier komt het geld dat reizigers besteden aan onze reizen direct terecht bij de lokale bevolking. Door deze krimpende gebieden te steunen, en in eerste instantie deze lokale economieën op te laten bloeien, dragen we bij aan de werkgelegenheid. Kleinschalige accommodaties en excursieaanbieders dragen ten slotte bij aan onze missie om verwachtingen te overtreffen. Als reiziger logeer je als het ware bij de locals thuis en tijdens excursies leg je makkelijk contact met de gids. Wij vinden het belangrijk dat reizigers, naast met mooie ervaringen, ook naar huis gaan met inspirerende inzichten.
 

reizen naar plekken waar weinig anderen komen is een vorm van verantwoord reizen 

Bevorderen van detourism

Voigt Travel kiest bewust voor bestemmingen waar nog weinig toeristen komen. We geloven in unieke ervaringen en vinden het een mooie uitdaging om deze onbekende bestemmingen bij het juiste publiek aan te bevelen. Op deze manier dragen we bij aan een win-winsituatie: we brengen reizigers die graag van het gebaande pad gaan naar de juiste plek, we zorgen voor werkgelegenheid in het toerisme op plekken waar eerder geen werk te vinden was en we voorkomen massatoerisme. Door ons specifiek te richten op een kleine doelgroep voorkomen we bovendien dat onze bestemmingen platgelopen worden. 

Muscle powered excursies aanbieden

Voigt Travel biedt reizigers een ruime keuze aan excursies aan waarbij reizigers hun eigen 'brandstof' (dus energie) moeten gebruiken en waar dus weinig tot geen CO2-uitstoot vrijkomt. In de zomer kunnen reizigers op al onze bestemmingen hiken, kanoën en fietsen en in de winter promoten wij sneeuwschoenwandelingen, fatbikesafari's, langlauftochten en noorderlichtjachten met rendiersledes.

duurzame excursies 

Rechtstreekse vluchten

In plaats van bestaande vluchten waarbij moet worden overgestapt, biedt Voigt Travel waar mogelijk eigen directe vluchten aan. Op deze manier verhogen we het reiscomfort en verlagen wij de CO2-uitstoot die vrijkomt bij een extra keer overstappen. In de zomer bieden wij rechtstreekse vluchten aan van Rotterdam The Hague Airport naar het Finse Rovaniemi en het IJslandse Akureyri. In de winter kun je met Voigt Travel rechtstreeks naar maar liefst vijf Finse bestemmingen vliegen.

Naar het Pure Noorden zonder vliegen

Bij Voigt Travel is het ook mogelijk om een reis te boeken waarbij je niet hoeft te vliegen. Met onze 'eigen autoreizen' reis je met je eigen auto naar je vakantiebestemming. Een deel van de reis vindt plaats op de ferry. Eigen autoreizen zijn milieuvriendelijker dan fly & drivereizen. Al helemaal wanneer je deels met de ferry reist. Zo bespaar je ook nog uitstoot die je anders, als je overland reist, uit zou stoten. Meer weten over ferryovertochten? Dagblad Trouw schreef er een artikel over.

Samenwerkingen

De landen in het Pure Noorden zijn voorlopers op het gebied van duurzaam en sociaal ondernemen. Omdat veel kleinschalige hotels en lodges en persoonlijke safaribedrijven, zich hier vooral voor inzetten, werken wij samen met partners die in het bezit zijn van een duurzaamheidslabel of -certificaat. Bijvoorbeeld Ruka Safari's uit Finland, Camp Ripan uit Zweden en Geo Travel uit IJsland. Je vindt alle uitleg over het beleid van onze partners bij de uitleg over accommodaties en op deze pagina.
 

samenwerkingen duurzaam 

Stap voor stap groener

Voigt Travel heeft een speciaal duurzaam reisteam, genaamd 'team green', opgericht. Dit team zet zich in om Voigt Travel stap voor stap 'groener' te laten worden en om reizen naar het Pure Noorden nóg verantwoorder te maken. Ze bezoeken workshops, praten met professionals, lezen zich in en verdiepen zich in onderzoeken, initiatieven en innovaties welke duurzaam reizen stimuleren. Op kantoor scheiden we plastic afval en papier, stimuleren we onze magazines online te bekijken, drukken we onze reispapieren af op papier met een verantwoorde herkomst (FSC). De komende tijd staan er nog veel meer duurzame projecten op de planning. 

Travelife

Na Travelife Engaged te zijn, hebben wij sinds 31 maart 2021 het Travelife Partnership certificaat behaald! Hiermee wordt aangetoond dat wij aan meer dan honderd criteria voldoen met betrekking tot kantoorbeheer, productaanbod, internationale partners en klantinformatie. De Travelife-norm dekt de ISO 26.000-thema's voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, waaronder milieu, biodiversiteit, mensenrechten en arbeidsverhoudingen. Dit certificaat wordt formeel erkend als volledig in overeenstemming met de door de VN ondersteunde Global Sustainable Tourism Criteria. Travelife heeft in totaal drie stappen die je kunt voltooien. Ze helpen reisorganisaties te verduurzamen en milieuvriendelijk en sociaal verantwoord ondernemen bovenaan de prioriteitenlijst te houden. 
 

Voigt Travel Travelife Partnership