PRINT PAGINA

Sicilia Appetito fly & drive

Een smaakvolle rondreis in het westen van Sicilië

Dag 1

Dag 1 Benvenutti alla Sicilia

Je vliegt vanaf Rotterdam in ongeveer 2,5 uur naar Palermo. Direct na aankomst haal je je huurauto op en rij je op je gemak richting naar het binnenland, waar je eerste verblijf gelegen is iets ten zuiden van Palermo. Je overnacht in Baglio di Pianetto 
Rijafstand Palermo – Santa Cristina Gela ca. 48 km | ca. 50 minuten

Dag 2 en 3

Dag 2 en 3 Het binnenland & de noordkust van Sicilië

Het noordwesten van Sicilië heeft veel te bieden, zo kan je naar de prachtige stranden van San Vito Lo Capo gaan om lekker te relaxen en aan het strand te liggen. Het prachtig gelegen vestingstadje Erice is prachtig gelegen op een berg en ook een bezoek meer dan waard. Niet ver gelegen van Erice ligt het stadje Trapani, bekend om z’n zoutvelden waar nog steeds zout wordt gewonnen op de manier van 100 jaar geleden. Boek vooraf de gastronomische excursie in Castelbuono, een bergdorpje in de buurt van Cefalú. Hier wordt je meegenomen door een gids die je alles verteld over de historie van het dorpje terwijl hij je meeneemt langs de lokale bakker en slager om van alles te proeven! Overnachtingen in Baglio di Pianetto.

Dag 4

Dag 4 Door het binnenland naar het zuiden

Met pijn in het hart neem je afscheid van Baglio di Pianetto en haar lekkere wijnen. Wees niet getreurd, in je volgende verblijf hebben ze ook heerlijke wijnen. En verse olijven! Na het ontbijt stap je in de auto en rij je op je gemak door het binnenland naar het zuiden naar je volgende bestemming. Je overnacht in agriturismo Case di Latomie. 
Rijafstand Baglio di Pianetto– Case di Latomie 90 km | 1 uur en 30 minuten

Dag 5

Dag 5 Het historische bergdorpje Caltabellotta

Vandaag hebben wij de excursie naar het bergdorpje Caltabellotta voor je ingepland. Deze historische plaats splitste vroeger het koninkrijk Sicilië op in 2 delen: Sicilië en Napels. Caltabellotta nam daarom een belangrijke strategische plek in op het eiland, gelegen op 949 meter was het lastig om in te nemen. De gidsen Riccardo & Paolo nemen je mee naar mooie uitkijkpunten en vertellen je alles over de geschiedenis van dit stadje. Als afsluiter organiseren ze een kleine olijfolie proeverij voor je tussen de olijfbomen, authentieker kan niet! Je overnacht in Case di Latomie
Rijafstand Case di Latomie – Caltabellotta ca. 50km | 50 minuten

Dag 6 & 7

Dag 6 & 7 Indrukwekkende tempels en het strand

Er is nog veel meer te zien en te doen in de omgeving van Case di Latomie. Zo kun je naar de historische tempels van Selinunte die in de directe omgeving liggen. De Vallei van de Tempels bij Agrigento ligt ook slechts op een uurtje rijden. Genoeg van tempels? Bezoek het historische badplaatsje Mazara del Vallo met haar prachtige baaien en stranden. Je kan natuurlijk ook een dagje heerlijk relaxen bij het zwembad van de accommodatie, de keuze is helemaal aan jou! Overnachtingen in Case di Latomie.

Dag 8

Dag 8 Arrivederci Sicilia

Vandaag vlieg je weer terug naar Rotterdam. Je laat de huurauto achter op de luchthaven van Palermo en als je in het vliegtuig zit en Sicilië langzaam uit het zicht ziet verdwijnen dan denk je met weemoed terug aan de prachtige dingen die je hebt gezien. 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur