Alles over Sicilië

mooiste stranden sicilie

De mooiste stranden van Sicilië

Je gaat op reis naar Sicilië en je neemt mee… je zonnebril, zwempak én zonnebrand. Want zon ga je zeker tegenkomen op Sicilië. Nu nog die mooie stranden! Sicilië heeft stranden in alle soorten en maten: van parelwitte zandstranden tot zwarte vulkaanstranden. Op deze pagina vind je de mooiste stranden van Sicilië op een rij!
 


 

Marinella di Selinunte

Aan de zuidwestkust van Sicilië ligt een uitgestrekt zandstrand waar ruimte en rust je vrienden worden. Dit zandstrand bereik je pas na een wandeling over houten vlonderpaadjes door prachtig duinlandschap. Het enige wat je voelt wanneer je over het strand loopt is het zachte zand tussen je tenen en de warme Mediterrane wind langs je lichaam. In de zee heb je bijna geen last van krabben en kwallen dus je kunt ongestoord ronddobberen en voor je uit staren. Het strand maakt deel uit van het dorpje Marinella. Wil je zonnebaden op Marinella di Selinunte? Boek de Sicilia Rurale fly & drive.

marinella di selinunte 

San Vito lo Capo

Een van de mooiste, en bekendste, stranden van Sicilië vind je bij San Vito lo Capo, in het noordwesten van het eiland. Het is hier net alsof je je op een eiland in de Stille Zuidzee bevindt: parelwit zandstrand in combinatie met azuurblauw water verrijkt het beeld op je netvlies. Kenmerkend voor San Vito lo Capo is de puntige rots die boven de horizon uitpiekt. Wil je je tussen de Italianen begeven? Ga dan naar Riserva Naturale dello Zingaro. Bezoek San Vito lo Capo tijdens de Sicilia Abbondanza fly & drive.

san vito lo capo 

Spiaggia di Guidaloca

Een ander minder toeristisch strand vlakbij San Vito lo Capo is Spiaggia di Guidaloca. Dit strand ligt rechtsonder de welbekende baai en is alleen bereikbaar via een stenen trapje. De route naar het strand loopt door krijtstenen berglandschap. Het water is hier adembenemend turkoois.

spiaggia di guidaloca 

Lido di Noto

In het zuidoosten van Sicilië vind je ook prachtige stranden, zoals bij het lieflijke dorpje Noto. Een aanrader is het Lido di Noto strand. Dit uitgestrekte zandstrand is onderdeel van Noto waardoor het voornamelijk door locals wordt bezocht. Vanuit de schitterende accommodatie Villa Favorita Relais, waar je logeert tijdens de Perle della Sicilia eigen auto rondreis, heb je prachtig uitzicht over de baai van Lido di Noto.

lido di noto 

Scala dei Turchi

Veel blogs, artikelen en top-10 lijstjes noemen het strand van Scala dei Turchi. En dat is niet onterecht! Dit unieke strand bestaat uit witte krijtstenen rotsen waar je tussen of op kunt liggen zonnebaden na een duik in het kristalheldere water. Scala dei Turchi vind je in het zuiden van Sicilië, vlakbij het stadje Agrigento. Bezoek Scala dei Turchi tijdens de I Sapori della Sicilië fly & drive.

scala dei turchi 

Isola Bella

Na een wandeling door het historische stadje Taormina is het tijd om uit te rusten. Waar kun je dat beter dan op een ongerept strand? Het strand van Isola Bella leent zich uitstekend voor een relaxte chillpartij. Dit strand bestaat uit een voor- en achterkant, omdat het onderdeel is van een soort baai richting een schiereiland. Hierdoor is de flora en fauna erg bijzonder. Isola Bella en Taormina passeer je in de Sicilië Panoramica fly & drive.

isola bella 

Mondello

Op zoek naar een stedentripvakantie waar je ook kunt relaxen op een prachtig strand? Ga naar Palermo, want het bijbehorende Mondello-strand is fenomenaal. Mondello is oorspronkelijk een 15-eeuws vissersdorp en ligt ten noorden van Palermo. Naast een prachtige baai vind je hier diverse historische gebouwen, zoals het badhuis van Mondello en de toren van tonnara. De eigen auto rondreis Sicilië Tranquilla leidt je langs Palermo en de stranden van Mondello.

mondello 

Fontane Bianche

Aan de oostkust van Sicilië liggen diverse strandparels. Daarvan is Fontane Bianche er één. Dit uitgestrekte zandstrand beschikt over zacht zand en een azuurblauwe zee die langzaam dieper afloopt. Het is dus een zeer geschikt strand voor een bezoek met kinderen. Fontane Bianche vind je ten zuiden van Siracusa en ten noorden van Noto. Zwemmen in de baai van Fontane Bianche doe je tijdens de Perle della Sicilië fly & drive.

fontane bianche 

Spiaggia dell'Asino

Langs de kust van het vulkanische eiland Vulcano, dat bij Sicilië hoort, zijn de stranden niet wit. De stranden zijn hier zwart. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de actieve vulkaan op dit eiland. Spiaggia dell’Asino ligt verstopt in een baai maar is de zoektocht meer dan waard. Rijd met je eigen auto naar Spiaggia dell'Asino tijdens de Sicilia en Vulcano eigen auto rondreis.

spiaggia dell Asino 

Cala Azzurra

Een strand met ruige rotsen in combinatie met een helderblauwe zee: dat is Cala Azzurra op de Egadische Eilanden. Op dit strand kun je helemaal een zijn met de natuur, want het enige wat je hier hoort is een overvliegende vogel of het geluid van de kabbelende zee. Met de La Dolce Sicilia eigen auto rondreis bereik je de Egadische eilanden, en Cala Azzura, met eigen auto!

taormina sicilie 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel