Alles over Sicilië

uitkijkpunten sicilie

Mooiste uitkijkpunten Sicilië

Met haar ruige binnenland, hoge bergen, schilderachtige dorpjes en helderblauwe zee staat een Sicilië rondreis garant voor een afwisselende vakantie vol hoogtepunten. Het aantal uitzichtpunten op het eiland is bovendien eindeloos. Maar waar moet je nou zijn om de beste foto’s te maken? Dit zijn de mooiste uitkijkpunten op Sicilië!
 


 

1. Belvedere Quattrocchi op Lipari

Belvedere Quattrocchi is één van de bekendste uitkijkpunten van Sicilië, opgenomen in vrijwel iedere reisgids over het eiland. Dit punt bevindt zich op het eiland Lipari, dat onderdeel is van de Eolische Eilanden, net ten noorden van het ‘vasteland’ van Sicilië. Vanaf Belvedere Quattrocchi heb je uitzicht over de kustlijn van Lipari en het eiland Vulcano.

uitzichtpunt sicilie 

2. Teatro Greco in Taormina

Minstens net zo bekend als het uitzichtpunt op Lipari is het oude Griekse theater in de kustplaats Taormina. Teatro Greco is niet alleen de moeite van het bezoeken waard vanwege het uitzicht richting de Ionische Zee en de majestueuze Etna, in het theater zijn vooral in de zomermaanden regelmatig optredens. Een mooier decor is haast niet mogelijk.

uitzicht sicilie 

3. Rocca di Cefalù

Rocca di Cefalù of kortweg La Rocca is al van heinde en verre te zien. Deze enorme rots torent hoog boven badplaats Cefalù uit en is het beklimmen waard. Vroeger werd deze 270 meter hoge rots gebruikt om vijanden op afstand te houden. Het gevaar vanaf de Tyrreense Zee kon eenvoudig worden gespot. Naast de helderblauwe zee vormen de karakteristieke kerktorens van de dom van Cefalù de grootste eyecatchers.

uitkijkpunt cefalu 

4. Erice

Erice bevindt zich in het noordwesten van Sicilië op een hoogte van 750 meter. Vanaf de berg Monte San Giuliano is het mogelijk om in iedere richting van het eiland te kijken. Erice kan worden bereikt met de auto en een kabelbaan vanuit Casa Santa, op de grens met Trapani. In het westen zijn de zoutpannen en Egadische Eilanden te zien en in het zuiden met goed zicht zelfs het eiland Pantelleria. In de andere richtingen zie je het typische Siciliaanse landschap vol heuvels en wijngaarden.

uitkijkpunt sicilie 

5. Etna: Valle del Bove

Vanuit iedere richting op het eiland is hij te zien: de Etna. Deze imposante vulkaan heeft vanzelfsprekend dan ook meerdere uitkijkpunten vanwaar de rest van Sicilië goed te bekijken is. Valle del Bove verdient een speciale vermelding. Het grootste deel van de lava uit de centrale krater van de Etna stroomt naar dit dal. De hete lava heeft door de eeuwen heen Valle del Bove een bijzonder uiterlijk gegeven, bijna buitenaards.

sicilie uitkijkpunten 

6. Segesta

Nadat je de tempel van Segesta hebt bewonderd is het tijd om naar grote hoogte te stijgen. Op de aangrenzende berg Monte Barbaro zijn niet alleen de ruïnes van de oude stad te vinden, je heeft er ook een prachtig uitzicht over de omgeving. In vroegere tijden zorgde de ruim 300 meter hoge heuvel voor voldoende beveiliging tegen vijanden, nu heerst er een oase van rust en biedt de Golf van Castellamare een prachtig panorama.

sicilie segesta 

7. Macari en San Vito Lo Capo

Eén van de meest iconische plekken van Sicilië is de plaats San Vito Lo Capo. Vooral het strand van deze badplaats trekt ieder jaar duizenden toeristen naar het noordwesten van Sicilië. Het azuurblauwe water en brede strand steken prachtig af tegen de enorme rots die uit zee lijkt op te rijzen. Voor de mooiste foto’s van de omgeving ga je naar het plaatsje Macari, niet ver van San Vito Lo Capo. Rond zonsopkomst krijgt de zee vanaf deze plek een bijzondere geel-rode gloed.

sicilie uitzicht zee

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel