Alles over Sicilië

etna beklimmen sicilie

De Etna beklimmen op Sicilië

Bij een bezoek aan het oosten van Sicilië kun je er niet omheen: de 3323 meter hoge vulkaan de Etna. Met zijn verschillende kraters en uitgestrekte gestolde lavavelden is het de op één na grootste vulkaan van Europa. Een lange slingerweg leid je naar de parkeerplaats op 1900 meter hoogte, alwaar tal van souvenirstalletjes staan uitgestald met honderden producten: je kunt het zo gek niet verzinnen of het is van lavasteen gemaakt.
 

 

 

Het echte klimwerk

Rondom de parkeerplaats kun je twee kraters beklimmen, maar als je het échte vulkaangevoel wilt ervaren, koop je een ticket voor de kabelbaan die je naar 2600 meter brengt. Bij Voigt Travel is dit ticket bij veel reizen al inbegrepen! Eenmaal boven bevind je je tussen kilometerslange zwarte velden en heb je bij helder weer uitzicht op het vaste land van Italië. Vergeet niet een warme trui mee te nemen, want op de Etna waait het flink en kan het behoorlijk fris aanvoelen. Ook in de zomer. Tegelijkertijd voelen sommige stukken grond warm aan, dankzij de kokende magma in het binnenste van de beroemde vulkaan. Wie enkele brokstukken wegschuift, zal merken dat op deze hete grond zelfs een ei gebakken kan worden. Als je meerdere kraters heeft bewandeld en de schoenen vol zitten met zwarte vulkaanas, kun je per kabelbaan weer naar beneden, of er voor kiezen om de afstand naar de parkeerplaats te voet af te leggen. Let op, onderweg zijn behoorlijk steile stukken waar je letterlijk naar beneden kunt glijden over het zwarte zand.
 

kabelbaan etna

etna bezoeken 

Onder begeleiding van een gids

De echte fanatiekelingen kruipen echter met een gids in één van de vele witte busjes en laten zich naar 3000 meter rijden, het hoogst bereikbare punt van de Etna. Met de kans op nevel of een laaghangende wolk, bevind je je daar écht in een zwart maanlandschap. Waar je op de lagere vulkaanflanken nog begroeiing van struiken en bloemen tegenkomt, laat de vruchtbare vulkaan hier alleen kale, zwarte velden zien. Nu nog even wachten op een mooie lava-uitbarsting, en het bezoek aan deze beroemde berg nabij Taormina is helemaal compleet.
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel